Rykte Vill Google bygga serverhall i Sverige?

Planerna är långt framskridna enligt Dalarnas Tidning

Foto: Tom Raftery
Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Det verkar som om Google har långt framskridna planer på att bygga en serverhall i Sverige. Det avslöjar Dalarnas Tidning.

Uppgifterna kommer från olika mejlkonversationer och annan kommunikation som tidningen fått ta del av där kodordet "yellow" används för det företag som ska etablera sig. Flera källor hävdar dock att det handlar om just Google. Flera svenska aktörer liksom Vattenfall, Svenska kraftnät, Avesta kommun, Business Sweden och även Regeringskansliet ska också vara involverade i processen.

Enligt uppgifterna ska den nya hallen vara belägen i Avesta, Dalarna, där Google vill använda sig av det kalla svenska klimatet för att kyla servrarna. Uppgifterna som tidningen har tagit del av är dock sekretessbelagda och ingen vill heller kommentera uppgifterna. Ägare av marken där bygget i så fall ska ske är Avesta kommun och enligt kommundirektören Anders Friberg handlar det om lättare industri och kontor som ska husera på marken. Han vill dock inte kommentera kodordet "yellow" som nämns i texterna.

Om det hela stämmer återstår att se.

digital.di.se +

Rykte Har Spotify lagt sin videosatsning på is?

Verkar inte som om man satsar så mycket på den längre

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Spotify

I början av året öppnade Spotify upp sin videotjänst för alla mobilanvändaren efter det att den rullat i betaversion i nästan ett år.

Då uppgav man att det skulle streamas videomaterial från bland andra Vice, Aftonbladet, ESPN, brittiska BBC, Comedy Central och MTV. Nu ställer sig dock Breakit frågande till hur tjänsten faktiskt går då det verkar som om en lång rad material inte längre finns tillgänglig på tjänsten.

När Breakit frågar Vice Media vad som har hänt med Spotifys videotjänst får man svaret:
"Spotify har stängt ned hela tjänsten, så jag tror att det är där du hittar dina svar."
Spotify själva verkar dock inte kännas vid att man har lagt sin videotjänst på is utan säger istället till Breakit:
"Vi är helt dedikerade till både video- och podcast innehåll, samtidigt som vi hela tiden utforskar nya möjligheter för våra användare. Vi har även en hel del egenproducerat material som finns tillgängligt just nu, som vår Metallica Landmark dokumentär - och mer innehåll är på väg inom kort.
Vi arbetar dessutom tillsammans med flera icke musikrelaterade innehållspartners för att ta fram och leverera innehåll till vår tjänst. Då är det naturligt att vissa partners kan tänkas att bytas ut under resans gång."

breakit.se +

Spela Star Citizen gratis månaden ut

Passa på att leka i rymden

Visa inte Spel-artiklar
Spel / PC

Om du ännu inte har testat Star Citizen kan du passa på att spela spelet gratis fram till och med 30 oktober. Det som behövs är ett konto och sedan kan koden "FALL2016" användas för att få tillgång till spelet gratis.

De som testar spelet kommer sedan att få göra det med rymdskeppet F7C-M Super Hornet (bilden ovan).

Tidigare i höst meddelade också Robert Space Industries att kampanjläget för spelet, som går under namnet Squadron 42, kommer att försenas rejält. Eventuellt kommer det inte att släppas ens under 2017.

ign.com +

Trailer för Telltales Batman: New World Order

Släpps i morgon

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Telltale har släppt en trailer för den tredje delen i Batman-serien där vi får en glimt av vad som kommer hända i episoden.

New World Order, som episoden heter, kommer släppas 25 oktober. Du kommer kunna lira spelet på Playstation 4, PC och Xbox One.

youtube.com +

LG ryktas lägga ner sin modulära strategi efter G5

Kanske lika bra

Visa inte Mobil-artiklar
Mobil / LG

LG G5 var lite utav en besvikelse. Efter succén med G4 ville LG göra någonting nytt för att differentiera sig på mobilmarknaden och valde att tumma på byggkvaliteten och i stället köra en modulär design. Med G5 kunde du plocka bort "hakan" på telefonen och sätta dit någon av de tillgängliga modulerna i LG Friends, vilket endast blev det otympliga kamerafästet samt en DAC från B&O Play. Två moduler alltså.

I samband med releasen av G5 meddelade LG att det här bara var början när det kommer till modulära telefoner och LG Friends, men efter releasen har det varit väldigt tyst på den fronten. Enligt sydkoreanska Electronic Times har LG lagt ner samtliga planer med en direkt uppföljare till G5 och kommer gå tillbaka till en vanlig icke-modulära design med kommande G6.

via theverge.com english.etnews.com +

Nästa månads Games with Gold-erbjudande

Lite gott och blandat

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Microsoft

I dag avslöjade Microsoft vilka spel Xbox-ägare kan få spela utan extra kostnad från och med nästa månad. Xbox One-spelen är Super Dungeon Bros och Murdered: Soul Suspect där det sistnämnda är tillgängligt från och med den 16 november till den 15 december. Xbox 360 får Monkey Island: SE under första halvan av november månad samt Far Cry 3 Blood Dragon under den andra halvan.

majornelson.com +

YouTube börjar samarbeta med tv-bolaget CBS

Ska dra igång en ny streamingtjänst nästa år

Visa inte Webb-artiklar
Webb / YouTube

Variety rapporterar att Googles streamingtjänst YouTube har inlett ett samarbete med det amerikanska tv-bolaget CBS vilket innebär att CBS kommer att leverera tv-program till en kommande betaltjänst från YouTube.

Enligt uppgifter kommer den nya betaltjänsten från YouTube dra igång någon gång nästa år. Tjänsten kommer att likna YouTubes andra betaltjänst YouTube Red men vara skild från denna. Förutom att ha skrivit kontrakt med CBS så sägs YouTube även föra samtal angående samarbete med innehållsleverantörer som till exempel Fox, Disney och NBC.

Det är oklart exakt när YouTube ska lansera sin nya betaltjänst men det lär antagligen ske i USA först och sen får vi väl se om tjänsten även dyker upp här.

variety.com +