Regeringen vill bygga nio nya städer och stadsdelar
Hotar biologiska mångfalden enligt kritiker 
32.1°
+
Emmy Zettergren
0
Nu släpper LEGO hyllning till framstående kvinnor på NASA
Kvinnorna som tog oss till rymden 
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
En lite vuxnare chokladkalender
Från Chokladfabriken 
82kg
+
Roger Åberg

Ny bild på Lumigon T1 dyker upp

Kan bli riktigt trevlig att handkas med!

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

En ny rendering på den kommande Lumigon T1 har släpps på företagets officiella facebooksida. Själv tycker jag nog att helhetsintrycket blivit bättre sedan de första renderingarna publicerades. Om vi kollar igenom de specifikationer som finns att tillgå sedan tidigare så har en sak slagit mig, först till specifikationerna:

En 3,2" kapacitiv TFT-skärm med upplösningen 480x320 (HVGA).
En 1GHz i.MX51 processor från Freescale med än så länge okänd tillhörande GPU
En väldigt kvalificerad gissning går mot att det rör sig om en ARM Cortex A8, hur modifierad är dock svårt att säga. Prestanda bör vara likvärdig med "Snapdragon".
720p via en mini HDMI-utgång
5MP kamera
Tillkommer gör såklart allt det där nödvändiga såsom Wi-Fi, Bluetooth, A-GPS, och accelerometer.

Om vi antar att chipet från Freescale innehåller en GPU som är lika vass som den i Snapdragon eller bättre (Samsung Galaxy S, m.fl.) vilket är troligt, då kommer den grafiska prestandan i många fall vara den dubbla på grund av den lägre skärmupplösningen (480x320 mot 800x480). GPUn behöver med andra ord pressa ut mindre än hälften så många pixlar per sekund som exempelvis HTC Desire vilket gör att den här telefonen kan komma att bli ett spelmonster i vissa avseenden. En annan tanke är dock att de istället väljer att lägga klockfrekvensen på hälften av de större telefonerna och därmed sparar ström och batteri vid "bibehållen" prestanda. Hur det artar sig återstår att se och jag kommer inte känna mig särskilt besviken oavsett vilket av fallen som infinner sig.