Niko är pastafarian - bär därför durkslag på huvudet på sitt körkort

Bil / Övrigt

Så här ligger det till. För att få ha något på huvudet på sitt körkort får det bara vara av religiösa skäl. Österrikiske Niko Alm är allt annat än religiös, han är nämligen ateist. Men ändå har han en huvudbonad på sig. Och inte vad som helst, utan ett durkslag.

Niko är pastafarian. Det betyder att han tillber det flygande spagettimonstret och då måste ha ett durkslag på huvudet. I USA 2005 bildades religionen efter att skolor i Kansas tvingats av staten att undervisa om idén att universum, vid sidan av evolutionsteorien, skapats genom intelligent design. Därför föreslogs det att det även skulle undervisas om pastafaianism, som ett tredje alternativ. Religionen blev en internetsuccé och Niko ville helt enkelt dra det till sin yttersta spets.

Han är inte troende för fem öre men har under tre år kämpat mot den österrikiska myndigheten för att få bära durkslag på huvudet på sin körkortsbild. Det gick igenom när han till slut kunde visa upp ett läkarintyg på att han var psykologiskt lämplig att kunna köra bil.

Det här är sant. Tro det eller ej.

www.bbc.co.uk +

Vi har spelat Disney Infinity 2.0

Spel / Spel

Kärnan i ett barnspel är att det ska vara enkelt att manövrera. Det ska finnas lättförståelig handling och enkla instruktioner. Disney Infinity 2.0 levde inte upp till dessa simpla krav. Tvärtom så kändes det bökigt och komplicerat att hålla koll på allt.

Konceptet är det inget fel på, det påminner väldigt mycket om Skylanders. Likheterna är att du sätter olika gubbar på en platta och ser dem komma till liv på tv-rutan. I Disney Infinity får du också med små discs som innehåller ett speciellt äventyr. Jag fick testa ett äventyr ur Lilo och Stitch samt ett från Modig.

Det tråkiga är att det bara går att använda vissa gubbar till respektive världar. Det går inte att blanda karaktärer från The Avengers på ett äventyr från Modig till exempel. Då behövs en vanlig Disney-karaktär. Sånt här irriterar mig ordentligt som förälder. För det första behöver jag förklara för min åttaårige son att han måste ha en viss gubbe för att spela, en gubbe som vi inte äger. Det leder till att han känner sig begränsad. För det andra känner jag ett behov att köpa fler gubbar så att han ska kunna härja fritt och få användning av spelet jag precis köpt till familjen.

Det hade varit mycket roligare och bättre om alla figurer till spelet kunde härja fritt i alla spelvärldar och spellägen.

När jag och sonen äntligen lyckades hitta en värld där två karaktärer ur samma filmserie kunde vistas var det dags att testa spelets lokala co-op. Det gick inte så bra då spelet kraschade båda gångerna vi skulle spela ihop. Vi övergav tanken och fortsatte istället till kampanjen för att slutföra uppdragen som fanns tillgängliga. Här gick det betydligt bättre men tyvärr var spelkontrollen så seg att jag hade svårt att pricka in slagen med min karaktär Black Widow. Min son däremot hade kul som Thor och slog allt och alla som han fick syn på, inklusive mig.

Efter en stund av samma typ av spelupplägg tröttnade vi och begav oss till något som heter Toy-Box. Det här var det bästa med Disney Infinity 2.0. Det finns ett flertal världar att välja mellan, lite som mallar nästan. Väl inne i världarna så gäller det att bygga upp den som du själv önskar. Lägga till hus, folk, vägar, racingbanor med mera. Fanns en hel del att välja mellan och med det här hade vi som roligast. Det enda negativa är att det är begränsat. Du måste spela allt det andra tråkiga för att få mer saker att välja mellan när du bygger upp din värld.

Med andra ord, det går inte att komma runt det här med att köpa fler gubbar och discs. Även om Skylandes bygger på samma koncept så skiljer det sig ganska mycket mellan de två spelen just på den här fronten. I Skylanders behöver vi inte köpa så mycket extra av allt för att får spela de flesta spellägen. Däremot är det roligare med många gubbar och fällor. Man kan samla på sig fiender och får mer variation i spelandet.

Spelfigurerna som vi hunnit testa i Disney Infinity 2.0 är bland annat Hiro och roboten Baymax från Big Hero Six-filmen samt Jasmine, Green Goblin, Yondu, Black Widow, Thor, Iron Man och Ronan. Av dessa var Green Goblin, Iron Man och Thor roligast att spela med då de var lättast att styra. Svårast och sämst var Black Widow då hon mestadels använder sig av ett skjutvapen som var svårt att sikta med. Jasmine kastar iväg små flygande mattor mot sina fiender. Vi hade problem att sikta mattorna så att fienderna tog skada så därför får inte Jasmnie heller godkänt som en rolig karaktär att spela med.

Jag rekommenderar inte Disney Infinity 2.0 till varken vuxna eller barn. Om barnen är något mindre och vill spela så köp Skylanders istället. Om barnen är lite äldre så rekommenderar jag spel som Little Big Planet, LEGO-spelen eller Minecraft. Disney Intinity åker på en räkmacka med sina populära karaktärer ur filmer och serier, kanske lika bra det för spelet i sig håller inte måttet.

youtube.com +

Hur man gjorde TARS och CASE

Film / Övrigt

Ett lite längre klipp där man får se hur man skapade de tuffa robotarna TARS och CASE i science fiction-filmen Interstellar.

www.youtube.com +

Rykte Läckta bilder på LG G4

Android / LG

Här har vi några bilder på vad som påstås vara LGs nästa flaggskepstelefon, LG G4. Bilderna kommer från en XDA-utvecklare som kallar sig s3rv1cet3ch och som påstår att detta är G4an. Till skillnad från föregångaren har denna lur en lite mer fyrkantig kamerasensor och en rektangulär strömknapp. Bilderna antyder även att telefonenen kommer med Android Lollipop och har en Snapdragon 610.

Om detta verkligen är G4an eller en bluff återstår att se när LG offentliggör luren mot slutet av nästa månad.

www.androidcentral.com +

Ny trailer för Dirty Bomb

Spel / PC

Det kommande FPS-liret Dirty Bomb är i en pågående stängd beta och därmed har också en ny trailer letat sig ut på nätet.

Tanken är att spelet ska släppas till Windows PC i sommar och det är free to play. Dock finns det möjlighet att köpa till extra innehåll och just nu kan man exempelvis få tillgång till betan om man köper spelets Merc Starter Pack.

Bonusklipp nedan.

dirtybomb.nexon.net +

Drömvägen som inte leder någonstans

Bil / Övrigt

Visst vore det härligt om det fanns en vägsträcka med skarpa kurvor, långa raksträckor och asfalt som inte är infekterad av potthål och liknande? Och som bara var byggd för nöjes skull? Det finns, och den ligger i Förenade Arabemiraten såklart. Vägbiten som är 3.5 mil kallas för Jebel Jais och går upp för landets högsta berg, Jabal Al Jais. Vägen kostade 81 miljoner dollar att bygga och sägs vara en dröm att köra på, och efter att ha sett den här videon från Jaguar ser det onekligen ut som att det stämmer. Vägen går upp till toppen på det 1 930 meter höga berget, men väl där finns inte så mycket mer än utsikten. Det finns inga toaletter, bensinstationer eller matställen längs med vägen.

Som om inte detta vore nog finns det ytterligare en kurvig väg i landet, som går upp för berget Jebel Hafeet.

jalopnik.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen