Suv med inbyggd träningsmaskin

Bil / Övrigt

Becker Automotive Design bygger om bilar och smäcker in allt från TV-apparater till bekväma och pampiga stolar goda nog för en kung. Men det är inte allt de proppar bilarna med. Det senaste är en komplett träningsmaskin så att den som är passagerare ska kunna dra av ett pass mellan mötena.

Bilen som huserar maskinen är en Cadillac Escalade ESV som förutom detta lilla tillbehör självklart också är smockad med massa andra prylar och lyxigheter. Min enda tanke är om de monterat en större AC? Kan lätt bli lite Jack och Rose-effekt på rutorna annars...

OBS! Det är kul att träna. Bry er inte om de sjukt läskiga minerna tjejerna gör.

via Gizmodo beckerautodesign.com +

LG håller låda 28 april

Mobil / LG

Det har redan läckt en hel del information om LG:s kommande flaggskeppslur och den 28 april verkar det vara dags för företaget att visa upp sin topptelefon. LG har nu skickat ut inbjudan till diverse medier till ett event som kommer att hållas i New York, London, Paris, Seoul, Singapore och Istanbul. På inbjudan står det "See the Great. Feel the Great" där G:et har samma typsnitt som tidigare G-enheter.

Det har redan börjat spekuleras om vad LG menar med sitt budskap. Att det handlar om en telefon är rätt uppenbart, men vissa verkar tolka det som att LG kommer lyxa till den kommande topptelefonen genom att fästa läder, eller fejkläder, på den. Precis som Samsung gjort med de senaste Note-enheterna och Galaxy S5. Jag hoppas att det inte är sant.

www.theverge.com +

Jay Z ska dela Tidal med andra musiker

Webb / Streamat

För några veckor sedan blev det känt att Jay Z kommer att köpa upp Aspire, med Tidal och Wimp, för 56 miljoner dollar. Men igår kväll kickade Jay Z igång en återlansering av musiktjänsten Tidal och i samband med det berättade han var som kommer att hända med musiktjänsten i framtiden. Och tydligen kommer han dela upp ägandet i 17 delar där artister som Jack White, Kanye West, Alicia Keys, Deadmau5 och Daft Punk får en del av kakan.

Under presskonferensen radades samtliga artister upp som en mellanstadieklass och efter att Alicia Keys höll ett tal om musikens påverkan så fick alla artister skriva på ett papper för att skapa någon sorts självständighetsförklaring.

Musiktjänsten Tidal finns tillgängligt nu i två olika format. Tidal Hifi där du kan lyssna på okomprimerad musik kostar 199 kronor och för Tidal Premium kostar 99 kronor och då får du tillgång till hela musikbibliotek, fast med lägre bitrate än Tidal Hifi. Tidal erbjuder inget gratislyssnande som konkurrenten Spotify gör, vilket är en av anledningarna att många artister verkar vilja hoppa på Tidal-vågen då artisterna ska få mer betalt för varje spelning. Typ.

Något som är värt att tillägga är att det fortfarande inte är helt klart med vad som kommer att hända med artisternas musikbibliotek på streamingtjänster som Spotify, men för tillfället verkar ingen ha gjort en Taylor Swift än i alla fall. Mer information lär komma inom kort.

Ovan ser hela presskonferensen.

www.theverge.com +

Huawei Watch får svenskt pris

Pryl / Bärbarheter

Onlinebutiken Conrad, av alla ställen, har gjort Huawei Watch tillgänglig att köpa i butiken. På sajten ligger priset på 4 649 kronor, vilket är rätt mycket pengar för en Android Wear-klocka. LG Watch Urbane, som också kommer ha en fräsch rund display och se väldigt vacker ut, kommer att kosta runt 3 500 kronor i Sverige, så priset på Huawei kanske inte är helt orimligt.

Det har tidigare ryktats om att Huawei Watch kommer att kosta närmare 1 000 dollar i USA, så 4 649 kronor känns rätt okej i jämförelse. Om det ryktet stämmer så är nog det här första gången någonting blir billigare i Sverige jämfört med i USA.

Även om klockan har fått ett pris så är releasedatumet fortfarande okänt. Enligt sajten Wareable.com ska en representant från Huawei ha sagt att klockan kommer att släppas i juni. Om det stämmer eller inte får vi se när Huawei släpper på lite mer information.

www.conrad.se +

Skolor i England vill inte att barnen spelar spel för vuxna

Spel / Övrigt

Ett par skolor i England tycker inte att det är okej att barn spelar spel som är anpassade för vuxna. Därför har de nu meddelat föräldrarna att de kommer att anmäla till polisen och socialen om de upptäcker att barn spelar spel för vuxna hemma.

Det handlar om totalt sexton skolor som gått samman i den nya satsningen. I brevet som skickats till föräldrarna står bland annat:

"several children have reported playing, or watching adults play games which are inappropriate for their age and have described the levels of violence and sexual content they have witnessed."

Spel som tas upp i brevet är Call of Duty, Grand Theft Auto, and Dogs of War (antagligen menar de God of War eller Gears of War eller kanske Watchdogs). Skolorna anser också att barnen inte bör ha tillgång till Whatsapp eller Facebook innan de blir vuxna.

"Access to these games OR to some social media sites such as those above increases early sexualized behaviours (sometimes harmful) in children AND leaves them vulnerable to grooming for sexual exploitation or extreme violence. If your child is allowed to have inappropriate access to any game or associated product that is designated 18+ we will are [sic] advised to contact the Police and Children’s Social Care as it is neglectful."

Skolorna har sagt att syftet med de nya reglerna är att hjälpa föräldrarna. Men det har inte tagits emot väl av alla föräldrar och en föräldragrupp tycker att hot om polisanmälan är helt fel väg att gå.

"If schools want to get the support of parents and gain their confidence, threatening them with social services will not help... To get the social services involved is an absolute disaster because it starts telling parents that we don’t trust you to be responsible for your children."

Vad anser ni om det hela? Bör PEGI-märkningarna följas fullt upp eller ska det vara upp till varje förälder att bestämma?

arstechnica.com +

Flera populära kanaler försvinner från Telias utbud

Webb / Tjänster

Det verkar har skurit sig rejält mellan Telia och en av deras leverantörer. Så sent som igår meddelade de på sin hemsida att flera av deras kanaler kommer att försvinna ur utbudet och förändringarna träder ikraft redan imorgon. Och nej, det är inget tidigt aprilskämt från vår sida.

Telia skriver så här på sin hemsida:

"Fr.o.m. den 1 april riskerar Telia att inte längre kunna sända kanalerna 5,9,11, Animal Planet, Eurosport 1 & 2, TLC och Discovery-kanalerna. Vi vill erbjuda dig marknadens bästa tv-utbud till ett bra pris. Innehållet ska vara brett och flexibelt och givetvis ska du kunna se innehållet på alla dina skärmar. Just nu kan inte en av våra leverantörer leverera det. Det är SBS Discovery, vilket innebär att det finns risk för att dessa kanaler inte kan visas i Telias tv-tjänst fr.o.m. 1 april. Vi beklagar detta och jobbar på att hitta en långsiktig lösning."

Med tanke på att Telia själva skriver att det finns en risk att kanalerna försvinner verkar det ligga någon sorts konflikt eller kommunikationsproblem i grunden. Om det nu inte är ett aprilskämt.

Om du själv är Telia-kund bör du hålla koll på Telias hemsida under morgondagen då det ska komma mer information om hur befintliga paket kommer att påverkas.

www.telia.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen