Soundtrack Your Brand skriver avtal med McDonalds i USA

Webb / Spotify

Spotify-partnern Soundtrack Your Brand, vars affärsidé är att sälja ett paket som gör det möjligt för företag att spela musik från Spotify i sin verksamhet, har nu slutit ett avtal med amerikanska McDonalds.

Den innebär att McDonalds-restauranger över hela världen får möjlighet att ta del av musiklistor som satts ihop för att passa just McDonalds kunder. Soundtrack Your Brand har sedan tidigare ett liknande avtal med svenska McDonalds och här är det 60 procent av McDonalds restauranger som spelar musik från Spotify.

Med Spotify Business från Soundtrack Your Brand får företagen rätt att streama obegränsat med musik från Spotifys låtbibliotek, en ny funktion som kallas för Spotify Calendar med vilken man kan schemalägga vilken musik som spelas, utökad support samt möjlighet att spela upp musik i offline-läge.

www.reuters.com +

Toyota visar GT86 som Shooting Brake

Bil / Toyota

Toyota i Australien presenterar nu ett spännande koncept baserat på den lilla sportbilen GT86. De har nämligen byggt en Shooting Brake av den vilket gör att man får ett mer kombiliknande utseende och en lite mer praktisk bil. Under skalet är det oförändrat vilket innebär att drivningen framåt sker via en boxerfyra med 200 hästar som skickar kraften till bakhjulen.

Bilen finns för tillfället endast i ett exemplar och är endast ett bygge som visar vad man kan göra, att den här sätts i produktion är nog tyvärr osannolikt.

www.evo.co.uk +

Podcast Spelfeber 6

Feber / Feberpodden

I sjätte avsnittet av den nya Feberpodd-satsningen Spelfeber pratar Frode Wikesjö, Emmy Zettergren och hemmasittande André Stray om Frodes äventyr med Nathan Drake i Uncharted 4, Andrés kärlek till tramsig dialog i Battleborn och Emmy har testat sina överlevnadsförmågor i The Wild Eight samt förstås ett axplock av veckans nyheter.

Podden går utmärkt att lyssna på direkt här ovan eller i acast-appen (finns gratis för iOS och Android) men även som vanlig podd antingen via iTunes eller via din vanliga poddspelare (sök efter Feberpodden). Vill ni hellre ladda ner podden i MP3-format så kan ni höra det här: Spelfeber 6 i MP3-format.

Vill du hellre köra med en vanlig RSS är adressen http://rss.acast.com/feber.

Musik av Visager / CC BY

Över 133.333 personer har ringt det svenska numret

Webb / Tjänster

Vi har tidigare skrivit om The Swedish Number där svenska kan registrera sig för att sedan svara när folk från utlandet ringer för att höra hur det är här i Sverige. Tjänsten har varit en succé och över 25.000 svenskar har registrerat sig för att svara, långt fler än man räknade med så många har fått vänta på att få access till tjänsten.

Men samtalen har strömmat in, över 133.333 samtal till numret har skett och de har totalt varat i 262 dagar, i snitt 2 minuter och 50 sekunder långa. Det finns att prata om med andra ord. USA är klart överrepresenterade bland länder som ringt Sverige men samtal ska ha kommit från 179 olika länder.

theswedishnumber.com +

Ingen traditionell Nintendo Direct på E3 i år

Spel / Nintendo

Sen 2013 har Nintendo kört en Nintendo Direct vid E3 istället för en traditionell presskonferens. I år kommer man än en gång köra en videogrej men i den kommer man inte prata om något annat än det nya Legend of Zelda-spelet.

Klockan 18:00 på tisdagen den 14 juni kommer Nintendo sparka igång Nintendo Treehouse: Live där man, under en hel dag, kommer spela detta nya The Legend of Zelda-spel tillsammans med några av spelets utvecklare. Nintendo kommer fortsätta strömma videomaterial under själva E3-mässan men än en gång kommer det bara vara på The Legend of Zelda.

Så om man, förutom The Legend of Zelda, såg fram emot några häftiga Nintendo-nyheter under årets E3-mässa så kanske man skall tagga ner förväntningarna lite.

För någon vecka sedan så meddelade Nintendo att Wii U-versionen av detta nya The Legend of Zelda-spel kommer vara det enda spelbara spelet i Nintendos E3-bås.

www.polygon.com +

Nya och lite tightare puffar

Feber / Allmänt

Nu har vi lanserat ett lite nytt format på puffarna för de relaterade artiklarna som helt enkelt tar lite mindre plats, både på dator och på mobilen. I övergången till dessa blev det lite tokigt och flera stycken relaterade puffar visades till varje artikel på mobilen, men så skulle det så klart inte vara. En räcker gott. På tablets får ni två och på datorn tre.

Vi jobbar hårt för att ni ska få en så snabb och smidig upplevelse som det bara går när ni besöker Feber. Det här är ett sätt och vi tittar just nu också närmare på de prestandaproblem som uppkom för vissa efter att vi lanserade stora bilder.

Vi jobbar på det och vill samtidigt tacka för alla kommentarer och alla åsikter som ni har! Ibland tycker vi kanske inte som er men alla era åsikter hjälper oss alltid att bli bättre. Så fortsätt att tycka till och säg till oss när saker och ting buggar eller inte är som de borde. Tack!