Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
41.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
50.9°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

iZettle lanseras till Android

I samarbete med Samsung

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Det svenska kreditkortsläsar-tillbehöret iZettle, som tidigare bara funnits till iOS, lanseras nu till Android med.

Det hela genomförs i ett samarbete med Samsung och tills vidare kommer iZettle-läsaren endast att vara kompatibel me Samsung-telefonerna S II, S III samt Galaxy Note. Till skillnad från iOS-versionen av iZettle, som kopplas in via enhetens dockconnector, kommer Android-versionen att kopplas in via telefonens hörlurs-uttag.

Under en testfas så kommer iZettle att dela ut 500 stycken kortläsare till Samsung-användare i Sverige. Hela pressmeddelandet från iZettle finns att läsa under "Läs mer".

iZettle lanserar för Android i samarbete med Samsung

STOCKHOLM – 23 juli 2012: Idag inleder iZettle och Samsung ett samarbete som innebär att iZettle för första gången börjar testa sin app och kortläsare för Android. Under testfasen kommer 500 kortläsare att delas ut gratis till Samsungägare i Sverige.

iZettle för Android är kompatibel med Samsung Galaxy S II, S III, och Galaxy Note. Genom att registrera ett iZettlekonto kan Samsungägare i Sverige delta i testet. Appen laddas ner gratis från Samsung Apps.

iZettles Androidversion har samma funktioner som iOS-versionen för iPhone. Till skillnad från kortläsare för iOS som kopplas in i laddaruttaget på en iPhone eller iPad, kopplas Androidkortläsaren in i hörlurskontakten på mobilen.

"Samarbetet med iZettle innebär att vi kan erbjuda Androidanvändare möjligheten att ta betalt med kort i sina smarta mobiltelefoner. Det är vi väldigt glada över. Precis som iZettle handlar Samsungs produkter om att göra livet lättare för våra användare", säger Andreas Norberg, nordisk produktchef för mobiltelefoner på Samsung.

iZettles VD och grundare Jacob de Geer tillägger att ”Samarbetet med Samsung är början på något väldigt stort. Vi är mycket nöjda över att äntligen göra iZettle tillgänglig för Samsunganvändare och därmed göra det möjligt för ännu fler människor att ta säkra kortbetalningar med mobiltelefonen”.

Android har idag en marknadsandel på 60 procent och förväntas behålla sin ledande position på marknaden fram till 2016, enligt färska rapporter från IDC (International Data Corporation).

iZettle har idag över 50 000 användare vilket motsvarar en ökning av POS-marknaden (marknaden för kortterminaler) i Norden med över 10 procent. iZettle testas för tillfället för kommersiell lansering i Storbritannien.

iZettle är godkänd enligt EMV (Europay, Mastercard och VISA) och följer den globala säkerhetsstandarden ”Payment Card Industry Data Security Standard” för hantering av kortdata. Ingen information lagras i mobilen eller kortläsaren och all datatrafik är krypterad.

Till skillnad från traditionella kortterminaler, tar det bara några minuter att komma igång med iZettle. iZettle har ingen månadsavgift eller bindningstid utan kostar bara när den används, det vill säga när användaren tar betalt. Då kostar det 2.75 % av transaktionsbeloppet.

Läs mer