Samsung lanserar nästa Galaxy om några timmar

Android / Samsung

Ikväll är det dags för Samsung att presentera vad som väntas bli nästa värstigtelefon från företaget, The Next Galaxy. Exakt vad som väntas kan vi förstås inte veta men det har varit en hel del rykten och de flesta har sagt att vi kan vänta oss en fyrkärning processor på 1,4 GHz, 1 GB RAM och en 4,7 tum stor skärm med 1280 x 720 pixlar i upplösning. Dock har det även talats om andra siffror beroende på rykteskälla.

Som sagt är det förstås bara rykten men Samsung har sagt att deras nästa flaggskepp troligen får deras nya processor med just fyra kärnor på 1,4 GHz. Lanseringseventet i London drar igång ikväll klockan 20.00 och självfallet är vi på plats där, denna gång i form av Wille, så förvänta er en liten rapport om det hela senare ikväll!

Vrakdelar från Challenger och Columbia visas upp för första gången

Foto: NASA
Vetenskap / Rymden

NASA visar nu för första gången upp vrakdelar publikt från de två förolyckade rymdfärjorna Challenger och Columbia på Kennedy Space Center i Florida.

Rymdfärjan Challenger [wiki] exploderade 73 sekunder efter start 1986 vilket ledde till att samtliga sju astronauter ombord omkom. Columbia [wiki] tog sig till rymden men bröts isär när den skulle återvända till jorden 2003 och även då omkom samtliga sju som var ombord på rymdfärjan.

Vrakdelarna är en del av en större utställning på Kennedy Space Center som man kallar för "Forever Remembered" och där man visar upp en vrakdel från Challengers flygkropp samt Columbias framruta. I videosnurran nedan hittas klipp från de två olyckorna.

www.nbcnews.com +

SparkBlocks är modulära högtalare

Pryl / Högtalare

SparkBlocks är ett slags högtalarsystem som just nu försöker dra in finansiering på Kickstarter och det handlar om ett modulärt system och tanken är att användaren ska plocka ihop delar och bygga ett system som passar just för dennes behov.

Bashenheten består av en bärbar högtalare med ett uppladdningsbart batteri som räcker i cirka fyra timmar och detta kommer att kosta cirka 120 dollar. Därefter kan man välja till fler högtalare, extrabatteri, cykelfäste, Bluetooth-stöd samt en pekskärm via vilken man kan få meddelanden och ta emot samtal om man kopplar ihop sin mobiltelefon med SparkBlocks.

Kostnaden för SparkBlocks varierar givetvis lite beroende på hur man konfiguerar systemet. Leverans är tänkt att ske i april 2016 och nedan hittar ni en kort jämförelse mellan ett SparkBlocks-system och Bose SoundLink III.

www.kickstarter.com +

John Oliver snackar Washington, D.C.

Video / TV

Klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar om den amerikanska huvudstaden Washington, D.C.

Den tredje utvecklarversionen av Android M försenas

Android / Google

Wojtek Kalicinski, en av utvecklarna som jobbar med Android M, har berättat att Android M Developer Preview 3 kommer att försenas, precis som den andra versionen. Den första versionen av Android M släpptes i maj och planen var att släppa en ny utvecklarversion av operativsystemet varje månad. Men processen gick långsammare än tänkt och den andra versionen släpptes inte förrän i mitten av juli och nu verkar det som att tredje versionen inte kommer komma än på ett tag.

Förseningar är givetvis tråkigt för samtliga inblandade, men Wojtek ger oss lite goda nyheter och berättar också att nästa version av Android M Developer Preview praktiskt taget vara en final-version av operativsystemet.

När nästa utvecklarversion av Android M släpps är för tillfället okänt, men förhoppningsvis kommer vi inte behöva vänta allt lång tid innan vi får testa Googles senaste mobila operativsystem.

Ovan ser ni en video där Marques Brownlee snackar lite om nya funktioner i Android M.

via Swedroid plus.google.com +

Svensk vann stor Magic-turnering

Spel / Brädspel

Förra veckan så hölls finalerna i Magic The Gathering-turneringen, Pro Tour Magic Origins, i Kanada. Segraren efter en rad intensiva matcher blev den svenska Magic-spelaren Joel Larsson med hjälp av sitt Red Aggro deck.

I finalen mötte han storfavoriten Mike Sigrist som han till slut besegrade i sista ronden. En lista på vilka kort de olika spelarna använde kan hittas via länken nedan.

magic.wizards.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen