Android äter mobildata när mobilen är uppkopplad mot wifi

Bugg hittad i Android Oreo

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

Flera användare som kör senaste versionen av Android rapporterar på Reddit att det verkar som om mobilen fortsätter att tanka data från nätet via mobiluppkopplingen även när telefonen är uppkopplad mot ett wifi-nätverk.

Det är givetvis inte särskilt bra för de som abonnemang med begränsad surfmängd varje månad då denna riskerar att ätas upp även när användaren tror att den surfar via ett wifi-nätverk. Google verkar vara medvetna om problemet och en Reddit-användare skriver:
"After updating to Oreo last night, I received a huge spike in data usage, all the while being connected to Wi-Fi. I contacted support and was told that they are aware of the issue and are working on a fix. In the meantime I have turned off mobile data while at home, so only Wi-Fi is being used."
Har du uppdaterat till Android Oreo och inte har ett mobilabonnemang med obegränsad datamängd så kan det med andra ord vara läge att stänga av mobildata när du är uppkopplad mot ett wifi-nät. En rätt omständlig lösning så vi får hoppas på att det är en uppdatering på gång inom kort.

Nu kan man klämma ännu mer på HTC U11

Skapa egna genvägar till Edge Sense

Foto: André Stray
Visa inte Android-artiklar
Android / HTC

HTC har släppt en uppdatering till appen Edge Sense vilken är appen som hanterar så att vissa av HTC U11:s funktioner utförs genom att man klämmer på den.

I den nya uppdateringen kommer det bland annat att bli möjligt att zooma in och zooma ut i Google Maps och Google Photos, ta bilder i Instagram genom att klämma på telefonen och annat. Förutom det så kommer användarna själva kunna lägga in individuella genvägar för varje app där man kan lägga in olika kortkommandon för kort respektive långt tryck på telefonen.

Den uppdaterade versionen av HTC Edge Sense ska vara ute på Google Play nu. Har du en HTC U11 är det bara att uppdatera denna och börja lägga in genvägar med andra ord.

Pixel 2 verkar köra samma hårdvara som konkurrenterna

Snapdragon 836 verkar inte existera

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Ryktena kring kommande Google Pixel 2 är många, men när det kommer till hårdvaran så sägs det att enheterna kommer utrustas med Snapdragon 836. Problemet är att systemkretsen inte existerar. XDA Developers och Android Police har fått detta bekräftat från oberoende källor, vilket betyder att Pixel-telefonerna med rätt stor sannolikhet kommer utrustas med flaggskeppet Snapdragon 835 som vi även hittar i praktiskt taget alla andra flaggskepp på marknaden just nu.

Telefonerna ryktas visas upp 5 oktober och då får vi se vad som egentligen sitter i de kommande enheterna.

Essential Phone är svårlagad

Eller rättare i princip omöjlig att laga på egen hand

Foto: iFixit
Visa inte Android-artiklar
Android / Övrigt

Folket från iFixit har plockat isär telefonen The Essential PH-1 (Essential Phone) för att se hur lätt den är att laga på egen hand. Det visade sig att den inte alls är lätt att laga då den endast fick 1 av 10 i hur enkel den är att laga.

Hela genomgången av isärplockningen av Essential Phone kan ses via länken nedan.

20 minuter Final Fantasy XV: Pocket Edition

Final Fantasy XV demake

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

Final Fantasy XV: Pocket Edition är en version av Final Fantasy XV för mobila enheter. Spelet kommer säljas genom tio episoder där den första episoden, som ska släppas under hösten, kommer vara gratis.

Spelet visades upp under förra veckans PAX-mässa och lite gameplay från spelet kan beskådas ovan.

Linkin Park hyllar Chester Bennington
Videon till One More Light är här 
111kg
+
Bobby Green
Simulera ölkagge med fantastisk magväska
För dig som ännu ej har skaffat en dad bod 
182kg
+
Bobby Green
Breaking Bad-husbilen som modell
Perfekt att ställa rökelse i 
163kg
+
Bobby Green