Prisma vill sälja sin datorsyns-teknik

Kommer dock inte att lägga ner sin app

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Business

Det ryska företaget som står bakom bildmanipulerings-appen Prisma har meddelat att de nu siktar på att erbjuda sin datorsyns-teknik till andra företag som vill använda detta i sina applikationer.

Prisma släpptes 2015 och är en app där man kan göra om så att traditionella fotografier bland annat kan se ut som målningar från klassiska konstnärer. Appen fick en del uppmärksamhet när den först släpptes med sedan dess har Facebook och andra implementerat liknande fotofilter vilket kanske inte gör behovet av Prisma som fristående app är särskilt stort längre. Företagets VD uppger dock att appen fortfarande har mellan 5 - 10 miljoner aktiva användare varje månad.

När det gäller att sälja tekniken bakom Prisma till andra företag säger VD:n Alexey Moiseenkov till The Verge:
"We see big opportunities in deep learning and communication. We feel that a lot of companies need expertise in this area. Even Google is buying companies for computer vision. We can help companies put machine vision in their app because we understand how to implement the technology."
På sajten Prisma Labs kan företag hitta Prismas verktyg för datorsyn som de med hjälp av Prismas SDK och API:er kan inkludera i sina egna applikationer.

Kina har hållit sin första online-rättegång

Gällde upphovsrätt

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

I Kina har den första online-rättegången nu genomförts rapporterar den kinesiska nyhetstjänsten Xinhua Net.

Tvisten ska ha handlat om ett upphovsrättsbrott där en kvinnlig författare ansåg att en webb-tjänst erbjöd en av hennes romaner till tjänstens användare utan att hon fick någon ersättning för det. Samtliga förhör genomfördes via videochatt och hela rättegången tog cirka en halvtimma.

Tanken med de kinesiska online-rättegångarna är att dessa främst ska användas vid civilrättsliga mål där till exempel någon anser sig lurad vid ett e-handelsinköp eller liknande brott som kan drabba internet-användare.

Även Kanada tillämpar online-rättegångar när det handlar om civilrättsliga mål där kraven högst är 5.000 dollar. Storbritannien har även påbörjat ett pilotprogram med online-rättegångar.

Exklusivaste 911:an får kolfiberfälgar som tillbehör

Den här bisarra maskinen tillverkar dem

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Porsche

Porsche har visat upp den exklusivaste 911:an man någonsin gjort, Porsche 911 Turbo S Exclusive Series. För de som inte nöjer sig med de fälgar som kommer med som original har Porsche nu presenterat fälgar i kolfiber.

Fälgarna består av två olika beståndsdelar. Själva fälgbasen görs i världens största symaskin för kolfiber, en gigant som mäter nio meter i diameter. Resten av fälgen består av 200 olika kolfiberdelar. Resultatet är fantastiskt. Porsche påstår att den här tekniken ger ett bättre resultat än att göra en fälg av redan färdigt kolfibertyg.

Totalt 18 kilometer kolfiber används. Fälgarna kostar "bara" 15.232 euro, men de går bara att beställa tillsammans med Porsche 911 Turbo S Exclusive Series som kostar runt 2,6 miljoner.

Succé för Tales from the Loop på Gencon 2017

Eller Ur varselklotet

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Brädspel

Förra året så skördade det det svenska rollspelet Tales from the Loop (svensk titel Ur varselklotet), baserat på Simon Stålenhags konstbok med samma namn, stora framgångar på Kickstarter där det drog in en hel del pengar. Men spelets framgångar slutar inte där då det på spelmässan Gencon i USA belönades med hela fem Gold ENnies, vilket av många anses vara bordsrollspelens finaste utmärkelse. Tales from the Loop plockade hem ärorika priset Best Game men även Best Setting, Best Interior Art, Best Writing och Product of the Year.

Nomineringarna till ENnies utförs av en jury, och en publik omröstning avgör sedan vilka titlar som kniper silver- och guldplatserna.

Som vi tidigare rapporterar så utspelar sig Tales from the Loop främst på Mälaröarna utanför Stockholm i ett alternativt 1980-tal. Handlingen kretsar kring en enorm partikelaccelerator som byggts under Mälaren, och det finns avancerad teknik i form av robotar och svävande "magnetrinskepp".

Trailer för Solsidan

Uppskattad tv-serie blir film

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Här är första trailern till filmen Solsidan, en film som baseras på TV4:s populära humorserie med samma namn.

I filmen kommer vi precis som i serien att få följa ett gäng familjer som bor på gräddhyllan Solsidan utanför Stockholm. I rollerna syns skådisarna som medverkade i tv-serien samt Sven Wolter, Henrik Schyffert och Frida Hallgren.

Filmen Solsidan kommer att ha premiär 1 december.

Häng upp rymdhistorien på väggen
400 bemannade rymdfärder 
121kg
+
Roger Åberg
Kolla in Metallicas konsert i Kanada
Sista på turnen 
139kg
+
Roger Åberg
Så gjorde man tapeter på 60-talet
Imponerande jobb! 
144kg
+
Roger Åberg