Lastbilschaufför struntar i att det har varit översvämning

Bil / Övrigt

Det har varit översvämning i staden Sumter men det är inget som den här lastbilschaffisen verkar bry sig särskilt mycket om.

Poppig konceptbil från Nissan för den digitala generationen

Bil / Nissan

På Tokyo Motor Show visas de allra mest spännande bilarna upp, eller i alla fall de som fortfarande vågar ta ut svängarna rejält. I Nissans monter kommer bland annat den här eldrivna bilen att stå. Den heter Teatro For Dayz och det är en liten och kompakt men ändå rymlig konceptbil vars insida är helt klädd med skärmar. Den är framtagen speciellt för den digitala generationen av människor som i princip började peka på en platta på förlossningsavdelningen. Nissans produktplanerare Hidemi Sasaki säger följande:
"The generation now getting their first driver's licenses has always been connected through digital devices, email, social media and so forth. What moves these digital natives is capturing experiences in photos and videos and sharing them. Friends respond with `likes' and share the experience further. What's important is not whether something is experienced personally or virtually. What matters is the process of sharing."
Nissan tror därför att bilen som dessa kommer att vilja ha är den som fungerar ungefär som en surfplatta gör i dag. Teatro for Days är i princip en sådan på hjul, så den borde ju passa utmärkt. Förutom skärmar på utsidan där man kan utrycka sig själv med bilder och ord finns det alltså även massa skärmar på insidan, som alla kan kopplas till en smart telefon eller surfplatta. Detta fungerar givetvis endast när bilen står still, för som vi vet distraherar dessa handhållna prylar redan tillräckligt under körning som det är i dag.

www.carscoops.com +

Uniti - ny elbil från Sverige

Bil / Nyheter

Dagens bilar är uråldriga och har i princip tillverkats på samma vis i 30 år. Det anser i alla fall grundarna till den nya svenska elbilen Uniti. Deras bil kommer nämligen att vända upp och ner på elbilsmarknaden och skilja sig från allt annat vi sett tidigare.

Man säger sig ha en prototyp på gång som väntas bli klar i slutet på 2017. Den är tvåsitsig, går endast på el och har ett batteri på 15 kWh. Räckvidden vid normal stadskörning anges till 15 mil. Målet är att skapa en hållbar bil så därför är bland annat materialen i kupén hampa och biokompositer med linfiber.

Vad tror ni?

via Teknikens Värld www.iamuniti.com +
New Swedish electric city car to challenge the global automotive industry

The social, environmental and economic consequences of the automotive industry are part of the motivation for the development of an ingenious and unique electric city car, Uniti. With a philosophy that challenges current business practices, the usage of fossil fuels, and 'old mechanics', as well as questioning the entire logic of city mobility, Uniti relies instead on a balance of advanced technology and human-centric design. The global team, headquartered in Sweden, believes Uniti is a serious contender for a much needed disruption in the automotive industry. "It is time for a more futuristic and less destructive driving experience", says Uniti co-founder Lewis Horne, arguing that current design norms are outdated and excessively 'plastic'.

Recent events in the automotive industry highlight the need for more openness, transparency and trust, which is why the team has opted to make the design and development process is open and patent-free from the beginning. They hope this will encourage additional market entrants, to accelerate the emergence of more sustainable vehicles.

An intensive study is underway at Lund University to determine the most efficient vehicle configuration, production methods and materials. This in-depth analysis is intended to challenge any assumptions currently restricting city mobility. The prototype under development at Lund University's 'ProLab' is a 15kW electric city car designed for high performance in an urban environment, That is vastly more sustainable not just in terms of the energy source, but of the product itself throughout its life cycle. Uniti will be a two-seater vehicle, with one seat behind the other, and a spacious interior with a distinctly 'sci-fi' feeling. The materials used, such as hemp and flax fiber biocomposites, will maintain a premium feeling with an organic nature.

The open design and development process for Uniti is unconventional. Instead of starting with the accepted configuration of cars and building from there, the team has opted for a new beginning. This has resulted in a very progressive design, matching contemporary user interaction and the expectations of modern technology enthusiasts.

The recent release of their launch video highlights their purpose ambitious and radical strategy.

About Uniti

Sweden based Uniti is developing a unique and ingenious electric city car that encourages a shift towards an open, human-centric, and sustainable future for automotive.

Nytt dragrace anordnat av Motor Trend

Bil / Övrigt

Motor Trend har varje år i fem års tid nu ställt ett gäng nya sportbilar mot varandra i ett dragrace och nu är det dags för årets race. Nio stycken bilar deltog och dessa var Bentley Continental GT3-R, Cadillac ATS-V, Cadillac CTS-V, Chevrolet Corvette Z06, Lexus RC F, Mazda MX-5, Mercedes-AMG C 63 S, Mercedes-AMG GT S, Porsche Cayman GT4 och Volkswagen Golf R.

Ett längre klipp som visar vilken av alla dessa åk som är bäst att köra ser vi här nedan.

teknikensvarld.se +

LeVar Burton förklarar självkörande bilar

Bil / Självkörande bilar

Klipp från det amerikanska barnprogrammet Reading Rainbow där LeVar Burton åker i en självkörande bil och förklarar hur dessa bilar egentligen fungerar.

Så fungerar autopilot-gränssnittet i nya Volvo XC90

Bil / Volvo

Självkörande bilar är ett hett ämne just nu och självklart är Volvo med på banan. 2017 ska man börja köra omkring med autonoma XC90s i Göteborg och i den här nya videon får vi se lite mer hur detta kommer att se ut för den som sitter i bilen.

www.carsuk.net +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen