Matt Farah kör världens snabbaste Lotus

Bil / Övrigt

Frank Profera har lagt sex år på att bygga om sin lilla Lotus för att den ska gå snabbare, svänga snabbare och stanna snabbare. Nu har Matt Farah fått testa besten, som väger omkring 975 kilo och har 680 hästar. På hjulen.

Den sjuka effekten kommer ur en liten motor på 1.8 liter och ger bilen ett bättre vikt/effektförhållande än Mario Andrettis Formula One Lotus OCH Bugatti Veyron!

Galet.

www.gtspirit.com +

Så här känns en panikattack

Vetenskap / Medicin

Jag har mig veterligen aldrig drabbats av en panikattack men i det här klippet medverkar några som har gjort det och de försöker i ord beskriva hur det känns. Något som jag antar är ganska så svårt men jag tror jag fattar lite vad det handlar om och skulle aldrig vilja uppleva det själv.

På länken nedan kan ni läsa 25 stycken personers egna berättelser om när de drabbats av panikattacker.

www.buzzfeed.com +

Roligare lek med ballonger

Video / Intressant

Här kommer ett enkelt knep för en roligare vardag berättat på ett mycket skönt sätt. Lek loss nu!

youtube.com +

Julsång framförd på gamla prylar

Video / Kul

Här är ett julkort i form av en musikvideo som eleverna på skotska Glasgow School of Art har tagit fram.

Studenterna har gjort en egen version av julsången "Carol of the Bells" [wiki] och till sin hjälp har man tagit ett gäng med gamla mac-datorer, en Commodore 64, en ZX Spectrum-dator samt ett SEGA Mega Drive.

Man har även skrivit en helt ny text till låten och känner ni för att sjunga med så hittas helt texten på länken nedan.

vimeo.com +

Skapa din egen mixlista med Tapely

Webb / YouTube

Tapely är en tjänst där användare kan skapa sitt eget "blandband" genom att plocka in musik från YouTube och/eller SoundCloud.

Sedan kan man lägga till en bakgrundsbild, namnge sin lista, ändra typsnitt och lite sådana grejer. När man känner sig klar med sitt blandband går det givetvis att dela till vänner och bekanta i sociala medier.

Känner man inte för att skapa något eget blandband så finns det över 25.000 blandband som skapats av andra användare som man kan kolla igenom om man är på jakt efter något intressant att lyssna på.

via TheNextWeb admin.feber.se +

Fredagsdansen #4

Video / Musik

Här kommer dagens sista fredagsdans och här kan vi kolla in när Dr. Robotnik hoppar runt i takt till lite härligt 8-bitarsmusik.

Tack för en bra vecka och ge er ut på dansgolvet nu!

  tack Simon och Mikael youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen