Tumblr börjar med annonser på sina bloggar

Låter användarna ta del av intäkterna

Bloggtjänsten Tumblr kommer den här veckan att börja visa annonser på sina över 300 miljoner användargenererade bloggar skriver man i ett blogginlägg på sin egen blogg.

Tumblr har redan visat annonser för en del av sina användare via deras Creatrs-program men nu kommer man öppna upp möjligheten för alla att börja tjäna pengar på sina bloggar. Exakt hur eventuella annonsintäkterna ska fördelas verkar än så länge oklart men jag antar att man måste ha en hyfsat välbesökt tumblr-blogg för att kunna dra in några större intäkter på annonserna.

Vill man inte ha annonser på sin blogg så kan man stänga av detta in inställningarna skriver tumblr i blogginlägget.

staff.tumblr.com +

Titta på Youtubevideor överallt på Android med Flytube

Flytande videoruta låter dig multitaska bättre

Att titta på Youtubevideor i telefonen är rätt smidigt, men man blir rätt låst när videon rullar. Flytube är en ny App som löser detta problem genom att skapa en ruta som hovrar på skärmen så att du kan surfa runt i Chrome eller fortsätta kolla Reddit samtidigt som du tittar på videon.

När du startat appen första gången så kommer en Flytube-ruta dyka upp när du klickar på Youtubelänkar. Även inbäddade Youtube-klipp kan du öppna via Flytube genom att klicka på share-ikonen och sedan välja Flytube.

Betalar du för premiumversionen av appen, som för övrigt kostar 1,2 dollar, så får du även möjlighet att ändra storlek på uppspelningsrutan.

Vill ni testa Flytube så kan ni ladda ner appen via länken här nere till vänster.

via The Next Web play.google.com +

Tröja som ändrar färg om den upptäcker farliga föroreningar i luften

Känner av om det finns farliga halter av kolmonoxid eller radioaktivitet

Här är en tröja som kan känna av om det är farliga halter av kolmonoxid eller radioaktivitet och om så skulle vara fallet ändrar mönstret på tröjan färg.

Tröjan är försedd med två sensorer och om dessa känner av farliga föroreningar i luften aktiverar de ett system som värmer upp tröjan så att de vita prickarna ändrar färg till svart.

Tröjorna finns i tre olika modeller och går för 500 dollar styck.

via The Verge aerochromics.com +

Redditanvändare läcker info om Samsung Galaxy Note 7

Luren har USB-C, ögonscanner och påminner om S7 Edge

En Redditanvändare vid namn Samsungsmart startade nyligen en tråd på Reddit där han hävdade att han har lagt vantarna på kommande Note 7 och berättade lite specifikationer om telefonen. Samsungsmart skriver att nya Note 7 har en design som påminner om S7 Edge med aluminiumram, glas både fram- och bak och att skärmen är böjd på kanterna. Sedan ska telefonen vara utrustad med USB Type-C-kontakt och ha en infraröd ögonscanner som du ska kunna använda för att låsa upp luren.

Ett gäng uppgraderingar verkar även ha skett med S-Pen som numera ska fungera under vatten och du ska kunna använda pekpennan för att konvertera videoklipp till gif-bild genom att markera delar av videon med pennan.

Kameran ska kunna plåta med 12 megapixel upplösning och ska ha en smart slow motion-funktion som kan sakta ner tiden på specifika objekt i videon.

Samsungsmart sammanfattar Note 7 i inlägget här nere.

Även om Samsungsmart har levererat trovärdig information tidigare, så tar vi detta med en nypa salt. Telefonen kommer visas upp 2 augusti och då kommer vi få reda på allt om den nya luren.

via The Next Web reddit.com +

Alphabet fortsätter att gå som tåget

Googles moderföretag drog in mycket deg under kvartal två

Googles moderföretag Alphabet har postat resultatet för årets andra kvartal och man hade under kvartalet en omsättning på 22,5 miljarder dollar vilket är en ökning med 21 procent jämfört med samma kvartal förra året.

Man visade en vinst 5,97 miljarder dollar vilket är en ökning med 28 procent jämfört med kvartal två 2015. Det är givetvis Google som Alphabet drar in mest pengar på och deras så kallade moonshot-projekt gjorde en förlust på 859 miljoner dollar.

Marknaden gillade Alphabets kvartalsrapport och aktien steg till 810 dollar vilket är mer än vad den någonsin sålts för tidigare.

theverge.com +

Hejdå Jerry Doyle

Babylon 5-skådis har gått bort

Den amerikanske skådespelaren Jerry Doyle har gått bort vid en ålder på 60 år uppger flera nyhetskällor.

Doyle var här i Sverige antagligen mest känd för sin roll Michael Garibaldi i scifi-serien Babylon 5 som sändes på 1990-talet. I USA hade han dock även gjort sig ett namn som radiopratare.

Vad Doyle dog av finns det inga uppgifter om men en obduktion av kroppen är planerad men resultatet av denna förväntas inte komma på flera veckor.

foxnews.com +

Facebook börjar visa födelsedagsvideos

Dagen efter man fyllt år

Enligt TechCrunch kommer nu Facebook att börja genera personliga födelsedagsvideos när användare fyller år.

I filmen som genereras inkluderas födelsedagshälsningar man fått via Facebook på sin födelsedag som ni kan se i videon ovan. Det krävs dock att minst tre personer ska ha gratulerat en användare på dennes vägg för att det ska göras någon video. Då videon är beroende av födelsedagshälsningar kommer den antagligen inte dyka upp i födelsedagsbarnet flöde förrän dagen efter det har fyllt år.

Då jag själv inte fyller år på ett tag har jag personligen inte sett detta och inte heller sett någon i mitt flöde posta födelsedagsvideos så kanske man rullar ut det lite i omgångar. Har ni fått eller sett en födelsedagsvideo så hojta gärna till om det i kommentarerna.

techcrunch.com +