Här är bilköerna värst i Sverige

Stockholm har blivit bättre

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Övrigt

Det finns få saker som är så tråkiga som att sitta i bilkö. Alla andra bilar är i vägen och du ville bara komma fram dit du ska. Bilen kokar, barnen i baksätet kokar, chokladen i handskfacket kokat, du kokar. Tomtom som tillverkar GPS-utrustning presenterade i går sitt årliga index för 2016 och där listas bland annat kösituationen för 390 städer i 48 länder. I detta kunde man se att det fortfarande är mycket köer här i Sverige, men att det i Stockholm faktiskt blivit lite bättre. 2015 satt en bilist här i kö i genomsnitt 35 minuter per dag. För 2016 är den siffran istället 33 minuter. Inga monstersiffror direkt men ändå något. I Uppsala och Göteborg har kötiden däremot blivit längre. I Malmö är läget oförändrat.

Enligt Tomtoms data är det som allra värst i Stockholm mellan 8-9 på morgonen och 16-17 på eftermiddagen. Mest trafik är det på onsdagseftermiddagar så tänk er för om ni ska ut med bil i huvudstaden i dag. Den värsta trafikdagen i staden var den 9 november, när snösmockan slog till.

Hela listan över alla världens länder finns på länken nedan.

via Nyteknik tomtom.com +

Gotländska spelutvecklare investerar i amerikanskt spel

Three Gates expanderar

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Bransch

De Gotlandsbaserade spelutvecklarna Three Gates släppte år 2013 sitt första spel, Aethereus. Sedan dess har de givit ut ytterligare ett par titlar och har även involverat sig i bettingbranschen.

Nu meddelar de att de gör en ny satsning i form av investering i ett amerikanskt spel. Det handlar om onlinespelet Offensive Combat med över 4,5 miljoner registrerade spelare utvecklat av SlapShot Games. Investeringen gäller 50 procent av rättigheterna i spelet där affären gick på 120 000 dollar, det vill säga motsvarande 1,1 miljoner kronor.

Att Three Gates valde att investera i just det här spelet är dock inte speciellt konstigt. spelets huvudägare och VD är nämligen styrelseledamot i Three Gates.

Spelet kommer nu under våren att återlanseras för PC-marknaden under det nya namnet Offensive Combat Redux.

threegates.se +

Pix-2-Pix gör fotografier av det du ritar

Använder Googles artificiella intelligens TensorFlow

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Artificiell intelligens

Utvecklaren Christopher Hesse har med hjälp av Googles AI-plattform TensorFlow tagit fram en rätt så rolig tjänst som försöker att skapa ett fotografi av det som användaren ritar på skärmen.

Användare kan bland annat välja att rita husfasader, skor eller handväskor och sedan försöker tjänsten skapa ett bildtroget fotografi av detta baserat på vad den har lärt sig om dessa objekt sedan tidigare. Det går även att rita katter som blir fotografier men med tanke på att mina teckningskunskaper är mer eller mindre obefintliga så blev väl kanske inte resultatet ovan det mest lyckade. Ett lite bättre exempel kan ni kolla in på bilden nedan.

Ni kan experimentera med Pix-2-Pix på länken nedan och skulle ni vilja kolla in eller modifiera källkoden till tjänsten så hittas den på GitHub här.

Gör ni några egna konstverk så posta gärna bilder på dessa bland kommentarerna!

affinelayer.com +

Är detta nästa Overwatch-hjälte?

Kanske det kanske

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Multiplattform

Blizzard har börjat släppa ledtrådar till vem som kan bli nästa spelbara karaktär i Overwatch. På sin officiella webbplats har man nämligen slängt upp en fiktiv intervju med det elvaåriga geniet Efi Oladele från Numbani. Oladele är en uppfinnare som specialiserat sig i robotar och artificiell intelligens.

Om man verkligen kommer spela som Oladele är oklart då det ju är lite känsligt att köra headshots på barn i spel, eller överallt annars också för den delen. Hon skulle ju som D.Va kunna sitta i en robot eller mech men även det är ju lite känsligt, om de nu inte kör någon utskjutningsanimation varje gång hon dör. Om hon nu blir nästa karaktär som dyker upp i spelet så kommer hon nog sannolikt styra en av sina robotar eller mechar på distans.

Det snackades ju länge om om att karaktären Doomfist skulle dyka upp i spelet snart men för någon vecka sedan sa Blizzards Jeff Kaplan att nästa Overwatch-karaktär nog inte blir Doomfist. Om det blir Efi Oladele återstår att se.

På tal om Overwatch då kommer spelets fjärde säsong av rankade matcher dra igång den 28 februari.

Bonus-Overwatch nedan.

playoverwatch.com +

Jay Z drar igång riskkapitalfond

Ska börja investera i tech-företag

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Artisten Jay Z verkar nu ge sig in på tech-scenen på riktigt då han enligt nyhetssajten Axios ska dra igång en riskkapitalfond med bland andra Jay Brown som är chef för Jay Z:s företag Roc Nation.

Tanken är att den än så länge inte namngivna fonden ska investera i startup-företag verksamma inom tech-sfären. Jay Z är dock ingen färsking när det gäller att investera i teknikbolag och hans kanske mest kända, och antagligen sämsta, investering hittills var när han köpte företaget Aspiro och deras musiktjänst WiMP/Tidal för 56 miljoner dollar 2015.

Mindre känt är antagligen att Jay Z tidigt investerat i Uber, något som antagligen med råge väger upp det han förlorat på Tidal-affären, sockföretaget Stance samt JetSmarter vilket beskrivs som ett "Uber för flygplan".

axios.com +
Daft Punks inspiration
Hämtar från musik, film och konst 
101kg
+
Bobby Green
Magiska vyer i Alperna
Joshua fångade det bästa 
104kg
+
Bobby Green
Förra årets bästa händelser inom pingis
Ozzy Man recenserar 
143kg
+
Bobby Green