Apple beordras betala 440 miljoner dollar till patenttroll
Apple har dock inte gett upp ännu 
31.9°
+
Wille Wilhelmsson
0
Den här motorcykeln känner sin förare
Yamaha Motoroid presenteras snart 
41.3°
+
Roger Åberg
0
Laga mat med bara solen
Smart grej! 
83kg
+
Roger Åberg

Adressfältet i Android-versionen av Chrome kan byta plats

Rätt vettigt ändå

Visa inte Android-artiklar
Android / Google

Det verkar som att Chrome-utvecklarna börjar inse att telefoners skärmar är ganska stora och att det vore mycket smidigare om adressfältet placerades längst ner i stället för högst upp på displayen. I en ny version av Chrome Canary, vilket är alphaversionen av Chrome, går det att flytta på adressfältet genom att aktivera en funktion vid namn Chrome Home. Utöver adressfältet flyttas även tabb-knappen samt inställningsknappen till skärmens nedre kant.

För att aktivera detta behöver ni ladda ner Chrome Canary, eller Chrome Dev, och sedan skriva in detta i adressfältet: chrome://flags/#enable-chrome-home. Därefter behöver ni bara aktivera funktionen, starta om Chrome och sedan njuta av ett adressfält som bytt plats.

När jag läste att Google kanske kommer byta plats på adressfältet i Chrome för Android så kände jag vreden växa inom mig. Sen insåg jag att det är ganska jobbigt att sträcka sig till adressfältet på telefoner som större displayer och det vore rätt gött att i stället ha adressfältet vid displayens nedre kant. Hur som helst. Då Google endast testar denna "funktion" i Chrome Canary så kan det dröja ett tag innan den färdiga versionen av Chrome får denna ändring.