USA vann över Japan i världens första jätterobot-fajt
MegaBots besegrade Suidobashi  
31.3°
+
Wille Wilhelmsson
0
EA stänger Visceral Games
Studion bakom Dead Space finns snart inte mer 
30.7°
+
Frode Wikesjö
0
Jim Jefferies till Sverige!
Biljetterna tar slut snabbt 
79kg
+
Roger Åberg

Nexus säljer dåligt

Riktigt dåligt

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Analytikerfirman Flurry har tagit sig en titt på hur många Nexus-ettor som sålts under en 74-dagarsperiod, samma tid som det tog iPhone att nå en miljon sålda enheter. Under samma tid sedan lansering kan vi se att Motorola Droid sålde snäppet över en miljon, så vad kan det vara för fel på Nexus One?

Ett antal faktorer spelar såklart in, det första som faller en in är ju såklart att telefonen endast går att köpa via Google, de flesta människor vill kanske trots allt klämma och känna lite på telefonen innan de bestämmer sig för att hala upp plånboken.

Det är långt ifrån det enda som ställer till det för försäljningen. I början av lanseringen uppdagades en bugg som ledde till sämre täckning än vad som borde kunnat uppnås. Det, i samband med en nystartad kundtjänst som inte riktigt höll måttet, ledde till en hel del dålig press och skrämde förstås bort en del potentiella köpare.

Det tredje problemet som Nexus One dras med är att den i rabatterad form enbart sålts bunden med USAs klart sämsta operatör, T-Mobile. AT&T är i jämförelse riktigt vass och det säger en hel del. På senare tid har dock fler operatörer strömmat till, vi får se hur läget ändas de följande 74 dagarna.

Tittar man på hur bra försäljningen gått för Droid kan man snabbt konstatera att det knappast rör sig om ett Android-relaterat problem, det handlar helt enkelt om hur Google valt att marknadsföra sin produkt. Kundservice, annonsering, valmöjligheter gällande operatör, inom alla dessa områden verkar Google misslyckats med att nå fram. Vågar man påstå att Googles annonsmodell är överskattad?

Läs vidare...