Fler hastighetskontroller nästa vecka
Kör inte för fort helt enkelt 
46.5°
+
Roger Åberg
0
Nu finns Mercedes-Maybach 6 även utan tak
Fortfarande lika bisarrt stor 
49.9°
+
Roger Åberg
0
Den här Ferrarin gjordes bara i ett exemplar
Tur var väl det kanske... 
85kg
+
Roger Åberg

Facebook adderar appar till användare i smyg *uppdaterad*

Facebook trampar i klaveret än en gång

Visa inte Webb-artiklar
Webb / Tjänster

Det var inte många dagar sedan det upptäcktes en allvarlig säkerhetslucka hos Facbook som gjorde att man kunde se andra användares chatt-utdrag och idag har det dykt upp lite uppgifter som allt mer gör att man undrar vad i hela världens namn Facebook egentligen sysslar med.

Dagens säkerhetslucka, eller man ska nog snarare kalla det integritets-lucka, handlar om att tredjeparts-webbplatser kan addera appar till ditt Facebook-konto när du besöker en webbsida och samtidigt är inloggad på Facebook. Det hela tros ha att göra med Facebooks senaste uppdateringar som syftade till att integrera Facebook än mer med externa webbplatser.

Bland sajter som sägs utnyttja den här luckan nämns bland andra tungviktare som Washington Post, TechCrunch, CNET och New York Magazine. Vill du se om du själv har fått några oönskade appar adderade på Facebook så gå till den här sidan. Det finns inget enkelt sätt att hindra applikationerna från adderas och det enklaste verkar vara att helt enkelt inte vara inloggad på Facebook när man besöker andra webbsidor.

Ett annat sätt är att blockera de enskilda applikationerna helt och hållet vilket man gör genom att gå till applikationens profil-sida och sedan väljer att blockera den i vänstermenyn. Detta är dock mycket tidsödande då det krävs att man blockerar applikationerna en och en.

Vi spekulerade lite om det kunde leda till integritetsproblem redan när Facebook lanserade sina nya verktyg men att det var så här slappt med integritetstänkande från Facebooks håll hade jag aldrig kunnat ana.

Uppdaterat
Facebook har hört av sig till PCWorld med följande förklaring.
"In this case, there was a bug that was showing applications on a user's Application Settings page that the user hadn't authorized. No information was shared with those applications and the user's list of applications was not shown to anyone but the user. This bug has been fixed."

Nu ska med andra ord ej appar kunna addas till din Facebook-profil i smyg längre. De som redan har adderats kommer dock att finnas kvar tills du raderar dem manuellt. Stay classy Facebook...