Chatta som om man vore i Persona 5

You'll Never See it Coming

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

I Persona 5 spenderar man mycket tid med att läsa textmeddelanden från sina vänner. Detta görs i spelet genom en stilig meddelande-app och tack vare en person som heter Nick Greenan kan man nu använda denna app i verkliga livet.

Appen heter Persona 5 IM App och kan hittas, helt gratis, på Google Play via länken nedan.

The Verge tittar lite närmare på Bixby

Samsungs digitala assistent

Visa inte Android-artiklar
Android / Samsung

Röstfunktionen för Samsungs virtuella assistent Bixby har försenats ett par gånger men nu har Samsung börjat rulla ut en beta vilket innebär att folk kan testa den. Det är just vad folket från The Verge har gjort. Som man kan se i klippet ovan är de inte helt imponerade ännu speciellt när det gäller enklare frågor och om man jämför med hur konkurrenternas motsvarigheter besvarar dem. Men då tjänsten endast betatestas nu får man väl hoppas att det blir bättre sen när Bixby släpps loss för allmänheten.

Däremot fungerar Bixby bra för att ändra saker som inställningar lokalt på telefonen vilket även är funktionens specialitet.

Nu släpps Firefox Focus till Android

Webbläsaren som tar bort annonser, trackers och annat automatiskt

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Förra året släppte Mozilla sin integritets-fokuserade webbläsaren Firefox Focus till iOS och nu är denna även släppt till Android.

Appen väger bara 4MB och plockar automatiskt bort annonser samt trackers från annonsnätverk, sociala medier och annat om man inte inaktiverar det i inställningarna. En fördel med Firefox Focus på Android till skillnad från iOS-versionen är att man kan göra Firefox Focus till standardwebbläsare på Android, något som inte är möjligt att göra i iOS.

Firefox Focus till Android är gratis och hittas på länken nedan.

Nu kan man prova South Park: Phone Destroyer

Släpptes tidigt i Norden

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

Under förra veckans E3-mässa så offentliggjorde Ubisoft South Park: Phone Destroyer för mobiltelefoner. Spelet har nu smyglanserats i Norden vilket ju innebär att vi i Sverige kan spela det nu. Spelet finns både till Android och och iOS så det är väl bara till att sätta igång.

Spelet är ett free-to-play-spel där man samlar kort som man då bygger lekar av. Korten använder man för att attackera sina motståndare med och de kan så klart även uppgraderas genom andra kort.

Fler Chromebooks får stöd för android-appar

16 nya modeller kan nu köra mobilappar

Samsung Chromebook 3
Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Det har nu gått lite över ett år sedan Google gjorde det möjligt att köra android-appar på det stationära operativsystemet Chrome OS och sedan dess har man rullat ut stöd för detta för lite olika Chromebook-modeller.

Nu lägger Google till android-stöd för ytterligare 16 modeller från tillverkare som till exempel Acer, DELL, HP och Lenovo. Detta innebär att dessa modeller nu kommer att få tillgång till att ladda ner och installera appar från Google Play Store vilket givetvis kan vara intressant.

Google har tidigare lovat att alla Chromebooks som säljs 2017 och senare kommer att få stöd för android-appar. Bland de 16 modellerna som nu får stöd för android-appar hittas både nya och lite äldre Chromebooks. Samtliga modeller kan ni se nedan.

Acer Chromebook 11 N7 (C731, C731T)
Acer Chromebook 15 (CB3-532)
Asus Chromebook C202SA
ASUS Chromebook C300SA/C301SA
CTL NL61 Chromebook
Dell Chromebook 11 (3180)
Dell Chromebook 11 Convertible (3189)
Dell Chromebook 13 (3380)
HP Chromebook 11 G5 EE
HP Chromebook 13 G1
Lenovo Flex 11 Chromebook
Lenovo N23 Yoga Chromebook
Lenovo N22 Chromebook
Lenovo N23 Chromebook
Samsung Chromebook 3
Mercer Chromebook NL6D

Läs mer
Trollkarl kastar snubbes telefon i floden
Ångest... men ett trick så klart 
182kg
+
Bobby Green
Fridykning i världens djupaste pool
Mäktigt! 
151kg
+
Bobby Green
Skoda designar segerpokalen till Tour de France
Så här ser den ut i år 
137kg
+
Bobby Green