Toyota visar Pokémonbilar

Spel / Nintendo
På den japanska leksaksmässan Tokyo Toy Show har Toyota visat upp två rätt så udda konceptbilar. Det är en modell som kallas för Toyopet och föreställer Pokémon-figurerna Pikachu och Fennekin.

Troligtvis kommer dessa bilar inte släppas ut på marknaden utan bara fungera som utställningsexemplar men jag hade då verkligen inte tackat nej till att får brumma runt med en knallgul Pikachu-bil! Hur coolt som helst.
www.japantrends.com +

Så mycket kostar utrustningsnivåerna till BMW i8

$$$
Bil / BMW
BMW lanserar den nya modellen i8 lite senare i höst och om du skulle vara sugen får du räkna med att lägga ut 1 199 000 kronor för att få nycklarna till ett exemplar. Mycket pengar helt klart, men som vanligt går det att krydda prislappen ytterligare genom att bocka för lite extrasaker i utrustningslistan. Här kan vi visa exakt vad de grejerna kostar, om än i dollar.

Bilen kommer att erbjudas med tre olika utrustningsnivåer och dessa kallas för "Giga World", "Tera World" och "Pure Impulse World" och det är Giga som är instegsnivån. För den får du betala 2 000 dollar och för det får du förutom den vanliga utrustningen skinnklädsel som går i vitt eller svart. Nästa nivå kostar 3 000 dollar och då får du blåa säkerhetsbälten och en läder- och tyginteriör som går i brunt. Toppversionen går loss på hela 10 800 dollar extra och då förväntar man sig kanske något alldeles extra - men icke. Det enda som tillkommer är ett innertak i antracit. Har man spenderarbyxorna på kan man få upp priset för en i8 till 149 250 dollar, och det är när man valt till lacken Crystal White Pearl Metallic som kostar 1 800 dollar extra.

i8 har mycket utrustning från start så är man inte så noga med vilken färg bältena har nöjer man sig antagligen med en basversion.
www.carscoops.com +

Skoda visar skiss på nästa Fabia

Bil / Skoda
På bilmässan i Paris i oktober planerar Skoda att visa upp den tredje generationen av modellen Fabia. Nu delar tillverkaren med sig av en skiss på hur bilen kommer att se ut.

Nya Fabia kommer att bli bredare och lägre än sin föregångare, och som vanligt säkrare, snålare och mer effektiv. Formspråket som skissen visar gör det omöjligt att inte ta bilen för en Skoda och en del element från konceptbilen VisionC hittas även här.
www.autoexpress.co.uk +

Mazda visar nya Mazda2

Bil / Mazda
Mazda2, eller Demio som den heter i Japan, visas nu upp och visst behåller den lite av Hazumi-konceptet som visades upp i mars. Nu matchar 2:an bättre designmässigt med Mazda3 och Mazda6.

Tre olika motoralternativ erbjuds till en början - en SKYACTIV-G 1.3-liter med 99 hästar eller en på 1.5 liter och 105 hästar. Den tredje är en SKYACTIV-D-diesel på 1.5 liter och 104 hästar. Till motorerna kopplas antingen en sexväxlad manuell eller automatisk växellåda.

Insidan ska ha städats upp en del och går att få i alla möjliga olika färger och former. I mittkonsolen sitter en pekskärm som man styr via ett hjul nere vid handbromsen, eller genom att peta på den.

Så mycket mer får vi inte reda på för tillfället tyvärr. Bilen lanseras senare i år.
www.carscoops.com +

Nu är Smart ForTwo och ForFour officiella

Bil / Smart
Igår läckte ett gäng bilder på nya Smart ForTwo och ForFour ut och som lovat blev bägge bilarna senare på kvällen officiella. Kanske kan dessa nyheter sätta fart på försäljningen som inte varit den bästa på senaste, förra månaden registrerades nämligen endast en ny Smart ForTwo. Och för de som behöver lite mer plats återupplivas nu den större ForFour igen.

Nya ForTwo behåller samma längd som föregångaren - 2.69 meter. På bredden mäter den 1.66 och på höjden 1.55. ForFour är som väntat längre och mäter istället in på 3.49 meter. Där bak under bagagerumsgolvet sitter motorn som är ett val av tre olika trecylindriga snurror. Det finns 1-liters på 60 eller 70 hästar och en turbomatad 0.9-liters som ger 90 hästar. Till motorerna kopplas antingen en fempetad manuell låda eller en sexstegad automatlåda med dubbelkoppling som i sin tur driver bakhjulen.

Lanseringen sker i november och priserna ska vara i ungefär samma liga som föregångarna.
teknikensvarld.se +

Evo testar Ariel Atom 3.5R

Bil / Nyheter
Evo har nu fått testa det senaste från Ariel - Atom 3.5R. Denna lilla rackare har 350 hästar, driver på bakhjulen och är som väntat inte särskilt tung. Hur det fungerar i det typiska brittiska vädret regn går att beskåda i den här videon.
jalopnik.com +
bloggportalen