Kvinna 60+ kör dragrace med sin Mercedes C 63 AMG

Bil / Mercedes

Man är aldrig för gammal för att gör tokigheter heter det väl? Den här tanten är någonstans i 60-årsåldern men inte virkar hon dukar eller bakar mandelkubb på sin fritid, nej hon tar sin trimmade Mercedes C 63 AMG till strippen och förnedrar motståndare istället.

Enligt kvinnan själv har hon kört dragrace sedan tonåren, vilket inte förvånar mig när hon lägger en repa på 11.72 sekunder. Bra jobbat!

jalopnik.com +

Sverige får Digital TV Tuner till Xbox One i sommar

Spel / Microsoft

Förra året släppte Microsoft sin tv-adapter för Xbox One i ett fåtal länder i Europa. Förra veckan anlände tjänsten även till USA och Kanada. Och nu meddelar de att adaptern kommer att släppas i fler länder i Europa, däribland Sverige.

Adaptern heter Digital TV Tuner och är helt enkelt en teve-mottagare för spelkonsolen som gör att du kan använda den för att se just på teve. Enligt Larry Hryb testas tjänsten just nu och tanken är vi ska kunna ta del av den senare i sommar. Priset för adaptern är 29,99 euro.

Microsoft har också släppt en del nyheter i sin Xbox-app för Windows 10, bland annat Game Hubs och smidiga snabbkommandon vilket ni kan se i videon ovan.

microsoft-news.com +

Hejdå John Nash

John Nash
Vetenskap / Forskning

Matematikern och nobelpristagaren John Nash och hans fru var i helgen med om en bilolycka i USA som tyvärr resulterade i att de båda omkom.

John Nash fick Sveriges Riksbanks pris till Alfred Nobels minne för sitt arbete med spelteorier 1994 men för den stora massan var han antagligen mest känd för att ha blivit porträtterad av Russel Crowe i filmen "A Beautiful Mind" [IMDb] från 2001.

John Nash blev 86 år gammal.

I dag släpps biljetterna till Comic Con Malmö

Spel / Övrigt

I dag klockan 19:00 släpper man biljetterna till populärkulturmässan Comic Con Malmö. På denna mässa kommer man kunna träffaspelutvecklare, serietidningsskapare, professionella cosplayare och delar av Hollywoods filmindustri. Mässan kommer självklart även erbjuda tävlingar, filmvisningar, paneler och annat skoj.

Den första stora gästen för mässan är cosplayaren, livestreamaren och modellen - Lindsay Elyse (bilden ovan) från Arizona. Med tio års erfarenhet av cosplay har hon tolkat karaktärer som Snowstorm Civir, Wonder Woman, Femme Kratos och Master Chief. Hon kommer även delta i en frågepanel, fotograferingar och signeringar, samt vara en av domarna i kvalet till EuroCosplay 2016.

Comic Con Malmö drar igång den 12 september och biljetterna kan köpas via länken nedan.

billetto.se +

Audi R8 e-tron kör själv

Bil / Audi

Audi presenterar nu upp den helt eldrivna R8 e-tron i ett nytt utförande som man kallar för e-tron piloted driving. Precis som namnet avslöjar är det här en bil som kör själv och det med hjälp av kameror, laserskanner, ultraljud och radar. Bilen klarar 0-100 km/h på 3.9 sekunder och under skalet finns samma drivlina som i versionen man kör själv, vilket innebär en elmotor som ger 462 hästar. Räckvidden är också densamma - 45 mil.

Den självkörande versionen är en så länge endast en testbänk för tekniken, och det kommer ta ytterligare två år innan en del av den hittar in i en produktionsbil.

teknikensvarld.se +

Idag är det internationella handduksdagen

Samhälle / Allmänt

Idag är det 25 maj vilket inte bara är en dag då vi får in lite extra kosing på kontot, utan också Towel Day. En dag då vi hyllar författaren Douglas Adams genom att bära runt handdukar.

Via länken här nere till vänster hittar hur Towel Day firas runt om i världen. I Stockholm kommer till exempel kommer ett gäng handduksbärare att träffas i Tantolunden för att avnjuta diverse Liftarens Guide till Galaxen-referenser och i Gävle kommer man skita i varningsflaggorna om Vogon-poesi och citera sådant, dricka öl och käka jordnötter. Länk till eventet i Stockholm hittar ni här: Towel Day i Stockholm.

Sitter man varken i Stockholm eller Gävle så kommer Samantha Cristoforetti, som sitter på Internationella Rymdstationen, leverera en överraskning som det hintas på hennes Flickr-sida som ni hittar här: EXP42 på Flickr.

www.towelday.org +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen