Världens billigaste tablet

Android / Hårdvara

Sugen på att köpa en billig tablet? Det brittiska företaget Datawind som sköter utveckling och tillverkning i Indien har tagit fram en tablet som endast kostar runt 350 kronor. Nu är det inget direkt kraftpaket utan inuti tableten hittar vi en processor på 366 MHz, men de ska komma en ny version med en 700 MHz-processor.

Dock verkar det inte vara några problem med efterfrågan, när de slog upp portarna för webbutiken så strömmade så många bokningar in att Indiens datasäkerhets-team ringde och informerade Datawind om att de utsatts för en cyberattack. Hur många bokningar tar man då emot kan man fråga sig? Jo, 100 000 stycken om dagen! Även fast en bokning inte behöver betyda en såld platta i slutändan är det imponerande.

Sugen? Vi kan även tillägga att plattan kör med en resestiv skärm.

articles.economictimes.indiatimes.com +

Spana in The Mountain King

Video / Film

Här har vi Brandon Wus animerade kortfilm The Mountain King som handlar om en hjälpsam jätte som lär en självisk kung en läxa.

vimeo.com +

Kids TV -ny tjänst för barnfilmer på YouTube

Webb / Övrigt

Kids TV är en tjänst där man listar filmer och tv-program riktade mot barn i ett hyggligt enkelt och lättfattat gränssnitt.

Programmen kategoriseras i alfabetiska ordning och länkar till respektive film eller tv-program på YouTube. Det finns även appar till Android samt iOS till tjänsten och är ni intresserade av de apparna hittas de på hemsidan som är länkad nedan.

Kids TV finns även tillgänglig på tyska, polska, ryska, spanska samt franska.

ktv.io +

Musiken till Shenmue och Streets of Rage på vinyl

Spel / Övrigt

Soundtracken till de klassiska SEGA-spelen Shenmue och Streets of Rage kommer till hösten släppas på vinyl tack vare det brittiska skivbolaget Data Discs. Den 30 maj kommer man kunna förboka specialutgåvor av dessa plattor dock skeppas de inte förrän under september månad.

Så om man vill ha dessa skivor så får man se till att förboka dem den 30 maj.

www.eurogamer.net +

Så här låter EXP 10 Speed 6

Bil / Bentley

I mars visade Bentley upp den nya konceptbilen EXP 10 Speed 6 i Genève men då fick besökarna bara titta på bilen, inte höra hur den låter. Konceptet fick även följa med till Concorso d'Eleganza Villa d'Este som hölls nyligen, och där visade den att den faktiskt har en drivlina under huven. Men vad tror ni det handlar om? Kan det sitta en sexa där under månntro?

www.autoevolution.com +

Polisens drönarshopping avbryts

OBS! Bilden är ett montage.
Samhälle / Allmänt

För några månader blev det känt att polisen planerade att köpa in ett gäng drönare som skulle användas för att hitta människor, spaningsverksamhet och insatsverksamhet. Nu har dessa planer avbrutits då ingen av leverantörerna kunde uppfylla polisens krav.

Enligt IDG.se fick sex offerter från diverse leverantörer och ingen av dessa skickade in all information polisen ville ha. Eftersom det råder upphandlingssekretess så kan polisen inte gå in i detalj om vad problemet egentligen var, men ett beslut har nu tagits och projektet kommer nu läggas på is.

Planen var att de obemannade flygfarkosterna skulle trilla in till polisen under våren och försommaren, men så blir det inte. Troligtvis kommer polisen ta göra ytterligare ett shoppingförsök vid ett senare tillfälle. Drönarpiloterna som polisen för tillfället utbildar fortsätter dock och när dessa tre poliser är färdiga med utbildningen så kommer de troligtvis stå och stampa medans de väntar på sina drönare.

www.idg.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen