Nya Porsche Panamera läcker ut

Läcker?

Om bara några dagar kommer Porsche att officiellt presentera nya Panamera men som vanligt har Internet varit i farten och läckt ut några bilder i förtid. Det vi ser här är Turbo-versionen.

Som väntat uppdateras designen en aning och det som skiljer sig mest är väl baken som numera liknar lillebror 911 ännu mer. Fronten är också den ny och här hittar vi strålkastare som kombinerar gamla Panamerans design med både 911 och 718-serien.

Rykten säger att bilen ska ha bantat omkring 90 kilo jämfört med föregångaren. Under locket ska det bland annat finnas en ny dubbelturbomatad V8:a på 4,0 liter som ska ge 550 hästar.

Premiären äger rum den 28 juni.

carscoops.com +

Grimsel är nu världens snabbast accelererande elbil

Gör 0-100 km/h på 1,513 sekunder

Studenter vid ETH Zürich har tagit fram vad som nu är världens snabbast accelererande elbil. På bara 1,513 sekunder lyckades man nämligen ta sig från stillastående till 100 km/h med bilen som kallas för Grimsel. Det är vårdslöst snabbt. Fundera bara på vad du själv hinner att göra under den tiden, själv hinner jag inte ens säga brackelikrankelfnatt. Det förra rekordet löd 1,779 sekunder.

Grimsel väger in på 168 kilo och har en elmotor i varje hjul som tillsammans genererar över 200 hästar och ett vrid på hela 1 695 Newtonmeter. Elmotorerna kan sedan regenerera upp till 30 procent av den förbrukade energin tillbaka till batteriet under inbromsning.

Bonusklipp nedan.

blackflag.jalopnik.com +

Volvo gasar vidare med Volvo V90 Bi Fuel

Klarar sig 40 mil på enbart gas

Volvo låter nyheterna sippra ut en efter en och den senaste är att nya V90 nu finns som Bi Fuel. Den är baserad på samma motorteknik som föregångarna Volvo V60 och V70 Bi Fuel och på bara gas ska du få en räckvidd på 40 mil. Bilen går att beställa i dag och kostar från 387 900 kronor. Byggstart blir i höst.

Bilen baseras på T5 och har alltså en turboladdad bensinfyra på 254 hästar och 350 Newtonmeter under huven. Motorn kopplas till en åttastegad automatlåda. Bensintanken rymmer 55 liter och i gastanken ska man få in 18 kilo gas. Miljödeklarationen är inte klar än men den väntas visa samma siffror som V70 gjorde vilket innebär 120 gram i utsläpp på metandrift och 40 gram i utsläpp när man kör på 100 procent biogas.

Idiot trycker in Porsche Cayenne i för litet garage

Troligtvis handlar det om en smitning från en olycka

Ibland måste man bara inse att garaget är för litet för bilen och ge upp, men det gör inte den här föraren som tvingar in en stackars Porsche Cayenne i ett litet utrymme. Det hela verkar handla om en smitning efter en olycka, speciellt eftersom ena framhjulet är helt demolerat. Gör det det kan vi ju bara hoppas att personen i bilen åker dit illa kvickt.

McLaren presenterar 570S Sprint

För dig som bara vill köra bana

Precis som McLaren lovade tidigare i år var det ytterligare en banversion av modellen 570S på gång. Den skulle få tilläggsnamnet Sprint och i dag presenterades den. Bilen får endast brukas på banan och är som väntat en ännu hårdare version av 570S. Motorn är samma dubbelturbomatade V8:a på 3,8 liter som man använder i alla andra modeller och denna kopplas till en sjustegad SSG-låda. Vad motorn bjuder på i effektväg får vi tyvärr inte reda på för tillfället men McLaren försäkrar att bilen kommer att engagera föraren ordentligt och bjuda på ett trevligt ljud.

Som vi kan se förses bilen med en stor vinge på bakluckan och den får även ett nytt kjolpaket som bland annat bjuder på extra downforce-vingar i fronten. Fälgarna är i magnesium, försedda med centrumbult och klädda med slicks från Pirelli. Interiören består numera av en bur, en brandsläckare och en ordentlig racingstol med sexpunktsbälte. Passagerarstol är tillval.

Världspremiären äger rum på Goodwood Festival of Speed. På prislappen står det strax under 220 000 dollar och de första kunderna får sina bilar nästa år.

carscoops.com +

Dodge säger hej då till Viper med fem specialversioner

Nästa år läggs modellen ned

1992 rullade Dodge ut modellen Viper. En rejäl muskelbil med enorm V10-motor plockad från en lastbil. Planen var att bygga den absolut bästa amerikanska superbilen. Riktigt så blev det inte tyvärr. Nästa år är det dags för modellen att få somna in för evigt då den säljer för dåligt. För att förstå lite hur dåligt den faktiskt har sålt kan man jämföra med konkurrenten Corvette C7 som det går riktigt bra för. Under hela förra året var det endast 676 stycken personer som valde att köpa en Viper, i hela världen. Bara i maj månad har 2 673 stycken personer valt att lägga sina pengar på en Corvette, och då snackar vi endast om hemmamarknaden USA. Som om inte detta vore en orsak god nog att lägga ned kommer inte bilen att klara de nya amerikanska säkerhetsreglerna som dyker upp nästa år. Då måste nämligen alla nya passagerarbilar vara utrustade med sidokrockgardiner.

Dodge firar nu av modellen med inte mindre än fem stycken (även om bara fyra syns här) specialversioner och om två dagar går det att beställa någon av dem. Det handlar om Dodge Viper 1:28 Edition ACR, Dodge Viper GTS-R Commemorative Edition ACR, Dodge Viper VoooDoo II Edition ACR, Dodge Viper Snakeskin Edition GTC och Dodge Dealer Edition ACR, alla i begränsade upplagor. Vad de olika versionerna bjuder på kan ni läsa om i pressmeddelandet nedan.

autoevolution.com +
Visa
Pressmeddelande
DODGE CELEBRATES 25TH ANNIVERSARY AND FINAL YEAR OF VIPER PRODUCTION WITH FIVE EXCLUSIVE LIMITED-EDITION MODELS

New 25th anniversary limited-edition models feature exclusive content to commemorate the final year of Viper production
1:28 Edition ACR (American Club Racer) – Celebrating the current Laguna Seca single-lap record of 1:28.65
GTS-R Commemorative Edition ACR – One of the most iconic Viper liveries of all-time
VoooDoo II Edition ACR – Rebirth of the VooDoo ACR
Snakeskin Edition GTC – Inspired by the original Snakeskin, now with unique snakeskin stripe
Dodge Dealer Edition – Viper ACR special edition available through Tomball and Roanoke Dodge dealers
Each limited-edition Viper model features a serialized instrument panel badge with the model name that can be customized with the customer’s name
Customers can begin ordering special edition Vipers on June 24, 2016
The 2017 Viper is available in more than 50 million unique build configurations, including the ACR package, through the “1 of 1” customization program for a truly one-of-a-kind snake American hand-built supercar
June 21, 2016 , Auburn Hills, Mich. - The Dodge brand is celebrating the 25th anniversary of the Dodge Viper with five limited-edition models that commemorate the final year of Viper production and highlight several of the most iconic special edition Vipers of the past.

“The Dodge Viper has had a great run, and 25 years after it was first introduced, it leaves the supercar world reaching for the records it continues to set,” said Tim Kuniskis, Head of Passenger Cars, Dodge, SRT, Chrysler, and Fiat – FCA, North America. “With more track records than any production car in the world, the Dodge Viper ACR will live on as the fastest street-legal Viper track car ever, the car that has set the benchmark for all that follows in its tracks.”

One of the most unique and exotic high-performance machines on the road today, Dodge is honoring the Viper’s rich, colorful and exceptional performance heritage on and off the track by paying tribute to some of the most iconic Vipers in its history. Beginning on June 24 and new for 2017 model year, customers can order their special snake in the following exclusive special edition configurations:

Viper 1:28 Edition ACR
Pays tribute to the current production car single lap record of 1:28.65 set by champion driver Randy Pobst in a 2016 Dodge Viper ACR at historic Laguna Seca Raceway in Monterey, Calif., in October 2015
Features black exterior and painted rear wing with red ACR stripes, Extreme Aero Package, Carbon Ceramic brakes, 1:28 Edition exterior sill decal, ACR interior with red accent stitching, serialized instrument panel 1:28 Edition badge, along with a custom car cover that matches the exterior paint scheme and showcases the customer name above the driver’s side door
As many as 28 units of this new special edition configuration will be built for the 2017 model year
Looking back in Viper history: Using the same track record theme, Dodge previously produced 33 units of the 2010 Viper ACR 1:33 Edition to tout its previous track record of 1:33.915 set by SRT dynamics engineer Chris Winkler at Laguna Seca Raceway in November 2009

Viper GTS-R Commemorative Edition ACR
Designed to pay tribute to one of the most distinguishable and iconic Viper paint schemes of all time – the white and blue combination of the 1998 Viper GTS-R GT2 Championship Edition
Features Pearl White exterior with Blue Pearl GTS stripes, Extreme Aero Package, Carbon Ceramic brakes, Exterior Carbon Package, unique red Stryker badge decal, GTS-R exterior sill decals, USA flag B-pillar decals, ACR interior with red accent stitching, Header Red seat belts, serialized instrument panel GTS-R badge and a custom car cover that matches the exterior paint scheme and showcases the customer name above the driver’s side door
As many as 100 units of this new special edition configuration will be built for 2017
Looking back in Viper history: 100 units of the 1998 Viper GTS-R GTS Championship Edition were produced to commemorate the Viper winning the 1997 FIA GT2 championship

Viper VoooDoo II Edition ACR
Modeled after the original 2010 Viper VooDoo edition
Features black exterior and graphite metallic ACR driver’s stripe with red tracer outline, Extreme Aero Package, Carbon Ceramic brakes, VoooDoo II exterior sill decals, ACR interior with silver accent stitching, serialized instrument panel VoooDoo II badge and custom car cover that matches the exterior paint scheme and showcases the customer name above the driver’s side door
As many as 31 units of this new special edition configuration will be produced for 2017
Looking back in Viper history: 31 units of the original VooDoo Viper ACR were built in 2010

Viper Snakeskin Edition GTC
Color was inspired by the original 2010 Snakeskin ACR
Features new Snakeskin Green exterior with a custom snakeskin patterned SRT stripe, Advanced Aerodynamics Package, GT black interior, serialized instrument panel Snakeskin badge and a custom car cover that matches the exterior paint scheme and showcases the customer name above the driver’s side door
As many as 25 units of this new special edition configuration will be produced for 2017
Looking back in Viper history: 31 units of the original Snakeskin Viper ACR were built in 2010

Dodge Dealer Edition ACR
Available exclusively through Dodge’s highest sales volume Viper dealers, Tomball Dodge of Tomball, Texas, and Roanoke Dodge of Roanoke, Ill.
Features Viper White exterior with Competition Blue center stripe, Adrenaline Red driver stripe, Carbon Ceramic brakes, Extreme Aero Package, ACR interior with red accent stitching and custom car cover that matches the exterior paint scheme and showcases the customer name above the driver’s side door
Serialized instrument panel ACR badge
As many as 33 units of this new special edition configuration will be produced for 2017

Industry-first ‘1 of 1’ Viper customization program continues
Continuing for the 2017 model year is the exclusive Viper “1 of 1” customization program that enables buyers to create their one-of-a-kind “Snake” from the ground up. With 16,000 exterior color options, including matte exterior finishes, 24,000 custom stripe colors, 11 wheel options, 16 interior trims and seven aero packages, three brake packages and four suspension options, there are more than 50 million ways for buyers to customize their one-of-a-kind Dodge Viper. Each “1 of 1” model Viper features a personalized instrument panel badge with customer’s chosen name to commemorate their exclusive design. No two customers can order the same configuration, including color, in the same model year

ACR model returns as ultimate street-legal racer
The Dodge Viper ACR returns in 2017 as the indisputable “ultimate street-legal race car” with significant aerodynamic and suspension upgrades. Relaunched in 2016, the third edition (1999-2002, 2008-2010) of the Viper ACR has taken the performance car world by storm with more track records than any production car in the world — a total of 13 road course lap records as certified by the Sports Car Club of America.

About Viper
All 2017 Dodge Vipers are powered by the iconic all-aluminum 8.4-liter V-10 engine that delivers 645 horsepower and 600 lb.-ft. of torque — the most torque of any naturally aspirated sports car engine in the world. Standard safety features include electronic multistage stability control, traction control and a new four-channel anti-lock brake system.

Since 1992, Dodge and SRT have built approximately 30,000 Vipers at the Mack Avenue Assembly (1992–1994) and Conner Avenue Assembly Plant (1995–current), both in Detroit.

About Dodge Brand
The Dodge brand is America’s mainstream performance brand. With the purification of the brand and consolidation with SRT, Dodge is getting back to its performance roots with every single model it offers. The Dodge and SRT brands offer a complete lineup of performance vehicles that stand out within their own segments. Dodge is the “mainstream performance” brand and SRT is positioned as the “ultimate performance” halo of the Dodge brand, together creating a complete and balanced performance brand with one vision and one voice.

From muscle cars to compact cars, minivans, crossovers and full-size SUVs, the Dodge brand’s full lineup of 2016 models deliver best-in-class horsepower, class-exclusive technology, unmatched capability and a slew of cool features, such as LED headlamps, Dodge signature racetrack tail lamps, dual exhaust, 8.4-inch touchscreen infotainment centers and 7-inch thin-film transistor (TFT) customizable gauge clusters, to name a few. For the 2016 model year, customers will be able to drive the new 2016 Dodge Charger and Challenger, as well as the Dodge Challenger SRT Hellcat and Charger SRT Hellcat. The Dodge brand lineup also includes the Dodge Dart, Durango, Grand Caravan and Journey, including the Crossroad model, and its flagship, the Dodge Viper.

Snart kan det bli olagligt att köra falska polisbilar

Regeringen tar beslut idag

Inte en äkta polisbil.
Foto: Pixabay

Regeringen beslutar idag att det ska bli olagligt att köra runt med falska polisbilar som fyller dessa kriterier:

Polismyndighetens eller Säkerhetspolisens heraldiska vapen eller något som lätt kan förväxlas med dessa samt ordet polis i olika sammansättningar och böjningsformer och ord som lätt kan förväxlas med det.

Från och med årsskiftet kommer det bli olagligt att köra runt med falska polisbilar och straffet för det kommer bli böter.

expressen.se +