m
Vi har kollat in nya Volvo V60!
Vi säger bara en sak: Wow! 
84.3°
+
Roger Åberg
0

Sonic the Hedgehog-filmen försenas

Kommer först 2019

Visa inte Film & TV-artiklar
Film & TV / Nyhet

2016 blev det klart att Segas igelkott Sonic skulle bli film och nu verkar det som om denna kommer att bli något försenad och kommer att få premiär först i november nästa år.

Initialt var det Sony Pictures som skulle göra filmen tillsammans med SEGA. Då var det sagt att Tim Miller skulle producera filmen och att den skulle släppas i år. Sony verkar senare ha dragit sig ur projektet och då plockade Paramount Pictures istället upp rättigheterna till en Sonic the Hedgehog-film. Tim Miller är fortsatt kvar som producent och filmen kommer att regisseras av Jeff Fowler skriver Polygon.

Enligt rykten så kommer det handla om en delvis animerad film, det som på engelska kallas för "live-action animated film". Handlingen beskrivs på IMDB med "Sonic and his friends team up to beat the evil Dr. Eggman.".

Här nedan hittas trailern till den helt animerade Sonic the Hedgehog-filmen som kom 1996.

E-sport kommer att omsätta över 7 miljarder kronor i år

Framtidsbransch?

Foto: Bago Games
Visa inte Spel-artiklar
Spel / Esport

Analysföretaget Newzoo har tagit fram en rapport där de försöker förutspå hur intresset för esport kommer att utveckla sig i framtiden och ska man tro på deras siffror så ser det ut som om esporten går en strålande framtid till mötes.

Enligt rapporten så kommer esporten globalt bara i år att omsätta 906 miljoner dollar vilket motsvarar 7,4 miljarder kronor. Det kan jämföras med siffrorna för 2016 då esports-branschen omsatte motsvarande lite över 4 miljarder kronor. Om tre år, 2021, så tror Newzoo att esporten kommer att omsätta närmare 13,5 miljarder kronor.

2016 hade esporten cirka 160 miljoner intresserade spelare, åskådare och annat men i år tror man att den siffran kommer att växa till 215 miljoner för att 2021 uppgå till 307 miljoner.

Google Assistant får stöd för svenska inom några månader

På tiden!

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Google

Google har inte precis visat Sverige någon större kärlek de senaste åren, men i år blir det ändring på det. Nick Fox, produktchef för Assistant på Google, har berättat för The Verge att Assistant kommer få stöd för svenska inom de kommande månaderna.

Utöver svenska så kommer nästa stora språkuppdatering komma med stöd för danska, nederländska, hindi, indonesiska, norska och thailändska.

En annan trevlig grej är att Google Assistant innan årets slut kommer ha stöd för 30 olika språk, vilket borde täcka upp mot 95 procent av Android-användarna. För att göra livet lite lättare för tvåspråkiga personer kommer Google Assistant kunna känna igen det språk som talas och ändra sig efter det. Till exempel om du ställer en fråga på engelska så får du svar på engelska och ställer du därefter en fråga på svenska så svarar Assistant på Svenska. Tidigare har Assistant kunnat hantera ett språk i taget, så detta är en rätt trevlig funktion.

Observatoriemuseet i Stockholm räddas!

Har varit stängt sedan 2013

Observatoriemuseet i Stockholm
Foto: Börkur Sigurbjörnsson / flickr
Visa inte Vetenskap-artiklar
Vetenskap / Rymden

Vetenskapsakademien har meddelat att de har hittat en köpare av fastigheten där Obervatoriemuseet i Stockholm huserar och man har även hittat en intressent som kommer att driva museets verksamhet vidare skriver man i ett pressmeddelande.

Observatoriet stod färdigt redan 1753 och var under 230 år en institutionsbyggnad, först för Vetenskapsakademiens astronomer, därefter för Stockholms högskolas geografiska institution. 1991 öppnade man upp museum-verksamheten i lokalerna men detta fick man tyvärr lägga ner 2013 då man inte fick ekonomin att gå ihop för att driva museet vidare.

Nu kommer Stockholms Stad att köpa upp Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB, från Vetenskapsakademien och man kommer då att även att bli ägare till observatoriets fastigheter. Till SVT säger skolborgarrådet Olle Burell (S) att Stockholms Stads målsättning är att nu öppna upp Observatoriemuseet igen och driva detta vidare i egen regi.

Burrell kan inte uppge när museet öppnar upp igen men det är inte omöjligt att detta sker redan i höst.

Ny bild läckt på Sony Xperia XZ2

Presenteras officiellt på söndag

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Sony

Nu är det bara några dagar kvar tills mobilleverantörerna presenterar sina nyheter på Mobile World Congress i Barcelona och som vanligt har mycket av det som ska visas upp redan läckt ut.

Igår skrev vi lite om läckta specifikationer för Sonys kommande modeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact. Då visade vi även upp en läckt till på XZ2 Compact och idag har det läckt ut vad som borde vara en pressbild på den kommande modellen Sony Xperia XZ2 vilken ni kan se ovan.

Sony kommer att presentera sina nya modeller officiellt nu på söndag 25 februari.

Bre olivolja på mackan
Nytt från Zeta 
200kg
+
Bobby Green
Nu kan du köpa Adidas Archive M1
Den sköna retroklockan 
102kg
+
Bobby Green
Metallica fick Polarpriset 2018
Jämförs med Wagner och Tjajkovskij 
203kg
+
Bobby Green
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
105.6°
+
Roger Åberg
0