Minecraft drar in 315 miljoner kronor i månaden

Genererar allt mer pengar

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Microsoft tjänar en hel del pengar på Minecraft. Sedan de köpte utvecklarna Mojang av Markus "Notch" Persson år 2014 har spelet bara ökat intäkterna för varje år. Under spelets första tid år 2010/2011 drog det in ungefär 34 miljoner kronor varje månad. Nu är siffran uppe i 315 miljoner kronor varje månad.

Enligt årsredovisningen för 2015/2016 genererade spelet en intäkt på 3,8 miljarder kronor där resultatet ligger på 1,7 miljarder kronor. I årsredovisningen finns också information om att spelet kommer att vidareutvecklas även framöver. Med andra ord kan intäkterna och populariteten komma att fortsätta att växa ett tag till.

digital.di.se +
Visa
Försäljning per månad för Minecraft genom åren
2010/11: 34 Mkr
2012: 125 Mkr
2013: 170 Mkr
2014/15: 232 Mkr
2015/16: 315 Mkr

Premiärdatum för S05 av House of Cards

30 maj

Visa inte Film-artiklar
Film / TV-serier

Passande nog så meddelade Netflix i dag att Frank Underwood kommer återvända till Netflix i den femte säsongen av House of Cards den 30 maj. Som vanligt kommer samtliga avsnitt från denna säsong att släppas det datumet så om man vill kan man bänka sig genom hela säsongen på en dag.

Bonusklipp nedan.

Playdead hintar om sitt nya spel

Visar bild på Twitter

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Gillade ni Limbo och Inside? Då kommer lite trevliga nyheter från utvecklarna Playdead. Via Twitter visar de upp en bild från sitt nya spel som de ska ha påbörjat utvecklingen av efter lanseringen av Inside.

Inte helt oväntat ser det ut att bli ett spel i nedtonad färgskala. Det ser också ut som om vi inte kommer att befinna oss på jorden den här gången då karaktären på bilden verkar ha någon sorts rymdhjälm på huvudet medan ett kometliknande föremål kan siktas i bakgrunden. Vi hoppas på mer uppdateringar inom kort!

polygon.com +

Ford visar nya Mustang i cabbat utförande

Snyggare än coupén?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Ford

Tidigare i veckan drog Ford täcket av uppdaterade Mustang och redan nu är det dags att även visa upp bilen i cabrioletutförande. Jag ska erkänna att jag inte tyckte att faceliften gjorde bilens utseende bättre men på dessa bilder ser den faktiskt inte så dum ut.

I övrigt blir det samma specifikationer som coupé-versionen även om den här troligtvis kommer att väga lite mer. Tre nya lackalternativ tillkommer och det finns inte mindre än tolv stycken olika fälgar att välja mellan. Lansering sker till hösten.

carscoops.com +

Milla Jovovich sammanfattar Resident Evil på 3 minuter

Bra om man inte orkar se alla rullar

Visa inte Film-artiklar
Film / Övrigt

Resident Evil: The Final Chapter har premiär 27 januari och har du inte sett de tidigare fem filmerna i serien, eller känner att du skulle behöva ha en liten tillbakablick för att fatta vad som händer, så har produktionen släppt en video där Milla Jovovich berättar vad som har hänt i filmserien hittills.

youtube.com +
Den sista discokulstillverkaren i USA
Yo Yo har hållit på i över 50 år 
165kg
+
Bobby Green
Nu finns Fernet som öl
Ultimate kombo? 
152kg
+
Bobby Green
Jamiroquai släpper snart ny platta
Teaser för #Automaton 
138kg
+
Roger Åberg