Datum för Kinect

Spel / Microsoft

I dag bekräftade Microsoft att deras kommande kontrollfria kontroll Kinect kommer att släppas i Europa den 10:e november och i Nordamerika den 4:e november. Vid lansering kommer det finnas 15 exklusiva Kinect-spel redo, förhoppningsvis är Dance Central ett av dessa.

www.thesixthaxis.com +

Film illustrerar hur det skulle se ut med en 343x zoom

Foto / Övrigt

Nyligen presenterade Nikon sin Coolpix-kamera med en 83x optisk zoom. Och den kan verkligen komma nära sina objekt. Men faktum är att med tanke på hur snabbt utvecklingen går så är det inte omöjligt att vi i framtiden kommer att kunna zooma in på betydligt längre avstånd än så.

I den här filmen får vi se en simulering av hur det skulle se ut om man använde en kamera med 343x zoom vilket motsvarar en inzoomning på 4,5 kilometers avstånd. En fröjd för en paparazzi om du frågar mig. Simuleringen är gjord genom att sammanfoga bilder i programmet After Effects som fotats vid 11mm, 16mm, 50mm, 100mm och 600mm. Urustningen som användes var en Canon 550D, Tokina 11-16mm f2.8, Canon 50mm f1.8, Canon 100mm f2 och en Skywatcher ED80 600mm f/7.5.

sploid.gizmodo.com +

Valves chef svarar på kritiken mot moddförsäljning på Steam

Spel / PC

När Valve nyligen meddelade att de öppnat upp möjligheten för moddare att sälja sina kreationer via Steam var det många som reagerade negativt. Även här på feber.

Nu har Valves chef Gabe Newell gått ut med en förklaring till varför den nya funktionen introduceras just nu.

"Our view of Steam is that it's a collection of useful tools for customers and content developers. With the Steam workshop, we've already reached the point where the community is paying their favourite contributors more than they would make if they worked at a traditional game developer. We see this as a really good step. The option of mod developers getting paid seemed like a good extension of that."

Han förklarar vidare att Valve anser att möjligheten att tjäna pengar på moddande kommer att förbättra kvaliteten och inte försämra den. Samt att satsningen kan göra så att duktiga moddare i framtiden får jobb inom spelbranschen.

www.eurogamer.net +
Läs mer...

Trailer för The Descendants

Film / Trailer

Här har vi en trailer för filmen The Descendants som är en blandning av High School Musical och Sky High blandat med Disneys sagotjohej. Filmen handlar om barnen till olika Disney-filmskurkar som får chansen att gå i samma skola som "vanliga" barnen.

Filmen har premiär på Disney Channel någon gång senare i år.

io9.com +

Jay Z håller försvarstal på Twitter om Tidal

Webb / Streamat

Under gårdagen bestämde sig Jay Z, eller Shawn Carter som han heter egentligen, för att fylla sitt Twitter-flöde med lite tankar kring hans musikstreamingtjänst Tidal, som har fått ta en hel del kritik sedan rereleasen av tjänsten. I denna Twittersession förklarar han att Tidal mår toppen med sina 770 000 prenumeranter och att tjänsten är här för att stanna.

Några av Jay Z:s inlägg ser ni här nere.


Hela Jay Z:s Twittersession hittar ni efter länken här nere.

via The Verge twitter.com +
Läs mer...

Google Nexus 7 borta från Play Store

Pryl / Pryl

Det var väl bara en tidsfråga, men nu har Google plockat bort Nexus 7 från Play Store och för tillfället går det bara att införskaffa sig en Nexus 6 och Nexus 9 från Googles shoppingsajt.

Den senaste versionen av Nexus 7 släpptes för ungefär två år sedan och det har ryktats om att Google planerar att släppa en ny version av plattan inom kort. Hur det blir med den nya Nexus-plattan får vi troligtvis se i samband med Google-konferensen I/O som hålls i slutet av maj.

Om ni inte är redo att säga farväl till Nexus 7 och vill lägga någon tusenlapp på en ny sådan så är det bara att vända sig till valfri elektronikbutik och plocka upp en alldeles egen sådan illa kvickt.

store.google.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen