Android Nytt Tales-spel kommer först till Android

Android / Spel

Namco Bandais kommer den 2:a juli att släppa ett helt nytt spel till Android i sin populära Tales-serie. Tråkigt nog är det bara i Japan detta sker. Tales of the World: Tactics Union blir namnet på spelet och man kommer att återse flera kända karaktärer från tidigare spel så som Lloyd Irving från Tales of Symphonia och Guy Cecil från Tales of the Abyss men även ett par nya karaktärer. Vi får hoppas Namco Bandai skyndar sig att översätta spelet så vi också kan få avnjuta lite taktisk RPG när den är som bäst.

www.siliconera.com +

Vem twittrade det här först?

Webb / Twitter

"Who tweeted it first" är en sökmotor på Twitter som kan visa vem som tweetade något först på Twitter.

Det kanske kan vara intressant att veta om man till exempel vill ta reda på om någon "snor" ens egna tweets och använder som sin egna, ett otyg på Twitter som förekommer då och då och som främst drabbar roliga, smarta eller i övrigt begåvade twittrare.

Det ska observeras att det inte handlar om någon direkt purfärsk tjänst men jag hade själv inte sett den tidigare vilket borde betyda att den flugit under radarn på en del av er med.


via Phil Bradleys weblog ctrlq.org +

Kortfilm Wanderers

Film / Övrigt

Kortfilmen Wanderers är en snygg scfi-film från den svenske regissören Erik Wernquist som hade urpremiär igår och den handlar om en framtida värld där människan på allvar tagit steget ut i rymden och bosatt sig på andra himlakroppar i vårt solystem.

Wernquist skriver själv om filmen:
"The film is a vision of our humanity's future expansion into the Solar System. Although admittedly speculative, the visuals in the film are all based on scientific ideas and concepts of what our future in space might look like, if it ever happens. All the locations depicted in the film are digital recreations of actual places in the Solar System, built from real photos and map data where available."
Är du intresserad av att veta mer om miljöerna i Wanderers så finns det även ett galleri där Wernquist berättar lite mer detaljerat om var och en av platserna som syns i filmen. Det hittar du här.

www.erikwernquist.com +

Dräkt som får dig att åldras 40 år

Pryl / Mojänger

Här är en rätt skum dräkt som utvecklarna säger får användaren att känna sig 40 år äldre än vad de faktiskt är.

Simulatorn kallas för Genworth R70 och för att simulera hur det känns när musklerna blir äldre så har man fyllt dräkten med det tunga materialet tungsten. Man har även gjort så att leder, till exempel knän och armveck stramats till så att dessa leder blir svårare att böja. Slutligen har man satt in ett ljudsystem i hjälmpen som spelar upp brus för att simulera sämre hörselförmåga samt satt in olika linser som ska ge användaren sämre syn.

Genworth R70 är primärt framtagen för att låta yngre människor kunna känna på hur det är att bli gammal och på det sättet kanske lägga om sin livsstil inför den kommande ålderdomen. Dräkten finns i två olika modeller, en för män och en för kvinnor.

www.fastcoexist.com +

Kaliforniabor snackar vinter

Video / Humor

I den amerikanska delstaten Kalifornien blir det sällan särskilt kallt och här kan ni kolla in vad ett gäng som bor där tror vissa vintertillbehör är till för.

De har hyfsad koll även om alla grejerna kanske inte känns helt bekanta.

youtube.com +

AirDrop kan ligga bakom wifi-problemen hos OS X och iOS

Mac / Mjukvara

Är du en av de som haft problem med wifi på iOS 8 samt OS X Yosemite? Här kommer en möjlig förklaring samt kanske även en fullösning som kan vara något att använda tills Apple lyckas lösa det hela.

Enligt en utvecklare vid namn Mario Ciabarra så beror problemen på AirDrop, eller närmare bestämt tekniken AWDL (Apple’s Wireless Direct Link) som AirDrop, AirPlay med mera bygger på. Enligt honom så kan man lösa problemet på sin iPhone om man har jailbreakat den. I så fall ska man ladda hem ett paket från Cydia som heter WiFried vilket kommer låta dig stänga av AWDL.

Sitter du på OS X Yosemite och har problem så kan du i terminalen stänga av AWDL genom att skriva följande rad:

sudo ifconfig awdl0 down

Och om du vill sätta på det igen så skriver du:

sudo ifconfig awdl0 up

Bra med en fullösning men nu får Apple ta att ordna det hela tycker jag.

www.cultofmac.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen