m

Huawei presenterar Mate 10 och Mate 10 Pro

Nya flaggskepp från Kina

Huawei Mate 10 Pro
Visa inte Android-artiklar
Android / Huawei

Huawei har precis visat upp sina nästa flaggskeppsmodeller Mate 10 och Mate 10 Pro på en tillställning i München.

Huawei Mate 10 har en LCD-skärm på 5,9 tum med upplösningen 2560x1440 pixlar medan Mate 10 Pro kör en 6 tum stor OLED-skärm som har en upplösning på 2160x1080 pixlar. Det är inte bara skärmarna som skiljer de båda telefonerna åt utan även övriga specifikationer ser lite olika ut för de båda modellerna. Vi snackar om processorn Kirin 970, 4GB RAM för Mate 10 och 6GB RAM för Mate 10 Pro, 64GB lagring + microSD-ingång för Mate 10 och 128GB utan microSD-ingång för Mate 10 Pro samt ett batteri på 4000mAh.

Huawei Mate 10 har en fysisk hemknapp med inbyggd fingeravtrycksläsaren på telefonens framsida medan fingeravtrycksläsaren till Mate 10 Pro placerats på baksidan.

Huawei Mate 10 Pro kommer i färgerna Midnight Blue, Titanium Gray samt Mocha Brown och kommer att kosta cirka 8000 kronor i Sverige. Huawei har än så länge inte släppt något svenskt pris för Huawei Mate 10 men den kostar 699 euro i de länder där den valutan används.

I videon nedan kan ni kolla in när våra kompisar på Surfa.se tar sig en titt på Huawei Mate 10 Pro.

Bild på Razer Phone läckt

Men varför inte den gröna loggan?

Foto: TechByte
Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Razer har som bekant en mobiltelefon på gång och det har den senaste veckan läckt ut lite information om telefonen som ska heta Razer Phone och sägs rikta sig mot gamers.

Förra veckan läckte trovärdiga specifikationer runt telefonen upp och i helgen publicerade den slovakiska tekniksajten TechByte en läckt bild på Razer Phone som ni kan kolla in ovan. Bilden avslöjar väl inte särskilt mycket förutom att den har dubbla kameror på baksidan och att den är försedd med Razers karakteristiska logotyp. Den traditionellt sett gröna loggan har på Razer Phone dock tonats ner lite och går nu i stället i grått.

Razer köpte i början av året upp mobiltillverkaren Nextbit som stod bakom mobilen Robin och ända sedan dess har väl de flesta utgått att Razer har något på gång inom mobiltelefoni. Mobiltelefonen på den läckta bilden är väl inte helt olik Robin heller om man säger så (se bild nedan). 1 november presenteras Razer Phone officiellt.

Läcka Läckta specs för Razer Phone visar mycket RAM

Gaming-telefon verkar ha hyfsat hårdvara

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Igår började det florera rykten om att gamingföretaget Razer skulle släppa något nytt 1 november och de flesta spekulationerna runt dessa slutade i att det handlade om en mobiltelefon som antagligen riktar sig till gamers.

Nu har det dykt upp lite intressanta uppgifter på GFXBench som listar en mobil enhet som kallas för "Android Razer Edition" med vad vi misstänker är specifikationerna för den kommande Razer Phone. Det handlar om en androidlur som kör Android 7.1.1 och som har en skärmstorlek på 5,7 tum med upplösningen 2560x1440 pixlar. Vidare kör telefonen en Snapdragaon 835-processor, har en 12 megapixels huvudkamera samt en 8 megapixels selfiekamera, 8GB RAM och 64GB lagringsminne.

Den officiella lanseringen av Razer Phone kommer att ske 1 november och vi återkommer givetvis med fler uppgifter då. Ni hittar uppgifterna om Razer Phone från GFXBench här nedan.

Det blir enklare att ringa videosamtal på Android

Google rullar ut smarta knappar

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Google gör det lättare för Android-användare att göra videosamtal direkt via knapptryckningar i Kontakter, Meddelanden eller Telefon. Google lovar också att man framöver kommer kunna uppgradera ett samtal ett videosamtal under ett pågående röstsamtal.

När ett videosamtal görs så kommer det gå via operatörens mobilnät (via ViLTE) men om det inte fungerar så kommer videosamtalet istället gå genom Googles Duo-app, så länge båda parter har det installerat.

Dessa funktioner har redan börjat rullats ut till Pixel, Pixel 2, Android One och Nexus-telefoner. Google lovar dock att det ska komma till fler telefoner dock är det oklart när det sker.

Taylor Swift presenterar mobilappen The Swift Life

En plats där Tay Tay-fans kan hänga

Visa inte iOS-artiklar
iOS / Appar

Popstjärnan Taylor Swift och Glu Mobile (Kim Kardashian: Hollywood) kommer snart att släppa appen The Swift Life. Detta är en samlingsplats där Swift-fans kan hänga med varandra för att prata om saker och ting. Appen kommer smyglanseras i ett fåtal länder inom kort på Android och iOS.

En stor dragningskraft med The Swift Life är att man som registrerad medlem har en chans att få kommunicera med Swift själv. Hur stor den chansen är vet jag ej men bara att chansen finns kommer nog locka många till The Swift Life.

Vackraste videon om kimchi!
Ren konst 
151kg
+
Roger Åberg
K-Speed specialbyggde en Honda Super Cub
Fick en månad på sig 
172kg
+
Bobby Green
Shaun White gjorde perfekt åk
Fick maxpoäng 
153kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
20.7°
+
Roger Åberg
0