Kakadua skäller på hundar
Voof! 
54.2°
+
Roger Åberg
0
Så här tar man bort en kran
I Photoshop alltså 
41.4°
+
Roger Åberg
0
Härlig cover på Smells Like Teen Spirit
Framförd av The Voice-vinnare 
79kg
+
Bobby Green

Tabletsen på IFA

Jag har känt på ett par av dem

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

IFA-mässan var full av tablets och på min korta tid där han jag känna på fyra av dem så jag tänkte dela med mig av mina första intryck. Jag lägger stor betoning på att dessa är just första intryck då jag inte hunnit mer än fingrat på de olika modellerna.

Först och främst kan man säga att alla fungerar i princip sett lika bra, det är samma mjukvara och flytet är väldigt lika då de flesta har tillräckligt kraftfulla innanmäten. Den stora skillnaden på dessa plattor kommer att vara om vilken formfaktor man gillar mest samt andra tekniska aspekter som skärm, ingångar och batteritid med mera.

Samsung Galaxy Tab 7,7"
Denna platta försvann snabbt från mässgolvet efter att Apple fixat domstolsbeslut mot Samsung men jag han få tag på den innan detta hände. Den här storleken kan nog tilltala väldigt många då den är stor nog att få en bra surfkänsla men fortfarande tillräckligt liten att få ned i kavajfickan.
Det mest chockerande med denna tablet är att den verkligen inte väger någonting. Sorgekanterna är lagom stora för att få bra grepp utan att bli för stora och tableten är så tunn som man förväntar sig att den ska vara numera.
Helt klart kan denna (om den får säljas) bli en storsäljare (i andriodtablet-mått mätt).

Toshiba AT200
Jag måste säga att jag inte har mycket för Toshiba då allt som oftast släpper saker för tidigt och inte riktigt tänker igenom allt så mycket som förväntas. Denna platta verkar dock kunna bli ett undantag och är klart den tablet som har högst kvalitetskänsla med lite styrsel samt med en stilistisk metallkant kring hela plattan. Det sista är troligtvis något som Apple kan ha en del synpunkter på.
Toshiba säger att att detta är den tunnaste och lättaste 10,1-tumstablet vilket skulle kunna göra att den känns plastig med så alltså inte fallet. Denna ser jag verkligen fram emot.


Sony Tablet S
Detta är alltså Sonys "normala" tablet med en lite udda designfaktor som gör den tjockare och klumpigare än konkurrenterna. Då hade man väl i alla fall kunnat förvänta sig en skön kvalitetskänsla men detta är nog den plastiga av dessa fyra tablets.
Nej, enkelt uttryckt så tror jag detta blir en stor flopp trots att den är Playstation-certifierad och kan spela PS1-spel.

Sony Tablet P
Detta är klart den mest intressanta "plattan" då den går en helt egen väg för maximal bärbarhet. Genom att använda sig av två stycken skärmar så går denna "platta" att vika ihop och med lätthet få ned i innerfickan. Detta gör förstås att man får en liten skarv mitt i men ärligt talet så var det inget jag störde mig alltför mycket på när jag testade den.
För de två skärmarna fungerar alltså som en enda i de flesta fall men det finns även fördelen där man kan programmera saker att använda dem olika. Bland annat har jag fått se spel med kontrollerna nedtill och spelet spelas ovanpå, som exempelvis på en Nintendo DS.
Även denna är dock lite plastig och målgruppen känns väldigt speciell så tyvärr Sony så tror jag inte heller på denna. Även denna har Playstation-stöd.

Kakadua skäller på hundar
Voof! 
54.2°
+
Roger Åberg
0
Bygg ditt eget Nerf-gevär
För mindre än en hundring 
34.0°
+
Roger Åberg
0
Så här tar man bort en kran
I Photoshop alltså 
41.2°
+
Roger Åberg
0
Snubbe bygger egen Switch-klon
Emulerar flera system 
44.5°
+
Emmy Zettergren
0
Lejonhona gillar att fånga pinnar
En lejonhund? 
41.1°
+
Emmy Zettergren
0
Kylo Ren "kväver" snubbe på New York Comic Con
Snyggt skämt 
59.8°
+
Emmy Zettergren
0
Windows 10 Creators Update gör det svårare att fuska i spel
Microsoft smyger ut funktionen TruePlay 
50.2°
+
Emmy Zettergren
0
Seven-Eleven börjar med ellastbilar
Från Mitsubishi Fuso 
52.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
400 okända forntida monument hittade i Saudiarabien
Tusentals år gamla 
51.5°
+
Emmy Zettergren
0
Microsoft nu värt över 600 miljarder dollar igen
Som på den gamla goda tiden! 
50.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vi har fått vår första artikel raderad från Googles sökindex
Därför skriver vi om den igen 
56.7°
+
Wille Wilhelmsson
0
FAA vill ha förbud mot datorer i incheckat bagage på flyg
"No laptop for you!" 
28.0°
+
Wille Wilhelmsson
0
Polestar 1 kan kosta upp till 1,5 miljon kronor!
Ingen svensson-kärra det här inte 
21.5°
+
Roger Åberg
0