Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
29.8°
+
Roger Åberg
0
Burger King gör reklamfilm mot mobbning
Ingen ska mobbas, varken burgare eller människor 
44.0°
+
Roger Åberg
0
Geordan och hans far har en Venturi 260 APC
Häftig sportbil från Frankrike 
82kg
+
Bobby Green

Sonys surfplatta Tablet S är här

Finns att köpa i Sverige från och med idag

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Tablet S är den nya surfplattan från Sony. Om ni tycker det verkar förvirrande så är det samma grunka som S1, men namnet har bara putsats till lite. Även lillebror S2 presenteras, men denna gång med namnet Tablet P.

Tablet S kör den senaste versionen av Android, 3.1 för WiFi-versionen och 3.2 för WiFi/3G, WiFi:n kommer dock att uppgraderas till 3.2 senare. Pekskärmen är på 9.4 tum och 1280x800 pixlar, en inte helt vanlig storlek alltså. På insidan sitter det en Tegra 2-processor på 1Ghz, ett minne på antingen 16 eller 32GB, dlna-funktion och två kameror varav den på baksidan är på 5MP medan den på framsidan är på fjuttiga 0,3. SD-kort kan man smacka in i den om man vill, och vill man plugga in saker finns det en USB 2.0-ingång. Vikten uppges till 598 gram för WiFi-versionen och 625 för 3GF

För att snabba på surfningen har plattan Quick View och Quick Touch. Tangentbordet ska utnyttja skärmytan så mycket det går och en finurlig sak är att så fort det ska skrivas in siffror så kommer ett numeriskt tangentbord upp.

Plattan är även Playstation-certifierad vilket gör att du kommer att kunna spela Playstation-spel på den.

Priserna blir som följer:

Endast WiFi 16GB: 4 500 kronor.
Endast WiFi 32GB: 5 300 kronor.
WiFi + 3G: 5 700 kronor.

Tablet S finns i butikerna från och med nu i september.

Den andra nyheten från Sony är då Tablet P, den lilla plattan med dubbla skärmar. Den här ser ut ungefär som ett Nintendo DS och är också den en spelmaskin för Playstation-spel.

Skärmarna är på 5.5 tum styck och har en upplösning på 1024x480 pixlar. Här sitter samma processor som i storebror S men minnet är nedbantat till 4GB. Något svenskt pris på denna är inte offentliggjort ännu, och vi vet inte heller när den kommer hit. Lansering sker i november.