Northvolts batteritillverkning hamnar i Skellefteå och Västerås
Ryktena stämde 
43.2°
+
Wille Wilhelmsson
0
Kolla in världens första flytande vindkraftpark
Är det här framtiden? 
43.1°
+
Emmy Zettergren
0
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
80kg
+
Bobby Green

LG släpper två nya android-lurar

Optimus Prime har fått barn, Optimus Chic och Optimus One

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

LG lanserar idag två stycken nya androidlurar i Optimus-serien. De nya mobilerna heter Optimus One och Optimus Chic och kör båda Android 2.2. Det innebär bland annat att de ska hantera mycket data snabbare än tidigare versioner samt att telefonerna kan agera Wi-Fi hotspots.

Optimus One lanseras som en instegsmodell för folk som köper sin första "smartphone". Inuti telefonen hittar vi något som kallas "LG App Advisor" som varje vecka rekommenderar tio högt rankade appar. Apparna som rekommenderas är olika beroende på vilket land telefonen är köpt i.

Skärmen är 3,2 tum stor (480 x 320 pixlar), kameran har tre megapixel och telefonen har dessutom en CPU på 600 MHz, blåtand 2.1 och 170 megabyte inbyggt minne.

Priset kommer att landa på 2599 och telefonen dyker upp under oktober månad.

Optimus Chic är riktad mer åt de som bryr sig om utseendet men den har också lite annat kul inbyggt. Bland annat ska den ha någon form av teknik som låter dig fjärrstyra telefonen från datorn, LG Air Sync för att synka kontakter med mera trådlöst samt att den är Dlna-certifierad.

Tekniken i telefonen är ungefär den samma som hos One, det vill säga en CPU på 600 MHz, 3,2 tum stor skärm, 150 megabyte inbyggt minne, blåtand 2.1 och en fem megapixelskamera.

Chic kommer att kosta runt 2999 och finns i butik i november.