m

Klassisk Range Rover med kompressormatad V8:a

Jag skulle kunna tänka mig den här

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Range Rover

Ett par gånger i veckan dyker det upp bilar framför mig som genast hoppar in på vill ha-listan. Idag är en sådan dag för idag är första gången jag får nys om Range Rover Chieftain - en klassisk Range Rover med kompressormatad V8:a under huven. En sån måste jag ju bara ha!

Jensen International Automotive heter de som bygger bilen och de baserar den faktiskt på Land Rover Discovery 3, sen kommer karossen från första generationen av Range Rover. Under huven har de petat ner snurran från Cadillac CTS-V vilket innebär en V8:a på 6,2 liter med kompressor som pumpar ur sig 556 hästar och som har ett vrid på 750 newtonmeter. Drivningen sker givetvis på alla fyra hjulen och detta sker via en sexstegad automatlåda. Luftfjädring är standard och hela interiören har gjorts om för att bli lite trevligare.

Prislappen börjar på 250.000 pund.

McLaren kommer inte att bygga en SUV

Tack för det

Obs! Bilden är ett montage
Foto: Pexels
Visa inte Bil-artiklar
Bil / McLaren

Många biltillverkare verkar känna att de måste ha en SUV i modellfloran för att kunna överleva, och tyvärr kanske det också stämmer. Lamborghini har fallit i fällan och Ferrari är snart där också. McLaren står dock på sig och hävdar bestämt att de inte kommer att släppa något liknande. Så sa Ferrari i och för sig för två år sedan också...

McLarens chefsdesigner Dan Parry-Williams säger följande:

"I'm not the first person to point out an SUV is neither particularly sporty or utilitarian. Crossovers don't fit the company's philosophy of "everything for a reason" unless "the reason is to clutter up the streets."

Första bilden på nya Skoda Fabia

Har premiär i mars

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Skoda

Den 8 mars öppnar bilmässan i Genève och där kommer Skoda att ställa ut nya Fabia. Den har fått ny design och ska ha blivit både smartare och säkrare. Nu får vi en första skiss på hur den ser ut. Bilen får bland annat LED-strålkastare och för första gången även LED i bakljusen. Mer information lär vi få ju närmare mässan vi kommer.

Rowan Atkinson auktionerar ut två godingar

Mercedes-Benz 500E och Lancia Thema 8.32

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Mercedes

Rowan Atkinson är väl kanske mest för att ratta Mini, men han ska privat köra en McLaren F1. Eller ha en i alla fall. Han har även andra godingar och nu ska han auktionera bort två av den.

Den första är en Mercedes-Benz 500E, en klassisk Merca som faktiskt gjordes i samarbete med Porsche. Man skeppade bilen mellan fabrikerna och den tog 18 dagar att få färdig. Den hade en V8:a på 322 hästar, gjorde 0-100 på 6,1 sekunder och toppade på 260 km/h. Grymma siffror i början av 90-talet.

Den andra är en Lancia Thema 8.32. Ser kanske inte mycket ut för världen men har faktiskt lite svenskt blod i sig. Lancia Thema, Alfa Romeo 164 och Saab 9000 var kusiner. Men det var ingen trött motor under huven, istället hittar vi där en V8:a skapad av Ferrari. Motorn sattes ihop av Ducati men själva blocken gjordes i Maranello.

Ryska TopCar tjockar till Lamborghini Urus

Snart på en gata i London?

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Lamborghini

Den ryska stylingfirman TopCar har nu tagit fram ett kit till Lamborghinis nya modell Urus. Bilen ser rätt så aggressiv ut original men detta kit ska alltså öka på det ytterligare. Det man sätter på är ett nytt underbett i fronten, svarta skärmbreddare, fetare sidokjolar och en rejäl diffusor där bak. Det finns även två olika avgassystemsutseenden att välja mellan. Vill man kan TopCar även göra om hela insidan, inget görs dock med maskineriet.

Skärbrädan som tinar dina matvaror
Är det här magi? 
114kg
+
Roger Åberg
Så här knyter du slipsen snabbare
Tar bara några sekunder 
106kg
+
Roger Åberg
Så här bygger man sig en timmerstuga
Ensam, för hand! 
307kg
+
Roger Åberg
iPhone X är den bästa telefonen just nu!
Trots dyr prislapp vinner den 
20.8°
+
Roger Åberg
0