Land Rover Defender Africa Edition

Garaget / Bilen
Land Rover Defender har tillverkats 67 år men nästa år är det slut, det kommer att kosta Land Rover för mycket för att modernisera bilen så att den får fortsätta säljas så då väljer man att lägga ner. När det snart är slut för en bilmodell brukar det komma lite specialversioner och den här kallas för Africa Edition.

Bilen är helsvart med vinrött tak, har svart inredning med röda detaljer och svarta fälgar. Lite teknologi har man också slängt in, man kan faktiskt koppla sin telefon till stereon via blåtand!
www.landrover.com +

BMW släpper bepansrad X5

Garaget / Bilen
BMW visade i slutet av förra veckan upp en ny version av sin X5:a som har fått tillägget Security Plus. Bilen kommer att få officiell premiär på bilsalongen i Moskva - så klart - och målgruppen är kunder som har en del ovänner där ute.

X5 Security Plus har skyddsklass VR6 vilket är samma klass som Mercedes nya S-Class Guard. Bilarna ska klara beskjutning från en AK-47 genom att man förstärkt fönstren med en speciell behandling och byggt bättre skydd runt om hela bilen.

För att driva den, får vi ana, rätt mycket tyngre bilen har man stoppat i en V8:a med 444 hästar som självklart driver på alla fyra hjulen. Även chassit har förändrats en smula för att klara av den större vikten.
www.gtspirit.com +

F1-bil filmad med infraröd- och värmekameror

Bil / Övrigt
FLIR tog med sig en infraröd kamera till GAMMA Racing Day 2014 och filmade loss och resultatet blev riktigt coolt. Man kan konstatera att det blir lite varmt...

Den infraröda kameran man använder är från FLIR och heter x6580sc, men man använder även två värmekameror som heter FLIR T650sc och FLIR B660.
youtube.com +

Fungerar Ferrari FF till vardags?

Bil / Ferrari
Chris Harris har tydligen köpt sig en Ferrari FF. Den där något udda shooting brake/halvkombi-modellen med vrålstark V12:a i nosen. Och Ferraris första fyrhjulsdrivna bil. Bilen har beskrivits som inte helt opraktisk och Chris försöker svara på om det går att leva med FF till vardags.

Som vanligt nu för tiden måste man pröjsa och prenumerera på Drive+ för att kunna se hela klippen så det här ovan är alltså bara ett smakprov.
jalopnik.com +

BMW M4 sladdar runt andra M-bilar

Bil / BMW
För att hajpa upp modellen M4 har BMW släppt detta klipp där vi får se driftproffset Chris Forsberg sladda runt med bilen. Som "koner" har man ställt ut 52 stycken andra M-bilar och som tur är vet Chris vad han håller på med.

Vilken är din favorit bland M-bilarna?
jalopnik.com +

Inget CarPlay i bilar från Volvo eller Mercedes i år

iOS / Övrigt
För ungefär ett år sedan så presenterade Apple sin lösning för iOS i bilar, CarPlay, och under våren så presenterade Apple en rad olika tillverkare som var ombord på CarPlay-tåget samt att de skulle släppa bilar med systemet i under hösten.

Detta verkar nu bli uppskjutet då ett flertal biltillverkare nu har sagt att man inte kommer implementera det i sina bilar förrän nästa år. Bland annat har Mercedes-Benz nu sagt att man inte kommer slänga in det i sina bilar i år.
As of now, we do not support CarPlay in our series production cars. We are working on a highly sophisticated head-unit based solution, which will enable CarPlay as well as other systems (e.g. MirrorLink)… we are not quite sure if we will feature an aftermarket solution. CarPlay won’t be available by the end of this year, but in 2015.
Även Volvo skulle släppa bilar med CarPlay i år men även de har nu sagt att funktionaliteten inte kommer implementeras till fullo förrän nästa år.
As of the launch of the All-New Volvo XC90, we will be offering preparation for Apple CarPlay. Full CarPlay functionality will be available later in 2015.
Andra tidigare bekräftade samarbetspartners är Pioneer, Hyundai, Honda samt Ferrari och om de lyckas få ut produkter med CarPlay-stöd i år återstår att se.
9to5mac.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen