m

Pixel 2 kan försättas i stör ej-läge automatiskt om man kör bil

Om man vill det alltså

Foto: Roger Åberg
Visa inte Android-artiklar
Android / Google

I samband med att Google i veckan presenterade sina nya Pixel 2-telefoner släppte man även appen "Pixel Ambient Services" som ska låta Pixel-telefoner utföra lite olika uppgifter baserat på var de befinner sig och vad de uppfattar.

En av funktionerna i appen är att man kan ställa in så att telefonen automatiskt går in i stör ej-läge om man kör bil. Telefonen ska använda sig av bluetooth och information om hur den förflyttar sig för att avgöra om användaren befinner sig i en bil. Jag antar dock att det blir svårt för telefonen att avgöra om användaren faktiskt kör bilen eller bara är passagerare.

Huruvida "Pixel Ambient Services" även fixar så att den som eventuellt ringer upp får ett automatiskt sms-svar när någon kör bil finns det än så länge inga uppgifter om.

Läcka Bild på BlackBerry Motion läckt

Inga tangentbord här inte!

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Mästerläckaren Evan Blass på Venture Beat har skickat ut en bild på Twitter som sägs föreställa BlackBerrys kommande android-telefon "Motion".

Det handlar om en telefon utan fysiskt tangentbord, något som BlackBerry annars har gjort sig kända för, som tidigare gick under kodnamnet "Krypton". Det här kommer att bli BlackBerrys andra telefon som saknar fysiskt tangentbord. Det finns inga tekniska specifikationer tillgängliga för BlackBerry Motion än så länge men det ser ut som om den laddas via USB-C och att den har en hörlursingång i alla fall.

BlackBerry förväntas presentera Motion någon gång den här månaden.

Fingerprint-sensorer i Googles Pixel 2-telefoner

Eller vi antar det i alla fall

Google Pixel 2 XL
Foto: Roger Åberg
Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Vi tolkar en tweet från svenska Fingerprint Cards som om företaget har fått förtroendet att förse Googles nya Pixel 2-telefoner med sina sensorer för fingeravtrycksläsning.

I en tweet som företaget skickade ut under gårdagen skrev man nämligen:
"First FPC1075 devices on the market! We're delighted to share the news that a Major OEM launched two smartphones yesterday!"
Google lanserade sina Pixel 2-telefoner häromdagen och oss veterligen var det ingen annan större mobiltillverkare som lanserade två stycken nya mobiltelefoner då. Det leder oss till slutsatsen att det är FPC1075 som läser av fingeravtryck i Pixel 2 och Pixel 2 XL.

Fingerprint Cards sensorer återfinns som bekant även i Googles första Pixel-telefoner. Det verkar ju ha funkat fint så det är antagligen ingen större överraskning att Fingerprint Cards fick förse även Pixel 2 med sensorer för fingeravtrycksläsning.

Kolla in Googles Pixel 2-presentation på en kvart

Om du missade det igår

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Igår kväll svensk tid höll Google en närmare två timmar lång presentation där man bland annat visade upp sina Pixel 2-telefoner, nya Google Home-modeller och den rätt feta chromebooken Pixelbook.

Hade ni inte tid eller lust att lägga två timmar av ert liv på det igår men ändå är lite intresserade av vad som presenterades så har Engadget klippt ihop en femton minuter lång supercut-version av presentationen.

Är hörlursutgången död nu?

Google hånade Apple - men har nu ändrat sig

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Apple har för vana att börja med nya (o)vanor och en del av dem sprider sig till konkurrenterna, ibland snabbt och ibland över tid. När man släppte iPhone 7 utan hörlursutgång så var det många som hånade dem, en av dem var Google när de släppte sin telefon Pixel.

I går släppte Google Pixel 2 och den här gången hånades det inte, för Google har nu också tagit bort hörlursutgången. Frågan är om det här är början på slutet. Jag säger verkligen inte att hörlursutgången kommer att försvinna på alla telefoner bara för att Google har gjort valet, men i dag är det inget konstigt att ha trådlösa hörlurar direkt. Snarare så att det är standard på i princip alla nya hörlurar som släpps.

Hörlursindustrin gillar ju trådlöst och verkar fokusera på det, så snart kommer det knappt finnas hörlurar med sladd att köpa. Och då kanske det är idioti att ha kvar den där porten. Att den som hånar ändrar sig är ju också ett rätt bra tecken på en trend...

Skärbrädan som tinar dina matvaror
Är det här magi? 
115kg
+
Roger Åberg
Så här knyter du slipsen snabbare
Tar bara några sekunder 
104kg
+
Roger Åberg
Så här bygger man sig en timmerstuga
Ensam, för hand! 
306kg
+
Roger Åberg
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
20.7°
+
Roger Åberg
0