Nu kan du boka eldrivna Audi e-tron quattro

I alla fall om du bor i Norge

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Audi

Audis första rena elbil kallas för e-tron quattro och den tar sig med sitt batteri på 95 kWh 50 mil på en laddning. Är du taggad på en sådan och bor i Norge kan du från och med i dag förhandsboka ett exemplar. 20 000 kronor kostar bokningen och du hamnar då i kön om att få köpa ett av de första exemplaren när bilen väl är här på riktigt, vilket ska vara i slutet av nästa år. Vad totalsumman ligger på får vi inte reda på för tillfället. Väljer man att hoppa av sin bokning får man pengarna tillbaka.

Bilen som är fyrhjulsdriven har 435 hästar, ett vrid på 800 newtonmeter och gör 0-100 km/h på 4,6 sekunder. Toppfarten anges till 210 km/h.

carscoops.com +

Trailer för dokumentär om vem som skapade Läderlappen

Inte enbart Bob Kane tydligen

Visa inte Film-artiklar
Film / Trailer

Bob Kane är mannen som skapade Läderlappen en gång i tiden. Men nästa månad släpps dokumentärfilmen Batman and Bill som ska försöka belysa faktumet att Bill Finger också skapade denna legendariska seriekaraktär. Dokumentären menar att Finger inte enbart var med på ett hörn utan snarare är ansvarig för merparten av det tidigare Läderlappen-universumet.

Under 2015 så började DC sätta Bill Fingers namn på några av de olika Läderlappen-serierna men trots det är historien om Finger relativt okänd.

Batman and Bill har premiär på den videotjänsten Hulu den 6 maj.

slashfilm.com +

Första bilden på Moto Z2 Play

Hello Moto

Foto: TechnoBuffalo
Visa inte Android-artiklar
Android / Motorola

Sajten TechnoBuffalo har lyckats få tag på några bilder på Lenovos kommande lur Moto Z2 Play. Som man kan se på bilden verkar den vara rätt lik sin föregångare och dock finns det inga specifikationer ännu så hur mycket mer prestanda den erbjuder är oklart.

Moto Z2 Play kommer fortsätta använda Moto Mods och förhoppningsvis börjar Lenovo släppa lite vettigare mods i samband med Z2 Play-släppet.

technobuffalo.com +

AOC visar upp nya PDS-serien

Designats tillsammans med Studio F. A. Porsche

Visa inte PC-artiklar
PC / Hårdvara

AOC har visat upp en ny skärm som designats tillsammans med designbyrån Studio F. A. Porsche. Den nya serien heter PDS och kommer i storlekarna 24 och 27 tum. Skärmarna kör AH-IPS-panel med 1080p-upplösning och har en betraktningsvinkel på 178 grader. AOC:s skärmteknik gör det möjligt för skärmarna att visa 100 procent av sRGB och 90 procent av NTCS, vilket är rätt trevligt om du jobbar mycket med foto eller video.

PDS-skärmarna kör en liten speciell kabellösning och kör både ström och HDMI genom en kabel som går till en separat dosa där både ström och HDMI kopplas in.

AOC PDS241 och PDS271 kommer dyka upp i butik i juni med ett rekommenderat pris på 2 009 kronor respektive 2 749 kronor.

Känner ni att Full HD-upplösning är aningen lite, så meddelade AOC:s marknadschef Stefan Sommer under förra veckans pressevent att en version med QHD-upplösning kommer släppas vid ett senare tillfälle.

aoc-europe.com +

uTorrent flyttar in i webbläsaren

Ska, bland annat, ge bättre streaming

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Verktyg

Den populära bittorent-klienten uTorrent har inte fått allt för många nya funktioner den senaste tiden men det kan komma att ändras snart då TorrentFreak rapporterar att någon framtida version av klienten kommer köras direkt i valfri webbläsare. På så vis blir det enklare för uTorrent att uppdatera klienten och inte behöva tänka på att fiffla för mycket med en egen klient. uTorrent nämner även att genom att köra klienten i webbläsaren kommer göra streamingen av torrentfiler bättre och enklare.

Denna nya version av torrent-programmet kommer rullas ut för test inom kort och om folk är nöjda med det så kommer det rullas ut till alla kort efter det.

torrentfreak.com +
Den perfekta träspiralen
Vackert 
173kg
+
Bobby Green
Kaffemaskin i Japan visar hur den gör
Följ processen tills muggen är i din hand 
152kg
+
Bobby Green
Banken som tar parmesanost som säkerhet
Intressant 
143kg
+
Bobby Green