Nya Volvo XC40 är den mest kompetenta i gänget!
Vi har provkört i Barcelona 
45.6°
+
Erik Wedberg
0

Avgiften för att ansluta vindkraftverk till havs kan försvinna

Ny modell ska tas fram

Foto: Pixabay
Visa inte Samhälle-artiklar
Samhälle / Klimat

Det kan bli billigare att få ansluta vindkraftverk till havs. Som en del av en blocköverskridande energiuppgörelse väntas nu regeringen ge Energimyndigheten i uppdrag att utreda hur man kan ta fram en ny modell som ersätter den dyra anslutningsavgift som finns i dag.

Att kostnaderna för att ansluta vindkraftverk till havs varit så höga beror främst på att intresset för den typen av byggen varit relativt lågt. Att det blir billigare kan dock göra havsbaserad vindkraft mer attraktivt.

Modell av Millennium Falcon på taket

Fet juldekoration

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Pryl

Om en vecka lär troligtvis många börja juldekorera sina hem. Om du bor i hus och vill bräcka grannen kanske en modell av Millennium Falcon på taket kan vara något? Det är precis vad Colby Powell fixade till på sin kåk och i videon och på länken får vi se hur han bar sig åt.

Colby är ingen nybörjare på detta då han för två år sedan istället hade en replika av Dödsstjärnan på taket.

Kygo Life lanserar flaggskeppslurarna A9/600

Stilrena over ear-lurar

Visa inte Pryl-artiklar
Pryl / Hörlurar

Artisten Kygo och hans varumärke Kygo Life har släppt ett par hörlurar vid namn A9/600. Hörlurarna är utrustade med 40mm-drivers som tunats av Peter Larsen, som bland annat jobbat med Bang & Olufsen, som även har designat innanmätet i hörlurarna. Kuddarna är av memory foam och är täckta av mjukt konstläder. Batteritiden ligger på 23 timmars när du lyssnar på musik.

För att justera ljudet i hörlurarna behöver du ladda ner appen Kygo Sound där du på ett enkelt sätt kan välja mellan olika ljudinställningar via ett enkelt gränssnitt så att du får ett ljud som passar dig och din musik. Utöver det har du i appen möjlighet att aktivera Extra Bass-läget som ger dig lite mer slag i basen.

Kygo Life A9/600 finns tillgängliga via Kygolife.com samt i vissa elektronikbutiker för 1999 kronor. Lurarna finns tillgängliga i vitt, svart, grönt, rött och blått.

Bitcoin-grävare konsumerar nu mer energi än majoriteten av världens länder

Det går åt mycket elektricitet för att generera digitala valutor

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Övrigt

Brittiska Power Compare har sammanställt statistik över hur mycket energi datorerna som används för att generera bitcoins kräver och 20 november så krävdes det mer energi för att gräva bitcoin än den individuella energiåtgången i 159 av världens länder.

Skulle bitcoin-grävarna vara en egen nation hade de placerat sig på plats 61 på listan över hur mycket energi ett land gör åt. Bara den senaste månaden har bitcoin-grävarnas energiåtgång ökat med närmare 30 procent och skulle det fortsätta i den takten, vilket det antagligen inte kommer att göra, skulle bitcoin-grävning all världens elektricitet i februari 2020.

Uppskattningsvis så generera bitcoin-grävare bitcoins till ett värde av cirka 7,2 miljarder dollar årligen och elektriciteten för att generera dessa uppskattas kosta cirka 1,5 miljarder dollar årligen.

Kartan ovan visar de länder som konsumerar mindre elektricitet än världens bitcoin-grävare i orange medan kartan nedan visar bitcoin-grävarnas energiåtgång i jämförelse med hur mycket energi enskilda länder konsumerar.

  tack Gustav powercompare.co.uk +

League of Legends-spelare avstängd till år 2020

På grund av misstänkt misshandel av flickvännen

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Esport

För ett tag sedan berättade vi om League of Legends-spelaren Li Wei Jun som blev sparkad från sitt lag efter att under en livesändning misstänks ha misshandlat sin flickvän. Vad som händer exakt ser man inte eftersom kameran slogs omkull under händelsen, men man hör skrik från en kvinna och något som låter som slag.

Oavsett vad som hände så blev Li Wei Jun arresterad av polisen efter händelsen. Samtidigt började man utreda hans beteende. Nu meddelar Riot att spelaren blivit avstängd helt från League of Legends fram till januari år 2020.

Husqvarna Vitpilen 701 i produktionsutförande
Och nya konceptet Svartpilen 701 
170kg
+
Bobby Green
Mike Boyd lär sig cykla downhill snabbare
Tips: undvik att bromsa 
118kg
+
Bobby Green
Eminems nya album släpps 17 november
Heter Revival 
130kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
37.8°
+
Roger Åberg
0