Seat överraskade Spaniens kung med att renovera hans första bil

Bil / Seat

Spaniens kung, Felipe VI, fick på sin 18-årsdag en guldig Seat Ibiza årsmodell 1986 av sin far Juan Carlos. Det har som bekant gått några år sedan dess och när mätarställningen slog över 15 000 mil blev bilen stående. Nu har Seat själva renoverat och startat upp den för första gången på 16 år, och när kungen nyligen var på besök på Seats fabrik i Martorell fick han återigen återförenas med sin första bil.

Bilen kommer nu att ställas ut i en kollektion tillsammans med 250 stycken andra historiska Seat-bilar.

www.carscoops.com +

Volvo ska sälja alla modeller online

Bil / Volvo

Biltillverkare är, förutom möjligen Tesla då, väldigt fokuserade på sina återförsäljare och alla de bilmässor som hålls var och varannan vecka runt om i världen. Nu tänker Volvo gå en lite annan väg när man kommer att, med tiden, se till att alla deras modeller går att köpa online.

Man har redan börjat med XC90 som går att bygga och beställa på nätet där man även lägger handpenningen. Sedan går man till närmsta handlare och fixar resten av slantarna och får den levererad.

Man säger samtidigt att man i princip kommer att sluta ställa ut på de stora bilmässorna. Man kommer att fokusera på en mässa i Europa, en i Nordamerika och en i Asien per år och sedan hålla egna event när det är dags att presentera något.

Låter som två mycket kloka idéer.

En stackars oskyldig Mini Cooper blir krossad

Bil / Övrigt

En av bilarna på min "vill ha"-lista är helt klart ett exemplar av den gamla Mini Coopern. Men det är svårt att hitta fina exemplar och gör man det är de är fortfarande lite för högt prissatta för att det ska kännas kul. Därför skär det lite extra i mig när jag får se det här klippet där U.S. Border Patrol krossar vad som ser ut att vara en hyfsat frisk bil.

Anledningen till det hemska tilltaget var att bilen importerats olagligt. Vill du veta mer om detta kan du läsa här.

www.leftlanenews.com +

Jaguar utvecklar genomskinliga A-stolpar

Bil / Jaguar

Volvo försökte göra A-stolpen i bilen så lite i vägen som möjligt med konceptbilen SCC. Vindrutan fortsatte liksom även ut i stolpen vilket gjorde att man fick lite mer vy och på så vis kanske kunde upptäcka sånt man annars hade missat. SCC blev sedan C30 men stolpen följde tyvärr inte med. Nu visar Jaguar Land Rover upp samma tänk fast mer avancerat - helt genomskinliga A-stolpar.

De nya stolparna är en del i projektet "360 Virtual Urban Windscreen" som vi har sett tidigare, där bland annat en genomskinlig huv med samma teknik visades upp. Det hela fungerar genom att ett gäng kameror på utsidan av bilen projicerar det som stolparna döljer på stolparna. På det viset ser man igenom dem och slipper några döda vinklar.

En annan sak som tillverkaren håller på att ta fram är en så kallad "Follow-Me"-funktion till navigeringen. Det innebär att en "spökbil" projiceras på vindrutan som i sin tur guidar dig dit du ska, det enda du behöver göra är att följa bilen framför dig. Du slipper hålla koll på en heads-up-display, räkna avfarter eller stirra på pilar.

När de båda teknikerna kommer att hitta ut på marknaden är oklart, men helt klart är att de är på väg.

www.autoevolution.com +

Trailer för Top Gears julspecial

Bil / Nyheter

Den 27 december har den första delen i Top Gears nya julspecial premiär. Klippen spelades in i Patagonien och i specialen får vi se när gubbarna kör tre olika gamla sportbilar.

Som ni kanske redan har hört är det också under denna resa som det blev en väldans massa skriverier kring gruppen och mer om det kan ni läsa här.

www.carscoops.com +

Officiell skiss på nya Skoda Superb

Bil / Skoda

Skoda visar nu upp en första officiell skiss på hur nya Superb kommer att se ut. Det här ska enligt tillverkaren bli den bästa bilen de någonsin har tillverkat och den ska vara starten på en ny era.

Världspremiären äger rum på bilmässan i Genève i mars.

teknikensvarld.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen