Det kan komma mer Uncharted efter The Lost Legacy

Naughty Dog hintar om det

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Nathan Drakes berättelse må vara över. Men vi har ju The Lost Legacy att se fram emot som sätter Chloe Frazer i centrum av berättelsen. Och det verkar som om det kan bli fler Unchartedspel framöver.

I en intervju med Eurogamer meddelar Shaun Escayg, producent och manusförfattare för Lost Legacy, att det är en stor värld där det finns mängder med intressanta karaktärer att lära känna närmare. Han säger också att han tror att resan i Uncharted-världen inte är över ännu.

Personligen ser jag verkligen fram emot att få se hur The Lost Legacy känns i jämförelse med de andra spelen och för min del får de gärna bygga vidare med fler spel framöver.

via vg247.com

Svensk polis får snart söka fingeravtryck i USA

När de ska utreda brott

Foto: Pixabay
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Politik

Svenska polisen kommer snart att kunna samarbeta närmare med FBI. Regeringen har nämligen beslutat att polisen får lov att ingå avtal med den federala myndigheten i USA när det gäller att söka efter fingeravtryck i varandras register vid brottsutredningar. Tidigare har det krävts en förfrågan från svenska polisen till USA, en process som tagit upp emot två veckor vid varje förfrågning.

Avtalet gäller åt båda hållen vilket innebär att FBI på samma sätt får göra sökningar efter fingeravtryck i våra register. Sökningar får göras om det gäller brott som kan ge straff på minst ett års fängelse.

Från Sveriges sida kommer vi att dela med oss av 165.000 fingeravtryck från personer som antingen är dömda eller brottsmisstänkta. Det är ganska lite i jämförelse med USA som kan erbjuda 100 miljoner fingeravtryck.

Fingeravtrycksfrågan är inte ny utan har diskuterats och utretts sedan år 2011. Anledningen till att man avvaktat med att ge större friheter för utbyte är att det är en känslig fråga när det gäller integriteten. Enligt en intervju med Sveriges Radio säger dock Inrikesminister Anders Ygneman (s) att utbytet kommer att göras utan att den personliga integriteten hamnar i fara.

– Jag tror det handlar om att biometrisk information uppfattas som känslig och att det är angeläget att man har bra regler som reglerar utbytet av biometrisk information och har långtgående dataskydd och integritetsskydd.

Google Glass får Bluetooth-stöd

På tiden!

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Bärbarheter

Kommer ni ihåg Google Glass? Själv hade jag nästan glömt av de smarta glasögonen. Hur som helst så har Glass uppdaterats för första gången sedan 2014 och kommer med lite bättre stabilitet och lite buggfixar. Men den trevligaste nyheten är att Glass-användare nu kan använda glasögonens bluetooth på vettigt sätt. Användare kommer från och med nu kunna koppla bluetooth-enheter som möss, tangentbord och hörlurar till glasögonen.

Bonusvideo nedan:

Skull & Bones inkluderar ett kampanjläge

Tackar!

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Piratspelet Skull & Bones var ett av de nya spelen som visades upp under E3. Och det ser riktigt lovande ut. Men det här med multiplayer lockar kanske inte alla. Därför är det trevligt att Ubisoft nu bekräftar att spelet även får en kampanj för spelare att uppleva.

Kampanjen är dock integrerad i helheten och står inte helt separerat från mulitplayerdelen. Spelare ska däremot få träffa vad Ubisoft säger är ikoniska karaktärer. Vi ser fram emot fler detaljer.

Carnage blir skurken i Venom-filmen

Oh shiiiiiiiit

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Många av er ser säkert fram emot Spider-Man: Homecoming som har premiär om några veckor, men själv börjar jag bli mer och mer pepp på spin-off-filmen med Venom i spetsen. Nyligen blev det känt att Tom Hardy kommer spela Venom, eller Eddie Brock, och Ruben Fleischer, som tidigare gjort bland annat Gangster Squad, kommer stå för regin.

Nu har det blivit känt att Carnage kommer vara antagonisten i filmen, vilket betyder att filmen precis blev 1000 gånger mer intressant.

Vem som kommer spela Carnage är för tillfället okänt. Venom kommer för övrigt ha premiär 5 oktober nästa år.

Ninja pratar om när han lirade Basket med Kanye
Hemma hos Drake 
203kg
+
Bobby Green
Världens största center för klassiska bilar
Jaguar Land Rover slår upp portarna i Coventry 
108kg
+
Bobby Green
89-åringen byggde rejält modelltåg på sin vingård
Stig-Helmer approves 
179kg
+
Bobby Green