m

CarPlay vs Android Auto - vilket system är bäst?

Har det hänt något på ett år?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Övrigt

Juri och Yakob från YouTube-kanalen TheStraightPipes testade för ett år sedan vilket system som var bäst, CarPlay eller Android Auto. Då failade båda systemen rätt mycket så nu kör man en omgång till. Har det hänt något på ett år är frågan!

Gullig racing med Toyota Yaris

Små bilar kan också

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Toyota

I Japan heter Toyota Yaris Toyota Vitz och bilmodellen har faktiskt en egen racingserie - Netz Cup Vitz Race. Här får vi se lite från ett sådant och det är ganska underhållande att se på. Racerbanan är klassiska Fuji International Speedway och de små rackarna gör allt för att komma upp i över 100 knyck.

Racet startar runt 4:30 in i klippet.

Volvo visar upp nya V60 den 21 februari

Premiären sker i ett villaområde

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Volvo

Volvo har nu skickat ut inbjudningar till uppvisningen av nya V60 och vi får då reda på att detta kommer att ske den 21 februari. Det som är lite kul är att premiären kommer att ske i ett villaområde utanför Stockholm. Dit kommer journalister och annat löst folk (vi) att slussas för att sedan ta del av avtäckningen på villornas garageuppfarter. Så är ni pepp på denna modell vet ni nu när den kommer att presenteras.

Videon ovan är från Garmin som presenterade lite nyheter på årets CES-mässa. Demonstrationen sägs ske på skärmen i kommande V60.

Föräldrar åtalas för sonens A-traktorkörning

Medhjälp till olovlig körning

En A-traktor
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

I somras stoppades en 17-årig kille i Sandskogen i Ystad av polisen när han kom körandes med en A-traktor. Det visade sig att bilen var manipulerad och gick fortare än vad som är tillåtet. Eftersom killen dömts för olovlig körning sedan tidigare blev det denna gång grov olovlig körning. Dessutom hade han inte stannat på polismans tecken så det blev åtal även för det. Nu åtalas även hans mamma och pappa för medhjälp till olovlig körning och grovt brott då åklagaren anser att de försett sin son med ett fordon som han inte får köra.

Skulle du vilja köpa en egen A-traktor kanske den här som sägs vara Sveriges häftigaste kan vara något? Den är just nu till salu.

488 GTO sägs få den kraftfullaste V8:an Ferrari skapat

Blir den snabbare än LaFerrari?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Ferrari

Ferrari har en smarrig version av modellen 488 GTB på gång och det handlar alltså om en GTO. Den ska ha premiär på bilmässan i Genève i mars men redan nu läcker det ut lite bilder på den och intressant fakta. Bland de läckta bilderna hittar vi ett par specifikationer och att bilen ska få den mest kraftfulla V8:an Ferrari någonsin har konstruerat. Snacket på stan är att den här också kommer att bli deras snabbare, och till och med klå storebror LaFerrari.

Motorn blir en vidareutveckling av den dubbelturbomatade vinkelåttan på 3,9 liter som sitter i 488 Challenge. Den kommer att vara tio procent lättare och effekten väntas bli mer än 700 hästar. Bilen får ännu bättre aerodynamik och en del av förbättringarna ska vara inspirerade av racerbilen 488 GTE. Stötfångarna fram och bak, huven och vingen kommer alla vara tillverkade i kolfiber. De 20 tum stora fälgarna ska också vara hela 40 procent lättare än de som sitter på 488 GTB och det är för att de också är i kolfiber. Insidan får en instrumentbräda som även den är i kolfiber samt sportigare stolar och aluminium på golvet. För att spara ytterligare vikt har man även skippat handskfacket så racerhandskarna får du lägga någon annanstans.

Uniqlo kommer till Stockholm!
Öppnar i höst 
223kg
+
Roger Åberg
Vackraste videon om kimchi!
Ren konst 
155kg
+
Roger Åberg
K-Speed specialbyggde en Honda Super Cub
Fick en månad på sig 
175kg
+
Bobby Green
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
20.7°
+
Roger Åberg
0