Tut i luren! Excel 25 år på marknaden!

PC / Mjukvara

I år firar Microsofts kalkylprogram 25 år på marknaden vilket man uppmärksammar på sin Facebook-sida med ett särskilt spel som man kallar för Exceltris.

I dagsläget används Microsoft Excel av 750 miljoner användare vilket till och med får Facebook att blekna i jämförelse.

Är du sugen på att lära dig mer om Excels historia så hoppa vidare på länken nedan till Excels Facebook-sida där du kan spela Exceltris som tar dig med på en resa genom Excels utveckling från 1988 fram till Excel 2010. Där kan du även kolla in två filmklipp om historien bakom Excel.

www.facebook.com +

Mozilla överger Firefox-telefoner för 25 dollar

Mobil / Övrigt

Sedan Mozilla började bygga sitt mobila operativsystem Firefox OS har man haft en uttalad ambition att ta budgetlurar som skulle kunna kosta runt 25 dollar till marknaden men detta är planer som man nu någorlunda överger skriver CNET.

Ambitionen verkar nu vara att man ska fokusera mer på kvalitet och mindre på kostnad när det gäller Firefox OS och förhoppningsvis även kunna få in operativsystemet på midrange- och highend-lurar. Mozillas CEO skriver i ett email till CNET:
"We will build phones and connected devices that people want to buy because of the experience, not simply the price. We have not seen sufficient traction for a $25 phone, and we will not pursue all parts of the program."

Mozilla började utveckla Firefox OS 2012 och släppte första versionen på marknaden 2013. Än så länge har operativsystemet dock inte tagit några större marknadsandelar och det finns idag bara runt ett femtontal mobilmodeller som stödjer Firefox OS.

www.cnet.com +

2K Games hintar om ett futuristiskt spel

Spel / Spel

Förra veckan berättade vi att 2K Games snart ska presentera en ny blockbuster och nu har de första hintarna landat. Via sin Twitter har spelföretaget både visat upp bilder och sedan länkat till en teasersida som heter adventfuture.org. Den är väldigt futuristisk och pratar om en värld som är helt fri från sjukdomar.

Något futuristiskt - check. Det skulle kunna innebära flera olika spel, så frågan är bara vilket. Stilen på sajten känns dock lite väl modern för att vara ett nytt Bioshock, men inget är omöjligt och flera fans på Twitter verkar tro att det handlar om just Bioshock. 2K hintar också om att det handlar om något obehagligt, så antagligen inte något Mafia. Men det skulle också kunna vara ett XCOM eller kanske ett nytt Prey. Eller så är det ingen uppföljare alls utan något helt annat.

Nu kan vi bara spekulera och vänta.

www.reddit.com +

George Clooney om Batman & Robin: Det var ett misstag

Film / Nyhet

Batman & Robin är en rulle från DC-universumet som vi helst skulle vilja glömma. På pappret lät det som en majestätisk film. Bane var med. Poison Ivy likaså. Och Mr. Freeze. Men resultatet var väl sådär. Hur som helst så berättade George Clooney lite anekdoter från Batman & Robin-inspelningen när han besökte Graham Nortons pratprogram.

Bonusvideo nedan.

youtube.com +

Världsnaturfonden tar fram pandatypsnitt

Webb / Övrigt

Den japanska sektionen av Världsnaturfonden WWF har tagit fram ett typsnitt där tecknen påminner om pandor.

Detta har man gjort för att uppmärksamma pandornas situation i Kina. Det finns idag 1.864 pandor som lever i det fria men enligt WWF hotas deras habitat av människans framfart i de delar av Kina där de lever.

Pandatypsnittet har WWF tagit fram i samarbete med reklambyrån Ogilvy & Mather japanska avdelning.

www.boredpanda.com +

Spelintryck GTA V har hittat hem på PC

Spel / Multiplattform

Take-Two har skeppat närmare 52 miljoner exemplar av Grand Theft Auto V till återförsäljare och det är ingen slump. Att spelet är älskat och hyllat av många är ingen nyhet och när det efter lång väntan var dags för en release till PC var spelet extremt efterlängtat. Äntligen kunde även de med bara datorer hemma få spela. Och många som redan har kört det på konsol har säkerligen passat på att köra det en gång till på PC. För ja, upplevelsen är lite annorlunda på datorn i jämförelse med på konsol och det känns som om spelet har hittat hem.


Läs mer...
Minimumkrav
CPU: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
RAM: 4 GB
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*NVIDIA video card recommended if running Vista OS)
Video Card: NVIDIA GeForce 9800 GT 1GB / AMD Radeon HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Sound Card: Yes
Free Disk Space: 65 GB

Rekommenderade krav
CPU: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
RAM: 8 GB
OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 660 2GB / AMD Radeon HD 7870 2GB
Sound Card: Yes
Free Disk Space: 65 GB

Testdator
CPU: Intel Core i7-2600K @3.4GHZ (8 CPUs)
OS: Windows 8.1 64 Bit
RAM: 16 GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 970
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen