Flipboard för Android är släppt

Android / Mjukvara

När Samsung Galaxy S III visades upp förra veckan var en av apparna som visades upp på telefonen nyhetsläsaren Flipboard men den fanns då inte tillgänglig till andra Android-telefoner eller tablets.

Det blev det dock ändring på idag då man släppte hela appen som en .apk-fil på XDA-Developers. Så är man intresserad av ett rätt så schysst sätt att läsa nyheter på sin Android så är det bara att hoppa vidare på länken nedan, ladda hem filen och installera det. För att kunna installera det så måste du under inställningarna i din Android-telefon ställa in så att telefonen tillåter installation av program från okända källor.

Väl installerat kan du välja vilka kategorier nyheter du vill läsa och det går även att lägga till sitt eget Twitter, Facebook och Google Reader-flöde, andra nyhetskällor, flickr-flöden, Twitter-flöden och annat.

via TechCrunch forum.xda-developers.com +

Autodesk släpper spelmotor

Spel / PC

Bitsquid

Det amerikanska programvaruföretaget Autodesk (Maya, 3DS Max, Scaleform) kommer inom kort släppa en egen spelmotor som då skall konkurrera med spelmotorer som Unity och Unreal Engine. Spelmotorn heter Stingray och är mer eller mindre den svenska spelmotorn Bitsquid (Helldivers, Magicka: Wizard Wars) som Autodesk köpte förra året.

Målet med spelmotorn är att det skall bli enklare för spelutvecklare som skapar grafik i Autodesk andra program att få in dessa i en spelmotor.

"If you're a AAA developer, what you do is buy 3D tools, and then buy other tools that you need or make them in-house, and then you either buy a game engine or you build your own engine, and then you get your teams to customize this massive pipeline around it. What we're trying to do is create more of that out of the box."

30 dollar i månaden kommer det att kosta och det kommer även finnas ett gratisalternativ för studenter.

www.theverge.com +

Kolla in månen, Venus, Jupiter och Jorden från ISS

Vetenskap / Rymden

Här är en rätt cool bild som den amerikanska astronauten John Kelly tog från den internationella rymdstationen ISS för någon vecka sedan.

På bilden kan vi, uppifrån och ner, se jorden, Jupiter, Venus och månen som ISS passerar på sin färd runt jorden.

via io9 twitter.com +

Dags för The International

Spel / PC

I kväll drog den stora Dota 2-turneringen The International igång borta i Seattle. På denna första dag spelar bland annat lag som Fnatic samt Day9 och om man vill följa matcherna så kan man göra det ovan eller via länken nedan.

Prispotten i årets turnering ligger på drygt 155 000 000 kronor vilket är rätt makalöst.

www.dota2.com +

Disney snackar om varför deras 3D-animeringar är så realistiska

Film / Övrigt

Disney får väl räknas som den animerade filmens okrönta mästare och här snackar man lite om hur man använder "path tracing" [wiki] för att få sina 3D-animeringar så realistiska som det bara går.

via Engadget www.disneyanimation.com +

The Pirate Bay blockeras i Österrike

Webb / Övrigt

Ännu ett land har beslutat sig för att blockera medborgarnas tillgång till torrent-sajten The Pirate Bay (TPB) och den här gången är det Österrike som har fått nog av TPB.

Det är dock inte bara TPB som kommer att blockeras i Österrike utan även andra populära torrent-sajter som till exempel Isohunt.to, 1337x.to och h33t.to kommer också att försvinna för österrikarna. Det är landets internetoperatörer som nu blir ansvariga för att se till att de svartlistade sajterna inte längre går att komma åt i Österrike.

Allt fler europeiska länder har blockerat TPB och liknande sajter de senaste åren och TPB är för tillfället blockerat i Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Finland, Danmark, Italien, Irland och nu alltså även Österrike. Sen är det givetvis inget jätteproblem att komma åt TPB även i dessa länder om man använder en proxy eller en VPN-uppkoppling så att det ser ut som om man surfar från ett annat land.

torrentfreak.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen