Stora kolkraftverk i Texas stängs ner
Motsvarar 4000MW kolenergi 
59.5°
+
Emmy Zettergren
0
Feber har blivit snabbare även med annonser
Och bättre ska det bli! 
41.7°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
84kg
+
Roger Åberg

Kod i Android N hintar om appfönster

Inte bara Multi Window

Google Pixel C. En surfplatta som skulle kunna dra nytta av Freeform Windows.
Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Android N testas för tillfället flitigt av diverse Android-entusiaster runt om i världen. En av de smidigaste funktionerna i det nya mobila operativsystemet är möjligheten att köra två appar sida vid sida, men det verkar som att Android-utvecklarna vill ta detta ett steg längre med så kallade Freeform Windows. Kod-jägare som kastat sig in i Android N har hittat några rader kod i operativsystemet där just Freeform Windows nämns och på Multi-Window-sidan på utvecklarsidan för Android står detta:
Manufacturers of larger devices can choose to enable freeform mode, in which the user can freely resize each activity. If the manufacturer enables this feature, the device offers freeform mode in addition to split-screen mode.

Troligtvis är detta inte en funktion som kommer finnas på mobiltelefoner då telefoner har relativt små skärmar, utan kommer vara mest användbar på surfplattor som bland annat Googles egna Pixel C.

Om Android-gänget faktiskt kommer använda denna appfönsterfunktion är för tillfället okänt, men vi håller tummarna att appfönster kommer läggas in i en framtida version av Android. Vi kommer troligtvis få mer information om detta under Google I/O i maj.