Spotify börjar producera egen musik

Kommer att bli exklusivt för Spotify

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

Tidningen Forbes skriver att Spotify nu börjar konkurrera med skivbolagen genom att börja producera egen musik med diverse artister.

Det ska handla om två olika format, Spotify Singles och Spotify Live, och svenska Tove Lo är en av de första artisterna som ska släppa exklusiva låtar på Spotify. Spotify ska redan ha spelat in 20 låtar och ytterligare cirka 100 ska vara på gång.

Nedan följer en lista på de artister som än så länge har spelat in exklusiv musik för Spotify.
Caitlyn Smith
Lewis del Mar
Coast Modern
Aoife O'Donovan
Hamilton +Rostam
Margaret Glaspy
Spencer Ludwig
Lindsey Stirling
Juanes
Kaleo
Andrew Bird
Esperanza Spalding
Shovels &Rope
Griz
Group Love

via breakit.se twitter.com +

Destiny får ett julevent som innehåller Sparrow Racing League

The Dawning heter det

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Under helgen så stod det klart att Bungie än en gång kommer hålla ett julevent för Destiny. Detta event kommer bland annat innehålla nya rustningar samt uppdrag men innebär även återvändandet av Sparrow Racing League.

Förutom det så kommer Bungie även slänga in ett nytt spelläge som heter Strike Scoring som går ut på att man som spelare ska samla så mycket poäng som möjligt när man kör en Strike. Strike Scoring är något som inte kommer försvinna så fort detta event är över.

En annan skoj grej är att Icebreakern är tillbaka och nedan kan man spana in ett klipp som visar hur man får Year 3-versionen av den.

Detta event, som heter The Dawning, drar igång den 13 december och avslutas den 3 januari 2017.

blog.eu.playstation.com +

Sense 8 får julspecial och premiärdatum för andra säsongen

Andra säsongen visas 5 maj

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

Att Sense 8 kommer få en andra säsong har varit klart sedan 2015, men när den skulle visas har varit okänt. Nu har Wachowski-syskonen meddelat att den andra säsongen kommer ha premiär 5 maj. Och om inte det vore nog så kommer vi även få en julspecial som kommer visas om några veckor, nämligen 23 december.

Vad som kommer hända i andra säsongen är för tillfället oklart, men säsongen kommer börja precis där första säsongen avslutades. Troligtvis lär det dyka upp en flådig trailer eller liknande inom kort.

theverge.com +

Story-trailer för Persona 5

Från helgens PSX

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Sony

Det är fortfarande på tok för långt kvar innan Persona 5 släpps här i Europa men fram tills det händer kan man ju spana in den här nya trailern för spelet där man visar upp lite mer från spelets handling. Trailern debutvisades under helgens PlayStation Experience-mässa.

På tal om Persona 5 så har Atlus släppt en Ryuji-avatar och ett Ryuji-tema i PlayStation-butiken som är gratis att ladda ner de närmsta 24 timmarna.

Persona 5 släpps den 4 april men är man bra på japanska så kan man ju köpa spelet och spela redan nu då spelet släpptes där redan för några månader sedan.

vg247.com +

Oberoende firma har granskat Note 7: Batteriet är boven

Var tydligen inte en helt genomtänkt design

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / Samsung

Företaget Instrumental orkar inte vänta på att Samsung själva ska bli klara med sin granskning av Note 7 och har nu släppt en egen rapport där de pratar om vad problemet med telefonen var. Och det är batteriet som är boven i dramat, eller rättare sagt batteriets design.

För att göra telefonen så tunn som möjligt bestämde sig Samsung för att banta batteriet, vilket ledde till ett extremt tunt batteri där lagren av litium och grafit låg väldigt nära varandra och det enda som separerade dessa skikt var ett tunt lager polymer. När telefonen användes till vardags trycktes litium- och grafitlagren samman, vilket enligt Instrumental ledde till kortslutning och i sin tur en mindre brand. På grund av det tunna batteribygget kunde enheter skadas redan när enheterna skruvades samman i Samsungs fabriker.

Enligt Instrumental var det bara en tidsfråga innan samtliga Note 7-enheter skulle börja brinna. Detta då Samsung inte hade utrymme i telefonen för batteriet att expandera. Vanligtvis brukar telefonmakare designa telefonerna så att batteriet har ungefär 10 procent extra utrymme i telefonen så att det kan expandera utan att skada komponenterna. I Note 7 var batteriet 5,2 mm tjockt och utrymmet för batteriet var 5,2 mm stort, vilket betyder att batteriet inte hade möjlighet att expandera över huvud taget.

Samsungs granskning av Note 7 kommer släppas innan årets slut och då kommer vi få reda på om Samsung själva har kommit till samma slutsats.

instrumental.ai +

Pewdiepie hotar att stänga ner sin kanal

Den svenska YouTube-stjärnan är inte nöjd med YouTubes nya funktioner

Visa inte Webb-artiklar
Webb / YouTube

YouTube-stjärnan Felix "Pewdiepie" Kjellberg meddelade sina fans förra veckan att han har planer på att radera sitt konto. Detta för att att han inte är helt helt nöjd med alla förändringarna som har skett på YouTube på senare tid. Enligt herr Kjellberg själv så tycker han att alla dessa ändringar kan bli döden för sin kanal. Det är framförallt den nya funktionen som gör att alla prenumeranter nu behöver klicka på en speciell knapp för att kunna få notiser för om någon av kanalerna de följer har slängt upp ett nytt videoklipp. Det är just denna nya funktion som, enligt honom, har lett till att Pewdiepies videovisningar har gått ner under den senaste tiden.

Så därav hotar han nu att radera sin YouTube-kanal så fort kanalen har fått 50 miljoner följare (för tillfället har han dryga 49,5 miljoner följare). Han kommer dock inte lämna YouTube om han nu raderar kanalen, istället kommer han starta upp en ny kanal från grunden där då alla följare kommer ha denna funktion påslagen från början.

Bonus-Pewdiepie nedan.

kotaku.com +

GoPro börjar sälja Karma Grip

Bra om du vill ha stabil video

Visa inte Foto-artiklar
Foto / GoPro

GoPro skeppade drönaren Karma med pinnen Karma Grip som du kunde fästa drönarens stabilisator på och använda lite närmare marken. Karma återkallades nyligen på grund av batteristrul, vilket också gjorde att kunder inte kunde lägga vantarna på den handhållna stabilisatorn heller.

GoPro har nu börjat sälja Karma Grip separat i staterna och troligtvis kommer vi i Sverige kunna beställa den handhållna stabilisatorn inom kort. Grip har ett rekommenderat butikspris på 3249 kronor.

via engadget.com shop.gopro.com +