Samsung låter dig köra Linux-dist på telefonen
Linux on Galaxy 
42.3°
+
André Stray
0
Ett nytt alternativ för data på iPad
Men det är inte speciellt bra det heller 
26.8°
+
Roger Åberg
0
Så får Saturday Night Live till sina grejer
Det finns ett recept 
82kg
+
Bobby Green

Nexus 4 sålde slut omedelbart

Frågan är hur stor tillgången var?

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Igår så började Google sälja de två nya enheterna Nexus 4 samt Nexus 10 och det verkar som att många ville ta del av de nya godbitarna då Nexus 10 sålde slut i Australien inom 20 minuter och Nexus 4 tog slut i varje land den började säljas i.

Det gick även väldigt snabbt för Nexus 4 att sälja slut så frågan är hur stor tillgång det var nu i första laddningen med telefoner. I Australien tog det cirka 20 minuter, i Storbritannien 30 minuter och i USA var det lite krångel men det verkar som om alla telefoner tog slut cirka en timme efter säljstart.

I USA verkar telefonen ha gått lite fram och tillbaka från att vara slutsåld till att gå att köpa, troligen på grund av ett högt tryck på sajten. Nu verkar det dock som sagt vara slut.

Köpte man telefonen från Google Play så kostade den 299 dollar (8GB) vilket är ett helt galet bra pris. Det pris kommer vi som bekant ej att få här i Sverige då Google Play här ej kommer att sälja mobilen. Istället får vi köpa den från någon återförsäljare för strax över 4 500 kronor. Det gjorde många väldigt upprörda och anklagande ord slängdes både hit och dit. Nu är det dock så att även i USA så ligger priset på motsvarande summa om man köper den från T-Mobile.

Det är alltså precis som väntat så att Google själva rear ut ett gäng lurar utan mellanhänder medan de som måste köpa i butik måste föda distributörer och återförsäljare.