Android Uppdatera din Galaxy Nexus

Android / Mjukvara

Vi som köpt Galaxy Nexus i bland annat Sverige har åkt på lite av en nitlott. Jag trodde inte att det skulle bli några problem först men tydligen så sackar vi efter något oerhört i uppdateringsfrekvens vilket inte ska höra en Nexus till.

Om du vågar ta saken i egna händer så finns en utmärkt guide på Swedroid. Det hela går ut på att du installerar drivrutiner på din PC, kopplar in telefonen, klickar på en exe-fil. Kan inte bli enklare. Enda nackdelen är att du rensar din telefon i samma veva så ta backup på det som är av värde och det som Google redan inte tar automagisk backup på.

I Fem korta punkter förklaras hur du installerar drivisar och klickar på exe-filer, mer än så krävs inte för att du ska få en "rätt" Nexus i mjukvaruväg så att Android 4.0.4 dimper ned OTA kort därefter.

Filerna som behövs, Drivrutiner och OS, har jag gjort tillgängliga på en offentlig Gdrive-yta. Slit med hälsan!

Jag kan inte ta ansvar för om något händer med just din telefon, jag har dock själv inte sett ett fall där en telefon blivit obrukbar på grund av en mjukvaru-uppdatering ännu.

Fem enkla steg till ökad jämställdhet och mindre frustration! Skulle det vara så svårt #Samsung?

www.swedroid.se +

Lite tokig kung fu

Video / Övrigt

Klipp där en Shaolin-munk utför en massa tokiga kung fu-grejer, passande nog via en utvalda kameravinklar.

Bonus-kung fu nedan.

www.youtube.com +

Teaserbild från inspelningen av nästa Gears of War

Spel / Microsoft

Förra veckan twittrade Bioware ut en bild från motion capture-studion där de just nu spelar in nästa Mass Effect-spel. Och nu har Black Tusk Studios gjort det samma och twittrat ut en bild från inspelningen av nästa Gears of War. Bilden, som även den är tagen i en motion caption-studio, visar ett vapen och i texten får vi veta att de är inne på sin sista inspelningsdag.

Än så länge vet vi ganska lite om nästa del i Gears of War-serien. Men rykten har sagt att spelet ska återgå till seriens lite mörkare och dystrare rötter.


www.ign.com +

Tv-trailer för Mad Max: Fury Road

Film / Trailer

Kort tv-trailer för kommande Mad Max: Fury Road.

Bonusklipp nedan.

www.imdb.com +

Fårherde vallar får med drönare

Video / Djur

Att få får att gå dit de ska har tidigare krävt en fårhund av något slag, men tack vare att drönare och quadrokoptrar blivit billiga och lättillgängliga kan fårherdar nu göra sitt jobb utan att behöva anstränga sig allt för mycket.

Pro tip: Om ni, precis som jag, ogillar Benny Hill-musiken så kan ni använda den fenomenala mute-knappen för att slippa den.

youtube.com +

Spock-dokumentär på gång

Film / Nyhet

För ungefär en månad sedan gick skådespelaren och science fiction-ikonen Leonard Nimoy bort. Nu kommer Leonards son, Adam Nimoy, göra en dokumentärfilm om Leonard Nimoy och Star Trek-karaktären Spock. Tanken är att dokuemtnärern skall vara klar i samband med Star Treks 50 års jubileum vilket är den 8 september 2016.

Zachary Quinto, som spelar Spock i de nya Star Trek-filmerna, har skrivit på för att vara dokumentärens berättarröst och William Shatner har gått med på att vara med i dokumentären.

www.cinemablend.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen