Android App kartlägger din hjärnaktivitet

Android / Övrigt

KDDI har tagit fram den här "tankeläsar"-appen som med hjälp av ett pannband läser av din hjärnas aktivitet under spelandet. Pannbandet ansluts trådlöst till telefonen och berättar sedan hur din hjärna har jobbat. Än så länge bara en prototyp tyvärr.

Du får upp ett mönsterschema på hur din hjärnaktiviet har varit under tiden du har spelat och kan enkelt se toppar och dalar. Allt är en prototyp och i det här sammanhanget otroligt nördigt. Men om man bortser från att just detta är kopplat till ett spel skulle man kunna kartlägga många andra aktiviteter hjärnan har för sig under vissa omständigheter. Inget jättenytt, men ändå kul att se att det inte verkar vara så avancerad teknik som ligger bakom hjärnscanning.

www.engadget.com +

Nu kan du låta någon annan ta över ditt Facebook när du dör

Webb / Facebook

Amerikanska Facebook-användare har sedan i början av året kunnat välja ut en av sina kontakter på Facebook som kan ta hand om användarens Facebooksida i den händelse av att personen skulle råka gå och dö.

Nu har man öppnat upp denna möjlighet även för europeiska användare skriver The Next Web och går man in på säkerhetsinställningarna på sin profil så hittas nu ett val som heter "Legacy Contact" ("Efterlevande Kontaktperson") [länk] där man kan välja en annan person på Facebook som får tillgång till den egna profilen om man skulle avlida.

Personen som tar hand om en avliden persons Facebooksida kan pinna statusuppdateringar, svara på vänförfrågingar, uppdatera profilbilden och lite annat. Personen kommer dock inte att se den avlidne personens privata meddelanden eller ha möjlighet att posta i den avlidnes namn.

via TheNextWeb newsroom.fb.com +

Mark Hamill återvänder som Jokern i Batman: The Killing Joke

En ung Mark Hamill.
Film / Nyhet

Under Comic-Con förra helgen blev det känt att Alan Moores Batman: The Killing Joke kommer filmatiseras och kort efter det överöstes Twitter med frågor till Mark Hamill om han skulle återvända till DC-universumet som Jokern. Hamills svar ser ni nedan:


Nu verkar det som att detta kommer bli verklighet. Enligt en källa till sajten Collider så har Mark Hamill hoppat på projektet och kommer låna ut sin röst till Jokern en sista gång.

Batman: The Killing Joker kommer att släppas nästa år och om ni vill lära er mer om Alan Moores mästerverk så kan ni titta på videon här nere. Eller lägga vantarna på serien.

collider.com +

Katt rider på noshörning

Video / Djur

Här är ett rätt ballt klipp från Afrika där vi får kolla in när en liten katt rider på en noshörning så väl som en buffel.

Det handlar om en ginstkatt (genetta) [wiki] som företrädesvis lever i Afrika men det finns även en variant som hittas i södra Europa och Mellanöstern.

indefinitelywild.gizmodo.com +

Retro Så här skickade man bilder elektroniskt förr i tiden

Webb / Övrigt

Skicka bilder är något som de flesta av oss antagligen gör dagligen, det kanske handlar om att vi gör det i våra jobb, i skolor eller att vi privat laddar upp bilder i sociala medier och bloggar. Detta är något som jag antar att de flesta idag tar för givet men på 1970-talet var det inte riktigt lika lätt att skicka bilder och i klippet ovan kan ni kolla in maskinen som nyhetsbyrån United Press använde för att skicka bilder då.

Maskinen har det rätt så sexiga namnet UPI Model 16-S och som synes handlar det om en rätt så primitiv scanner som läser in fotografierna digitalt och därefter överför dem till önskad destination via en vanlig telefonlina. Det ska ha tagit runt åtta till nio minuter att skicka ett svartvit fotografi och Chris Wilkins som jobbar som fotoredaktör på den amerikanska tidningen "The Dallas Morning News" kommenterade maskinen UPI Model 16-S i en artikel 2012:
"If you were lucky enough to get a perfect telephone line for sending the picture, one color photo took a minimum of 26 minutes to transmit. Sending internationally took twice as long, sometimes up to an hour per photo."
UPI Model 16-S användes för att skicka bilder från början av 1970-talet till 1991 då det dök upp effektivare metoder för att överföra bilder elektroniskt.

petapixel.com +

Kaxig Porsche 918-förare gör bort sig totalt

Bil / Porsche

Saint-Tropez i Frankrike är ett vackert ställe där man kan titta på utsikten och bada i det fina vattnet. Det är dock också ett ställe för alla rikingar att visa upp att de har mer pengar än vett, som vi tydligt får bevis på här. En snubbe i bar överkropp ska åka iväg med en Porsche 918 Spyder men det går inte så bra. Han blir lite väl exalterad över att folk tittar på honom och bestämmer sig för att trycka plattan i mattan på en parkeringsplats utanför ett hotell. Det här leder inte bara till att han nästan klipper ett par som går utan även att han kraschar rätt in i en parkera bil för att sedan stanna i en häck. Det värsta är väl att han inte verkar bry sig nämnvärt utan bara skrattar åt situationen...

www.carscoops.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen