Acer presenterar tre billiga datorer

Switch V 10, Switch One 10 och TravelMate P2

Tre nya Windows 10-datorer med relativt långa prislappar är på väg från Acer, nämligen Switch V 10, Switch One 10 och TravelMate P2. Främst riktar de sig till studenter och företag med den nya lanseringen.

Två av datorerna är hybriddatorer och det handlar om Switch V 10 och Switch One 10 som är på tio tum och har inbyggd fingeravtrycksläsare. De har båda utrustats med fyrkärniga Intel Atom-processorer och skeppas med antingen 32 eller 64GB hårddiskutrymme. Datorerna ska anlända i USA senare i år där Priset för One 10 är 200 dollar medan V 10 kostar 249 dollar. Anledningen till den högre prislappen på V 10 är att den har nio timmars batteritid jämfört med åtta timmar på One 10 samt att den är utrustad med USB Type-C och är lite mer slimmad.

Den sista datorn är Travelmate P2 series som ska vara extra tålig och ha en repfri yta. Den har utrustats med en sjätte generationens Intel Core-processor samt ett GeForce 940M och erbjuds i storlekarna 14 eller 15,6 tum. Priserna för datorn kommer att starta på 599 dollar och släpps senare i år i USA.

gizmodo.com +

Spotify låter företag sponsra spellistor

Nytt sätt för Spotify att dra in deg

Spotify meddelar nu via sin blogg att företag från och med nu ska kunna sponsra de spellistor som Spotify själva har sammanställt.

Det handlar om över 400 stycken spellistor som företag kan välja att sponsra och då får man bland annat sin logotyp visad på spellistan på Spotifys mobila klient och en bildannons på datorklienten. Än så länge ska varumärken som KIA, McDonalds och den amerikanska stormarknadskedjan Target ha betatestat sponsring.

Sponsring av spellistor finns än så länge bara tillgängligt i USA samt som ett betatest i Storbritannien.

via Dagens Media brandsnews.spotify.com +

Nu spårar Facebook även de som inte är medlemmar

För att kunna visa mer relevanta annonser

Foto: Facebook

Wall Street Journal rapporterar att Facebook nu kommer att börja spåra även användare som inte är på Facebook för att bättre kunna rikta annonser till dessa på andra webbsajter.

Detta kommer man att göra genom att registrera information om cookies, "like"-knappar och annat som finns inbäddat på de sajter som idag får sina annonser levererade från Facebooks annonsnätverk. Andrew Bosworth som chefar över Facebook annons- och affärsplattform säger i ett blogginlägg:
"Publishers and app developers have some users who aren’t Facebook users. We think we can do a better job powering those ads."
Utav världens cirka 3,17 miljarder uppkopplade människor ska runt 1,65 miljarder i dagsläget vara medlemmar på Facebook.

  tack fbsuger wsj.com +

Baddräkt för Star Trek-fans

Alla vill väl vara snygga på stranden?

Snart är det sommar, även om det är skitväder här utanför kontoret i dag. Och när det är sommar vill man bada och då måste man ha snygga baddräkt. Om man inte hänger på nudiststranden vill säga.

För alla tjejer som gillar Star Trek finns nu en given modell att köpa till sommaren. Det är ThinkGeek som har gjort de här i bästa Star Trek: The Next Generation-stil.

60 dollar kostar de och tre färger finns; blå, guld och röd.

thinkgeek.com +

FenSens är en parkeringssensor för eftermarknaden

Installeras i bilens nummerplåt

FenSens (Fender Sensor) är en sensor som installeras i bilens nummerplåt och därefter håller den koll på hur nära eller lång ifrån man är den bakomvarande bilen när man backar.

Sensorn är kopplad till en app i mobilen som dels visar hur nära man är bakomvarande bil men även signalerar detta med ljud, det vill säga fler pip ju närmare man är bilen bakom. FenSens ska kunna upptäcka föremål som är upp till tre meter från bilens bak.

FenSens säger att monteringen är så pass enkel att vem som helst ska klara av att installera den på sin bil. Just nu kostar FenSens 100 dollar men framöver kommer priset att ligga på 150 dollar.

fensens.com +

Nissan presenterar GT-R Nismo i ny skrud

Nu är värstingen också uppdaterad

För nästan exakt två månader sedan rullade Nissan ut en uppdaterad version av modellen GT-R. Den bjöd på 20 extra hästar och lite kosmetiska lyft här och där. Nu presenteras värstingversionen Nismo i samma kläder och så här ser den ut.

Ingredienserna är ett fetare kjolpaket, mer kolfiber, större vinge på bakluckan, ny instrumentbräda, uppdaterade sportstolar och en ny ratt. Under huven har det dock inte förändrats något utan den 3,8 liter stora V6:an med dubbelturbo ger precis som förra Nismo-versionen 600 hästar och 652 Newtonmeter. Kraften skickas till alla fyra hjulen via en sexstegad dubbelkopplingslåda. Ingenjörerna har dock uppdaterat både dämpare och fjädrar för att ge bilen ännu bättre kurvtagningsförmåga.

Lansering blir det i slutet av året och då kommer även prislistan att presenteras.

teknikensvarld.se +