Spoiled skickar Game of Thrones-spoilers till ovänner

Elak tjänst

Har du skaffat en ny ovän? Fått en nemesis på arbetsplatsen? Då kanske tjänsten Spoiled är någonting för dig. Varje måndag efter Game of Thrones har sänts skickar tjänsten spoilers till personen via sms. Därefter publicerar Spoiled svaret från personen som fått sin dag förstörd på tjänstens Twitter.

Spoiled kostar 1 dollar och tyvärr verkar det som att tjänsten endast fungerar i USA.

spoiled.io +

Instagram börjar översätta text

Smidigt!

Det bildfokuserade sociala nätverket Instagram kommer i juni börja översätta bildtexter och kommentarer i appen till det språk användaren kör på sin mobil.

När översättningen börjar rulla ut i juli kommer du se en knapp bredvid bilden du tittar på där det står "see translation" och när du klickar på knappen kommer texten översättas automagiskt.

theverge.com +

The Ocean Array ska nu testas

Den autonoma havsskräpsamlaren

För tre år sedan skrev vi om, då 19-åriga, Boyan Slat som hade designat ett farkost som kunde användas för att rensa haven på allt skräp. Farkosten består av ett gäng olika flytande bommar och plattformar som plockar upp flytande skräp som den kan hitta. Den är så pass avancerad att den kan sortera bort skräpet från plankton för att sedan lagra skräpet i flytande pontoner som i sin tur sedan transporteras i land för återvinning.

Nu har Slat fortsatt utveckla sin idé och med hjälp av olika finansiärer har man nu en 100 meter lång prototyp som kommer placeras i Nordsjön. Här kommer man testa om den klarar av naturliga förhållanden så som stark vind och höga vågor. Projektet hoppas kunna placera ut en 100 kilometer flytande barriärer i havet mellan Hawaii och Kalifornien till 2020.

nyteknik.se +

En fjärdedel tycker att det är ok att cykla efter tre glas vin

Vad tycker du?

Nykterhetsnivån på den här mannen är okänd
Foto: domantasm

MHF, Motorförarnas Helnykterhetsförbund, har gjort en undersökning om vad folk tycker om alkohol och trafik. Vad som är ok bakom ratten och vad som är ok på sadeln verkar inte stämma överens alls. I Sverige har vi länge haft hårda regler om alkohol och trafik. Inte många skulle tycka att det var ok att sätta sig bakom ratten onykter.

14 procent av de tillfrågade i enkäten säger att det är ok att sätta sig bakom ratten efter ett glas vin. På cykel är inställningen en helt annan, 61 procent tycker att ett glas vin och cykel är ok. 40 procent tycker att två glas är ok och 24 procent tycker att tre glas är ok.

mynewsdesk.com +

Cinefix listar fem grymma actionscener

Och förklarar varför de är grymma

Folket från Cinefix listar här fem välgjorda actionscener från fem olika filmer. Förutom att man då visar själva scenen så förklarar man även varför just dessa scener är så exceptionellt bra.

Klippet innehåller Game of Thrones-spoilers så om man inte sett den seriens senaste säsong så kanske man skall låta bli att titta på klippet.

sploid.gizmodo.com +

Nine bygger en speldator från förr

Så man kan spela häftiga Windows 98-spel

Klipp från tidigare i år där YouTube-kanalen Nine bygger en frän speldator med hårdvara från Windows 98-eran.

youtube.com +

Tut i luren! Super Mario 64 fyller 20 år i dag

Tiden går fort!

I går fyllde det legendariska spelet Quake 20 år och i dag fyller ett annat minst lika legendariskt spel precis lika mycket. I dag är det nämligen 20 år sedan som Super Mario 64 släpptes för första gången borta i Japan. Spelet visade vart skåpet skulle stå när det gällde 3D-plattformare och var länge ohotad etta i genren.

Jag minns fortfarande hur jag spenderade timmar med att titta på olika skärmdumpar från spelet i tidningar som Nintendo Magazine och Nintendo Power. Tyvärr fick man dregla över tidningar rätt länge då spelet och Nintendo 64-konsolen inte släpptes här i Europa förrän den 1 mars 1997.

en.wikipedia.org +