IFA 2017 Lenovo presenterar Moto X4

Android-telefon som kör Alexa

Visa inte Android-artiklar
Android / Motorola

Lenovo har visat upp den fjärde generationen av android-telefonen Moto X vars kanske största nyheter är att den kör vanilla android och även har stöd för Amazons smarta assistent Alexa.

Förutom det så snackar vi om en telefon med en 5.2 tum stor skärm som kör 1080p-upplösning, Snapdragon 630 på 2,2 Ghz, 4GB RAM samt 32GB eller 64GB lagringsminne.

Moto X4 börjar levereras den här månaden och priserna startar på 400 euro. I klippet nedan hittas The Verges första intryck om telefonen.

Vi är på plats på IFA-mässan i Berlin och vill ni följa det mer eller mindre i realtid så gör det via Instagram eller chatta direkt med oss på Discord.

IFA 2017 LGs presskonferens på mindre än åtta minuter

Engadget sammanfattar

Visa inte Android-artiklar
Android / LG

I går höll koreanska teknikjätten LGs sin presentation på IFA-mässan. De lade i princip allt fokus på sin nya flaggskeppstelefon V30 som ju ser ut att vara en riktigt vettig telefon. Man pratade även lite om andra saker och en nästan åtta minuter lång sammanfattning av detta event kan beskådas ovan.

Vi är på plats på IFA-mässan i Berlin och vill ni följa det mer eller mindre i realtid så gör det via Instagram eller chatta direkt med oss på Discord.

Bonus V30 nedan.

Google Assistant kan hjälpa till med skärmdumpar

Ta en skärmdump med din röst

Visa inte Android-artiklar
Android / Mjukvara

9to5Google har upptäckt att man kan ta skärmdumpar på mobiltelefonens skärm med hjälp av sin röst efter den senaste uppdateringen av Androids smarta assistent Google Assistant.

Tidigare i år lade Google till en hjälpfunktion för att ta skärmdumpar i Google Assistant där man bland annat kunde välja ut vad som skulle skärmdumpas. För att få upp denna meny räcker det numera att säga "OK Google, take a screenshot" till telefoner som har Google Assistant.

De skärmdumpar som tas med hjälp av Google Assistant kommer bara att innehålla vad som visas aktivt på skärmen och statusraden högst upp och telefonens navigationsknappar kommer inte att skärmdumpas.

IFA 2017 Sony visar upp Xperia XZ1

Samt Xperia XZ1 Compact och Xperia XA1 Plus

Visa inte Android-artiklar
Android / Sony

Sony tillkännagav i dag att deras tre nya Xperia-telefoner (Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact samt Xperia XA1 Plus) kommer finnas tillgängliga i Sverige med start under hösten 2017.

Flaggskeppet Xperia XZ1 innehåller lite premiumfunktioner så som företagets senaste Motion Eye™-kamerasystem HDR 5.2”, Full HD-skärm och Hi-Res Audio. En annan ny grej som man skryter med är 3D Creator vilket är Sonys egna lösning för att skapa 3D-objekt. Dessa objekt kan man sedan använda för att skapa avatarer, slänga in i AR-grejer, 3D-klistermärke på sociala medier eller skicka direkt till en 3D-skrivare.

Xperia XZ1 Compact är mer eller mindre samma sak fast då med en skärm på 4,6 tum. Både Xperia XZ1 och Xperia XZ1 Compact drivs av den Qualcomms Snapdragon 835 samt kör Android 8.0 Oreo.

Xperia XZ1 har ett rekommenderat cirkapris på 6 990 kronor och Xperia XZ1 Compact har ett rekommenderat cirkapris på 5 490 kronor. Båda modellerna har säljstart den 6 oktober. Förbokar man Xperia XZ1 från den 14 september får man hörlurarna h.ear on 2 Mini Wireless (WH-H800) på köpet.

Xperia XA1 Plus riktar sig mot mellansegmentet och har en 5,5 tum stor full HD-skärm samt ett batteri på 3430mAh.

Vi är på plats på IFA-mässan i Berlin och vill ni följa det mer eller mindre i realtid så gör det via Instagram eller chatta direkt med oss på Discord.

Jaga zombies med telefonen i The Walking Dead: Our World

Walking Dead Go?

Visa inte Spel-artiklar
Spel / Mobilspel

AMC Networks och finska Next Games offentliggjorde i dag mobilspelet The Walking Dead: Our World. Spelet kommer att använda sig av Pokémon Go-konceptet, vilket innebär att man springer omkring i verkligheten och letar efter saker via förstärkt verklighet. Men istället för att man jagar Pokémon så kommer man jaga zombies.

Zombies som man hittar kommer man dock inte att fånga utan dessa måste man förgöra med hjälp av olika vapen. Man kommer även kunna få hjälp av några av tv-seriens karaktärer så som Rick, Daryl och Michonne.

Det är på gång för Android samt iOS och iOS-versionen kommer använda sig av Apples ARKit. Det är för tillfället oklart när spelet kommer släppas.

Cool musikvideo till ukrainsk poplåt
Greenscreen utan specialeffekter 
101kg
+
Bobby Green
Klassisk Magnumglass nu i bägare
Classic, Almond och White i nytt format 
126kg
+
Bobby Green
Så gjorde man Concrete and Gold
Foo Fighters nya album 
127kg
+
Bobby Green