Nästa Nissan GT-R blir en hybrid

Nissan Concept 2020
Bil / Nissan
Tillverkarna som bygger bilar med massa effekt måste göra något åt sina utsläppssiffror och det görs med antingen turbo eller någon form av hybridsystem. Nu bekräftar Nissan att deras nästa version av modellen GT-R kommer att gå hybridvägen och det lär sannerligen bli en kvick rackare. Tyvärr måste vi vänta tills 2017 innan vi får se något av den.
www.autoevolution.com +

Snubbe kör bänkpress med bil

Bil / Övrigt
Vi vevar igång den här veckan med lite träning tycker jag. Och eftersom det är måndag är det givetvis bröst som står på schemat, och här får vi se när en snubbe kör lite bänkpress (bilpress?) med en Opel Corsa.
www.carscoops.com +

Det här är första postern för Furious 7

Film / Nyhet
Universal delade idag med sig av den första postern för Fast & Furious 7, eller Furious 7 som vi nu får reda på att den heter. I samband med visningen av denna poster meddelar även Universal att den troligen mycket efterlängtade trailern kommer att visas på ett event i Los Angeles den 1 november vilket är nästa lördag.

Filmen har premiär den 3 april nästa år.
www.ign.com +

Fyrhjulsdriften i nya Honda CR-V fungerar inte som den ska

Bil / Honda
Det börjar bli höst på riktigt och snart är snön här, och vad är bäst då om man kör bil? Fyrhjulsdrift såklart. Teknikens Värld samlade därför på sig 20 stycken av Sveriges mest sålda fyrhjulsdrivna suvar och ställde de alla mot varandra i ett stort test (nummer 23 som kom ut denna veckan). Men en bil skiljde sig från mängden - trots att den sägs vara fyrhjulsdriven driver den endast på framhjulen i ett test som simulerar snorhalt underlag. Alla andra bilar klarade testet galant. Så vad är felet?

Hondas svar på det hela och mer därtill kan du läsa på länken. Där kan du även läsa andra artiklar om när Teknikens Värld har hittat märkliga beteenden hos bilar och i vissa fall fått tillverkarna att åtgärda dessa.
teknikensvarld.se +

BMW hintar om nästa X5 och X6 M

Bil / BMW
Nästa månad, om ryktena stämmer, kommer BMW att visa upp nya X5 och X6 i M-utförande. Det hela kommer att ske på Los Angeles Auto Show och för att hajpa inför släppet har BMW nu skickat ut den här lilla teaservideon. Den säger dock inte så mycket och det är svårt att se vad som visas, men att det handlar om M-suvarna är helt klart.

Under huven kommer det att sitta en uppdaterad version av motorn som använts tidigare, det vill säga en V8:a på 4.4 liter med dubbla turbo. Effekten väntas hoppa upp ett steg från 555 till omkring 575 hästar.

Försäljningen förväntas dra igång till våren.
www.motorauthority.com +

Internet Movie Cars Database

Webb / Tjänster
Är man både film- och bilintresserad så kan nog tjänsten IMCDb (Internet Movie Cars Database) vara intressant att kolla in då den listar mängder av bilar som förekommer i filmer.

Det går att välja att lista filmer där ett specifikt bilmärke eller bilmodell förekommer eller så kan man välja att söka på ett filmnamn och då får man se många av bilarna som förekommer i den sökta filmen.

Internet Movie Cars Database är ingen ny tjänst och har funnits på nätet sedan 2004 men kanske kan vara intressant för bil/filmintresserade som inte hört talas om tjänsten tidigare.
via The Verge

imcdb.org +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen