Ny show om bilar - med Jerry Seinfeld

Bil / Nyheter

"Seinfeld" var en omåttligt populär humorserie som gick förr i tiden, och som fortfarande sänds i repris på TV. Frontman för serien var Jerry Seinfeld som förutom att han älskar att stå på scenen och dra skämt även älskar bilar. Nu ska han förena dessa två ämnen i en ny show som kallas för "Comics And Cars".

Enligt tidningen The Daily ska showen inte helt oväntat byggas upp av komiker som bjuds in och snackar bilar. På gästlistan sägs Ricky Gervais och Alec Baldwin bland annat stå med. När serien ska sändas och i vilken kanal är oklart för tillfället, men inspelningarna är i full gång.

jalopnik.com +

Alla EKG-maskiner slogs ut i Region Kronoberg

Webb / Övrigt

Runt Kristi Himmelsfärdsdagen blev samtliga 83 EKG-maskiner av senare modelle i Region Kronoberg obrukbara då ett lösenord inte hade bytts och vårdpersonalen kunde därför inte logga in på maskinerna.

Man löste det hela genom att plocka fram gammal EKG-utrustning och från Region Kronobergs håll är man noga med att påpeka att ingen patient ska ha kommit till skada på grund av att de nya EKG-maskinerna inte gick att använda.

Trots att ingen kom till skada under incidenten så har chefläkaren Per Lindgren anmält det till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som nu får utreda hur det hela kunde ske även om det redan verkar vara klart att det handlar om den mänskliga faktorn.

Bonusklipp från Varan TV nedan. "EKG - Vad är det?"

www.expressen.se +

Nu kan du låta någon annan ta över ditt Facebook när du dör

Webb / Facebook

Amerikanska Facebook-användare har sedan i början av året kunnat välja ut en av sina kontakter på Facebook som kan ta hand om användarens Facebooksida i den händelse av att personen skulle råka gå och dö.

Nu har man öppnat upp denna möjlighet även för europeiska användare skriver The Next Web och går man in på säkerhetsinställningarna på sin profil så hittas nu ett val som heter "Legacy Contact" ("Efterlevande Kontaktperson") [länk] där man kan välja en annan person på Facebook som får tillgång till den egna profilen om man skulle avlida.

Personen som tar hand om en avliden persons Facebooksida kan pinna statusuppdateringar, svara på vänförfrågingar, uppdatera profilbilden och lite annat. Personen kommer dock inte att se den avlidne personens privata meddelanden eller ha möjlighet att posta i den avlidnes namn.

via TheNextWeb newsroom.fb.com +

Mark Hamill återvänder som Jokern i Batman: The Killing Joke

En ung Mark Hamill.
Film / Nyhet

Under Comic-Con förra helgen blev det känt att Alan Moores Batman: The Killing Joke kommer filmatiseras och kort efter det överöstes Twitter med frågor till Mark Hamill om han skulle återvända till DC-universumet som Jokern. Hamills svar ser ni nedan:


Nu verkar det som att detta kommer bli verklighet. Enligt en källa till sajten Collider så har Mark Hamill hoppat på projektet och kommer låna ut sin röst till Jokern en sista gång.

Batman: The Killing Joker kommer att släppas nästa år och om ni vill lära er mer om Alan Moores mästerverk så kan ni titta på videon här nere. Eller lägga vantarna på serien.

collider.com +

Katt rider på noshörning

Video / Djur

Här är ett rätt ballt klipp från Afrika där vi får kolla in när en liten katt rider på en noshörning så väl som en buffel.

Det handlar om en ginstkatt (genetta) [wiki] som företrädesvis lever i Afrika men det finns även en variant som hittas i södra Europa och Mellanöstern.

indefinitelywild.gizmodo.com +

Retro Så här skickade man bilder elektroniskt förr i tiden

Webb / Övrigt

Skicka bilder är något som de flesta av oss antagligen gör dagligen, det kanske handlar om att vi gör det i våra jobb, i skolor eller att vi privat laddar upp bilder i sociala medier och bloggar. Detta är något som jag antar att de flesta idag tar för givet men på 1970-talet var det inte riktigt lika lätt att skicka bilder och i klippet ovan kan ni kolla in maskinen som nyhetsbyrån United Press använde för att skicka bilder då.

Maskinen har det rätt så sexiga namnet UPI Model 16-S och som synes handlar det om en rätt så primitiv scanner som läser in fotografierna digitalt och därefter överför dem till önskad destination via en vanlig telefonlina. Det ska ha tagit runt åtta till nio minuter att skicka ett svartvit fotografi och Chris Wilkins som jobbar som fotoredaktör på den amerikanska tidningen "The Dallas Morning News" kommenterade maskinen UPI Model 16-S i en artikel 2012:
"If you were lucky enough to get a perfect telephone line for sending the picture, one color photo took a minimum of 26 minutes to transmit. Sending internationally took twice as long, sometimes up to an hour per photo."
UPI Model 16-S användes för att skicka bilder från början av 1970-talet till 1991 då det dök upp effektivare metoder för att överföra bilder elektroniskt.

petapixel.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen