Kevin Smith donerar pengar från Miramax-filmer till välgörenhet
Women in Film får all framtida kosing 
42.9°
+
André Stray
0
Baby hör sin mamma för första gången
Gölligt! 
52.7°
+
Roger Åberg
0
Animerat på nakna kroppar
Avtryck som ger intryck 
78kg
+
Bobby Green

Phil Schiller sparkar lite på Android

Ger inte lika bra upplevelse som iPhone

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Phil Schiller blev nyligen intervjuad av Wall Street Journal och där kläckte han ur sig rätt hårda ord angående Android. Man skulle kunna säga att han inte riktigt tycker att Android är speciellt bra.

Läser vi intervjun så får vi först ta del av en undersökning som Apple har gjort där de menar på att fyra gånger så många personer har bytt från Android till iPhone än personer som bytt till en Android-telefon.

Sedan har vi varför Phil tror så är fallet och det handlar om att Android inte ger en lika bra användarupplevelse. Många har gamla versioner av operativsystemet och fragmentationen är fortfarande ett stort problem. Han menar även att Android oftast bara är ett gratisalternativ man får när man ska köpa sin första smartphone och om man pratar vad som är bäst så finns det inget att snacka om, det är iPhone.

"Android is often given as a free replacement for a feature phone and the experience isn't as good as an iPhone."

Han tar även upp hur iPhonen ger en bra integrerad upplevelse där det mesta fungerar och ser bra ut direkt ur lådan medan man med Android behöver logga in lite här och var för att få alla tjänster att fungera bra. Jag kan hålla med honom en aning här men inte på den nivån att det blir så stort problem som han vill utmåla det som. Det är ju dessutom här som Google har städat upp rejält i de senaste versionerna så om bara telefontillverkarna kunde göra det samma istället för att vilja ha massa egna tjänster så skulle detta problem vara helt borta.