m
r
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
42.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Facebook ska börja skatta i Sverige!
Flyttar intäkterna till lokala kontoren 
50.3°
+
Roger Åberg
0
Svensken Johan Eriksson visar sin bil för Jay Leno
En klassisk Dodge Charger med Viper-motor 
46.4°
+
Bobby Green
0
Dokumentär om David Bowies sista år
Kommer 2018 
82kg
+
Bobby Green

Kan din nästa telefon vara en Huawei?

Vi skulle inte ha något emot det

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

Huawei har jobbat med mobilt länge nu. För konsumenter har de kanske främst varit kända för sina USB-modem och så har man kanske sett någon trist mobil av tveksam kvalitet.

När Huawei släppte sin Ascend P1 förra året var det tydligt att man ville in på konsumentmarknaden men telefonen försvann snabbt från radarn. Efter en P2:a släpper man nu en ny modell med namnet P6 och nu är det kanske dags för Huawei att verkligen kliva in på scenen.

Ascend P6 är enligt mig en perfekt mix mellan funktioner, form och ekonomi - man har tagit tillräckligt bra saker som helt enkelt är tillräckligt bra för de allra flesta. Skärmen är på 4.7 tum och har HD-upplösning, processorn har fyra kärnor på 1.5 GHz och luren har 2 GB RAM och 8 GB minne.

Specifikationerna verkar med andra ord räcka till. I verkliga livet presterar telefonen helt ok, den når inte riktigt upp till de nivåer som HTC One når till, men i jämförelse med andra telefoner får den verkligen inte skämmas.

Det inbyggda minnet på 8 GB är alldeles för lite och du kommer snabbt att behöva komplettera med ett SD-kort - men även fast telefonen inte går att öppna går det faktiskt att stoppa in ett micro-SD - pluspoäng!

Tricket med den här telefonen är annars att den är riktigt läckert byggd. På många sätt och vis liknar den en iPhone 5 men den har precis lagom mycket egenheter för att inte vara en kopia. Trots att man inte har batteriluckan har man som sagt utbyggbart minne, vid SIM-luckan sitter en liten lucka för micro-SD. Knapparna är solida och härliga, telefonen är enligt Huawei världens tunnaste och det hela känns helt enkelt extremt bra.

Tre färger finns - svart, vit och rosa. Rosa saker brukar alltid kännas Hello Kitty men den här rosa är lite mer gammalrosa och flera kvinnor som har fått den i sin hand har nästan vägrat att lämna tillbaka den. En gång ryckte en kassörska den nästan ifrån mig.

På mjukvaran har Huawei inte gjort så mycket - man har i princip tagit vanilj-android och inverterat det. Det är snyggt, prydligt och väldigt trevligt faktiskt. Huaweis egna launcher är inte mycket att hänga i julgranen, i princip ligger alla appar som ikoner som på iOS. Olika glada teman finns för den som vill använda Huaweis launcher, men dessa har som väl är inte smittat av sig i menyer och allmänna appar som telefonappen där allt är föredömligt snyggt och trevligt.

Kameran är på 8 megapixlar och duger gott tycker jag. Bra skulle jag nog inte säga men inte dålig heller.

Det enda som inte är lysande på den här telefonen är placeringen av hörlurspluggen. Och det är inte som ni kanske tror för att det skulle vara konstigt att ha den i fickan med hörlurar - för det är det inte - utan för att det absolut inte går att använda telefonen med vänster hand med hörlurar inpluggade.

Världens tunnaste telefon, helt ok specifikationer, senaste Android. Borde bli dyrt va? Nä, här kommer den stora fördelen för den här telefonen. Riktpriset är 3900 kronor men du behöver bara betala 3195 kronor vid en sökning på Prisjakt. Den är klart prisvärd för 3900 kronor, för 3195 kronor är det ett kap.

Vill du ha en vettig telefon i snygg förpackning utan trams och måste köpa den för kontanta pengar - ta en lång titt på denna.

Facebook ska börja skatta i Sverige!
Flyttar intäkterna till lokala kontoren 
50.3°
+
Roger Åberg
0
Svensken Johan Eriksson visar sin bil för Jay Leno
En klassisk Dodge Charger med Viper-motor 
46.4°
+
Bobby Green
0
Nederländerna lägger ner drönarörnar
Örnarna ville inte jaga drönare 
41.6°
+
André Stray
0
Snubbe är på bilutställning och dissar allt
Många sjuka bilar här 
31.1°
+
Bobby Green
0
Spoiler!
Vi har sett Star Wars: The Last Jedi
Luke Skywalker går och fiskar 
42.5°
+
Wille Wilhelmsson
0
Grim Fandango Remastered gratis på GOG.com
Ett av världens bästa spel för noll pengar! 
47.7°
+
André Stray
0
Mås snor kamera och flyger iväg
Den levande drönaren 
41.8°
+
Bobby Green
0
Så här är det att flyga första klass med eget rum
Hmm, duger för mig! 
34.4°
+
Roger Åberg
0
Kod förhindrar rattsurfande
Ger sajter en fartspärr 
49.6°
+
Bobby Green
0
Nintendo har krängt 10 miljoner Switch
Bra där! 
48.4°
+
André Stray
0
Trump vill sätta människor på månen
Som ska bygga en bas där 
49.0°
+
Roger Åberg
0
Utrotningshotad Goeldisapa född
Både föräldrar och unge mår bra 
50.6°
+
Bobby Green
0
Pepsi har beställt 100 stycken Tesla Semi
Kommer att frakta både läsk OCH chips 
54.6°
+
Bobby Green
0
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
34.9°
+
Roger Åberg
0