RC-plan som flyger i 727 km/h
Hej! Hej då! Hej! Hej då! 
57.3°
+
Roger Åberg
0
#MeToo har fått stort genomslag i sociala medier
Hashtaggen som används för att belysa sexuella trakasserier 
41.4°
+
Wille Wilhelmsson
0
Jimmy KImmel intervjuar David Letterman
Hur går det för pensionären? 
80kg
+
Bobby Green

Fairphone, den etiska mobilen

Inga konfliktmineraler här inte

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Fairphone är en en ny lite udda smartphone där specifikationerna eller funktionerna inte står i fokus även om den på pappret verkar hålla en bra klass även vad gäller specifikationerna. Nej, det som är det viktigaste med denna telefon är att den tillverkas helt utan konfliktmineraler, något som de flesta inte ens vet att det finns.

Många av våra elektronikprylar behöver nämligen vissa ovanliga mineraler för att fungera och då dessa mineraler är ovanliga så utnyttjas förstås fattiga länder och befolkningar av rikare länder, företag och lite annat elakt folk för att bryta dessa mineraler. Detta vill gänget bakom Fairphone stoppa och har därför startat detta projekt som ska ta upp frågan samt låta kunder köpa en telefon där alla delar garanterat är förskaffade på bra sätt.

Telefonen har en skärm på 4,3 tum, en fyrkärnig processor och en 8-megapixelskamera så som sagt verkar den hyfsat kapabel också.

Just nu pågår en crowdsourcing-kampanj i hopp om att få ihop 5 000 förhandsbeställningar för annars kommer det inte vara möjligt att tillverka telefonen. De har 20 dagar kvar på sin kampanj och hittills har de fått in 2350 bokningar för 325 euro styck.