Microsoft stänger ner Skypes kontor i Stockholm
120 jobb i farozonen 
27.1°
+
Wille Wilhelmsson
0
IKEA lanserar app för sin belysningsserie Trådfri
Styr lamporna från mobilen 
49.9°
+
Emmy Zettergren
0
Så klär man sig som Kanye West, typ
Brad Hall visar 
80kg
+
Bobby Green
Andy Rubin smygvisar ny telefon med minimal skärmkant
Borde visas upp ordentligt inom kort 
42.2°
+
André Stray
0
Elon Musk drar igång företaget Neuralink
Ska koppla ihop människans hjärna med datorer 
48.6°
+
Wille Wilhelmsson
0
Vinflaskan som inte droppar
What kind of sorcery is this? 
101kg
+
Bobby Green

SsangYong visar nya Rexton

Biltillverkarens flaggskeppssuv

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Nyheter

SsangYong visar nu upp två bilder på den fjärde generationen av Rexton. Modellen beskrivs som en flaggskeppssuv och den sägs blanda stil med goda köregenskaper, hög säkerhet och massa teknik. Bilen vänder sig till kunder som "når framgång med passion men även finner nöje genom avkoppling i livet samtidigt."

På insidan får man plats med sju stycken personer och här finns det prylar som 360-graderskamera, HD-skärm på 9,2 tum och både Apple CarPlay och Android Auto. Bilen är rambyggd och går att få med både fyr- och bakhjulsdrift. Vad det sitter för maskiner under huven och övriga specifikationer får vi tyvärr inte reda på för tillfället.

Världspremiär blir det på bilmässan i Seoul den 30 mars. Försäljningen i Europa ska dra igång andra halvåret 2017.

Ubers självkörande bilar rullar igen

Blev ingen lång paus

Foto: Uber
Visa inte Bil-artiklar
Bil / Självkörande bilar

I fredags var en av Ubers självkörande bilar inblandad i en olycka i Tempe, Arizona, och efter det beslutade företaget att deras självkörande bilar där samt i San Francisco och Pittsburgh, de två andra städerna där Uber testar självkörande bilar, skulle ta en paus.

Det blev dock ingen lång paus och redan igår meddelade Uber att man hade börjat köra sina självkörande bilar i San Francisco igen. Senare under dagen började bilarna rulla även i Tempe och Pittsburgh.

Enligt rapporter från olyckan Ubers självkörande bil var inblandad i så verkar det inte som Ubers fordon var vållande till olyckan. Människan som orsakade olyckan hade missat att väja och helt enkelt kört rakt in i sidan på Ubers självkörande Volvo som efter det voltade och lade sig på sidan som ni kan se i den inbäddade tweeten nedan.

engadget.com +

Snart ringer bilar själv upp 112

Nästa år blir eCall obligatoriskt i alla nya bilar som säljs

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Övrigt

Nästa år börjar de första bilarna med så kallad eCall-funktion att dyka upp i Sverige och det innebär att bilarna själva kommer att kunna ringa 112 om de råkar ut för en olycka eller av någon annan anledning behöver få kontakt med SOS Alarm.

Mattias Hindfelt, IT-chef vid SOS Alarm, säger till TT:
" Vi är fortfarande ofta beroende av att det är en människa som ringer, men det kommer inte att vara så i framtiden. Vid en olycka utlöses vissa sensorer som kan kommunicera till oss var olyckan har skett, klockslag med mera. Bilen i sig blir en enorm sensor som dessutom kan upprätta en röstkanal till SOS."
eCall kommer att bli obligatoriskt i alla nya bilar som säljs inom EU från och med april 2018.

via dn.se ec.europa.eu +

Jethro Bovingdon har testat Bugatti Chiron

Så här såg det ut

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Bugatti

Motorjournalister har nyligen fått provköra Bugattis nya modell Chiron och därför börjar det att dyka upp recensioner till höger och vänster. Den här kommer från Jethro Bovingdon som numera jobbar på Drivetribe. Recensionen i textform finner ni på länken nedan.

drivetribe.com +

Skoda släpper teaser på Vision E Concept

Kan vara coupé-versionen av Kodiak

Visa inte Bil-artiklar
Bil / Skoda

Nästa månad kommer Skoda att dra täcket av den nya konceptbilen Vision E på bilmässan i Shanghai. Vi vet inte så mycket om bilen och bilden avslöjar inte mer än ett par linjer, men ryktena säger att det här är den kommande coupé-versionen av suven Kodiak. Mer om den nya bilen lär komma när mässan närmar sig.

carscoops.com +