Tre år med Android

Android / Hårdvara

I lördags var det tre år sedan världens första Andoird-telefon släpptes och mycket har hänt sedan dess. Den första telefonen var Google G1 eller HTC Dream som den även hette och körde Android 1.5. Jag kommer ihåg när jag fick tag på G1:an för test och att jag gav den betyget 8/10 med slutklämmen:
"G1:an är en ganska alldaglig smartphone med några höjdpunkter. Det som gör att den verkligen sticker ut är Android-operativet. Vi längtar efter mer!"

Som sagt så har mycket hänt sedan dess, både vad gäller hårdvaran och mjukvaran. Android är idag uppe i version 4.0 och vad har då hänt på vägen? Jo, det har sajten Android Police satt ihop en liten artikel om.

Vad säger ni, gränssnittet har sett en liten förbättring under dessa tre år va?

via Swedroid www.androidpolice.com +

Vacker hyllning till Hayao Miyazaki

Film / Kortfilm

Den japanske regissören Hayao Miyazaki ligger bakom åtskilliga klassiska animerade filmer och här har en Vimeo-användare gjort en hyllningsvideo till honom där några av hans mest älskade karaktärer återfinns.

En annan hyllningsvideo hittas i bonusklippet nedan.

via io9 vimeo.com +

Lite rått-tricks

Video / Djur

Alla gillar inte ha råttor glidande omkring i sitt hem men Abby har dem som husdjur och här har hon spelat in ett kort klipp där vi får se lite av vad de pysslar med på dagarna.

youtube.com +

Tjeckien är världens mest dekadenta land

Samhälle / Allmänt

Nyhetsbyrån Bloomberg har sammanställt statistik över vissa variabler som de anser vara "dekadenta" och baserat på detta tagit fram en lista där Tjeckien pekas ut som världens mest dekadenta land.

Variablerna man har vägt in i sin lista handlar om konsumtion av alkohol, cigaretter, amfetamin, cannabis, ecstasy, kokain, opiater samt hur mycket man i genomsnitt spelar bort varje år. Tjeckien är alltså det landet som totalt toppar listan när alla dessa variabler räknas ihop och efter dem kommer Slovenien och Australien.

Sverige placerar sig på plats 41 av de 57 länderna som finns med på listan och minst dekadenta anses Zambia, El Salvador samt Bolivia vara på listan som ni hittar i sin helhet på länken nedan.

  tack Chris via Expats.cz www.bloomberg.com +

Skönsjungande papgeoja

Video / Djur

Här tar papegojan Princess Yellow Feather ton och sjunger en snutt från låten Everything is Awesome som ursprungligen dök upp i LEGO-filmen. Ni hittar originalet nedan.

youtube.com +

Tut i luren - idag är det SysAdmin Day!

Webb / Övrigt

Idag firas den så kallade SysAdmin Day runt om på jorden för 16:e gången och tanken är då att alla vi som ofta är beroende av att våra IT-system fungerar smärtfritt ska skänka de som faktiskt ser till att det funkar en extra tanke.

Man kan givetvis även visa sin uppskattning genom att bjuda IT-teknikerna på en tårta, glass, kakor eller något annat som kanske kan vara uppskattat.

Vi på Feber önskar alla som är inblandade i vår dagliga och långsiktiga IT-drift en riktigt fantastisk dag! Ni vet vilka ni är.

sysadminday.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen