Välkomna våren med Pagani Huayra Roadster

Tyvärr är alla redan sålda

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Pagani

Nästa månad kommer Pagani att ha premiär för den öppna versionen av Huayra kallad Roadster på mässan i Genève och nu får vi ta del av de första bilderna och informationen kring bilen. Exemplaret vi ser här skäms verkligen inte för karossen i kolfiber utan visar upp allt genom den blåa lacken. Blir du sugen när du ser bilen och nyss har vunnit på lotto måste jag tyvärr meddela att alla 100 exemplar redan är sålda. Frånpriset innan skatt för de som fick en var 2 280 000 euro.

Pagani lovar att Huayra Roadster inte bara är en Huayra där man kapat av taket utan att det ligger mer finlir bakom än så. Bilen väger faktiskt 80 kilo mindre än coupén och ska vara ännu lite mer vridstyv. Vågen stannar på 1 280 kilo. Cabben får även en uppdaterad version av Mercedes-AMG M158-V12:an på 6,0 liter. Den ger 764 hästar och har ett vrid på över 1 000 newtonmeter redan från 2 400 varv. Motorn kopplas till samma nya sjustegade semitautomatiska låda från Xtrac som sitter i Huayra BC. Ingenjörerna har även justerat fjädringen och speciellt utvecklat denna för cabben. För att hjälpa bilen att stanna sitter det keramiska skivor från Brembo på 380 millimeter runt om med sexkolvsok fram och fyrkolvsok bak. Fälgarna mäter 20 tum fram, 21 bak och Pirelli-däcken de är klädda med är speciellt framtagna för bilen. Vidare är även ESP:n omarbetad och den erbjuder nu de fem körlägena Wet, Comfort, Sport, Race och ESC Off.

Grattis till er som fick möjligheten att köpa!

via Carscoops pagani.com +

Mitsubishi återupplivar modellbeteckningen Eclipse

Men sätter den på en SUV

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Mitsubishi

Eclipse var en sportbil som Mitsubishi tillverkade mellan 1989 och 2011. Brian O'Conner rattar en i The Fast and the Furious vilket ytterligare gav modellen ett uppsving. Nu är det dags för beteckningen att väckas till liv igen, fast då på en crossover. Det vi ser skymten av här är den nya modellen Eclipse Cross. Den hamnar över ASX men under Outlander i hierarkin. Premiär blir det på bilmässan i Genève.

autoevolution.com +

Alla nya bilar är självkörande om 10 år

Det räknar Elon Musk med i alla fall

Elon Musk
Foto: Flickr
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Självkörande bilar

Fler och fler biltillverkare satsar på att göra sina bilar självkörande och om man får tro entreprenören Elon Musk kommer i princip alla nya bilar att vara det om tio år. Bilarna kommer i alla fall att ha tekniken för att kunna köra själva, eller autonomt som det så fint heter på bilspråk. Det här uttalandet gav Elon på World Government Summit som just nu pågår i Dubai.

Elons egna företag Tesla siktar på att göra en långkörning i autonomt läge med en bil innan året är slut. Man ska då köra från Los Angeles till New York och låta bilen ta hand om hela körningen.

digital.di.se +

Lexus visar hybridversionen av flaggskeppet LS 500

Har världspremiär i Genève

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Lexus

För en månad sedan visade Lexus upp det nya flaggskeppet LS 500. Nu är det dags för hybridversionen LS 500h att göra entré. Världspremiär blir det på bilmässan i Genève nästa månad.

Modellen ersätter LS 600 och den är längre, lägre och bredare än sin föregångare. Man har även minskat vikten med omkring 90 kilo tack vare olika lättviktsmaterial. Bilen bygger på den nya plattformen GA-L och den ska vara utrustad med chassistyrningen Vechicle Dynamics Integrated Manage­ment (VDIM).

Tyvärr får vi inte reda på något av det viktigaste kring LS 500h - nämligen vad den har för drivlina, vad den drar och hur mycket den släpper ut. Under skalet borde det dock sitta samma grejer som i sportbilen LC 500h. Det innebär i så fall en V6:a på 3,5 liter som parats ihop med en elmotor. Totaleffekten i den ligger på 359 hästar.

Mer om modellen lär vi få när mässan är här.

lexus.se +

Ny säsong av Top Gear har premiär den 5 mars

Pepp?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

Top Gear har precis gått ut och berättat när nästa säsong, som blir den 24:e i ordningen, har premiär. Den 5 mars klockan 19.00 på BBC Two och BBC Two HD är det dags, och i serien kommer vi bland annat att få se drifting med en Ferrari FXX K, ett race genom vildmarken i Kazakstan och ett test av Aston Martin DB11.

topgear.com +
Kan du lösa det här finurliga pusslet?
Utan att tjuvkika på den här videon alltså 
125kg
+
Bobby Green
Cykeltricksare intar Filippinerna
Från Drop and Roll Tour show 2016 
103kg
+
Bobby Green
Cool musikvideo från Ryssland
Allt spelas upp baklänges 
180kg
+
Bobby Green