Nya regler för drönarflygning i USA?

Foto: Xray40000
Pryl / Mojänger

Det amerikanska luftfartsverket verkar börja jobba på att få ihop ett gäng nya regler och lagar kring kommersiella drönare och dess piloter. De nya reglerna som diskuteras kommer bland annat innebära att de som vill flyga drönare kommersiellt måste ta en licens som likställs med ett vanligt flygcertifikat. Det vill säga att drönarpiloten även måste ha massor med flygtimmar i ett vanligt flygplan och kunna flyga ett sådant.

Utöver det så pratas det om att piloten måste kunna se drönaren med sina egna ögon var den än flyger, man får bara flyga när det är ljust ute samt att drönaren inte får flyga högre än 120 meter upp i luften. Dessa regler ska gälla alla drönare som väger 27 kg eller mindre och troligen blir reglerna bra mycket striktare för tyngre maskiner.


Som sagt så är detta endast påstådda uppgifter som Wall Street journal säger sig fått tag på. Men de menar att dessa snart kommer att läggas fram som ett lagförslag.

www.theverge.com +

Flow vill ersätta din mus

PC / Hårdvara

Många försök har gjorts för att ersätta musen och ett Indiegogo-projekt kallat Flow gör ett nytt försök.

Flow är en liten enhet som du kan använda tillsammans med din stationära eller bärbara dator och kan programmeras med shortcuts för det du använder mest. Flow ska ha stöd för mer än 30 applikationer vid lansering, något som bland annat inkluderar Final Cut Pro X, Photoshop, Premiere, SoundCloud, Spotify och YouTube.

Man kan till exempel i Spotify sätta upp Flow så att man hoppar till näst låt enbart genom att svepa över enheten.

Just nu inriktas utvecklingen för stationära och bärbara datorer men utvecklarna säger att det kan komma stöd för mobila applikationer i framtiden. Det verkar gå bra för Indiegogo-kampanjen såhär långt så det kanske kan komma att bli en verklig produkt i slutändan.

www.indiegogo.com +

Spionprogramvaran Regin kopplas till USA och Storbritannien

Webb / Övrigt

Igår skrev vi lite om spionprogramvaran Regin som Symantec upptäckt och som tydligen ska ha funnits på infekterade datorer i en eller annan form sedan 2008. Nu har det flutit upp lite uppgifter om vilka de eventuella upphovsmännen till Regin är och kanske inte helt oväntat så pekar bevisen mot att amerikanska NSA och dess brittiska motsvarighet GCHQ ligger bakom programmet.

Det är The Intercept som skriver att Regin hittats på datorer som man sedan tidigare, tack vare läckt information från Edward Snowden, vet har attackerats hos belgiska operatören Belgacom och på datorer tillhörande EU. I Belgacoms fall så uppges GCHQ ligga bakom attacken och i fallet med de infekterade datorerna hos EU sägs NSA vara ansvariga.

Regin beskrivs fungera på det här sättet:
"Regin has been out in the digital wild since at least 2008, operates much like a back-door Trojan, and has been used against governments, internet providers, telecom companies, researchers, businesses, and private individuals, says Symantec. Regin affects Windows-based computers and operates in five stages, giving the attacker a "powerful framework for mass surveillance" and offers flexibility so attackers can customize the packages embedded within the malware."

via Gizmodo firstlook.org +

iOS The Longest Journey finns nu på App Store

iPhone / Spel

Nu finns äntligen The Longest Journey på våran svenska App Store efter en månads mjuksläpp i Australien. Detta norska pek- och klickaäventyr, som släpptes till PC år 2000, har remastrats och följer April Ryan, en ung konststuderande som upptäcker att det finns något mer i världen än vad som först kan anas. Aprils långa resa, den längsta i hennes liv, går att följa med på om man betalar 49kr. [iOS]

Sony Pictures rejält hackade

Webb / Övrigt

Idag är det kanske lite panik på kontoret om man jobbar på Sony Pictures, detta efter att anställda möttes av bilden till höger när de försökte logga in på sina datorer på morgonen. Tydligen så har företaget fått alla sina datorer hackade av ett gäng hackare som kallar sig #GOP.

Enligt de uppgifter som finns så har #GOP fått tag på en hög känsliga dokument som de listar i filerna man kan hitta på adresserna ni ser på bilden. Vi kan även läsa att #GOP ger Sony Pictures en deadline då de måste gå med på #GOP:s krav eller få alla hemliga filer spridda på internet. Exakt vad #GOP vill ha är dock oklart.

Tydligen så fick de i hackerattacken även tag på en fil med lösenord vilken har hjälpt dem med att ta över ett gäng av Sonys twitterkonton. Sony har i skrivande stund fått tillbaka kontrollen över dessa konton.

Än så länge så verkar Sony dock inte ha fått tillbaka kontroll över sina datorer så vi får se hur detta slutar.

www.theverge.com +

Sony-app hackad och borttagen från Play Store

Android / Google

På ett gäng av Sonys androidenheter så kan du hitta appen Backup & Restore, en app som är där för att du enkelt ska kunna säkerhetskopiera data till ett MicroSD-kort. Här om dagen så slängde Sony up appen i Play Store och bara en kort tid efter det så kom en lite otrevlig överraskning.

Det visade sig att någon hade ”hackat” Sonys app och tack vare detta så är den nu nedtagen från Play Store igen. Hacket fungerade genom att hackaren lyckades få Play Store och Sonys mobiltelefoner att tro att hans app var den riktiga appen. På så vis så fick telefonägare meddelanden om att uppdatera, något som inte verkar vara den bästa idén. Den fejkade appen vill nämligen ha tillgång till massor av saker på din telefon och ingen vet vad den faktiskt skulle göra med dessa rättigheter.

Appen är som sagt borttagen nu och nu är väl frågan vad Google kan göra för att täcka igen detta säkerhetshål innan något riktigt tokigt händer.

www.androidpolice.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen