Intels första smartphone presenterad

Android / Hårdvara

Det har varit snack om denna telefon ett bra tag och nu är den officiell. Intels första smartphone tillverkas i av Indiska telefontillverkaren Lava, ett samarbete som presenterades på MWC tidigare i år.

Telefonen heter XOLO X900 och kommer endast att släppas på den indiska marknaden vilket sker den 23 april. Inuti mobilen sitter en Atom Z2460 på 1,6 GHz, ett grafikkort på 400 MHz, en LCD-skärm på fyra tum samt en åttamegapixelskamera som kan ta 10 bilder i sekunden i specialläge.

Telefonen levereras med Android 2.3 men kommer att uppdateras till 4.0.

Då är bara frågan när Intel satsar på en smarthphone för den globala marknaden?

Dub FX släpper 360-gradersvideo från spelning

Feber / 10 minuter om

Förra hösten höll Dub FX en spelning i Budapest och nu har herrn lagt upp en speciell version av spelningen på sin Facebooksida. Under spelningen användes en 360-graderskamera för att fånga sångaren och större delen av publiken på bild samtidigt.

I videon kan du använda antingen musen eller piltangenterna för att ändra perspektiv.

via Dub FX www.360media.cz +

Sony släpper fyra nya fullformatsobjektiv

Foto / Sony

Fyra nya fullformatsobjektiv med E-fattning har presenterats för Sonys spegellösa kameror. Dessutom lanserar de en fisheye-konverter och en vidvinkel-konverter med alternativ för både ASP-C och fullformat.

När det gäller objektiven har de presenterat en vidvinkel på 35mm och f1.4, ett tele-macro G-objektiv på 90mm med f2.8, ett 10x zoomobjektiv på 24-240mm med f3.5-6.3 och slutligen ett vidvinkelobjektiv på 28mm med f.2.

Objektiven ska släppas mellan mars och maj och mer information om respektive objektiv tillsammans med priser hittar ni i pressinformationen nedan eller via länken nedan.

press.sony.se +
Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA (SEL35F14Z) fullformat vidvinkel
SEL35F14Z har en närgräns på bara 0,3m och är det första objektivet med E-fattning som har en bländare ned till F1.4 – perfekt för mjuka bokeh-effekter i kombination med de 9 bländarlamellerna.
Pris:16 400 kronor

FE 90mm F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G) tele-macro objektiv
SEL90M28G är skräddarsydd för närbilder och porträtt, och ger exeptionell klarhet och bokeh-effekt tack vare G-objektivens noggranna kontroll av sfärisk aberration. Objektivet har även inbygd Optical SteadyShot (OSS)-bildstabilisering.
Pris: 11 100 kronor

FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS (SEL24240) fullformatzoom
SEL24240 ger gränslösa möjligheter och klarar allt från porträtt till landskaps- och sportbilder. Det stora 24-240mm-omfånget (10x zoom) gör objektivet till en utmärkt reskamrat med en brännvidd som täcker vidvinkel till telefoto.
Pris: 9 700 kronor

FE 28mm F2 (SEL28F20) fullformat vidvinkel
Det här 28mm vidvinkelobjektivet är ett utmärkt komplement till varje fotografs grundutrustning. Med en bländare på F2.0 är objektivet perfekt för foto i svag belysning.
Pris: 4 300 kronor

VCL-ECU2 Ultrabred- och VCL-ECF2 Fisheye APS-C-konverter
Konvertern VCL-ECU2 är kompatibel med vidvinkelobjektiven (APS-C) SEL16F28 16mm F2.8 och SEL20F28 20mm F2.8 och har en bredd på upp till 12mm (med SEL16F28) eller 16mm (SEL20F28). VCL-ECF2 Fisheye-konverter ger perspektiveffekter i 180 grader med SEL16F28 och 133 grader med SEL20F28. Båda konverterna har en ny svart finish.

LAN-avgiften på väg bort

Inferno Online Södermalm.
Samhälle / Politik

Kulturutskottet har under förmiddagen lagt fram ett förslag till riksdagen om att automatspelslagen ska ändras och att tillståndsplikten ska tas bort. För IDG.se berättar Rosanna Dinamarca, Vänsterpartiets kulturpolitiska talesperson, att processen har gått väldigt snabbt då väldigt många i utskottet var eniga i frågan. Riksdagen väntas ta beslut angående LAN-avgiften redan den 19 mars.

IDG.se har pratat med Eric de Basso på Inferno Online som sedan 2013 har betalat 70 000 kr om året för att behålla sitt tillstånd och han verkar rätt nöjd med beslutet, även om det ännu inte har genomfört förslaget.

Det är en bra dag och vi är väldigt glada att politikerna faktiskt lyssnar på oss. Men ännu gladare blir vi den dag beslutet verkligen är genomfört och avgiften är borta, säger Eric de Basso på Inferno online.

www.idg.se +

Netflix sänder amerikanska versionen av Gengångare

Film / Nyhet

Netflix har säkrat rättigheterna att sända den amerikanska versionen av den fullkomligt lysande franska tv-serien från 2012, Gengångare. Den amerikanska varianten produceras av Carlton Cuse (Lost, Bates Motel) och Raelle Tucker (True Blood).

Den 10 mars kommer man sända det första avsnittet och avsnitten kommer att vara tillgängliga varje vecka 24 timmar efter den amerikanska sändningen.

The Returned följer invånarna i en liten bergsstad som vänds upp och ner när flera ortsbor, vilka sedan en lång tid tillbaka förmodats vara döda plötsligt dyker upp igen. Detta medför både positiva och negativa konsekvenser. Då familjer återförenas är livet för dem som lämnades kvar utmanande rent fysiskt och känslomässigt. Relationer undersöks noggrant allteftersom att konstiga fenomen börjar uppstå.

Några av skådespelarna som man kommer kunna se i serien är Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim vs. the World, Smashed), Mark Pellegrino (Lost), Jeremy Sisto (Suburgatory, Six Feet Under), Indien Ennenga (Treme), Sandrine Holt (House of Cards), Agnes Bruckner (24), Sophie Lowe (Once Upon a Time in Wonderland), Tandi Wright (Nothing Trivial), Mat Vairo (Revolution), Kevin Alejandro (True Blood), Dylan Kingwell (The Tomorrow People), Aaron Douglas (Battlestar Galactica), Dakota Guppy (Rush), Leah Gibson (The Twilight Saga: Eclipse), Michelle Forbes (The Killing), Rhys Ward (The Strain), Scott Hylands (V), Terry Chen (Bates Motel) och Roger Cross (24).

Vill man se den originalversionen, som har ett fenomenalt soundtrack av Mogwai, så kan man se den på Netflix via länken nedan.

www.netflix.com +

Xcar spanar in nya Ford Focus RS

Bil / Ford

Den tredje generation av Ford Focus RS presenterades för ett tag sedan och bilen fanns givetvis på plats i Genève. Xcar spanade in nyheten på plats och bestämde sig för att testköra de båda föregångarna för att se varifrån arvet kommer.

Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen