Alienware hintar om bärbar spelkonsol

PC / Hårdvara

Alienware har profilerat sig inom spelbranschen som tillverkare av kraftiga speldatorer. Men nu verkar det som om de även vill expandera till bärbara spelkonsoler.

I går genomfördes en Ask Me Anything-session på alienwarearena.com där General Manager Frank Azor hintade om att företaget tittar på den bärbara konsolmarknaden och sa mer specifikt att det finns en stor chans att företaget utvecklar just en bärbar konsol men att de inte riktigt kan presentera något just nu.

"Nothing to announce about a new tablet yet but it's a space we are looking at and have been for a while now".

Under utfrågningen hintade Frank Azor även om att det snart är dags för en presentation av deras Steam Machine som nu har fått en prissänkning med 50 dollar till det nya priset 499 dollar. Konsolen ska innehålla fjärde generationens Intel Core i3-processor, Nvidia Force GTX GPU och 4GB RAM samt köra Windows 8.1. Fler versioner med bättre prestanda och dyrare prislapp ska också lanseras.

Kanske kan vi få veta mer om deras planer under årets upplaga av Game Developers Conference i mars, alternativt under sommarens E3.

Easton LaChappelle lärde sig robotik och vill nu förändra världen

Pryl / Pryl

Easton LaChappelle är 19 år gammal och anses redan vara ett geni. Han har hela sin uppväxt varit intresserad av prylar och teknik, och genom att själv lära sig robotik har han bland annat lyckats ta fram en fullt fungerande armprotes. Nyligen startade han och några kompisar företaget Unlimited Tomorrow och planen är att de tillsammans ska förändra världen.

www.swiss-miss.com +

Audio Technica släpper nya hörlurar

Pryl / Hörlurar

Audio Technica är inte ett superkänt företag om du inte pratar med musiker eller ljudnördar men oj vad bra hörlurar de kan slänga ur sig. Nu släpper de ett par nya värstinglurar vid namn Audio Technica ATH-R70x samt ATH-M70x.

ATH R70x blir företagets första professionella öppna hörlurar och de är framtagna för att vara ett par referenslurar för studiobruk. Och sedan så ser de även väldigt grymma ut!

De andra hörlurarna är helt stängda och blir ett par hörlurar som ligger ett steg upp från de riktigt bra M50.

Vi har tyvärr inga uppgifter om svenska priser eller lanseringsdatum men R70 kommer att kosta 489 dollar i USA när de skeppas till butik i mars.

audioxpress.com +

Ny konceptbild för Star Wars: Battlefront

Spel / Multiplattform

Dice har släppt en helt ny konceptbild till kommande Star Wars: Battlefront och den är riktigt snygg. Personligen ser jag väldigt mycket fram emot spelet och hoppas att det är lika intensivt och färgsprakande som på bilden.

Battlefront släpps till Windows, Playstation 4 och Xbox One i slutet av 2015.

www.ign.com +

Så fungerar slutaren i en kamera

Foto / Övrigt

Jag har lagt upp sådana här videos förr men denna är en av de bättre så varför inte igen? Här är en video från the Slow Mo Guys där de visar hur slutaren på en spegelreflexkamera fungerar och ser ut i slow motion.

  tack alla som tipsat! youtube.com +

Chris Harris kör skiten ur sina favoritbilar från förra året

Bil / Opel

Chris Harris har nu släppt en 42 minuter lång video där han tar ut sju av sina favoritbilar från förra året på en bana, och kör skiten ur dem.

www.gtspirit.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen