m
Det första fantastiska andetaget efter en lungtransplantation
Donera mera! 
80.8°
+
Roger Åberg
0
Fully Charged kör den eldrivna Folkabussen
Som jag vill ha denna 
58.8°
+
Bobby Green
0
Teenage Engineering gör saker åt IKEA
Dubbelt svenskt! 
47.1°
+
Roger Åberg
0
Drake ger bort stålar och glädje
I nya videon 
143kg
+
Roger Åberg

Samsung presenterar större Galaxy Tab - på 10,1 tum

Och massa andra nyheter på MWC

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

På världens största mässa för mobiltelefoner, Mobile World Congress i Barcelona, har Samsung nu presenterat ett gäng med nyheter. Hetast bland dessa är två uppföljare, Galaxy S II och Galaxy Tab med 10,1 tum stor skärm.

Om vi börjar med Galaxy S II så är har den större skärm, är lättare och smalare, snabbare och snålare än sin föregångare. Super-amoled-skärmen är på 4,27 tum (480x800 pixlar) och ska dra mindre ström än tidigare. Vågen visar 117 gram och tjockleken har minskat med 1,5 mm till 8,49 mm. Ett mått som gör Galaxy S II till den tunnaste smartphonen på marknaden. Kameran baktill är på åtta megapixlar och kan spela in i HD, den framtill är på två megapixlar. Bak finns även en kamerablixt med LED-lampa.

Telefonen kör Android 2.3 (Gingerbread) och har en processor med dubbla kärnor. Den har även stöd för NFC (Near Field Communication), kör Bluetooth 3.0 och det mobila bredbandet klarar hastigheter upp till 21 megabit i sekunden. Kommer till butik i juni, men pris vet vi tyvärr inte än.

Den andra stora nyheten är självklart den större versionen av Galaxy Tab som nu kommer i 10,1 tum med en upplösning på 1280 x 800 pixlar. Plattan får som väntat operativsystemet Honeycomb (Android 3.0), ett OS som är speciellt anpassat för surfplattor. Den nya Tab:en har en gigahertzprocessor med dubbla kärnor, stödjer Flash 10.1 och har inbyggt 3g-modem som klarar farter på upp till 21 megabit i sekunden. Precis som Galaxy S II har denna en åtta-megapixelskamera på baksidan med LED-blixt och en två-megapixelskamera på framsidan. Kommer också till butik i juni till ett ännu okänt pris.

Samsung visar även upp fyra andra relativt färska telefoner på mässan. Dessa är Ace, Fit, Gio och Mini och det gänget kan du läsa om här.

Pressmeddelanden kring alla nyheter finns under "Läs mer".

Galaxy S II - uppföljare till flaggskeppet
Galaxy S lanserades i förra sommaren och blev en global succé med mer än tio miljoner sålda exemplar världen över. Nu kommer efterträdaren Galaxy S II. Och den är större, snålare, lättare, smalare, snabbare och smartare.

Större & snålare
Skärmen är på hela 4,27 tum och är av en förbättrad version av Samsungs framgångsrika skärmteknologi super-amoled. Bilden är kristallklar med en skärpa som ger en detaljrikedom vi aldrig har sett tidigare på en mobil ? även när man är utomhus eller tittar från en snäv betraktningsvinkel. Samtidigt har Samsung lyckats minska skärmens energiförbrukning.

Lättare & smalare
Trots att Galaxy S II är fylld av tekniska innovationer och är större än föregångaren är den faktiskt något lättare med sina 117 gram, mycket tack vare den vidareutvecklade och tunna super-amoledskärmen. Över huvudtaget är Galaxy S II mycket slimmad i sin design. Den är endast 8,49 millimeter tjock vilket är 1,5 millimeter tunnare än Galaxy S. Det gör Galaxy S II till marknadens tunnaste smarta mobil.

Snabbare & smartare
Hur smart kan en mobiltelefon bli? Tänk ifall den var så smart att den själv klarar av att läsa upp sms. Eller kunna översätta utländska språk genom att man pratade in ett ord eller fras i mikrofonen så säger mobilen automatiskt vad det betyder, genom högtalaren eller med text.
Så smart är i alla fall Galaxy S II! Den läser upp sms och översätter från ett språk till ett annat.

Galaxy S II har den senaste versionen av det snabbast växande operativsystemet, Android 2.3. Det tillsammans med en processor med dubbla kärnor får man den mest distinkta pekkänslan Samsung någonsin har skapat för en mobil, även ifall man har igång flera applikationer samtidigt. Och med en 3g-uppkoppling mot internet som klarar upp till 21 megabit per sekund får man en mycket snabb dataöverföring, vilket kommer att uppskattas när man tittar på streamad film/tv eller spelar onlinespel på den stora färgstarka skärmen.

Musik, spel och tidningar finns att ladda ner på Music Hub, Game Hub och Readers Hub. Och kontakt med sina nära och kära håller man via Social Hub, där alla kontaktmöjligheter är samlat på en och samma plats.

Social Hub
I Social Hub är alla vänners aktiviteter samlat på en och samma plats. Telefonboken knyts samman med e-postkonton, kalendrar och sociala medier som Facebook och Twitter. På en och samma plats hittar man vännernas statusuppdateringar, tweets, e-post och kalenderhänvisningar. Så byter vännen sin Facebookbild ändras automatiskt även telefonbokens kontaktbild.

Readers Hub
2,2 miljoner böcker och noveller, 2000 nyhetstidningar och 2300 tidskrifter samlat på en och samma plats, Readers Hub. Så vart man än är har man alltid tillgång till ett enormt bibliotek av både tidsfördriv och nytta. Readers Hub är en betaltjänst.

Music Hub
Genom samarbetet med musikleverantören 7digital kan man få tillgång till tolv miljoner låtar i Music Hub. Där kan man söka efter artister och titlar. Eller upptäcka ny musik via rekommendationer. Att ladda ner musiken kostar pengar, men för att inte köpa grisen i säcken kan man lyssna på 30 till 60 sekunders smakprov innan man bestämmer sig.

Game Hub
På en och samma plats har Samsung samlat spel anpassat för mobila enheter, Game Hub. Via partners såsom Gameloft och ngmoco kan man ladda ner spel med avancerad grafik alternativt spela online mot medspelare. En del spel är gratis, andra kostar pengar.

De företag som söker en smart mobil till sina anställda är Galaxy S II rätt alternativ. Androidplattformen är intressant för företag eftersom de själva kan utveckla företagsspecifika appar till de anställdas mobiler, exempelvis direktkopplingar till företagens IT-system. Galaxy S II har flera företagsvänliga funktioner förinstallerade. Bland annat har de fullt stöd för e-postsynk inklusive kryptering. Dessutom kan Galaxy S II styras centralt från, exempelvis IT-avdelningen, så ifall mobilen blir stulen går den att fjärrstyras och då låsas och göras helt obrukbar för tjuven. Närfältskommunikation (NFC) är en teknik som växer starkt och innebär att information kan automatiskt överföras mellan två enheter då de kommer nära varandra, en teknik som Galaxy S II har stöd för.

Fakta: Galaxy S II (GT-I9100) är en touchmobil med en 4,27 tum stor super-amoledskärm i wvga (480x800 pixlar) och körs på operativsystemet Android 2,3 (Gingerbread). En gigahertzprocessor med dubbla kärnor. Mobilt bredband (hspa) med stöd för hastighet upp till 21 megabits per sekund. Bluetooth 3.0, usb 2.0, wifi 802.11 a/b/g/n, dlna. Bakre kamera om åtta megapixlar samt en led-blixtlampa och främre kamera om två megapixlar. Spelar in och spelar upp i full hd. Spelar de flesta ljud- och bildformaten. Radio. Gps med Google Maps och navigering samt digital kompass. Snabbskrivfunktionen Swype. Accelerometer och gyroskåp. Storlek: 125,3 x 66,1 x 8,49 millimeter, vikt: 117 gram. Batteri: 1650 mAh. Kommer i juni.

Galaxy Tab 10.1 - en breddning av plattfamiljen
Med Galaxy Tab blev Samsung först med en surfplatta på den svenska marknaden. Den var på sju tum. Nu utökas Galaxy Tab-familjen med en modell som har en 10,1 tum stor pekskärm ? Galaxy Tab 10.1.

Galaxy Tab 10.1 blir Samsungs första surfplatta som får operativsystemet Android 3.0 (Honeycomb), ett operativsystem som är speciellt anpassad för surfplattor. Och med en gigahertzprocessor som har dubbla kärnor samt den 10,1 tum stora skarpa skärmen i upplösningen 1280 x 800 pixlar är detta en enastående platta för att upptäcka alla de hundratusentals böcker, spel och appar som går att ladda ner från Android Marketplace. Eller varför inte surfa runt på nätet och se filmklipp i full hd via någon av tv-bolagens Playtjänster tack vare att Galaxy Tab 10.1 stödjer Flash 10.1. Dessutom har Galaxy Tab 10.1 full mobilitet med ett inbyggt 3g-modem för mobilt bredband med hastigheter upp till 21 megabits per sekund.

Fakta: Galaxy Tab 10.1 (P7100) är en mobil surfplatta med en 10,1 tum stor lcd-pekskärm med upplösningen 1280 x 800 pixlar (wxga) och spelar upp i full hd. Androids användargränssnitt. Operativsystemet är Android 3.0, en gigahertzprocessor med dubbla kärnor. Bakre kamera om åtta megapixlar samt led-blixtlampa och främre kamera om två megapixlar. Inbyggt 3g-modem med stöd för mobilt bredband upp till 21 megabits per sekund, wifi 802.11 (a/b/g/n), usb 2.0, bluetooth 2.1. Spelar de flesta ljud- och bildformat inklusive Flash 10.1. Gyroskop, accelerometer och digital kompass. Storlek: 246,2 x 170,4 x 10,9 millimeter, vikt: 599 gram. Batteri: 6860 mAh. I butik i juni.

Galaxy Mini - en minsting i stort format
Trots att Galaxy Mini är en liten och smidig mobiltelefon har den en förvånansvärd stor och bred pekskärm på 3,14 tum. Med sin räfflade sida ligger den bekvämt i handen och pekskärmen är lätt att manövrera med en tumme. Ring, sms:a och surfa utan att behöva använda två händer.

Tack vare den senaste standarden för wifi (802.11 g) är åtkomsten till internet snabb. Och eftersom Galaxy Mini är en androidmobil (Android 2.2) kan man via Android Marketplace välja mellan 100 000-tals appar att ladda ner för att göra sin Galaxy Mini så som man själv vill ha den. Mobilens kamera på tre megapixlar har både zoom och autofokus och flera specialeffekter för att göra sina bilder roligare. Bilderna kan sedan lagras på ett externt minneskort. Och tack vare Social Hub är det enkelt att hålla kontakt med sina vänner oavsett det är via sociala medier, e-post, sms eller telefonsamtal. Galaxy Mini är i butik i mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 2000 kronor.

Galaxy Gio - en juvel i familjen
Ordet juvel heter på italienska gioiello. Och med sin sobra och eleganta design är Galaxy Gio en liten smäcker ?juvel? bland Samsungs androidmobiler. När man tittar på den 3,2 tum stora skärmen kan man se Samsungs arv som marknadsledande på tv- och bildskärmar: skärmen har en så hög kontrast (hgva) att bilden inte bara är skarp utan framförallt varm och levande.

På Galaxy Gio är inget gammalt utan allt är nytt med den modernaste mjuk- och hårdvaran. Den har operativsystemet Android 2.2 och med en processor på 800 megahertz är Galaxy Gio inte bara snabb och klarar av att ha igång flera funktioner samtidigt, det borgar även för att Galaxy Gio kommer att kunna uppgraderas. Och för att göra sin Galaxy Gio såsom man själv vill ha den kan man ladda ner appar från Android Marketplace. Galaxy Gio kommer till Sverige i mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 2600 kronor.

Nexus S och Galaxy Ace
Som Samsung kunde berätta förra veckan utökas under våren Samsungs familj av ytterligare två androidmobiler, Nexus S och Galaxy Ace.

Nexus S är ett samarbete mellan Google och Samsung och är marknadens första mobiltelefon som får Android 2.3. Den är även utnämnd av Google som deras referensmobil för androidplattformen. Nexus S är i butik från och med 3 mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 5700 kronor.
Galaxy Ace är en androidmobil som placerar sig mittemellan på en marknad som är polariserad av smarta mobiler som antingen är dyra med många avancerade funktioner eller är lite enklare i sitt utförande. Galaxy Ace har bra grundfunktioner och en elegant design till ett för kunden attraktivt pris. Kommer till butik under februari till det rekommenderade återförsäljarpriset 3500 kronor.

Wave 578 ? En lur som öppnar dörren
Samsung följer upp fjolårets stora nyhet på MWC, det egna operativsystemet Bada, med en ytterligare bada-mobil, Wave 578. Det är en slimmad mobil i metallskal och en pekskärm på 3,2 tum. Wave 578 har utrustats med närfältsteknik (NFC) så i takt med att den tekniken blir mer spridd kommer man kunna använda sin Wave 578 som exempelvis plånbok eller nyckel. Och som kommunikationsmedel har Wave 578, som har Bada 1.1, är utrustad med den senaste standarden för trådlöst internet (802.11 b/g/n), bluetooth 3.0 och usb 2.0. Den stödjer ett flertal sociala medier och chattfunktioner, där en smart finess är att man bifoga filer via chatten. Och på Samsung Apps finns appar, e-böcker och spel att ladda ner för att göra sin Wave 578 så som man själv vill att den ska vara. Kommer i butik under juni.

Läs mer
  tack alla som har tipsat! samsungunpacked.com +
Fully Charged kör den eldrivna Folkabussen
Som jag vill ha denna 
58.8°
+
Bobby Green
0
Teenage Engineering gör saker åt IKEA
Dubbelt svenskt! 
47.1°
+
Roger Åberg
0
Wired tar en titt på konstgjort kött
Framtidens grej? 
51.8°
+
André Stray
0
Drönare orsakade eventuellt en helikopter-krasch
Amerikanska myndigheter ska undersöka orsaken 
32.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Apple har problem med anställda som går in i väggen
Bokstavligt talat  
50.8°
+
André Stray
0
Porsche kan nu 3D-printa svårfunna delar
Till modellerna 959, 964 och 365 
55.9°
+
Bobby Green
0
En första titt på Cobra Kai
Karate Kid 34 år senare 
43.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
3 Billboards outside Grenfell, London
Offer för brandkatastrof hämtar inspiration från film 
47.8°
+
Wille Wilhelmsson
0
Nokia kan lägga ner wearablesavdelningen
Withingssatsningen verkar ha gått sådär 
32.5°
+
André Stray
0
FRA vill byta ut myndigheters säkerhetschefer
Anser att det krävs en generation med koll på det digitala 
75.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
AsapScience snackar vaccination
Om argument anti-vaxxers brukar ha 
43.6°
+
André Stray
0
Mercedes visar produktionsklar elbil i Genève
Snart premiär för suven EQC 
42.2°
+
Bobby Green
0
Underlägg till din HomePod
Slipp få fula märken 
21.2°
+
Bobby Green
0
Skoda hann före Tesla till Mars
Och det fanns baguetter där! 
54.8°
+
Bobby Green
0
Säsongsavslutning för The Grand Tour
Det blev en specialare 
43.2°
+
Bobby Green
0
Regeringen föreslår hårdare straff mot piratkopiering
Upp till sex års fängelse 
-54.8°
+
André Stray
0
Så här ser baken ut på Volvo V60
En närmare titt 
48.9°
+
Roger Åberg
0
Rykte Dyson har tre stycken elbilar på gång
Investerar mycket i ny batteriteknik 
41.7°
+
Bobby Green
0
Gör gamla Bang & Olufsen-högtalare trådlösa
Eller vilken gammal högtalare som helst faktiskt 
51.4°
+
Roger Åberg
0
Vad händer om du kastar smällare i bensin?
The King of Random leker 
24.7°
+
Bobby Green
0
PostNords avgift blir minst 75 kronor + moms
Tas ut från 1 mars 
18.3°
+
Roger Åberg
0
Google Assistant till Sverige under 2018!
Äntligen! 
61.4°
+
Roger Åberg
0
Arnold klar för Kung Fury-filmen!
Nämen! 
76.2°
+
Roger Åberg
0
Historien om hur iFixit blev den inofficiella guiden
Intressant reportage 
46.2°
+
Roger Åberg
0
Rallybil kraschar och fylls med snö
Men det är bara att köra vidare! 
53.6°
+
Roger Åberg
0
Windows 10 Pro får ett Ultimate Performance-läge
Om man verkligen vill ha ut all kraft från sin dator 
55.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Det här är årets första Formel 1-bil
Komplett med halo över sittbrunnen 
47.3°
+
Bobby Green
0
Elak bugg kan få appar att krascha på iOS och macOS
Aktiveras av ett enda tecken 
30.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Skottland vill förbjuda sugrör i plast
Vill ha ett slut på engångsprodukter i plast 
94.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Specifikationer för nya Toyota Supra läcker ut
Gör 0-100 km/h på 3,8 sekunder 
42.1°
+
Bobby Green
0
Krama varandra i kommentarsfältet!
Vanligt, hederligt hyfs regerar 
102.1°
+
Roger Åberg
0