Italdesign visar upp sin nya superbil

Baseras på Lamborghini Huracán

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

Det italienska designföretaget Italdesign har under några veckors tid skickat ut teaserbilder på något de ska visa upp i Genève nästa månad. Nu visar man upp bilen i sin helhet och det är en skapelse baserad på Lamborghini Huracán. Bilens namn har inte annonserats än utan det vi får reda på för tillfället är att den endast kommer att tillverkas i fem stycken exemplar och att alla har ett pris på 1,5 miljoner euro styck. Italdesign ägs av Lamborghini så det här lilla påhittet är ganska intressant, speciellt med tanke på att man får sex stycken Huracán för priset av en sån här. Men då blir man ju också unik, något som en del tycker är viktigt.

Italdesign berättar att bilen har en V10:a på 5,2 liter och att den ska kunna ta sig från 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Toppfarten ska ligga på över 330 km/h.

autoevolution.com +

Ny elbil som är snabbare än Tesla

Elextra lovar stort

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Elbilar

Elextra är ny eldriven fyrdörrarscoupé som kommer att visas upp på bilmässan i Genève nästa månad. Bakom den står den danska entreprenören Poul Sohl och den schweiziska designern Robert Palm. Bilen driver på alla fyra och ska enligt uppgift göra 0-100 km/h på bara 2,3 sekunder. Det är snabbare än en Tesla Model S P100D. 100 stycken exemplar ska tillverkas och detta ska ske i Stuttgart.

När mässan väl är här lär vi få reda på mer kring denna mystiska skapelse.

teknikensvarld.se +

Här är bilköerna värst i Sverige

Stockholm har blivit bättre

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Övrigt

Det finns få saker som är så tråkiga som att sitta i bilkö. Alla andra bilar är i vägen och du ville bara komma fram dit du ska. Bilen kokar, barnen i baksätet kokar, chokladen i handskfacket kokat, du kokar. Tomtom som tillverkar GPS-utrustning presenterade i går sitt årliga index för 2016 och där listas bland annat kösituationen för 390 städer i 48 länder. I detta kunde man se att det fortfarande är mycket köer här i Sverige, men att det i Stockholm faktiskt blivit lite bättre. 2015 satt en bilist här i kö i genomsnitt 35 minuter per dag. För 2016 är den siffran istället 33 minuter. Inga monstersiffror direkt men ändå något. I Uppsala och Göteborg har kötiden däremot blivit längre. I Malmö är läget oförändrat.

Enligt Tomtoms data är det som allra värst i Stockholm mellan 8-9 på morgonen och 16-17 på eftermiddagen. Mest trafik är det på onsdagseftermiddagar så tänk er för om ni ska ut med bil i huvudstaden i dag. Den värsta trafikdagen i staden var den 9 november, när snösmockan slog till.

Hela listan över alla världens länder finns på länken nedan.

via Nyteknik tomtom.com +

Nya Hyundai i30 som kombi

Har premiär i Genève

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Hyundai

I höstas presenterade Hyundai den tredje generationen av modellen i30. Då var det i halvkombi-utförande och nu är det dags för den riktiga kombin att visa upp sig. Enligt Hyundai ska bagagerummet vara det största i sin klass. I övrigt ska den vara fylld med mer teknik än tidigare och till mångas glädje ska man kunna köra både Android Auto och Apple CarPlay i den.

Under huven kan man välja mellan en turbomatad dieselfyra på 1,6 liter med 110 hästar, en bensinfyra på 1,4 liter med 140 hästar eller en 120 hästar stark trecylindrig maskin på 1,0 liter. Oavsett val är det framhjulsdrift som gäller. Vad det finns för lådor kopplade till motorerna framgår tyvärr inte.

Premiär blir det på bilmässan i Genève den 7 mars. När den börjar säljas är oklart för tillfället.

leftlanenews.com +

Range Rover visar lite av nyheten Velar

Ett mellanting mellan Evoque och Sport

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Range Rover

Den som tycker att Range Rover Evoque är för liten men att Range Rover Sport är lite för stor får snart en modell som kanske passar. Den heter Velar och blir något däremellan. Namnet har man hämtat från de ursprungliga Range Rover-prototyperna från 1969. Land Rovers designchef Gerry McGover säger följande om den nya modellen:
"Vi kallar Velar för den avantgardistiska Range Rovern. Den ger märket en ny dimension av glamour, modernitet och elegans. Range Rover Velar förändrar allt."

För tillfället får vi endast två stycken teaserbilder på bilen. Världspremiären äger rum den 1 mars.

Roomie härmar 43 stycken artister
Rätt bra 
186kg
+
Bobby Green
Skulptur till minne av David Bowie
Självklart är det en blixt 
117kg
+
Bobby Green
Tänk om man hade haft en jetpack
Då hade man kunnat göra det här! 
135kg
+
Bobby Green