m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Youthquake är årets brittiska ord

Blev populärt under det brittiska valet

Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Utbildning

Oxford Dictionaries har utsett årets brittiska ord och i år tillfallet den äran ordet "youthquake".

En youthquake beskrivs som "a significant cultural, political, or social change arising from the actions or influence of young people". Youthquake är inget nytt ord utan tros ha myntats av tidningen Vouges chefredaktör Diana Vreeland på 1960-talet. Att det nu utses till årets ord tros bero på att användningen av ordet ökade kraftigt i samband med ungdomars engagemang i sommarens brittiska val. Mellan 2016 till 2017 ska användningen av ordet youthquake femfaldigast skrivet CNN.

Andra ord som i år kämpade om att bli Oxford Dictionaries "Word of the Year" var "antifa", "broflake", "newsjacking", "white fragility", "gorpcore", "kompromat", "Milkshake Duck" samt "unicorn".

Trailer för The Polka King

Komedi på Netflix med Jack Black

Visa inte Film & TV-artiklar
Film & TV / Trailer

Netflix har släppt en trailer för den kommande filmen The Polka King där vi får möta Jack Black som spelar polka-legenden
Jan Lewan som vill bli rik på ett snabbt och effektivt sätt.

The Polka King har premiär på Netflix 12 januari.

Uppdaterat Kolla in historiskt SpaceX-lyft

Tänt vare här!

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

Idag är det dags för SpaceX att göra en historisk raketuppskjutningen då man för första gången kommer att skicka upp en raket samt tillhörande kapsel som båda redan varit i rymden tidigare.

Det handlar om en Falcon 9-raket och transportkapseln Dragon som ska frakta material till den internationella rymdstationen ISS. Det kommer även att bli första gången SpaceX skjuter upp en raket från sin uppskjutningsplats på Cape Canaveral sedan en Falcon 9-raket exploderade där förra året.

Uppdaterat
Nu har SpaceX CRS-13 lyft mot ISS och allt verkar ha gått bra. Ovan hittas ett sammandrag av händelsen på cirka en halvtimma. Vill ni se när raketen skjuts upp så hoppa fram till runt 15:30 och vill ni se när Falcon 9 landar på jorden sju minuter senare så hoppa fram till 23:20.

Apple släpper statistikverktyg för podcasts

Kommer underlätta för branschen

Visa inte Mac-artiklar
Mac / Mjukvara

Under årets WWDC-konferens tidigare i år så meddelade Apple att man höll på att utveckla ett analysverktyg för podcast och detta verktyg ska nu vara släppt i en beta-version.

Den innebär att podcastare, annonsörer och andra nu ska kunna få tillförlitlig statistik över hur många som lyssnar på specifika podcastar via Apples podcast-app. Detta är något som branschen har efterlyst länge då det har varit rätt mycket vilda västern när det kommer till att redovisa statistik på hur många lyssnare vissa podcasts faktiskt har.

Tidigare i år drog Sveriges Annonsörers KIA-index igång en tjänst som de kallar för Poddindex där det redovisas räckvidd och lyssnarsiffror för svenska podcasts.

Nästa Battlefield-spel kanske inte blir Bad Company 3

Det vankas Andra världskriget i stället

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Nyligen släppte AlmightyDaq en video där han berättade att nästa Battlefield-spel kommer bli Bad Company 3, men det verkar inte riktigt stämma. AlmightyDaq har nu släppt en ny video där han förklarar att EA och DICE jobbar på två olika Battlefield-spel för tillfället. Det ena utvecklas av DICE LA och verkar vara Bad Company 3, men det kommer inte släppas nästa år. DICE Sweden jobbar på det Battlefield-spel som ska släppas nästa år och är en uppföljare till Battlefield 1 och som kommer utspela sig under Andra världskriget.

AlmightyDaq berättar även i videon att EA och DICE planerar att ändra lootsystemet i nästa Battlefield-spel genom att fylla lootlådorna med endast kosmetiska prylar i stället för saker som kan ge dig en edge på stridsfältet.

AlmightyDaq hade rätt förra året med sin Battlefield 1-video, men det råder fortfarande lite oklarheter kring nästa års Battlefield-spel. Vi tar dock som vanligt ryktena med en nypa salt tills dess att EA och DICE presenterar grejerna officiellt.

Ned Flanders varma choklad
Gör den själv vettja! 
106kg
+
Bobby Green
Dokumentär om David Bowies sista år
Kommer 2018 
116kg
+
Bobby Green
Gräddlikör med smak av Cognac
Den första på svenska marknaden 
112kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
32.1°
+
Roger Åberg
0