Bil / Audi

På Audis Facebooksida har följande bild lagts upp och den hintar om att Q-familjen snart får tillökning. Bilen det handlar om är Q2 och troligtvis kommer den att visas upp på bilmässan i Genève nästa månad. Bilen kommer att bygga på MQB-plattformen som både Golf och Passat har som grund. Mer av vad den nya lill-suven kommer att bjuda på lär vi få reda på inom kort.

www.autoevolution.com +
Andy Rubin
Bil / Övrigt

Androids skapare Andy Rubin lämnade Google 2014, det råder delade meningar om varför han egentligen gjorde det, och startade då inkubatorföretaget Playground Global.

Wired har tagit sig en ordentligt titt på Rubin och Playground i en lång artikel som ni kan läsa på länken nedan. Exakt vad Playground Global ska göra eller hur det är tänkt att fungera är fortfarande lite oklart men tydligen ska man åtminstone tillverka en dashcam till bilar.

Tanken verkar sedan vara att man kommer att ge bort denna gratis till konsumenter i utbyte mot att Playground får tillgång till alla bilder och annan data kameran registrerar. Exakt vad denna data ska användas till är även det oklart men det är känt att Rubin är intresserad av artificiell intelligens så att datan skulle kunna användas till något sådant slags nätverk är väl inte helt otänkbart.

Har ni tid och är intresserade så hoppa vidare på länken och läs hela artikeln, den är riktigt intressant.

www.wired.com +
Bil / Självkörande bilar

Den amerikanska myndigheten National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) har enligt Reuters meddelat Google att datorn i deras självkörande bil kan anses som chaufför vilket är mycket goda nyheter för Google och andra som tillverkar självkörande bilar.

Det betyder i korthet att NHTSA anser att en människa inte längre ska behöva finnas bakom ratten och öppnar vägen för Google och andra att börja köra ut sina självkörande bilar i större skala för en framtida publik lansering då självkörande bilar kommer att rulla på våra vägar på riktigt.

Det återstår givetvis en hel del arbete för Google och andra att faktiskt bevisa att datorerna i deras bilar kan framföra ett fordon lika säkert eller säkrare än med en människa bakom ratten.

www.reuters.com +
Bil / Honda

Honda går nu ut och berättar att de kommer att visa upp en prototyp av nya Civic i femdörrarsutförande på bilmässan i Genève nästa månad. Bilden här ovan ger oss en försmak på hur den kommer att se ut. Försäljningen av produktionsversionen kommer att dra igång i början av nästa år.

www.motorauthority.com +
Världspremiär för prototypen av nya Civic 5D vid Motormässan i Genève

Vid motormässan i Genève är det världspremiär för prototypen av nya Civic 5D, en spännande modelluppdatering av Hondas viktigaste modell i Europa. Även bränslecellsbilen Clarity är på plats och gör därmed sin europapremiär på mässan.

Förutom världspremiären för nya Civic 5D och Claritys europadebut meddelar Honda även att man kommer börja leverera NSX till europeiska kunder under 2016.

Prototyp av nya Civic 5D
I Genève är det världspremiär för den exteriöra designen av nya Civic 5D, bilen kommer börja säljas i Europa i början av 2017. Tillverkningen av Hondas populära modell kommer att ske i England, men den kommer att exporteras globalt, även till USA.

Bränslecellsbilen Clarity
Efter sin omtalade världspremiär vid Tokyo Motorshow, i oktober förra året, gör nu Clarity sin europapremiär på Genèvemässan. Clarity är den första massproducerade Sedan-modellen med hela bränslecellsdrivlinan under motorhuven. Den unika paketeringen av drivlinan möjliggör en rymlig interiör med plats för fem, vilket är helt unikt för biltypen. Clarity har en klassledande räckvidd på upp till 700 km*.

* Enligt Hondas interna mätningar i JC08 mode, tankad med vätgas som komprimerats till 700 bar.

NSX
Säljstarten av NSX skedde i samband med motormässan i Detroit, nu bekräftar Honda att de första leveranserna av NSX till europeiska kunder kommer att ske under 2016. NSX är klassiskt låg och bred med en modern, tuff design. Dess aggressiva front och baklyktor är en direkt hyllning till originalversionen av NSX från 1990. Den nya sportbilen kombinerar hybridteknik med en ny, mittmonterad DOHC V6-motor med dubbelturbo och en specialutvecklad niostegad DCT-växellåda.

‘Keenlight’ - tillbehörskoncept till Jazz
På mässan kommer Honda även att visa upp ett nytt tillbehörskoncept till populära Jazz. Tanken är att det nya Keenlight-konceptet ska visa på möjligheten att skräddarsy Jazz med hjälp av snygga designelement och unik färg.

CRF1000L Africa Twin
Med nya CRF1000L Africa Twin tar du dig fram överallt. Den innovativa och kraftfulla parallell twin-motorn i ett lätt och spänstigt chassi gör Africa Twin redo för det verkliga äventyret både på vägen och off-road. Oavsett om tanken är att korsa kontinenter eller pendla till jobbet.

Hondas presskonferens äger rum på Motormässan i Genève den 1 mars, klockan 12:45 CET (Monter 4250).
Bil / Nyheter

Den första mars drar bilmässan i Genève igång igen och där bland alla nyheter kommer inga mindre än Spyker att befinna sig. I deras bås visar man upp den nya modellen C8 Preliator och bilden här ovan är en första teaser på vad som komma skall.

via World car fans www.facebook.com +
Bil / Elbilar

2013 visade det italienska designhuset Icona upp sportbilen Vulcano. Det var en het sak med hela 950 hästar. Nu har samma gäng presenterat en betydligt mer sansad bil kallad Neo. Den går på el och är istället byggd för att vara smidig och smart i stan.

Bilen mäter bara 3,4 meter i längd och tack vare att elmotorerna sitter i hjulen kan man klämma in fyra sittplatser. Effekten anges till blygsamma 28 hästar men eftersom bilen endast väger 720 kilo kanske det är tillräckligt. Toppfarten ska i alla fall vara 120 km/h. Batterierna ska vara tillverkade av Italtecnica och ge Neo en räckvidd på omkring 15 mil.

Vad det kommer att bli av bilen återstår att se, men förvänta er ingen serieproduktion inom kort.

via Autoevolution www.icona-stc.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen