Android Appmåndag

Android / Mjukvara

Appen Clockr är en minimalistisk widget som visar tiden i textform, en hel del möjligheter att ändra utseendet finns även till förfogande. När man är nöjd med stilen på klockan kan man välja att binda widgeten till en valfri funktion på telefonen, jag har till exempel satt den att öppna alarmklockan vid ett tryck. Kalender-widgeten Calendr är i samma enkla stil och de kompletterar varann riktigt bra, dock fungerar den endast med Androids standardkalender än så länge.

Tiny Flashlight är den enda appen för ficklampa man behöver. Inte alla tillverkare skickar med en app för att sätta på LED-blixten snabbt, om man nu ens har en sådan på telefonen. Den här appen använder telefonens blixt om den finns men kan även låta skärmen agera en om det skulle behövas, att den är trevlig att se på är ju inte heller fel.

RPG-spelet Spectral Souls lovar mycket och för prislappen 97 jäkla svenska spänn borde det prestera... Jag har tyvärr inte haft tid att spela det själv då jag inte befunnit mig vid ett trådlöst nätverk på ett tag (routern ligger kvar i min gamla bostad). Spelet kräver att man har kring 1,5GB ledigt på minneskortet så räkna med ett gäng speltimmar på bussen innan äventyret är över.

Spelet Alchemy har fått sig en inofficiell spin-off, Alchemy genetics, där det går ut på att korsa djur för att göra nya galna djur. Än så länge finns det endast totalt 256 nya arter att korsa fram men om jag tippar rätt och spelet får lite vind i seglen kan vi räkna med att det kommer fler uppdateringar som möjliggör ännu fler djur.

Fler tips? Kommentarsfältet står vidöppet!

Kolla in när Jeff Bezos rymdskepp lyfta mot rymden

Vetenskap / Rymden

Nu har Amazongrundaren Jeff Bezos rymdturistföretag Blue Origin skjutit upp sin första rymdraket.

Det handlade om farkosten New Shepard och den ska ha lyft och separerat precis som det var tänkt och motorerna uppges ha fungerat utmärkt. Tanken med New Shepard är dock att man, precis som med SpaceX:s raketer, ska kunna återvinna vissa delar av lyftraketen men detta misslyckades man dock med.

Blue Origin första testflygning var obemannad och tanken är att man ska genomföra ett dussintal testflygningar innan det är dags att testa det hela med piloter. Tanken är senare att Blue Origin ska kunna ta turister till rymden men när detta kan ske finns det dock än så länge inga konkreta uppgifter om.

www.blueorigin.com +

Cortana kommer att få en manlig motsvarighet

PC / Mjukvara

Den digitala röst- och söktjänsten Cortana kommer att få en manlig motsvarighet. Det meddelade Microsoft under sin BUILD-konferens. Anledningen är att användare ska ha möjlighet att i allt större utsträckning göra personliga val för att skräddarsy tjänsten. Att välja kön på Cortana är en av de nya funktionerna. Däremot fick vi inte veta om Cortana kommer att få ett annat namn i manlig form.

Andra nyheter är att Cortana-tjänsten kommer att kunna ge dig förslag på tjänster utifrån vad du gör. Exempelvis kan den föreslå en Uber-resa om du bokat in säg ett biobesök. Den ska också kunna föreslå rabattkuponger när du handlar via Microsofts nya webbläsare Microsoft Edge.

Hur många av de nya funktionerna som kommer till Sverige är dock oklart. Det brukar ju dröja ett tag innan vi får ta del av samma nyheter som USA.

Via länken nedan kan ni kolla in lite bilder på de nya funktionerna.

gizmodo.com +

Mini-Bruce Lee

Video / Imponerande

Klipp där en japansk femårig pojke visar upp sina nunchakufärdigheter.

Skidåkare ser sig själv i tredjepersonsvy

Pryl / Virtuell verklighet

Tänk er att åka ned för skidbacken i full fart. Tänk er sedan att ni inte ser verkligheten framför er i vanligt förstapersonsperspektiv utan att ni istället ser er själva åka i ett tredjepersonsperspektiv.

Just det här har några grabbar från Sverige testat för att simulera känslan av att spela ett spel i verkligheten. En sorts omvänd virtuell verklighet.

Det hela går ut på att två personer åker efter varandra i backen där personen som åker längst fram har på sig ett par videoglasögon som är kopplade till en videokamera. Längst bak åker sedan en annan person som håller i kameran. Resultat blir att personen längst fram ser sig själv åka och ska utifrån den bilden manövrera i backen. Snacka om att lura hjärnan, och det ser inte helt lätt ut.

  tack Joel Svedberg youtube.com +

Las Vegas är inte Las Vegas

Samhälle / Allmänt

Välkommen till Paradise! Så står det inte på den legendariska skylten som står vid vägen när man åker in i Paradise, utan det står Välkommen till Las Vegas. I en ny video från CGP Grey förklarar han vad grejen med Las Vegas och Paradise och varför det finns finns två olika städer på nästan samma ställe.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen