TopCar tjockar till Porsche Macan

Bil / Porsche
I slutet på förra året hintade den ryska tunern TopCar om att de hade ett komplett kjolpaket till då nyligen presenterade Porsche Macan. Nu är kitet som är tillverkat i kolfiber klart och så här ser det ut tillsammans med den omgjorda interiören.

Priset för hela rasket börjar på 14 620 euro. Vill man däremot att kolfibern ska vara synlig får man hosta upp 18 720 euro. Vill man krydda bilen ytterligare finns även smidda ADV.1-fälgar att köpa till.
www.gtspirit.com +

Böjd soundbar från Samsung

Pryl / Hemmabio
Den här veckan kickar den stora hemelektronikmässan IFA igång nere i Berlin och där kommer Samsung bland annat visa upp den här böjda soundbaren.

Man kallar den rätt logiskt för "Curved Soundbar" och den är primärt tänkt att användas med Samsungs böjda TV-modeller på 55 och 65 tum. Den har stöd för 8.1-ljud men när den släpps och vad den i så fall kommer att kosta framgår inte för tillfället.
global.samsungtomorrow.com +

Tele2 skjuter upp nedsläckningen av Swipnet

Webb / Övrigt
Förrförra veckan skrev vi om att operatören Tele2 hade planerat att stänga ner Sveriges första kommersiella internettjänst för privatpersoner, Swipnet, men nu ser det ut som om man skjuter upp de här planerna något.

Detta på grund av att Stifelsen för Internetinfrastruktur i Sverige, .SE, vill bevara materialet som finns på Swipnet och låta hela eller delar av detta ingå i deras satsning ""Internetmuseum". Tele2 skriver i ett pressmeddelande:
"Vi samarbetar med framförallt stiftelsen.SE för en lösning som innebär att Swipnet-sidorna finns tillgängliga fortsatt på sina vanliga adresser även om tjänsten stängs ned hos oss."
Det ser med andra ord ut som om Swipnet, eller åtminstone webbsidorna på tjänsten, kommer att finnas kvar till eftervärlden.
www.nyteknik.se +

KNC Miner bygger två serverhallar i Boden

Webb / Övrigt
Det svenska företaget KNC Miner, vars affärsidé är att sälja chip avsedda för att generera den digitala valutan BitCoin, säger att man nu kompletterar sin nuvarande serverhall i Boden med ytterligare två. Här kommer man själva att "gräva fram" BitCoins men man säger även att man planerar att starta en molntjänst så att deras kunder kan generera BitCoins med hjälp av BitCoins egen hårdvara så att man slipper köpa egen hårdvara.

Exakt hur stora de nya serverhallarna kommer att bli är oklart men den som redan idag finns på plats har en yta på totalt 5.500 kvadratmeter. Sam Cole, en av grundarna till KNC Miner säger till Dagens Industri:
"Norra Sverige är perfekt. Det är kallt och finns gott om plats men infrastrukturen är ändå bra. Räknat i yta blir vi inte lika stora Facebooks serverhall i Luleå. Men vi kommer att förbruka mer elektricitet än de gör."
För att kunna färdigställa de nya serverhallarna har KNC Miner tagit in 60 miljoner kronor i riskkapital. Sedan KNC Miner sålde sin första bitcoin-grävare sommaren 2013 har man hittills sålt sådana för en halv miljard kronor samtidigt som man har grävt fram egna bitcoins värderade till runt 200 miljoner kronor.
www.di.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen