Mercedes Concept Coupe SUV

Bil / Mercedes
Mercedes visar idag upp ytterligare en nyhet - Concept Coupe SUV. Det är en modell som utan att hymla är en direkt konkurrent till BMW:s X6. Bilen baseras på modellen ML och har som vi kan se ett rätt så sluttande avslut där bak.

Bilen kommer att ställas ut på den kommande bilmässan i Peking och i anslutning till detta får vi reda på mer om den.
www.carscoops.com +

Bentley visar Mulsanne som hybrid

Bil / Bentley
Tiderna förändras. Idag kan du köpa smör på tub och Raider heter numera Twix. Och Bentley stoppar ner ett hybridsystem i sitt lyxskepp Mulsanne. Premiär för konceptet blir i slutet på månaden.

Mulsanne agerar dock bara skal för tekniken. Det färdiga systemet kommer att presenteras först i den kommande suven - som också är ett nytt område för Bentley. Mot slutet av det här årtiondet kommer dock de flesta av biltillverkarens bilar att erbjudas som hybrider. I Mulsannes fall har den 25 % mer pulver samtidigt som den släpper ut 70 % mindre CO2. På bara el ska man kunna komma fem mil.

Nu väntar vi bara på att Rolls-Royce ska bygga en minibuss.
www.zercustoms.com +

Ny teknik från Land Rover låter dig se igenom huven

Bil / Land Rover
Land Rover visar nu upp en intressant prototyp på teknik de håller på att ta fram. Det hela handlar om ett gäng med kameror som tillsammans med tekniken gör huven "genomskinlig" så att du kan se stockarna och stenarna innan du kör sönder något.

Kamerorna är placerade i grillen och de skickar i sin tur en videoström till en stor head-up-display som i dina ögon får det att se ut som om hela huven går att se igenom. Du ser då marken och hur hjulen står. Perfekt när man är ute och offroadar.

Den nya tekniken kommer att finnas i konceptet Discovery Vision Concept som visas upp i New York nästa vecka.
www.autoexpress.co.uk +

Kör smartare med Enerfy

Bil / Övrigt
Svenskutvecklade Enerfy Driving är ett paket som är avsett för ge bilförare bättre koll på hur miljösmart de framför sitt fordon.

Paketet består av en OBD-läsare (On-Board Diagnostics) samt en tillhörande iOS/Android-app och med hjälp av detta kan bilister logga hur de kör, kolla av den loggade datan i appen samt ladda upp sin data till Enerfys molnlagring. Då all den loggade datan lagras i molnet kan man sedan jämföra om man kör miljösmartare än sina polare eller andra bilister.

Enerfy Driving säljs nu i en introduktionskampanj för 299 kronor men längre fram kommer priset att stiga till 445 kronor.
  tack Per U

www.enerfydriving.com +

Oskyldig bil blir parkeringsmisshandlad

Bil / Övrigt
Det absolut farligaste du kan utsätta din bil för är offentliga parkeringar. Inte för att det är dyrt att parkera eller för att man måste ha en p-skiva - utan för att folk runtomkring dig är idioter. Folk som bara tycker att en bil är en bil och som skiter fullständigt i om de skulle buckla eller göra ett märke i din bil. Eftersom det är förbjudet att ta upp två rutor kan man försöka att parkera så långt bort som man bara kan, men för att undvika de dörrsmällande stolpskotten gör man nog bäst i att ställa bilen hemma under en skumgummifilt i ett eget låst garage.

I den här hemska videon får vi se ett par som parkerar sin bil, och sedan slänger upp dörren rätt in i sidan på bilen bredvid. En normalt funtad person skulle vid det här scenariot skämts ögonen ur sig, och sedan lämnat sina uppgifter på bilens ruta och erkänt sitt uppenbarligen puckade beteende. Men icke, här hoppar paret istället in i bilen igen för att parkera någon annanstans och på så vis slippa bry sig och eventuellt ge skulden till någon annan. Som tur är fångas de båda på film.

Senast i helgen fick jag reda på att ett par vänners nylackade Volvo V60 blivit påkörd på en parkering och att gärningsmannen smitit utan att lämna sina uppgifter. Morr.
www.teknikensvarld.se +

Flippade Smartbilar

Bil / Smart
En Smart är liten och behändig när man ska parkera och liknande. Storleken gör den lätt men just detta har nu visat sig vara till bilens nackdel. I San Fransisco har nämligen ett par gäng satt i system att lyfta upp bilarna och ställa dem på baken eller vända dem upp-och-ned.

Om gärningsmännen fått inspiration från filmen Bilar framgår inte.
www.autoblog.com +
bloggportalen