Ännu en som mixtrat med cambervinkeln

Bil / Övrigt

I Japan har de lite annorlunda stylingintressen än vad vi kanske är vana vid. Extrema vingar och hemmabyggda kjolpaket tillhör vanligheterna där borta, medan vi nöjer oss med ögonlock och M3-speglar. En annan sak vissa gör där också är att labba med cambervinkeln och få hjulen att stå ut så mycket som möjligt. Något som den här ägaren till en Toyota Celica verkligen har dragit till sin spets.

Ser rätt kul ut.

carscoop.blogspot.com +

Aria ger dig geststyrning till smarta klockor

Pryl / Bärbarheter

Aria är ett tillbehör till smarta klockor som gör att du inte behöver pilla med några smutsiga fingrar på din smarta klocka. Tillbehöret fästs på klockans armband och kopplas till klockan via Bluetooth och sedan kan du bland annat snärta med fingrarna för att navigera och öppna appar i klockan.

Aria kommer inte dyka upp på marknaden än på ett tag. Först ska enheten dra en runda på Kickstarter och samla in lite kosing. När Aria dyker upp på gräsrotsfinansieringssajten kommer du kunna beställa versioner till till Pebble Time och Android Wear. Vill du ha Pebble-versionen kommer du kunna få en Aria för 69 dollar, och Android Wear-versionen kommer gå lös för 169 dollar.

Ovan ser ni en man som använder diverse gester för att styra sin Motorola Moto 360.

via Engadget www.ariawearable.com +

Trumma med byxorna

Pryl / Mojänger

För ungefär åtta år sedan fick vi vår första glimt av DrumPants. Sedan dess har folket bakom denna mojäng kört en KickStarter-kampanj och varit med i tv-programmet Shark Tank. Nu har man även kört igång en Indiegogo-kampanj för att hitta finansiering för produktionen av DrumPants version 2.0.

Denna version av DrumPants har en snabbare processor och använder sig av öppen källkod. Den öppna källkoden kombinerat med att den nu även är Arduino-kompatibel gör att man kan hitta på lite vad man vill med dessa grejer.

Precis som föregångaren så handlar det om några små föremål som man kan lägga, till exempel, under byxorna och sedan trumma på. En tillhörande app (Mac, iOS) tar emot trummornas MIDI-signaler om man nu vill hålla på med sådana grejer.

35 000 dollar vill man ha för produktionen av DrumPants version 2.0.

youtu.be +

Fotografer har tagit världens största bild av Mont Blanc

Foto / Övrigt

Världens största foto var tidigare på 320 gigapixel och dokumenterades år 2013. Då var det London som var motiv. Den här gången har fotograferna krämat på ordentligt och avbildat Mont Blanc med ett foto som är 365 gigapixel stort.

Fotograferna, fem till antalet, spenderade två veckor under år 2014 med att ta alla fotona som sedan sammanfogats till slutresultatet. Det hela genomfördes på 3500 meters höjd där en Canon 70D, Canon EF 400mm f/2.8II IS och en Canon Extender 2X III användes. Totalt togs 70 000 foton åt varje håll och tidsmässigt spenderades 35 timmar åt själva fotograferandet.

Men det var inte bara resan och fotograferingen som tog tid. Att sammanfoga det hela tog i sin tur två månader. Fotot skulle för övrigt vara stort som en fotbollsplan om det printades i 300 dpi.

Vill ni kolla in hela fotot finns det på projektets hemsida och i videon ovan kan ni se lite bakom kulisserna.

petapixel.com +

I dag släpps biljetterna till Comic Con Gamex

Foto: Gage Skidmore
Spel / Övrigt

Det är inte enbart biljetterna till Comic Con Malmö som släpps i dag, i dag kan man nämligen även köpa biljetter till Comic Con Gamex på Friends Arena. Detta jippo drar igång under höstlovet och här kommer man kunna stöta på spelutvecklare, serietidningsskapare samt delar av Hollywoods filmindustri.

På tal om Comic Con Gamex så offentliggjorde mässan i dag två nya namn som kommer närvara. Första namnet är DC Comics- och Marvel-serieskaparen Bob Layton, som bland annat har skrivit den klassiska Iron Man-serien ”Demon in a Bottle”. Layton kommer att delta i en frågepanel på fredagen den 30 oktober samt signera autografer.

Och det andra namnet är den världskända röstskådespelaren, Maile Flanagan (bilden ovan) som bland annat lånat ut sin röst till karaktären Mother Aardvark i Ice Age och huvudpersonen Naruto Uzumaki i Naruto. Även Maile kommer att delta i en frågepanel samt signera autografer.

Biljetter till Comic Con Gamex kan köpas, efter klockan 19:00, via länken nedan.

friendsarena.se +

Tusentals teliakunder i Uppsala utan bredband och telefoni

Webb / Övrigt

Tusentals teliakunder i och runt Uppsala uppges ha blivit av med sitt bredband och fast telefoni under förmiddagen uppger flera källor.

Enligt Telia ska det röra sig om en fiberkabel som grävts av vilket har lett till att många i Uppsala och Rasbo blivit av med sina fasta uppkopplingar från Telia.

Telias tekniker arbetar just nu med att lösa problemet och enligt Aftonbladet beräknar man att arbetet med detta ska vara klart till runt klockan 17:00.

www.telia.se +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen