Kolla in Windowstelefonen "som aldrig blev av"

Briljant koncept av WinPhone 95!

Foto: Henrique Perticarati
Visa inte PC-artiklar
PC / Mjukvara

Hur skulle den ultimata Windowstelefonen baserad på Windows 95 se ut? Kreatören och UX-designern Henrique Perticarati har tagit fram ett briljant koncept.

Den riktigt doftar retro med det klassiska Windows 95-gränssnittet samt en rätt fyrkantig, tjock och bulkig design. Givetvis med VGA-kontakt och MS Trackball!

Det är nästan så att man önskar att den hade funnits på riktigt. Fast bara nästan. Fler bilder kan ni se via länken nedan.

John DiMaggio tolkar HAL 9000 som Bender

Bra grejer

Visa inte Video-artiklar
Video / Kul

Den underhållande programmet Talkin' Toons pratar den legendariska röstskådespelaren Rob Paulsen med andra röstskådespelare och i det senaste avsnittet pratade han med John DiMaggio. DiMaggio har gjort röster till massvis med karaktärer så som Jake från Äventyrsdags, Rico från Pingvinerna från Madagaskar, Marcus Fenix från Gears of War och så klart Bender från Futurama.

I Talkin' Toons brukar man ha ett moment där röstskådespelarna tolkar kända filmrepliker fast då i med rösten från någon av deras karaktärer. I detta avsnitt tolkade DiMaggio en känd scen från År 2001 - Ett rymdäventyr som just Bender.

Twitter testar lightversionen Twitter Lite

Endast i Filippinerna för tillfället

Foto: Pixabay
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Twitter

Twitter är utan tvekan en av de lättare sociala medier-apparna till Android. Men det finns alltid utrymme för förbättring. Twitter har släppt en lightversion av appen till Android som ska fungera relativt smärtfritt även när användaren sitter på långsamt internet.

Appen är för tillfället endast tillgänglig i Filippinerna för tillfället, men troligtvis kommer den släppas i fler länder inom kort. Vill du testa den lättare versionen och inte har lust att bege dig till Filippinerna så har ni möjlighet att installera Twitter Lite manuellt med APK-filen, som ni för övrigt hittar här: Twitter Lite på APK Mirror.

Sound BlasterX Katana får USB-stöd för PlayStation 4

Slipp optiska kablar

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

I dag meddelade Creative att sitt UMAS-system Sound BlasterX Katana nu stödjer anslutning via USB för PlayStation 4. Tidigare har man endast kunnat koppla detta system via optisk kabel och med en separat mick-anslutning till handkontrollen. Men nu med USB-stödet kan man även få tillgång till Creatives paletten av brusreducering och röstförvrängningsteknik.

Katana har Creatives egna Sound Blaster-processor samt 24-bitars högupplösta DAC, virtuella 5.1 surround och tredubbla förstärkare med fem högtalarelement.

Ubisoft får stöd från sina aktieägare

I kampen mot Vivendi

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

Läget mellan spelbolaget Ubisoft och mediebolaget Vivendi fortsätter att vara allt annat än vänskapligt. Sedan en tid tillbaka har Ubisoft jobbat aktivt med att öka sitt eget aktieinnehav i bolaget, allt för att förhindra Vivendi från att kunna ta över företaget. Nu får de också stöd från övriga aktieinnehavare.

Under ett årsmöte förra veckan valdes nämligen de två oberoende styrelsemedlemmarna Corinne Fernandez-Handelsman and Virginie Haas in styrelsen. Att ha stöd från oberoende medlemmar ökar företagets styrka och CEO Yves Guillemot uttryckte i ett uttalande sin tacksamhet till den uppbackning företaget får.

"We are delighted with the massive support of shareholders, which strengthens our determination and ability to defend the interests of all shareholders, and to pursue our strategy of growth and value creation. Ubisoft consolidates its position in the industry among the world’s leading video game and entertainment companies."

Cool musikvideo till ukrainsk poplåt
Greenscreen utan specialeffekter 
105kg
+
Bobby Green
Klassisk Magnumglass nu i bägare
Classic, Almond och White i nytt format 
131kg
+
Bobby Green
Så gjorde man Concrete and Gold
Foo Fighters nya album 
130kg
+
Bobby Green