Microsoft gör specialversion av Windows 10 till Kinas regering

Säg hej till Windows 10 China Government Edition

Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

I samband med att Microsoft presenterade sin Surface Pro i Shanghai tidigare i veckan så meddelade företaget även att man kommer att släppa en specialversion av Windows 10 som primärt ska användas av kinesiska myndigheter.

Windows 10 China Government Edition baseras på Windows 10 Enterprise Edition men i den kinesiska versionen kommer vissa appar som inte anses behövas i Kina att saknas. De kinesiska myndigheterna kommer även att få möjlighet att använda sina egna krypterings- och säkerhetsfunktioner i Windows 10 China Government Edition skriver Microsoft i ett blogginlägg.

Än så länge ska tre stycken myndigheter, företag eller andra organisationer knutna till den kinesiska regeringen uppgett att de kommer att köra Windows 10 China Government Edition.

JAVA:s skapare James Gosling börjar arbeta för Amazon

Legendarisk programmerare ska arbeta med Amazons molntjänster

James Gosling
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

James Gosling, den välkände programmeraren som en gång i tiden skapade programmeringsspråk Java, skriver på Facebook att han nu kommer att börja arbeta för Amazon Web Services (AWS).

Gosling arbetade på Sun Microsystems när han skapade Java och lämnade Sun till förmån för Google efter det att Sun blivit uppköpta av Oracle 2010. Gosling spenderade dock ingen längre tid på Google och 2011 gick han vidare till startup-företaget Liquid Robotics. Han har även jobbat för Boeing Defense de senaste åren.

På AWS kommer Gosling att få titeln "Distinguished Engineer" men det finns inga uppgifter om vad exakt det är tänkt att han ska arbeta med på Amazon.

Oculus Rift får officiellt Room Scale-VR

Har lämnat experimentella stadiet

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Virtuell verklighet

Room Scale-VR har varit tillgängligt på Oculus Rift sedan Touch-kontrollerna lanserades i december, men endast i ett experimentellt läge. Nu har Oculus-utvecklarna fått pli på systemet och har nu blivit av med den experimentella stämpeln.

För att kunna använda room scale-VR med Oculus Rift behöver du ha tre stycken sensorer så att datorn kan läsa av dina rörelser.

Rykte Google-grundare bygger världens största luftfarkost

Ska förena nytta med nöje

Visa inte Fordon-artiklar
Fordon / Övrigt

Det har under en tid ryktats om att Sergey Brin, en av Googles två grundare, är inblandad i något slags projekt som går ut på att bygga en enorm luftfarkost och nu säger sig brittiska The Guardian ha lite mer information om detta projekt.

Enligt The Guardians källor så håller Brin och hans team på med att bygga vad som ska bli världens största flygande farkost. Luftskeppet kommer enligt The Guardians källor att bli över 200 meter långt och ska använda sig av helium för att lyfta från marken. Tanken verkar vara att luftskeppet dels ska kunna frakta mat och annat som nödställda i olika delar av världen kan tänkas behövas men även som en "flygande yacht" för Brin, hans familj och vänner.

Kostnaden för det enorma luftskeppet ska ligga någonstans mellan 100 - 150 miljoner dollar. Det finns inga uppgifter om när skeppet kan vara klart men jag antar att det inte kommer att gå att dölja när det väl är färdigbyggt. Även Googles andre grundare, Larry Page, gillar flygande grejer och det är sedan tidigare känt att han har investerat i två företag som utvecklar någon typ av flygande bilar.

I klippet nedan kan ni kolla in Airlander 10 som är den största luftfarkosten som finns idag. Den är "bara" cirka 90 meter lång, alltså inte ens hälften så lång som Brins kommande luftskepp uppges bli.

IGN testar Playstation VR Aim

Verkar rätt trevlig

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

IGN har lagt vantarna på nya Playstation VR-kontrollen Aim och har släppt en videorecension där dem berättar vad de tycker om den nya kontrollen.

Nedan hittar ni ytterligare en video där gänget från Tested hänger på VR-galleri och pratar lite om nya VR-kontrollen. VR Aim-snacket drar igång vid 19:30.

City-socka med Gore-Tex från Adidas
Sko eller strumpa? 
165kg
+
Bobby Green
Den diskreta yuppie-bilen
Taylor Patterson kör en BMW 850CSi 
132kg
+
Bobby Green
Se The Cures första TV-framträdande
Med låten A forest 
121kg
+
Roger Åberg