Besöksgaraget Lancia Delta Integrale HF 16v

Bil / Besöksgaraget

Joona kör en bil som de som spelat Sega Rally säkerligen känner igen. En hatchback i sleeperkostym som biter ifrån när man minst anar det.

Vi frågade Joona dessa frågor:

1. Varför köpte du denna/dessa bilar?
2. Vad är det bästa med bilen/bilarna?
3. Vilken är din drömbil?

"Jag har alltid haft en öm punkt för italienska bilar sedan jag någon gång som 10-åring haft en Ferrari Testarossa som modellbil. När jag i mitten av 2000-talet var 18 år gammal och precis hade tagit körkort var det äntligen dags att köpa förstabilen med alla mina samlade sparpengar och sponsring från föräldrarna. Självklart skulle det vara något som både var sportigt och italienskt, något annat hade jag svårt att tänka mig. Efter intensivt blocket-surfande hade mitt sikte ställts in på Fiat Coupe, allra helst någon av turbo-varianterna. Jag var till och med ute och provkörde ett par stycken men tråkigt nog fick de aldrig riktigt farsans godkännande. Förmodligen talade det dramatiska utséendet inte samma språk till min farsa som för mig. Sökandet på blocket fortsatte och plötsligt en dag dök det upp en annons på en fin Delta integrale 8v (obs. inte den på bilderna) inom rätt prisspann som jag dreglade över några dagar innan jag lyfte på luren och ringde säljaren. Några dagar senare var jag stolt ägare av vad jag tyckte var en riktigt speciell förstabil, aldrig hade jag trott att det skulle vara en Lancia. Jag hann köra bilen i strax över ett år innan jag avverkade min Delta integrale 8v på typiskt tonårsmanér. En följd av tursamma händelser såg dock till att jag några månader senare åter hade en fullt fungerande Lancia på uppfarten, denna gång den Delta integrale 16v som kan skådas på bilderna. Sedan dess har jag lärt mig min läxa om bilkörning och har hunnit köra drygt 2500 mil under de 4-5 år som jag haft den, och många fler mil lär det bli!

De intuitiva och förtroendeingivande vägegenskaperna, turbomotorn förstås, samt att den har en överraskande rå och odämpad feedback till föraren av vad som händer med bilen vid varje ögonblick. Helt enkelt en ruskigt involverande körupplevelse. Rallykänsla kanske man kan kalla det?

Nästan ett oräkneligt antal italienska bilar och rallybilar av alla dess slag. Om jag ska nämna två så blir det nog Lancia Stratos och Ferrari F40."
Tack för att du delade med dig Joona! Fortsätt skicka in bilder och storys kring era bilar till bil@feber.se!

OnePlus öppnar upp försäljningen av 2 på måndag

Mobil / OnePlus

Sitter du och väntar på att få en inbjudan att köpa en OnePlus 2? Då har vi lite goda nyheter då OnePlus kommer öppna upp butiken och låta samtliga OnePlus-entusiaster plocka upp en 2 utan någon inbjudan. Detta kommer ske på måndag klockan 12:00 och butiken kommer vara öppen i en timme. Alltså mellan 12:00 och 13:00.

Du kommer kunna plocka upp max två stycken enheter och det verkar som att endast 64GB-versionen finns tillgänglig för tillfället som kostar 3 799 kronor. Så skriv in detta i era kalendrar och sett typ ett dussin larm om du är less på att vänta på inbjudan från OnePlus. Ett Pro Tip är att beställa minst en extra USB Type-C-kabel om du inte redan har bunkrat upp med ett gäng sådana.

För övrigt så sitter jag och plitar på någon sorts recension av telefonen, men kort sagt så är det en av de bästa och mest prisvärda telefonerna jag använt på ett bra tag.

forums.oneplus.net +

Trailer för P.O.L.L.E.N

Spel / PC

MindfieldGames släppte i dag en trailer för sitt kommande spel P.O.L.L.E.N. Spelet är gjort för att det skall spelas med Oculus Rift eller andra liknande glasögon och har redan röstats igenom Steam Greenlight-processen.

Spelet kan självklart även spelas på en vanlig monitor men då det är utvecklat med virtuell verklighet i tankarna så får man nog den bästa upplevelsen där.

P.O.L.L.E.N släpps under nästa års första kvartal.

www.pollengame.com +

Colin Furze bygger prylar från Assassin's Creed

Video / Imponerande

Ni som har spelat Assassin's Creed vet hur behändig en Rope Launcher, eller repkastare, kan vara där man helt enkelt skjuter iväg ett rep för att sedan med hjälp av en änterhake tar sig upp för murar, träd och andra hinder.

I den här videon får vi se extremt händiga Youtubeanvändaren Colin Furze ge sig på att skapa en egen variant som visar sig faktiskt fungera. Om den håller vikten för en människa och fungerar i skarpt läge kommer vi att få se i nästa avsnitt som släpps på torsdag.

I väntan på upplösningen kan ni kolla igenom hans Youtubekanal där det finns flera filmer där han skapar coola prylar.

  tack Simon Wallin

VICE-reportage om levande rollspel

Video / Intressant

Fint VICE-reportage om Jon Gallagher, en person med Aspergers syndrom som lyckats få ett bättre liv tack vare levande rollspel.

youtube.com +

Swedbank utsatt för överbelastningsattack

Webb / Övrigt

Banken Swedbank utsattes idag för en såkallade DDoS-attack vilket gjorde att deras hemsida under vissa tider låg nere och i vissa fall fortfarande kan vara svår att komma åt skriver SVT.

Claes Warrén pressansvarig på Swedbank, säger till SVT:
"– Vi har varit utsatta för en ddos-atttack som innebär att någon utifrån bombarderar oss med en massa data för att sänka vår webbsida."
Ingen av bankens övriga tjänster ska ha påverkats och den eller de som genomförde överbelastningsattacken ska inte heller ha kommit åt några känsliga uppgifter säger Swedbank.

www.svt.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen