På ställ med en Range Rover SVR

Bil / Land Rover

Land Rover släppte nyligen ett klipp på när den mer prestandainriktade suven Range Rover SVR rastas lite på bana. Inte varje dag man får se en stor suv på ställ. Men så är det här inte en helt vanlig skogsmulle heller, utan en best med 550 hästar som gör 0-100 km/h på 4.5 sekunder.

truckyeah.jalopnik.com +

Parkera din BMW med klockan

Bil / BMW

BMW fortsätter sitt mobila samarbete med Samsung och under nästa års CES-mässa kommer man att visa upp en ny konceptversion av BMW i3 som man kan parkera via sin smartklocka.

Av bilden ovan att döma så krävs det dock att man har den något ovanliga Samsung Galaxy Gear S-klockan men har man bara den så är det bara att hoppa ur bilen, säga till klockan att bilen bör parkeras och sen fixar bilens inbyggda intelligens det.

Systemet använder sig inte av GPS utan förlitar sig istället på fyra lasersensorer som ska kunna känna av bilens omgivning samt leta upp en ledig parkeringsplats där den kan parkera. När sedan ägaren är klar med sitt ärende är det bara att kalla till sig bilen via klockan och denna lämnar då parkeringsplatsen och letar upp ägaren.


www.press.bmwgroup.com +

KTM släpper ny teaser för X-Bow GT4

Bil / Nyheter

KTM delar nu med sig av teaserbild på banbilen X-Bow GT4 som de bygger tillsammans med Reiter Engineering. KTM berättar även att bilen kommer att få en 2-liters TSFI-motor hämtad från Audi och effekten på den ska vara 320 hästar. Kopplad till motorn sitter en sekventiell sexstegad växellåda med paddlar bakom ratten.

GT4 X-Bow kommer att kunna tävla i racingklasserna SRO GT4 och Pirelli World Challenge GT-S. När den släpps och vad den då kommer att kosta är oklart för tillfället.

www.zercustoms.com +

Vetenskapen bakom att backa en bil

Vetenskap / Experiment

Har du någonsin funderat över varför det är så svårt att få en bil att åka exakt som du vill när du backar eller ännu värre, backar med släp? Här kommer en liten förklaring om varför bilen beter sig som den gör om det är något du inte funderat över tidigare.

gizmodo.com +

Världens snabbaste monster truck

Bil / Nyheter

Hall Brothers Racing har nu slagit världsrekord med deras monster truck The Raminator. Vid en körning på Circuit of The Americas i Austin, Texas, kom kärran upp 159.48 km/h vilket var tillräckligt för att klå det gamla rekordet som låg på 155.78 km/h.

www.autoevolution.com +

Vauxhall firar fem miljoner bilar genom att drifta genom fabriken

Bil / Opel

Den 1 juni 1964 rullade den första Vauxhall-bilen ut från fabriken i Ellesmere Port, Storbritannien. Det betyder alltså att märket i år fyller 50 år, och i samma veva har man räknat ihop att över fem miljoner bilar har tillverkats. För att fira hela rasket dammade man av ett gäng gamla bilar (och en ny) och sladdade loss inne i fabriken.

jalopnik.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen