Dodge Charger SRT Hellcat

Bil / Dodge
När Dodge presenterade Challenger SRT Hellcat hävdade de att det här var världens starkaste serietillverkade muskelbil. Nu presenteras syskonet Charger med samma specifikationer, och det här ska alltså vara världens starkaste serietillverkade sedanmodell. Och det stämmer nog eftersom bilen har 717 hästar.

Motorn är en kompressormatad V8:a på 6.2 liter som alltså ger hela 717 kusar och som har ett vrid på 881 Nm. Via en åttastegad automatlåda skickas all denna kraft till bakhjulen och från 0 till 100 km/h ska det ta 3.8 sekunder. Toppfarten anges till 328 km/h och kvartsmilen ska avverkas på elva sekunder blankt.

Precis som den i mina ögon kaxigare brodern Challenger SRT Hellcat förses denna med fetare front och kjolpaket överlag. En knöl på huven inger respekt och en liten vinge avslutar bakluckan. I hjulhusen sitter 20-tummare klädda med Pirelli P Zero-däck.

Tillverkningen drar igång tidigt nästa år och även om inget pris har avslöjats borde det hamna i närheten av det Challengern kostar - 60 000 dollar.
www.carsession.com +

Lamborghini Huracán LP620-2 Super Trofeo

Bil / Lamborghini
På Pebble Beach Concours d’Elegance ska Lamborghini visa upp tävlingsversionen av Huracán - LP620-2 Super Trofeo, men carspottaren "carspotterjeroen" har redan fångat bilen på film.

Som väntat smyckas bilen med mängder av aerodynamiska godsaker som rejäla splitters i fronten och en enorm vinge på bakluckan tillsammans med en skräckinjagande diffusor. De fyra avgaspiporna har slopats och ersatts med två som placerats i mitten istället.
www.gtspirit.com +

Chris Harris kör Ferrari LaFerrari

Bil / Ferrari
Ferrari LaFerrari har funnits ute på vägarna ett tag nu men det är först nu som Chris Harris har fått sätta tänderna i denna superbil. Lite av hur det såg ut får vi se här, för att ta del av hela testet måste du tyvärr prenumerera på kanalen Drive+.
www.gtspirit.com +

Breaking Nevs: Nevs begärs i konkurs *uppdaterad*

Bil / Nyheter
Uppdatering: Konkursansökan mot Nevs dras tillbaka. Läs mer om det här.

Nevs har ägt Saab Automobile i två år men de har inte lyckats vända förvärvet till något bra och idag nås vi av meddelandet att företaget försätts i konkurs.

Anledningen beror på Nevs växande skuldeberg. I dagsläget har de 88 stycken betalningsanmärkningar hos Kronofogden och totalt rör det sig om omkring 50 miljoner kronor i skulder.

Vad som händer nu återstår att se. Läs mer på länken.
teknikensvarld.se +

McLaren 650S Sprint

Bil / McLaren
Om inte McLarens kommande banversion av P1 - GTR, riktigt passar plånboken kanske 650S Sprint gör det. Det är också en bil strikt framtagen för banan och premiär blir det på Pebble Beach Concours d'Elegance senare denna månad.

Det här är en något nedtonad version av 650S GT3-racern men fortfarande en maskin som ska vara mycket potent på banan. All onödig lyx har rivits ut och ingenjörerna har fokuserat på att bygga en bil som allt från proffs till nybörjare ska klara av. Allt har finjusterats för optimal prestanda.

Priset för härligheten börjar på 198 000 pund, en summa som är ganska så väldigt mycket mindre än det som begärs för P1 GTR - 1.98 miljoner pund. Mer om 650S Sprint finns på länken.
www.evo.co.uk +

Skoda visar mer av nästa Fabia

Bil / Skoda
Skoda har som vi tidigare har rapporterat om en ny Fabia runt hörnet. Bilen kommer att visas upp på bilmässan i Paris nu i oktober och förutom den tidigare skissen får vi nu även en bild på hur strålkastaren ser ut.
www.carsession.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen