Nytt världsrekord på kvartsmilen för AMS Performance Nissan GT-R

Bil / Nissan
AMS Performance satte nyligen nytt världsrekord med sin Nissan GT-R Alpha Omega. Den 2 000 hästar starka bilen lyckades klippa kvartsmilen (402 meter) på bara 7.7 sekunder med en slutfart på över 300 km/h. Andra mumsiga siffror att nämna är 0-96 km/h på 1.53 sekunder, 0-160 km/h på 2.69 sekunder och 0-300 km/h på 7.56 sekunder.
via Autoevolution

www.amsperformance.com +

Mer om Audis självkörande RS7

Bil / Audi
Som jag berättat tidigare ska Audi nu till helgen då det är DTM-final köra runt Hockenheimring med en förarlös Audi RS7. Bilen kommer att flåsa på så mycket det bara går, hitta apex och bromsa på rätt ställen, allt för att kunna sätta en så bra varvtid som möjligt. Helt utan förare. Man siktar på en tid på 2:10, och då ska man ha i åtanke att raceversionen av R8 med en professionell förare bakom ratten kör samma sträcka på omkring två minuter.

Hur tekniken bakom spektaklet fungerar får vi reda på i videon nedan.
www.motorauthority.com +

Bröst orsakade över 500 bilolyckor på ett dygn

Ej bilden på skåpbilarna.
Bil / Nyheter
Ibland händer det att vi skriver om tokigheter i trafiken i Ryssland, men det brukar oftast handla om bråk vid rödljusen, svajiga omkörningar eller fickparkeringssvårigheter. Men den här gången är det inget av det som orsakat 517 stycken krascher på bara ett dygn. Denna gång är det en reklamkampanj med en bild på ett par bröst som har fått ett helt gäng med förare att balla ur.

Kampanjen kommer från Sarafan Advertising Agency som presenterar ett nytt sätt att visa upp reklam på. Brösten är alltså endast där för att få folk och annonsörer att hajja till, och sedan inse hur bra det är att annonsera på sidan av skåpbilar.
"We are planning to bring a new advertising format onto the market, encouraging companies to place their ads on the sides of trucks, as we thought this would be a good alternative to putting them on the sides of public transport. We wanted to draw attention to this new format with this campaign."
Byrån säger nu i efterhand att de kommer att betala ut ersättning till de förare vars skador inte täcks av deras försäkring.

Bonus-Ryssland nedan.
metro.co.uk +

Lamborghini Huracán är en succé

Bil / Lamborghini
Den högst efterlängtade uppföljaren till superbilen Lamborghini Gallardo - Huracán, dök upp för 10 månader sedan. Sedan dess har den slagit rekord och redan sålts i 3 000 stycken exemplar varav 1 000 har hittat ägare på den amerikanska marknaden. Fortsätter det så här kommer Lamborghini att ha sålt hela 3 600 stycken innan året är slut.

Gallardo tillverkades i över 14 000 stycken exemplar och det återstår att se om Huracán kommer bräcka även den siffran - men som vi vet sedan tidigare är Lamborghini oerhört duktiga på att trycka ur sig specialversioner så det här blir nog inga problem.
www.leftlanenews.com +

VM i parkeringsförsök i Ukraina

Bil / Övrigt
En person i en VAZ-2107 försöker desperat parkera sin bil. Tror jag i alla fall.
www.carscoops.com +

Så här låter nya Mustang i Roush-utförande

Bil / Ford
Vi fick för inte så längesedan se hur tuning- och stylingfirman Roush tuffat till nya Mustang, och nu får vi även höra hur den låter med deras avgassystem på. Låter som en V8:a ska låta enligt mig.
www.autoevolution.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen