Reddit drar in 50 miljoner dollar i riskkapital

Webb / Twitter
Diskussionforumet/nyhetssajten Reddit har meddelat att man fått in 50 miljoner dollar av externa investerare och att man planerar att dela ut tio procent, fem miljoner dollar i aktier, till användare som bidrar till sajten.

Exakt hur den här utdelningen kommer att gå till finns för tillfället inga uppgifter om och man skriver bland annat följande på sin blogg:
" The investors in this round have proposed to give 10% of their shares back to the community, in recognition of the central role the community plays in reddit's ongoing success. We're going to need to figure out a bunch of details to make it work, but we're hopeful. We'll have more specifics to share about it soon, but in the meantime we wanted to mention it here."
Resten av pengarna tänker Reddit bland annat använda för att utöka sin personalstyrka, idag har man runt 60 personer anställda, bli bättre på att arbeta med tredjeparts-leverantörer samt förbättra sina appar.
www.reuters.com +

Hackers åtalade för att stulit grejer för 100 miljoner dollar

Webb / Övrigt
Fyra unga hackers som sägs ha ingått i ett internationellt hackernätverk åtalas nu i USA för att ha hackat servrar hos Microsoft och den amerikanska militären och stulit grejer som anses vara värda runt 100 miljoner dollar.

De fyra, som har ingått i hackergruppen som kallade sig för Xbox Underground, anklagas för att stulit osläppta spel, källkod, finansiell information, företagshemligheter och träningsmanualer för diverse maskiner som används av den amerikanska militären, bland annat till apache-helikoptrar.

Två av de fyra har redan erkänt dataintrång samt copyright-brott och de riskerar nu upp till fem års fängelse samt böter på en okänd summa. De två som än så länge inte har erkänt riskerar sannolikt ännu högre straff om de döms för det de anklagas för.
www.theguardian.com +

DigitalRev testar Fujifilm X100T

Foto / Fujifilm
Om du är lite sugen på Fujifilms senaste kamera X100T så kanske det kan vara värt att se vad DigitalRev tycker om kameran. I så fall så hittar du just den informationen här ovan där vi kan se Kai testa kameran där de stora Protesterna i Hongkong ägde rum dagen innan.
www.iso1200.com +

Apple bannlyser tysk tidning från sina event

iPhone / Hårdvara
Tydligen så har vi inte skrivit nog om iPhones som böjer sig så här kommer ännu en sida av myntet. Den tyska tidningen Computer Bild bestämde sig nämligen för att göra ett böjtest på den telefon som Apple skickat ut för test och det var något som Apple tydligen inte uppskattade alls.

Tidningens test kan ni se här ovan och som ni ser så böjer de iPhone 6 Plus utan speciellt mycket kraft alls, även om det ändå ser ut att vara mer kraft än vad man råkar utsätta telefonen för i normala situationer. Dock så ser det verkligen inte ut att kräva någon ovanligt stark person för att böja telefonen som gårdagens rapport menade.

Efter att de publicerat detta test så fick de höra från Apple att de längre inte står på listan även medier som kommer att få låna testprodukter av företaget och troligen så kommer de heller ej bli bjudna på flera events. Computer Bild är förstås arga över detta men jag kan till viss del förstå Apple då telefonen i fråga var deras testtelefon som Computer Bild alltså medvetet hade sönder utan att fråga Apple.

Vad tycker ni, har Apple rätt att bli arga eller är de bara löjliga?
www.geeky-gadgets.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen