Mr. Wash i Stuttgart har världens största biltvätt

Bil / Övrigt
När bilen har blivit smutsig brukar man tvätta den. Bryr man sig inte om repor och mattning av lacken kan man ju välja att köra sin bil genom en biltvätt, och det är det många som gör. I Tyskland styr nog de flesta mot kedjan Mr. Wash som är störst, och deras anläggning i Stuttgart är den absolut största - i världen.

Stället har två plan och kapacitet för att vaska av 400 stycken bilar i timmen, och varje år besöks stället av över en halv miljon smutsiga bilar. Det finns som vanligt ett par olika program att väja mellan och allt sköts faktiskt inte av maskiner, en hel del personal ser också till att bilarna blir rena.

Personligen skulle jag aldrig tvätta min bil i en automatiskt biltvätt och det skär rätt så mycket i hjärtat när man i denna film får se en ny Porsche 911 bli smiskad av de elaka borstarna.

Vad anser du om såna här biltvättar?
teknikensvarld.se +

Första bilderna på nya Ford S-Max

Bil / Ford
För ungefär ett år sedan fick vi se ett nytt S-Max-koncept och nu är det dags för Ford att visa upp den färdiga produkten - och en del av formerna behålls faktiskt. Det nya designspråket finns där och förutom uppdaterad utsida ska det finnas många nyheter på insidan - såsom elektroniskt fällbara säten på rad två och tre.

Bilen kommer att kunna fickparkera själv och får säkerhetssystem som döda-vinkelvarnare, automatisk panikbroms och lane assist. Motormässigt introduceras en uppdaterad bensinfyra på 1.5 liter som ger 158 hästar. Starkast blir en EcoBoost-maskin på 2.0 liter och 237 hästar. Diesel erbjuds också och det är en 2-litare med antingen 118, 148 eller 177 hästar. För första gången kommer även bilen att erbjudas med fyrhjulsdrift.

Nya S-Max visas upp på bilmässan i Paris nästa månad och börjar säljas någon gång nästa år.
www.carscoops.com +

Igår gick första Formula E-loppet

Bil / Övrigt
I går var det dags för det första Formula E-loppet någonsin, alltså fullt elektriskt. Premiären gick i Beijing och inför sista kurvan var det Nicolas Prost och Nick Heidfeld som låg i ledningen tills Prost klämde till Heidfeld och Lucas di Grassi (Audi) kunde vinna.

Prost har efter loppet sagt på Twitter att han helt enkelt inte såg Heidfeld och att han är mycket ledsen.
www.autoblog.com +

Mercedes-Benz G63 AMG 35th Anniversary Edition

Bil / Mercedes
Mercedes-Benz firar att G-klassen fyller 35 år med en specialversion för Japan. 200 exemplar kommer man att bygga och förutom lite tillfixad in- och utsida bjuder man på en ny färg militärolivgrön. Den finns i svart och vitt om man vill det.
www.highsnobiety.com +

Mercedes lyfter B-Klass

Bil / Mercedes
Mercedes B-Klass generation två har hunnit bli tre år gammal och tillverkaren har lyckats sälja iväg omkring 350 000 stycken exemplar. Nu är det dags för en facelift, även om den är liten.

Det den som har skarpa ögon ser är att strålkastarna har fått varselljus i sig och dessa går nu även att få med LED (dock ej till B-Klass Electric Drive eller Natural Gas Drive av någon anledning). Det sitter även en ny stötfångare i fronten. Baktill har lamporna uppdaterats med nytt utseende och LED och även här har kofångaren uppdaterats. Insidan har fått sig en översyn och nu har även denna modell den fristående pekskärmen på åtta tum på instrumentpanelen.

I november presenteras B-Klass Electric Drive som har en elmotor på 180 hästar och en räckvidd på 17 mil.
teknikensvarld.se +

Local Motors 3D-printar bil

Bil / Nyheter
3D-skrivartekniken forsar fram i 180 km/h och nu kan man till och med skriva ut hela bilar! Local Motors demonstrerar hur det hela fungerar på International Manufacturing Technology Show.

Bilen som kallas för Strati Concept är en liten öppen sportbil designad av Michele Anoe. Den består av 40 stycken utskrivna delar och när den är klar får den en elmotor under skalet.

Skrivaren som Local Motors använder ska kunna skriva ut omkring 18 kilo kolfiberarmerad plast i timmen, vilket innebär att det skulle ta 44 timmar att skriva ut hela bilen.

Spana in projektet på länken nedan.
via Autoevolution

localmotors.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen