Nexus 7 kommer att kosta 2 300 kronor i Sverige

Android / Hårdvara

Nu har ASUS släppt lite kompletterande gällande lanseringen av Googles tablet Nexus 7 i Sverige och det som givetvis är intressantast är prissättningen.

Enligt ASUS så kommer 16GB-versionen av Nexus 7 kosta 2 299 kronor när den släpps någon gång i början av oktober. Något exakt datum när i oktober den släpps finns än så länge inte. Nexus 7 med 8GB minne verkar initialt inte att gå att köpa i Sverige.

Nexus 7 kommer enligt ASUS ej gå att köpa online i Sverige utan måste införskaffas via någon av ASUS "största fysiska återförsäljare". Exakt vilka dessa är har jag tyvärr ingen aning om men det kanske ni har? Kommentarerna står till ert förfogande.

  tack felxi www.facebook.com +

Datainspektionen överklagar förvaltningsrättens drönardom

Samhälle / Allmänt

För drygt en månad sedan fick ett företag i Skåne rätt i förvaltningsrätten att använda drönare för att fotografera trädgårdar. Det var en ordentlig seger för både drönarentusiaster och företag som vill använda drönare för fotografera och filma. Men som en avundsjuk femåring som inte får leka med samma leksaker som sin kompis klampar Datainspektionen in och vill nu sätta stopp för firandet.

Datainspektioner håller inte med förvaltningsrätten när det kommer till drönare och kameraövervakning då myndigheten anser att det kan bli svårt att göra bedömningar i framtiden på grund av förvaltningsrättens dom. I ett pressmeddelande säger Agneta Runmarker, som är dataråd på Datainspektionen, detta:
Att låta drönarens möjliga flygtid vara avgörande för om kameraövervakningslagen ska gälla eller inte kan leda till svåra och oönskade gränsdragningsproblem. Därför är det viktigt att frågan prövas av en högre instans.

Datainspektionen överklagar nu förvaltningsrättens dom och frågan ska nu prövas i Kammarrätten.

Hela Datainspektionens överklagande kan ni läsa här nere till vänster.

via IDG.se www.datainspektionen.se +

Ärlig trailer för Fifty Shades of Grey

Film / Nyhet

Ny vecka och ny ärlig trailer från Screen Junkies. Den här gången handlar det om den populära rullen Fifty Shades of Grey.

youtube.com +

Popcorn Time-appinstallerare till Mac ute nu

Mac / Mjukvara

Popcorn Times utvecklare fortsätter göra det enklare för pirater att avnjuta en rulle eller två. Nu har gänget tagit fram ett installationsprogram till Mac som gör det enkelt att installera pirat programmet på din iOS-enhet.

Tidigare släppte Popcorn Time samma program till Windows, men nu finns det alltså en Mac-version också.

Popcorn Time är fortfarande en olaglig tjänst som kan göra att du hamnar i trubbel med diverse filmbolag, så om du använder programmet gör du det på egen risk.

torrentfreak.com +

Oculus Rift släpps i början av 2016

Pryl / Virtuell verklighet

Oculus VR har nu meddelat att konsumentversionen av deras VR-glasögon kommer att släppas under första kvartalet 2016. Möjligheten att förhandsboka ska i sin tur starta senare i år.

Nya detaljer om hårdvaran, mjukvara och nya spel kommer att presenteras under de kommande veckorna där hårdvaran är först ut med mer information nästa vecka.

Konsumentversionen kommer att bygga på Crescent Bay-prototypen och ska fokusera mycket på närvaro och bekvämlighet. Den kommer också att ha ett förbättrat stöd för att följa och uppfatta rörelser som ska vara anpassat för så väl sittande som stående positioner.

www.ign.com +

Lenovos datorer har nya säkerhetsproblem

PC / Mjukvara

Lenovo har ganska nyligen lyckats återhämta sig lite från den säkerhetshärva som företaget drabbades av i början av året. Då gällde det ett förinstallerat program på deras datorer som gjorde datorn sårbar för en så kallad mannen-i-mitten-attack där trafiken mot en krypterad webbsida kan avlyssnas.

Nu är de i hetluften igen med ett nytt säkerhetsproblem. Den här gången handlar det om Lenovos uppdateringssystem som enligt säkerhetsfirman IOActive har stora säkerhetsbrister. Bristerna gör att hackare kan skapa falska certifikat och ersätta legitima program från Lenovo med skadlig mjukvara. Problemen uppstår om en användare uppdaterar sin dator på publika nätverk och kan då utsättas för en så kallad "classic coffee shop attack".

Säkerhetsbristen finns i Lenovo System Update 5.6.0.27 samt tidigare versioner och tydligen ska Lenovo ha känt till bristen rätt länge eftersom de redan i februari blev underrättade om problemet. Sedan dess har de släppt en uppdatering som ska täppa igen hålen men det är helt upp till användarna själva att ladda ner säkerhetsuppdateringen och installera den vilket många säkerligen har missat.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen