YouTube Red + Google Play Music = Ny streamingtjänst

Streamad film, tv och musik i samma tjänst

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Google

Under ett panelsamtal på seminariet New Music Seminar som arrangeras i New York bekräftade YouTubes musik-chef Lyor Cohen att Google planerar att slå ihop sina två streamingtjänster Google Play Music och YouTube Red.

Redan idag får abonnenter av någondera av tjänsterna tillgång till den andra gratis men hela Googles tv- och musik-erbjudande är överlag rätt så förvirrande. Förutom Google Play Music och YouTube Red så finns ju även gratistjänsten YouTube Music samt YouTube TV, en tjänst som samlar diverse andra företags streamingtjänster under samma tak.

Då varken YouTube Red eller Google Play Music har gjort några större framsteg på sina respektive streaming-marknader kanske det skulle vara smart av Google att slå samman dessa under ett nytt varumärke. Jag antar att Googles framtida tanke är att man med ett abonnemang ska kunna få både streamad musik, film och tv för att på det sättet kunna ta kunder från till exempel Netflix och Spotify.

Om Google lyckas med det återstår att se och det lär inte vara något som händer inom den närmsta framtiden.

HBO bekräftar vårpremiär av Westworld

Bara ett litet tag kvar nu

Visa inte Film-artiklar
Film / Nyhet

När första säsongen av Westworld var över meddelade producenterna att vi kommer vara tvungna att vänta till 2018 innan andra säsongen har premiär. Något specifikt releasefönster fick vi aldrig, men nu har HBO bekräftat att andra säsongen kommer ha premiär under våren. Troligtvis i april.

Sveriges regering ombildas

På grund av IT-skandalen på Transportstyrelsen

Sverige statsminister Stefan Löfven
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Politik

Efter gårdagens misstroendeförklaring från Alliansen mot tre av regeringens ministrar efter den så kallade IT-skandalen på Transportstyrelsen får Sverige nu en ny regering.

Under en presskonferens nu på förmiddagen meddelade statsminister Stefan Löfven att inrikesminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Anna Johansson lämnar regeringen. Dessa ministrar ersätts nu av Tomas Eneroth och Heléne Fritzon. Försvarsminister Peter Hultqvist, som även han drabbades av Alliansens misstroendeförklaring, kommer dock att stannar kvar på sin post.

Även folkhälsominister Gabriel Wikström lämnar regeringen men detta är på grund av hälsoskäl. Han kommer att ersättas av Annika Strandhäll. Strandhäll har fram tills nu varit socialförsäkringsminister.

Huruvida detta får Alliansen att dra tillbaka sin misstroendeförklaring återstår att se men det är väl inte helt omöjligt att så blir fallet.

Fiskers elbil får inte alls grafenbatterier

Det blir vanligt litiumjon-pack istället

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Elbilar

En av sakerna biltillverkaren Fisker tryckte på inför lanseringen av den helt eldrivna modellen EMotion var att den skulle vara den första med grafenbatterier. Nu står det dock klart att det inte alls blir så, och att bilen istället får ett batteripack med litiumjon-batterier från LG Chem. Anledningen är att de som skulle ta fram batterierna, Nanotech, inte hinner.

"In order to meet the timetable for Henrik Fisker, we would have had to just focus on (automotive applications) and that alone. It wouldn't be right to just focus on one thing."

Fördelen med grafenbatterier är att de erbjuder en längre räckvidd och att de går att ladda snabbare. Trots batteribytet hävdar dock Fisker att bilens räckvidd ska vara oförändrad - det vill säga omkring 64 mil på en laddning. Om de nya batterierna kommer gå att ladda i det egna snabbladdningssystemet Ultracharger är oklart för tillfället.

Planen är att EMotion ska börja säljas 2019.

The Sims 4 kommer till konsol

17 november

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Det verkar som att The Sims-serien återvänder till konsol för första gången sedan 2010. EA meddelade nyligen att The Sims 4 kommer släppas till Playstation 4 och Xbox One 17 november.

EA planerar att släppa ett gäng tillägg till spelet och förbokar du Deluxe-versionen av The Sims 4 så får du även Life of the Party och Up All Night.

Klädjätten Uniqlo kan öppna i Stockholm
Konkurrent till H&M 
198kg
+
Bobby Green
Flytbrygga gjorde surfingen enklare
Bra plattform att starta från 
189kg
+
Bobby Green
10 timmar bergsfilm från Planet Earth II
Avkopplande 
142kg
+
Bobby Green