Släpptrailer för South Park: The Fractured But Whole

Som släpptes i dag

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

I dag släpptes äntligen South Park: The Fractured But Whole och det firar Ubisoft med att släppa en släpptrailer för spelet.

South Park: The Fractured But Whole kan köpas just nu till Xbox One, PlayStation 4 och Windows.

ZTE presenterar Axon M

Två telefoner i en!

Visa inte Android-artiklar
Android / ZTE

ZTE har presenterat Axon M som är en aningen unik telefon. Enheten är utrustad med två stycken 5,2 tum stora displayer med Full HD-upplösning som sitter ihop med ett stycke gångjärn. På insidan sitter det en Snapdragon 821 och 4GB ram, vilket inte gör att enheten hamnar på några prestandatopplistor men duger gott och väl för vanlig användning.

Det unika är förstås de dubbla skärmarna som du kan använda på flera olika sätt. Antingen kan du använda ena skärmen precis som på en vanlig telefon, eller så kan du vika upp enheten som låter dig köra två appar samtidigt. Eller så kan du köra en app på båda displayerna. Enligt ZTE har de optimerat 80 av de 100 mest populära Android-apparna så att de ska fungera i det sistnämnda läget.

Telefonen kommer släppas i USA där den endast kommer vara tillgänglig hos AT&T via abonnemang.

Här under ser ni en video där The Verge tar en titt på telefonen.

Släpptrailer för Wolfenstein II: The New Colossus

Med Hitler

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Det är bara tio dagar kvar till Wolfenstein II: The New Colossus släpps och det firar Bethesda genom att släppa en släpptrailer för spelet.

Spelet är som bekant utvecklat av svenska MachineGames som gjorde ett lysande jobb med både Wolfenstein: The New Order och Wolfenstein: The Old Blood.

Orkanen Ophelia var rätt unik

Ingen orkan har skett så långt österut i Atlanten

Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Natur

Orkanen Ophelia som igår drog in över Irland och Storbritannien är den orkan som har registrerats längst österut i Atlanten sedan vi började observera väder via satellitbilder. Det ska även vara den orkan som skett längst norrut den här tidpunkten på året sedan 1939.

På illustrationen ovan kan ni se Ophelia i rött medan alla andra registrerade orkaner mellan 1851 - 2016 representeras av blåa prickar på kartan. Forskaren Eric Blake från National Hurricane Center skriver på Twitter:
"Ophelia is breaking new ground for a major hurricane. Typically those waters much too cool for anything this strong. I really can’t believe I’m seeing a major just south of the Azores."
Vattnen där Ophelia intensifierades i kraft i lördags ska ha varit 1- 2 grader varmare än vad de i genomsnitt brukar vara vid den här tiden på året. I takt med att vår värld blir varmare så är det med andra ord inte alls omöjligt att Europa oftare kommer att drabbas av orkaner i framtiden. Dann Mitchell från University of Bristol säger till New Scientist:
"There is evidence that hurricane-force storms hitting the UK, like Ophelia, will be enhanced in the future due to human-induced climate change."
Tre personer på Irland dog i samband med skador de ådrog sig i samband med att Ophelia drog in över landet rapporterar brittiska BBC.

Webbläsaren Chrome kan nu hitta skadlig programvara

Chrome Cleanup blir en del av Chrome till Windows

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Verktyg

Google gör nu sin webbläsare Chrome ännu lite säkrare genom att implementera något som man kallat för "Chrome Cleanup" i webbläsaren vilket väl närmast kan beskrivas som en lite enklare antivirus/antimalware-funktion.

Chrome har redan ett visst skydd mot skadlig programvara i form av Safe Browsing med med Chrome Cleanup kompletteras detta skydd. Chrome Cleanup analyserar programvara som laddas ner via Chrome och kan till exempel hitta oönskad programvara som levereras med något som användaren faktiskt vill ha.

Det kan röra sig om gratis programvara som utför det den utger sig för att göra men kanske samtidigt byter ut vilken sökmotor som webbläsaren använder som standard eller något annat irriterande. Skulle Chrome Cleanup upptäcka något sådant så får användaren en varning och ett val om att rensa bort den oönskade programvaran samt att återställa Chromes standardinställningar.

Chrome Cleanup rullas ut nu till Chrome för Windows. Huruvida det är någon liknande funktion på gång till Chrome för macOS, iOS, Android eller Linux framgår inte men jag antar att så kan bli fallet.

Glasbro spricker under fötterna
Men det hela är bara en illusion 
146kg
+
Bobby Green
Gröna Lund har bokat Macklemore
Första bokningen för 2018 klar 
144kg
+
Bobby Green
Nu börjar IKEA göra möbler för djur!
Heter, så klart, Lurvig 
185kg
+
Roger Åberg