Volvo presenterar XC90 Excellence

Bil / Volvo

I januari gick Volvo ut och berättade att de hade en ännu lyxigare version av nya XC90 på gång och i dag presenterar tillverkaren XC90 Excellence. Den här blir strikt fyrsitsig och du som sitter där bak kommer att må som en kung - här kan du skåla i kristallglas från Orrefors, mysa ner dig i sköna fåtöljer med inbyggd massage och koppla av framför en bra film. Du får även lyx som ett kylskåp, fällbara bord och mugghållare som både kan kyla och värma din dryck. För att öka bekvämligheten ytterligare har hela kabinen fått mer ljudisolering samtidigt som bilen är utrustad med tystare däck. Vill man dock ha mycket liv finns det ett ljudsystem från Bowers & Wilkins med inte mindre än 19 stycken högtalare.

Bilen har premiär på Auto Shanghai 2015 nästa vecka. Volvo berättar att nya XC90 Excellence kommer vara tillgänglig på den svenska marknaden från modellår 2017.

www.worldcarfans.com +
Toppmodellen Volvo XC90 Excellence presenteras på Shanghai Auto Show

På Shanghai International Automobile Show kommer Volvo Cars att presentera den lyxigaste bil företaget någonsin producerat under sin 88-åriga historia – en elegant och sofistikerad fyrsitsig version av den nyligen lanserade XC90-modellen.

Volvos formgivare och tekniker har skapat XC90 Excellence för att kunna ge kunderna en distinkt och unik bilupplevelse, något man uppnår med hjälp av det senaste inom skandinavisk form, sofistikerad komfort och stil.

XC90 Excellence baseras på Volvos helt nya XC90-modell, men där upphör också likheterna. XC90 Excellence har bara fyra säten jämfört med ursprungsversionens sju. Det skapar stora utrymmen för passagerarna i baksätet vilket bidrar till en unik kundupplevelse.

Det generösa utrymmet har utnyttjats för att ge en förstklassig bilupplevelse som börjar med de breda, rymliga och individuellt ställbara baksätena, med massage, ventilation och ökat benutrymme, men även en infällbar pekskärm, fällbara bord, kylfack med flask- och glashållare, värmande/kylande mugghållare och handgjorda kristallglas från Orrefors.

– Den här bilen är vårt nya flaggskepp, säger Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design.– Vi har skapat den optimala upplevelsen av lyxig skandinavisk design. Volvo har aldrig tidigare lanserat en bil av den här typen. Den här bilen demonstrerar vad namnet Volvo står för idag.

Passagerarna i XC90 Excellence erbjuds bekväma fotstöd, stämningsbelysning, belysta förvaringsfack och en unik skinnklädsel med detaljer i färgerna Blond eller Charcoal. Bagageutrymmet avgränsas av en skärm, kupén är extra ljudisolerad och bilen rullar på tysta PNCS-däck (Pirelli Noise Cancelling System).

De kan också njuta av ljudsystemet från Bowers & Wilkins, där de 19 högtalarna kompletterats med en extra högtalare för oöverträffad ljudåtergivning och surround-effekt i de bakre sätena.

– Vi har skapat en av de bästa baksätesmiljöer som går att få i en lyxbil, säger Thomas Ingenlath.– Resultatet är en enastående miljö för såväl avslappning som arbete.

För att understryka hur mycket svenskar uppskattar frisk luft, har XC90 Excellence också försetts med en joniserande luftrenare, inbyggd i CleanZone-klimatsystemet. Den joniserande luftrenaren fungerar genom att luftburna partiklar (till exempel damm eller rök) laddas med elektroner så att de kan avlägsnas från luften i kupén.

Instrumentpanelen i XC90 Excellence är läderklädd med kontrasterande sömmar, medan innertaket är klätt i matchande nubucktextil. Utvändigt utmärker sig Excellence-modellen genom särskilda Excellence-emblem, kromade lister över B- och C-stolpen samt i dörrarnas nederkant.

Helt nya Volvo XC90, som lanserades i augusti 2014, har visat sig vara ytterst populär bland dem som är ute efter en lyxig SUV. Över 24 000 exemplar har redan beställts, trots att modellen ännu inte finns ute hos återförsäljarna. Detta motsvarar ungefär hälften av den förväntade försäljningen för bilen under 2015.

XC90 Excellence har förstås också alla de funktioner och egenskaper som gjort nya XC90 till en sådan succé, bland annat världsledande säkerhetsfunktioner, ny drivlineteknik och en oöverträffad kombination av kraft och bränsleekonomi.

XC90 Excellence kommer att bli tillgänglig världen över senare i år och kommer också att säljas via digitala kanaler på vissa marknader.
På svensk marknad kommer nya XC90 Excellence vara tillgänglig från modellår 2017.

Chris Harris rejsar på Goodwood

Bil / Övrigt

Nyligen befann sig Chris Harris på det 73:e Members Meeting på Goodwood och han var inte enbart där för att spana in fräcka klassiska racingbilar utan även för att delta i ett lopp med gamla Porschar.

Mer mumsigt från dagen kommer i del två som tyvärr inte har släppts än.

blackflag.jalopnik.com +

Porsche 918 Spyder kör 350 km/h i Australien

Bil / Porsche

Även i Australien finns det vägar utan fartbegränsning. Stuart Highway är en sådan och där testade man nyligen vad en Porsche 918 Spyder gick för. Man började med att rulla på el i 60 km/h för att sedan trycka plattan i mattan och fortsätta upp till hela 350 km/h. Allt detta tog sammanlagt 40 sekunder.

www.motorauthority.com +

Unik Nissan R34 GT-R till salu

Bil / Nissan

För att fira sitt 20-årsjubileum byggde Nismo 20 stycken specialversioner av modellen GT-R R34 som alla fick namnet GT-R Z-Tune. Nu är det allra första exemplaret till salu, och folk verkar verkligen vilja ha kärran. Budgivningen är nämligen i skrivande stund uppe i 575 000 dollar, vilket är lite över fem miljoner kronor.

Nismo har fingrat på det mesta i och utanpå bilen och under skalet har motorn trimmats upp till 500 hästar. Mer om bygget går att läsa på länken nedan.

via GTspirit www.nismo.co.jp +

Hyundai skickar meddelande till rymden

Video / Reklamfilmer

I reklamfilmen "A message to Space" använder Hyundai elva av sina bilar för att rita upp en enorm hälsning i den amerikanska nevadaöknen och tanken är att en elvaårig flickas far ska kunna läsa meddelandet från den internationella rymdstationen ISS där har tjänstgör för tillfället.

Man gör det även för att lansera sin nya slogan "New Thinking, New Possibilities" och man lanserar även en kamanjsajt där besökare bland annat kan skapa sina egna virtuella meddelanden och dela med sig av dessa till vänner och bekanta.

via Dagens Media worldwide.hyundai.com +

Nu har även Xcar testat Alfa Romeo 4C

Bil / Alfa Romeo

YouTube-kanalen Xcar har nu också fått testa Alfa Romeo 4C och i den här videon får vi höra vad betyget blir.

www.carscoops.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen