Två svenska universitet på topp-100-lista

Lunds Universitet
Vetenskap / Vetenskap
Analysföretaget QS har släppt en topp-lista över vad de anser vara världens bästa universitet och i även år kom de två svenska universiteten i Lund och Uppsala med på topp-100-listan.

QS har kommit fram till sin ranking genom att mäta 50 stycken olika variabler och Lunds Universitet ansågs vara det 60 bästa universitetet i världen medan Uppsala Universitet hamnade på plats nummer 81. Andra svenska universitet som återfinns på QS lista är KTH på plats 110, Chalmers på plats 175 samt Stockholms Universitet på plats 182.

Amerikanska MIT anses vara världens bästa universitet och därefter hittas de både brittiska universiteten Cambridge samt Imperial College. Harvard kommer på fjärde plats och på femteplats hittas brittiska Oxford.
www.di.se +

Timelapsepryl till GoPro

Foto / Hårdvara
Denna lilla pryl kan vara kul att ha om man även äger en liten GoPro eller kamera med liknande tiomelapse-funktioner. Prylen heter Scenelapse och är en liten pryl med stativgänga som kan snurra runt ett helt varm så sakta som på en timme. Kort och gott så är det en uppsnyggad äggklocka med stativgänga.

Prislappen ligger på 35 dollar och den går att köpa nu.
shop.gopole.com +

Willie från Simpsons tycker till om Skottland

Video / TV
I går postade vi ett klipp där John Oliver försöker förklara varför skottarna vill bli självständiga. I dag är det Willie från Simpsons tur att ta till orda, den här gången är det lite mer partiskt. Skulle man väl kunna säga.
youtube.com +

Hejdå Twitpic!

Webb / Twitter
Twitpic är en av de äldsta tredjpartstjänsterna för att dela bilder på Twitter men man har nu via sin blogg meddelat att de ämnar lägga ner verksamheten inom kort.

Enligt blogginlägget beror detta primärt på att Twitter hotar Twitpic med rättsliga åtgärder om man inte drar tillbaks sin varumärkesansökan till namnet "Twitpic". Man skriver i blogginlägget:
"A few weeks ago Twitter contacted our legal demanding that we abandon our trademark application or risk losing access to their API. This came as a shock to us since Twitpic has been around since early 2008, and our trademark application has been in the USPTO since 2009."
samt:
"Unfortunately we do not have the resources to fend off a large company like Twitter to maintain our mark which we believe whole heartedly is rightfully ours. Therefore, we have decided to shut down Twitpic."
Twitpic kommer att dra ur kontakten den 25:e september och man kommer inom kort att släppa ett verktyg för användaren som vill importera och spara ner bilder man har lagrat på tjänsten.
blog.twitpic.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen