Ny Spotify-version till Android på gång

Android / Mjukvara

Spotify släpper snart en ny app till Android som ska fått sig en rejäl uppdatering och nu ska vara anpassad till den senaste Android-versionen, Ice Cream Sandwich och navigeringen ska vara helt omdesignad.

Förutom det så finns det nu bland annat stöd för högupplösta bilder, att kolla in sina vänners spellistor och se relaterade artister. Den ska även vara snabbare än någonsin enligt Spotify. Man säger även att man håller på och implementerar stöd för mappar och LAST FM Scrobbling.

Den nya versionen för Android finns inte tillgänglig än på Google Play och just nu vet vi inte exakt när den kommer men vi kommer givetvis att hojta till när så blir fallet. Vill du köra beta-versionen av den nya versionen kan du ladda hem och installera den manuellt på länken nedan.

www.spotify.com +

Touchy är en mänsklig kamera

Pryl / Mojänger

Touchy är en slags socialt experiment som man själva beskriver som en mänsklig kamera.

Den mänskliga kameran (Touchy) bär hjälmen på bilden ovan och hjälmen gör användaren blind tills någon annan person vidrör Touchy och då öppnas slutaren och Touchy kan se. Håller man i Touchy i tio sekunder kan den även ta en selfie av den vidrör den och då visas resultatet på hjälmens baksida (se bild nedan).

Utvecklaren av Touchy visade upp sitt projekt under CEATEC-mässan i Japan men det kommer sannolikt aldrig bli en produkt som letar sig ut på marknaden. Eller ja, det skulle väl vara i Japan i så fall.


via Engadget touchtouchy.com +

Ännu en teaser för Jessica Jones

Film / Teaser

Netflix har släppte en ny kort teaser för den kommande Marvel-serien Jessica Jones.

www.polygon.com +

Pavilion släpps till PC i år och till PlayStation nästa år

Spel / Multiplattform

Den svenska indiestudion Visiontrick media har planerar att släppa sitt pusselspel Pavilion till PC innan årets slut. Just nu kan man rösta på spelet på Steam Greenlight om man vill se dessa klurigheter på Steam.

Spelet är även på gång för PlayStation 4 och PlayStation Vita men dessa versioner kommer inte att släppas förrän under början av 2016.

www.visiontrick.com +

Nyfunnet vatten på Mars får inte besökas

Curiosity kollar in Mars
Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS
Vetenskap / Rymden

Förra månaden verkade NASA till slut vara någorlunda på det klara med att det finns flytande vatten på Mars men oavsett hur det är med den saken så kommer ingen att tillåtas besöka dessa platser för tillfället.

Orsaken till detta är att man vill undvika att vattnet förorenas med partiklar eller annat som kan ha följt med rymdfarkosterna på Mars från jorden. Det här är något som regleras i det internationella rymdföredraget från 1967 där man har förbjudit någon eller något att besöka vattenkällor som hittas i rymden då man inte vill förorena dessa med partiklar, bakterier eller annat material från jorden.

Det finns idag ett avtal för Mars som avgör var rymdfarkoster får landa och vilka områden som får besökas på planeten.

qz.com +

Meryn Trant och Barristan Selmy kommer till Comic Con Gamex

Film / Övrigt

Comic Con Gamex meddelade i dag att två stycken skådespelare från tv-serien Game of Thrones kommer närvara på årets Comic Con Gamex. Det är skådespelarna Ian Beattie (Ser Meryn Trant) och Ian McElhinney (Ser Barristan Selmy) som kommer närvara mässan. De kommer prata lite på en Game of Thrones-panel samt signera autografer och låta sig fotograferas.

Redan tidigare utannonserade gäster till Comic Con Gamex är den världskända cosplaystjärnan Yaya Han, DC Comics Marvel-tecknare Bob Layton och röstskådespelaren Maile Flanagan.

På mässan kommer man även kunna testa nya spel så som Dark Souls III, Just Cause 3, Star Wars Battlefront, Halo 5: Guardians och Tomb Raider spelet Rise of the Tomb Raider.

Comic Con Gamex håller på från den 30 oktober till 1 november på Friends Arena.

www.mcmcomiccon.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen