Samsung låter dig köra Linux-dist på telefonen
Linux on Galaxy 
42.3°
+
André Stray
0
Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
26.8°
+
Roger Åberg
0
Så får Saturday Night Live till sina grejer
Det finns ett recept 
82kg
+
Bobby Green

Nook Color - ny modell från Barnes & Noble

Nu helt i färg

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Den amerikanska bokhandlaren Barnes & Noble släpper nu en ny version av sin eboks-läsare Nook och den här skiljer sig en hel del från föregångaren som var försedd med två skärmar, en i svartvitt och en i färg med pekgränssnitt.

Den nya versionen har fått namnet Nook Color och är försedd med en sju tum stor färgpekskärm med upplösningen 1024x600 pixlar. Det finns även WiFi, microSD-ingång samt 8GB inbyggt minne men den saknar 3G-koppling som dess största konkurrent Kindle har. Då man har gått från att använda e-ink-skärmar till LCD så har batteritiden minskat hyggligt och ska nu ligga på åtta timmar om man har WiFi avstängt. Tjockleken ligger på 12 millimeter och den väger cirka 440 gram.

Nook Color kör Android men verkar inte ha någon koppling till Android Market men man säger att man ska erbjuda utvecklare verktyg för att ta fram tredjeparts-program till Nook Color. Dock så ska den först och främst ses som en eboks-läsare, inte en surfplatta. Det kommer dock att finnas integrations med de sociala medie-tjänsterna Facebook och Twitter direkt från start.

Runt 250 dollar kommer Nook Color att kosta i USA. Om den kommer hit är osäkert men med tanke på de begränsade framgångarna Amazon har haft med Kindle i Sverige så är mitt stalltips att vi ej kommer att få se den här. Tyvärr.