WhatsApp blockerat i Kina
I samband med kommunistpartiets kongress 
30.6°
+
Frode Wikesjö
0
Facebook köper rättigheterna till Skam
Den amerikanska versionen lär bli lättillgänglig 
28.3°
+
André Stray
0
Liten igelkott ska väl också få campa
Skön kampanj 
81kg
+
Roger Åberg

Google börjar släppa OTA-Factory Images av Android

Installera senaste versionen av Android utan att låsa upp Bootloadern

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Google har sedan en tid tillbaka släppt nya versioner, så kallade Factory Images, av Android till Nexus-enheter via deras utvecklarsida. För att installera dessa har du dock varit tvungen att låsa upp Bootloadern på Nexus-enhet, vilket kan vara lite avskräckande för vissa användare.

Nu har dock Google börjat släppa Over The Air-versioner, det vill säga versioner som skeppas till Nexus-enheter via nätet, av Android till Nexus-enheter vilket betyder att användare som inte har låst upp Bootloadern på telefonen kan ladda ner och installera den senaste Android-versionen relativt enkelt.

Bortsett från att du inte behöver låsa upp Bootloadern för att använda OTA-uppdateringen så kommer din telefon inte rensas när du installerar den senaste versionen, vilket är rätt smidigt.

OTA-filerna hittar ni via länken här nere till vänster. För att installera filerna behöver ni även ladda ner Android Debug Bridge och installera uppdateringen i telefonens recovery-läge, vilket kan vara lite krångligt för ovana användare, men ni slipper i alla fall låsa upp Bootloadern och rensa era enheter när ni installerar i alla fall.