Samsung låter dig köra Linux-dist på telefonen
Linux on Galaxy 
42.1°
+
André Stray
0
Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
27.0°
+
Roger Åberg
0
Så får Saturday Night Live till sina grejer
Det finns ett recept 
82kg
+
Bobby Green

Intressant statistik om Android

Många enheter att tänka på vid utveckling

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Det pratas ju till och från om fragmenteringen av Android-systemet och sajten Open Signal Maps (OSM) har gjort några fina bilder för att visa just detta. OSM har en Android-app där man delar med sig av data om hur bra mottagning man har på olika platser med mera. På så vis bygger de upp en databas som man sedan kan använda för att ha koll på teckning och wifi-punkter.

Nu har de även samlat ihop data vad det är för olika enheter som använder deras app för att visa en bild över Android-systemet. Datan kommer från över 60 000 användare och är hopsamlad under de senaste sex månaderna. Jag tror att det hela kan ge en ganska så bra bild av det hela men ska ska vi tänka på att många användare inte laddar hem appar och en viss målgrupp absolut inte laddar hem den här typen av appar. Bland annat tror jag att Samsung Galaxy S II är överrepresenterad här då det är de lite mer nördiga som köper den vilket är samma målgrupp som appen har. Dock är det fortfarande så att den telefonen äger volymmässigt.

Som vi kan se på deras data så har Galaxy S II 10% och Samsung i helhet cirka 40% marknadsandelar.

Vad gäller version av Android så har 55% av enheterna Android 2.3, 27% en äldre version av Android 2.X och endast 8,5% av enheterna kör Android 4.X.

Det galnaste är dock att se de olika skärmupplösningarna, det var några fler än vad jag trodde. Hoppa över till deras sajt för mer info om alla bilder.