Tut i luren! Citroën DS fyller 60 år

Bil / Citroën

I år är det hela 60 år sedan som Citroën introducerade modellen DS på marknaden. För att fira detta anordnar tillverkaren ett stort event i Paris samtidigt som man lanserar DS-märket på den globala marknaden.

Eventet som kallas för DS Week började i går och kommer att hålla på till och med den 24 maj. Bland annat kommer det att hållas en stor DS-utställning i Tuilerieträdgården och man kommer att ha en parad med över 700 stycken bilar som kör längs med Champs-Élysées.

Bonusklipp nedan.

www.carscoops.com +

Jeremy Clarkson intervjuas av Chris Evans

Obs! Bilden är ett montage
Bil / Nyheter

Chris Evans från BBC Radio 2:s The Chris Evans Breakfast Show har tagit sig ett snack med Jeremy Clarkson och pratat om hur livet ser ut nu efter allt som har hänt. Han pratar även om vad som komma skall men att inget är skrivet i sten än.

Lyssna på intervjun nedan.

www.bbc.co.uk +

Så bra är nya Porsche 911 GT3 RS

Bil / Porsche

I mars presenterade Porsche nya 911 GT3 RS och för ett tag sedan var Chris Harris i Tyskland för att provköra kärran. Nu har man klippt ihop allt material som spelades in då och det här är resultatet.

thesupercarkids.com +

Muskelbil tappar hela bakaxeln

Bil / Övrigt

Varning för irriterande högt gapflabb!

En muskelbil med lite för mycket effekt för sitt eget bästa visar här att mer hästar inte alltid är rätt väg att gå.

jalopnik.com +

Patentritningar för Maserati Levante läcker ut

Bil / Maserati

Maserati har sedan en tid tillbaka varit ute och testat den nya modellen Levante men då har den varit kraftigt maskerad. Nu har ett par patentritningar för bilen läckt ut och på så vis får vi i förväg se hur den kommande suven kommer att se ut.

Formerna påminner om konceptbilen Kubang som visades för ett par år sedan, men Levante får som väntat ett uppfräschat yttre som bättre matchar designspråket som används i dagsläget. Enligt rykten kommer Levante till en början att lanseras med tre olika motoralternativ och dessa är en V6:a med 350 hästar, en V8:a med 450 hästar och en toppversion där V8:an får hela 580 hästar. Alla motorer får en åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift.

Levante har sin premiär på bilmässan i Detroit i januari nästa år.

www.leftlanenews.com +

Renault presenterar Kwid

Bil / Renault

Renault presenterar nu den nya modellen Kwid. Det är en crossover som bara innehåller det allra enklaste, och det avspeglas också på priset, när den lanseras i Indien nästa år kommer den att kosta från motsvarande 50 000 kronor.

Bilen mäter 3.68 meter på längden och 1.58 på bredden. Motorn är en bensinare på bara 0.8 liter och denna är kopplad till en fempetad manuell låda som i sin tur driver framhjulen.

Kwid kommer till Europa i slutet på nästa år och i samband med det ändrar den märke till Dacia.

Nya Renault KWID: En attraktiv, innovativ och prisvärd bil för internationella marknader

Renault arbetar ständigt med att bana väg för nya idéer, att ifrågasätta konventionellt tänkande och tänka nytt när det gäller användandet av bilen.

Renault KWID kommer med robusta och eleganta exteriöra designdetaljer samt en modern och välkomnande inredning utrustad med funktioner som normalt förknippas med modeller i högre segment.

Denna moderna nykomling, som ser ut och är konstruerad som en SUV, kombinerar generösa innerutrymmen med nya funktioner för sitt segment. Bilen är kompakt vilket gör den väldigt flexibel och mångsidig.

Den moderna nya tekniken i KWID består av Media-NAV navigation och multimediasystem med en stor 7” pekskärm och Bluetooth. Bilen kombinerar komfort och användarvänliga funktioner med en modulärbar inredning och flera olika förvaringslösningar i kupén.

Renault har länge utvecklat unika och innovativa fordon som byggts för märkets internationella marknader.

Med lanseringen av KWID, har märket gått ett steg längre för att utveckla attraktiva och prisvärda bilar i småbilssegmentet.

KWID kommer lanseras i Indien senare i år till ett pris på cirka 50 000 SEK. (3-4 lakhs)
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen