Galaxy S III snabbare än Transformer Prime

Android / Samsung

Vi vet förstås inte om denna bild är äkta eller ej men om den är så visar den ett benchmark där Samsungs nästa värstingtelefon Galaxy S III(?) klår Asus Transformer Prime. Prime är en av de snabbaste maskinerna på marknaden idag och den drivs av ett Tegra 3-chip.

Galaxy S III kommer att köra på Samsungs nya processor som jag nyss skrev om och vad detta visar så kan det vara en riktigt grym liten godbit.

Vad vi kan se här bredvid är även lite specifikationer och dessa stämmer ganska bra överens om tidigare läckta specifikationer.

  tack bberry www.engadget.com +

Nu blir det gratis att strömma musik med Tre

Mobil / Tjänster

Att lyssna på strömmande musik är vardag för de allra flesta nu för tiden och något som äter upp en del av den data man varje månad har på sitt mobilabonnemang. Nu gör Tre det lite lättare för sina kunder att lyssna på mycket strömmande musik när man helt enkelt gör det "gratis".

Inte alla tjänster omfattas från start utan det gäller att lyssna på Spotify, Deezer eller Tidal. Tre säger att man kommer att lägga till fler tjänster i framtiden om det är tekniskt möjligt och om det finns tillräckligt stort intresse. Alla privat- och företagskunder kommer att få detta från och med i dag så det ska bara vara att strömma på. Detta gäller dock inte kontantkortskunderna.

Det kan vara värt att nämna att gratisströmmandet bara gäller musik och bara i apparna, videoklipp och annat som äter data i apparna kommer att påverka surfpotten.

www.tre.se +

Wes Craven är död

Wes Craven
Film / Nyhet

Skräckfilmslegenden Wes Craven dog under helgen efter ha förlorat kampen mot en hjärntumör. Han är sannolikt mest känd för Terror på Elm Street- och Scream-filmerna.

Wes Craven blev 76 är gammal.

deadline.com +

Robot hjälper till på fotbollsträningen

Pryl / Robotar

På amerikanska Dartmouth College har studenter tagit fram en robot som hjälper deras lag i amerikansk fotboll.

Man kallar roboten för MVP (Movable Virtual Player) och att döma av bilderna här så verkar den mest hjälpa till med tacklingsövningar. Det tog studenterna två år att utveckla MVP och nu arbetar man på en version som ska simulera en fotbollsspelare ännu mer realistiskt.

youtube.com +

Två pudlar räddade från avloppssystem

Video / Djur

Här är en kort film som handlar om två stycken pudlar som hittades och räddades från ett avloppssystem i USA. Trots att de antagligen inte hade levt något direkt värdigt liv i kloakerna så verkar de ha anpassat sig hyggligt bra efter sin räddning.

youtube.com +

Med Balloon kan alla lägga upp filer på ditt Dropbox-konto

Webb / Verktyg

Använder du molnlagringstjänsten DropBox och vill att vänner eller andra enkelt ska kunna skicka filer från sig själva till ditt DropBox-konto finns nu den rätt så smidiga tilläggstjänsten Balloon som fixar detta.

Efter det att man har gett Balloon tillgång till sitt konto på DropBox kan man enkelt generera namngivna länkar som man kan skicka till bekanta om de vill lägga upp en fil på ditt DropBox-konto. Det går även, antagligen rekommenderat, att förse länken med ett lösenord så att inte vem som helst kan lägga upp filer på ditt konto om länken skulle komma på avvägar.

Efter det att man har skicka länken till den man önskar motta filer från är det bara för mottagaren att dra/släppa filer på en ballong i webbläsaren och dessa filer överförs sedan till det egna kontot, se bild nedan.


  tack Nedroj via LifeHacker balloon.io +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen