Tut i luren - 45 år sedan första månlandningen

Vetenskap / Rymden
Idag är det exakt 45 år sedan NASA:s farkost Apollo 11 landade på månen. Det var då Neil Armstrong och Buzz Aldrin blev de första människorna som beträdde månens yta.

Här nedan kan ni kolla in ett snabbt ihopklipp från den legendariska rymdresan.
www.nasa.gov +

Mer gameplay från Mighty No. 9

Spel / Multiplattform
Här kan ni spana in ett nytt gameplay-klipp från den spirituella Mega Man-uppföljaren Mighty No. 9 från Keiji Inafune och hans studio Comcept.
www.gonintendo.com +

Inget plattformsöverskridande spelande för Destiny

Spel / Multiplattform
Många PlayStation-spelare har de senaste dagarna kunnat spela en hel del Destiny så man släppte en beta för spelet till både PlayStation 3 och PlayStation 4 förra veckan. Men folk som spelar spelet på de olika konsolgenerationerna kommer inte kunna spela med varandra. Anledningen till det är att Bungie helt enkelt vill att folk skall ha en konsekvent upplevelse.
"Regardless of where the reality is, there's definitely a perception among gamers that better hardware means you have an advantage. We don't want to have to enter that fray, so to create the best, most level playing field, both actually and perceptually, we separated it by platform."
Ett exempel som gavs var om två prickskyttar på två olika konsoler skulle sikta på varandra.
I have a disadvantage sniping across the map because [my opponent with a next-gen console] is only two pixels on my screen and I’m four pixels on his. You see that in the world of PC gaming, where people are always racing to the best video card to give themselves the advantage.

Regardless of where the reality is, there’s definitely a perception among gamers that better hardware means you have an advantage. We don’t want to have to enter that fray, so to create the best, most level playing field, both actually and perceptually, we separated it by platform.

Senare i veckan, den 23 juli, kommer Bungie även öppna upp betan för Xbox-spelare.
www.digitaltrends.com +

Hörlursanpassad luvtröja

Pryl / Hörlurar
Betabrand kommer inom kort släppa en speciell luvtröja som är gjord av samma material som det man kan hitta på högtalare. Detta gör att man kan har hörlurarna utanför luvan utan att man tappar ljudkvalité. Tröjan har även en del hål för hörlurarnas kablar så den inte hänger och svänger överallt.

Betabrand tar just nu förbokningar för denna tröja som kostar 142 dollar. Någon gång under oktober månad hoppas man på att skeppa iväg tröjorna.
www.betabrand.com +

Shmee150 har fått sig en närmare titt på Koenigsegg One:1

Bil / Koenigsegg
Carspottern Shmee150 har rest till Sverige och Ängelholm för att hälsa på Koenigsegg och deras senaste skapelse - One:1. Här får han följa med testchefen Robert Serwanski som visar lite vad man kan göra med denna megabil.
youtube.com +

Tvåstegsverifiering till Sverige

Mac / Övrigt
Apple expanderade i dag sin tvåstegsverifieringslösning till ytterligare 48 länder. Bland dessa länder kan man hitta Sverige vilket ju innebär att även folk som är bosatta här och vill ha ett extra lager säkerhet nu kan få det.

Tvåstegsverifieringen gäller även iCloud-sidan och webbapparna där.
  tack Aptass

9to5mac.com +
bloggportalen