iOS Filld ser till att din bil alltid är tankad

Mobil / Mjukvara

Filld är en ny tjänst där man kör ut och fyller upp användares bilar med bensin när bilarna står stilla vid hemmet, arbetet, köpcentret eller vid annat lämpligt ställe.

Tanken är alltså att användare via en mobilapp ska kunna hojta till när de behöver bensin och sedan kör filld ut en tankbil och fyller upp bilen och för detta tar man för tillfället sju dollar utöver vad bensinen kostar. För tillfället har startupföretaget en tankbil som rullar runt i de södra delarna av Silicon Valley och fyller upp bensin till de som bor och arbetar där.

Filld finns än så länge bara till iOS och hittas här men då tjänsten bara är tillgänglig i Silicon Valley för tillfället antar jag att det inte är så många här som kommer att ha nytta av appen för tillfället.

via The Verge filld.co +

BMW M6 får Competition Package som tillval

Bil / BMW

Ett så kallat Competition Package har tidigare funnits till BMW M5 men inte till M6. M5:an fick då förutom lite mer exakt styrning och vassare chassi effekten höjd från 560 till 575 hästar. Från och med juli kan man även få ett Competition Package till sin M6:a, men då får man hela 40 hästar till.

Motorn som är en dubbelturbomatad V8:a på 4.4 liter ökar alltså effekten från 560 till 600 hästar jämt. Vridet ökar från 680 till 700 Nm. Den nya effekten ska göra att bilen tar sig från stillastående till 100 km/h på 3.9 sekunder, vilket är 0.3 sekunder snabbare än utan paketet. Toppfarten är fortfarande 250 km/h men om du även väljer till M Driver's Package får du friheten att ta dig upp till 305 km/h om du skulle känna för det.

Förutom mer effekt får man uppdaterad fjädring och styrning, antisladdsystem som tillåter lite mer bus och en modifierad aktiv differential. Fälgarna som mäter 20 tum är också unika, samt avgaspiporna som går i svart. Bilen förses även med sportavgassystem.

M6 Competition Package finns till alla tre versioner av bilen - coupé, cabriolet och Gran Coupé. Vad kalaset kostar framgår tyvärr inte.

teknikensvarld.se +

Porsche går över till den mörka sidan

Bil / Porsche

Porsche presenterar nu en liten specialversion av modellerna 911 och Boxster i form av Black Edition. Detta är bilar som kommer med ganska mycket utrustning som standard och där det gemensamma temat är svart, både på in- och utsidan.

911 Carrera Black Edition grundar sig i instegsversionen av 911 vilket innebär en bil med boxersexa på 3.4 liter och 350 hästar. Specialversionen kommer både som cab och coupé och går att få med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.

Boxster Black Edition är också instegsversionen och här får man en cabbad bil med 2.7-liters boxersexa som ger 265 hästar.

Exakt vad man får för pengarna finns att läsa i pressmeddelandet nedan. Bilarna börjar säljas i dag och priserna ser ut som följande:

911 Carrera 2 Black Edition - 915 000 kronor
911 Carrera 2 Cabrio Black Edition - 1 011 000 kronor
911 Carrera 4 Black Edition - 974 000 kronor
911 Carrera 4 Cabrio Black Edition - 1 072 000 kronor
Boxster Black Edition 595 000 kronor

Som bonus till den här artikeln kommer även Porsche nya upplevelsecentrum/huvudkontor som du kan ta dig en närmare titt på här.

Porsche Black Edition välutrustad specialserie

Black Edition heter en ny specialserie av Porsche 911 Carrera och Boxster. Kombinationen svart lack och svart inredning understryker bilarnas tidlösa, klassiska elegans. I standardutrustningen ingår Porsche Communication Management (PCM) med navigation, automatiskt avbländbara backspeglar, regnsensor, farthållare och Sport Design-ratt.

911 Carrera Black Edition bygger på grundversionen av Carrera med 3,4 liters boxermotor som utvecklar 350 hk (257 kW). Den finns som coupé eller cabriolet, med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Specialversionen rullar på 20 tums 911 Turbo-fälgar. LED-strålkastare inklusive Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS+) är del av standardutrustningen. Den svarta inredningen ser sofistikerad ut och förare och passagerare sitter på eluppvärmda sportstolar. Bose® Surround Sound System som också är standard ger utmärkt ljudkvalitet. Dessutom är specialversionen av 911 enkel att hantera tack vare telefonmodul och Park Assist som inkluderar backkamera.

Boxster Black Edition är inte mindre attraktiv. Den öppna mittmotormodellen drivs av en 2,7 liters boxermotor med 265 hk (195 kW). Färgkonceptet är konsekvent genomfört med svart cabriolettak och svart skyddsbåge. En vindavisare minskar besvärande turbulens när taket är nedfällt.

20-tums Carrera Classic-fälgar och bi-xenonljus med Porsche Dynamic Light System (PDLS) ger en personlig karaktär. Två-zons klimatanläggning och eluppvärmda säten ökar komforten för förare och passagerare. Ljudanläggningen i Boxster Black Edition är det högkvalitativa Sound Package Plus.

Försäljningen av de fem Black Edition-modellerna inleds den 18 maj och priset i Sverige blir:
911 Carrera 2 Black Edition 915 000 kronor
911 Carrera 2 Cabrio Black Edition 1 011 000 kr
911 Carrera 4 Black Edition 974 000 kr
911 Carrera 4 Cabrio Black Edition 1 072 000 kr
Boxster Black Edition 595 000 kr

Bränsleförbrukning 911 Carrera Black Edition-modellerna: stad 13,1–11,3 l/100 km; landsväg 7.5–6,6 l/100 km; blandad körning 9,5–8,2 l/100 km; CO2-utsläpp 223–191 g/km.
Bränsleförbrukning Boxster Black Edition: stad 11,8–10,9 l/100 km; landsväg 6,4–6,2 l/100 km; blandad körning 8,4–7,9 l/100 km; CO2-utsläpp 195–183 g/km.

Lamborghini Aventador SV rastas på Ringen

Bil / Lamborghini

Lamborghinis nyaste modell Aventador SV har nu fått sträcka ut på Nürburgring för att sätta en varvtid och resultatet blev 6 minuter, 59 sekunder och 73 hundradelar. Det betyder att Lambon "bara" är tre sekunder långsammare än Porsche 918 Spyder på samma sträcka.

www.autoevolution.com +

Chevrolet presenterar nya Camaro

Bil / Chevrolet

Nu i helgen drog Chevrolet äntligen täcket av helt nya Camaro som nu går in i sin sjätte generation. Förutom ett nytt utseende bjuder bilen på lägre vikt och ett snålare motoralternativ i form av en turboladdad fyra.

Den nya bilen har minskat sex centimeter på längden, två på bredden och tre på höjden. Den ska även ha bantat 90 kilo, främst för att man använt sig av mycket aluminium i konstruktionen. Nytt under huven är alltså en fyra med turbo. Denna är på 2.0 liter och ger 279 hästar och 400 Nm. Med den i bilen ska man kunna ta sig till 100 km/h på omkring sex sekunder. Förbrukningen anges till 0.78 liter per mil. Till motorn kopplas antingen en sexpetad manuell låda eller en åttastegad automat. Vill man ha lite mer pulver finns en nyutvecklad V6:a på 3.6 liter som ger 340 hästar och som har ett vrid på 385 Nm. Denna motor kan också bli en fyra eftersom den stänger av två cylindrar vid låg belastning. Samma växellådsalternativ erbjuds här. Starkast i gänget är SS-versionen som precis som innan har en V8:a på 6.2 liter, samma som sitter i Corvette C7. Den ger 416 hästar och har ett vrid på 617 Nm. Till den går det också att få sexväxlad manuell låda eller åttastegad automat. SS utrustas även med Magnetic Ride Control och Brembo-bromsar som mäter 345 millimeter fram och 338 millimeter bak. På insidan får man en helt digital instrumentpanel i form av två stycken åtta tum stora skärmar.

Nya Camaro börjar säljas någon gång nästa år men vad den då kommer att kosta är oklart för tillfället.

teknikensvarld.se +

Superbilen som är fast i fel kropp

Bil / BMW

Det här ska inte vara fysiskt möjligt. När världen skapade suven var aldrig tanken att den skulle vara så här rapp. Den skulle ta sig över stockar och sten, bjuda på komfort och kunna frakta grannskapets ungar. Det kan såklart även nya X5 M men den har också en väldigt mörk sida. Många bilintresserade älskar prestanda och därför ska man även kunna få det i en suv, det har marknaden bestämt. BMW tar önskemålet på allvar och det är nästan svårt att få grepp om hur sinnessjuk den här bilen faktiskt är. Prestanda som en sportbil, stor som en sumobrottare och bekväm som en lyxlimpa. Totalt onödig men ändå så bra på det den vill göra.

www.bmw.se +
Läs mer...
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen