WhatsApp blockerat i Kina
I samband med kommunistpartiets kongress 
30.6°
+
Frode Wikesjö
0
Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
28.3°
+
André Stray
0
Liten igelkott ska väl också få campa
Skön kampanj 
81kg
+
Roger Åberg

Vi har klämt på Huawei P8 Max

P8:ans stora storebror

Visa inte Android-artiklar
Android / Hårdvara

I går så släppte Huawei sin P8, en telefon som jag haft i fickan i ett halvt dygn och gillar. Tre personer frågade i och för sig om det var en ny iPhone i går kväll, men ändå.

Om man gillar stora telefoner och tycker att iPhone 6 Plus är en alldeles för pluttig liten telefon ska man kolla in Huawei P8 Max. Vi fick inte med oss någon sådan i går utan den är fortfarande en månad bort men vi klämde i alla fall lite på den.

Telefonen har i princip samma typ av bygge som den vanliga P8:an och är alltså en gedigen sak. Skillnaden mellan P8 och P8 Max är att Max har väldigt mycket mer av två saker: batteri och skärm. Skärmen är på 6.8 tum och det är farligt nära en tablet, men den fungerar faktiskt som telefon. Huawei säger själva att "telefonen" är "pocketable" och eftersom den är så smal och relativt lätt (228 gram) känns inte telefonen klumpig. Skärmen har full HD-upplösning och det räcker till tycker jag.

Huawei har lagt till möjligheten att dela skärmen mellan två appar men så mycket mer har man inte gjort, tyvärr känns det som att allting mest är förstorat. Trots det går jag igång lite på denna, om något ska vara större ska det ju vara rejält mycket större och den här är verkligen MAX.

Kommer som sagt om en månad och börjar på 549 euro, versionen med mer minne (64 GB istället för 32 GB) kostar 649 euro. Mycket telefon för pengarna.