Fiat 500L ansiktslyfts

Men blir inte vacker för det

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Fiat

Vacker utan spackel sjöng Joakim Hillson en gång i tiden. En bil som inte blir vacker ens med spackel är Fiat 500L. Denna bastard som ingen kan älska har nu i alla fall uppdaterats.

Den finns numera i tre nygamla versioner. Tidigare grundversionen kallas numera för Urban. Versionen för den som ska ut i skogen kallas numera för Trekk och den längre, och om möjligt ännu fulare versionen heter numera Wagon. Grundversionen Urban är numera nio centimeter längre än föregångaren vilket ju kanske är trevligt. Wagon ska, enligt Fiat, vara marknadens mest kompakta bil med sju platser.

Mercedes bygger stor batterifabrik

För deras framtida elbilar

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Mercedes

Elbilen är här för att stanna och för att få till alla nya elbilar behövs batterier. Därför har Mercedes beslutat sig för att bygga en rätt biffig batterifabrik vid staden Kamenz. Fabriken kommer att kosta 500 miljoner euro att bygga och ska, enligt Mercedes, bli en av världens största och modernaste.

Mercedes ska 2022 har tio olika modeller av helt elektrifierade bilar så batterierna lär behövas. Man fortsätter även att satsa på hybridfordon. Förutom de 500 miljoner euros som fabriken kostar satsar man ungefär samma summa på ytterligare fabriker och insatser runt om i världen.

Så låter Hyundai i30 N

Snap, Crackle and Pop

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Hyundai

N är Hyundais nyhet inom prestandasegmentet och först ut med den beteckningen kommer modellen i30 att vara. Tillverkningen ska dra igång i december och det är fortfarande ett tag kvar innan vi får en officiell presentation av bilen. Hyundai gör därför som de flesta andra tillverkarna och skickar ut små teasers, den senaste låter oss höra hur motorn låter.

Vi vet ännu ej vad det sitter för maskin under huven men det snackas om en turbomatad fyra på 2,0 liter i två olika smaker - 250 eller 275 hästar. Den kopplas antagligen till en sexpetad manuell växellåda eller en automatlåda.

Produktionsklar Jaguar I-Pace siktad

Verkar väldigt lik konceptet

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Jaguar

Vi har tidigare sett Jaguars kommande elbil I-Pace i konceptform men nu har det också dykt upp en film på en bil som verkar produktionsklar. Videon är troligen från en fotografering.

Konceptet hade dubbla motorer, 400 hästkrafter, 700 Nm vridmoment och sades klara 50 mil på en laddning. Om allt det följer med till produktion återstår att se men vi hoppas det!

Tesla tar bort avgiften på Supercharger-laddning

Ladda så mycket du vill om du har en Model S eller Model X

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Tesla

I november förra året skrev vi om att Tesla skulle börja ta betalt av nya kunder för laddning på Supercharger-stationer utöver de 400 kWh som ingår i köpet. Nu meddelar man dock att detta tas bort och att alla får ladda gratis hur mycket de vill igen, om de äger en Model S eller Model X vill säga - Model 3 kommer inte att ha fri laddning.

Den fria laddningen är återinförd sedan den 19 maj (i fredags).

Den diskreta yuppie-bilen
Taylor Patterson kör en BMW 850CSi 
134kg
+
Bobby Green
Se The Cures första TV-framträdande
Med låten A forest 
126kg
+
Roger Åberg
Trailer för dokumentär om Jimmy Iovine + Dr Dre
Full av kändisar! 
107kg
+
Roger Åberg