Tesla tar bort avgiften på Supercharger-laddning

Ladda så mycket du vill om du har en Model S eller Model X

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Tesla

I november förra året skrev vi om att Tesla skulle börja ta betalt av nya kunder för laddning på Supercharger-stationer utöver de 400 kWh som ingår i köpet. Nu meddelar man dock att detta tas bort och att alla får ladda gratis hur mycket de vill igen, om de äger en Model S eller Model X vill säga - Model 3 kommer inte att ha fri laddning.

Den fria laddningen är återinförd sedan den 19 maj (i fredags).

Skulle du verkligen vilja krocka med en gammal bil?

Det här har hänt med säkerheten på 20 år

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Övrigt

Genomsnittsbilen på Nya Zeeland är 14 år gammal och de flesta som dör i trafiken där gör det i gamla bilar. För gamla bilar stinker när det kommer till säkerhet. För att verkligen visa detta tog säkerhetsföretaget ANCAP och krockade en Toyota Corolla från 1998 med dagens motsvarighet Toyota Auris. Och skillnaden är enorm.

Tesla Model 3 börjar levereras i juli

Och ny mjukvara kommer till Tesla Autopilot

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Tesla

Att Teslas modell Model 3 är på gång är ingen hemlighet, tvärtom. Men nu har Elon Musk gått ut och berättat när de första bilarna kommer att levereras. Svaret blev juli, så snart borde vi få se den produktionsklara bilen.

Elon berättade också på Twitter i natt att det snart kommer en mjukvaruuppdatering till Tesla Autopilot och att den ska vara "smooth as silk".

Det här är inredningen i Volvo XC40

Inte riktigt lika lyxigt som i storebröderna

Foto: Carpix
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volvo

Våra vänner på Teknikens Värld har fått tag på bilder på inredningen i kommande Volvo XC40. Som ni ser på bilden är det inte lika lyxigt som i storebröderna XC60 och XC90. Här är det mer plast men också lite mer praktiskt.

Skärmen i mitten av bilen har en lite annorlunda form också, här känns den mer som en utstickande pryl och inte riktigt lika vackert som i storebröderna.

På länken nedan finns en bild på baksätet och massor på utsidan.

Transportstyrelsen presenterar de nya besiktningsreglerna

Börjar gälla den 20 maj 2018

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

Den 20 maj 2018 börjar de nya besiktningsreglerna att gälla och nu meddelar Transportstyrelsen vad som kommer att gälla. Det som kommer att ske är bland annat att man slopar de fasta besiktningsperioderna som baseras på sista siffran i registreringsnumret. Man inför även krav på besiktning för A-traktor och traktor B. När det kommer till veteranfordon kommer motorcykel äldre än 40 år och personbil äldre än 50 år att slippa rulla in till besiktningen, om det finns en godkänd kontrollbesiktning de senaste 24 månaderna.

Lagstiftningen trädde i kraft för två dagar sedan, men de nya reglerna börjar alltså inte att tillämpas förrän den 20 maj nästa år. Läs mer på länken nedan.

Mac Lethal rappar sin pizzabeställning
Fick du med allt? 
115kg
+
Bobby Green
En kilometer lång utomhuspool mitt i Stockholm
Intressant designförslag 
235kg
+
Bobby Green
Nick testar köttfrukt
Konstig matkonst 
109kg
+
Bobby Green