Kör inte bil och fånga Pokémons

Brasiliansk reklam påpekar det vi alla borde respektera

Man ska inte försöka fånga Pokémons och köra bil. Så är det bara. Brasilianska Detran-GO (passande namn) har gjort den här rätt svarta men starka reklamen för att påpeka detta lite mer.

adsoftheworld.com +

Audi får smäll på fingrarna för reklamfilm

Så där fort får man väl inte köra?

Bil / Audi

Hur gör man reklam för en sportbil? Med en reklamfilm där det känns som att den går så snabbt som den faktiskt kan gå? I en miljö som liknar helt vanliga vägar? Det tyckte Audi var en bra idé när man skulle göra reklam för nya Audi R8.

Det tyckte dock inte Advertising Standards Authority, som nu förbjuder Audi att sända reklamfilmen igen och säger till dem och Volkswagen-gruppen att vara lite mer ansvarsfulla i fortsättningen.

Audi och sin sida tyckte att man ville visa att bilen bjuder in till mer fokuserad, och där med ansvarsfull, körning. Vad tycker ni, går det för snabbt i filmen?

asa.org.uk +

Jeremy Clarkson listar det senaste årets bästa bilar

Volvo XC90 D5 AWD är med på listan!

Jeremy Clarkson har ju fått sparken från Top Gear och är snart på gång med sin nya serie The Grand Tour, men han skriver också i The Sunday Times. I gårdagens krönika pratar han om vad som gör en riktigt bra bil och passar samtidigt på att lista det senaste årets (typ) bästa bilar. Och med på listan är en Volvo! Närmare bestämt Volvo XC90 D5 AWD.

Jeremy gillar att den är stor för att den faktiskt också är stor på insidan. Att det knappt finns några knappar och att allt styrs från skärmen. Att den är superskön att köra, nästan för skön. Men somnar man så väcker bilen en så det är nästan lugnt det med. Finaste är ändå slutet, Jeremy är ju britt och då ligger Land Rover varmt om hjärtat.

This car is so good in fact that it’d be ideal for those who find the offerings from Land Rover a bit — how can I put this? — pratty.

Andra bilar på listan är Mazda MX-5, Alfa Romeo 4C, Mercedes-AMG GT S, Ford Focus RS, Ford Mustang, Vauxhall Zafira Tourer, BMW M2, Ferrari 488 GTB och Lamborghini Aventador.

driving.co.uk +

Liten kamera på liten leksaksbil

Resulterar i en riktigt skön åktur!

Att åka berg- och dalbana fast inte på räls utan i en vanlig bil, det hade jag aldrig gjort. Aldrig. Eller kanske. Det hade varit härligt. Lite av hur det skulle kännas får vi se i den här videon då vi följer en leksaksbil ner för en lång bana. Eller det är flera delklipp ihopklippta till ett, men känslan är där i alla fall.

youtube.com +

Nu får vi se fronten på Mercedes-Maybachs galna koncept

Får namnet Vision Mercedes-Maybach 6

I förra veckan visade Mercedes lite oväntat upp sidolinjen på ett nytt koncept. Nu har vi fått en ny bild och ett namn på härligheten; Vision Mercedes-Maybach 6. 6:an står för sex meter, för det är så lång den här galna coupén kommer att bli.

Om den blir verklighet får vi se men det visar ändå vart Mercedes verkar vilja ta Maybach nu när det inte är ett eget märke utan är betydligt mer Mercedes. Det verkar fortfarande bli lyx, lyx och mera lyx men på ett lite annorlunda sätt.

Vision Mercedes-Maybach 6 visas upp på Pebble Beach på torsdag.

facebook.com +

Volkswagen förbjuder sina anställda att spela Pokémon Go

Bilbyggarna är rädda för industrispionage

OBS! Bilden är ett montage.

Pokémon Go spelas av praktiskt taget alla i hela världen, eller i alla fall av några i de länder som spelet släppts i, och enligt statistik från Google Trends är spelet mer populärt än vad iPhone 5 var när telefonen släpptes under hösten 2012. Volkswagen verkar inte riktigt vilja att företagets anställda ska spela det populära mobilspelet och har skickat ett mail till sina 70 000 anställda där det står att de anställda inte får spela, eller ens ha appen installerad på sina telefoner.

Anledningen till detta är för att Volkswagen anser att appen kan leda till industrispionage då spelare kan råka fotografera saker som inte ska delas med omvärlden, samt att appen registrerar en hel del geografisk information.

jalopnik.com +

Nytt hack kan låsa upp 100 miljoner Volkswagen-bilar

Fungerar på nästan alla modeller från 1995 och framåt

Foto: Pixabay

Ett nytt trådlöst hack gör det möjligt att låsa upp Volkswagen-bilar på upp till 100 meters avstånd. Hacket ska fungera på modeller tillverkade mellan 1995 och 2012 och det kan handla om så många som 100 miljoner bilar. Det forskarna har gjort är att "lyssna" av de krypteringsnycklar som används till bilarna, och på så vis fått den information som krävs för att kunna låsa upp. Även modeller från Audi och Skoda skulle kunna öppnas på detta vis.

I sina undersökningar har forskarna inte använt något annat än en dator och en simpel och billig Arduino-radio som vem som helst kan få tag på. Den används för att snappa upp offrets nyckelsignaler och sedan föra över dessa till en annan nyckel.

Nedan finns en intervju om detta med Martin Törngren som är professor i inbyggda styrsystem vid KTH.

Läs mer om allt på länken.

via Sveriges Radio wired.com +