Elektrifierad BMW M3 kommer att ställa upp i Pikes Peak

Bil / BMW

EV West heter företag som monterat ut den raka sexan ur en BMW M3 från 1995 och istället fyllt hela bilen med batterier och en elmotor med en effekt som motsvarar 420 hästar. Det lilla företaget med stora drömmar kommer att ställa upp med bilen i årets upplaga av Pikes Peak och lär säkerligen imponera på en del.

jalopnik.com +

Forskare varnar för LED-belysning

Vetenskap / Forskning

Forskare säger nu att det kan bli ett problem med att allt fler byter ut sina traditionella lampor mot LED-belysning då dessa ibland kan ge ifrån sig ett osynligt flimmer som kan leda till huvudvärk och koncentrationssvårigheter.

Hillevi Hemphälä, doktor och forskare vid institutionen för Designvetenskaper på Lunds tekniska högskola, säger att det inte LED-belysningen i sig som det är fel på men däremot är många LED-lampor felkonstruerade vilket leder till det skadliga flimret. Hon säger vidare att det är i stort sett omöjligt för oss konsumenter att avgöra om en LED-lampa är bra eller dåligt konstruerad.

Mats Holme, vd på Belysningsbranschen, håller med om att flimrande LED-lampor är något man bör undvika och säger till DN:
"Det är inte helt klarlagt vilka eventuella negativa hälsoeffekter som flimret har. Det är något som forskarna i lugn och ro måste ta reda på. Mitt råd är att vända sig till de välkända varumärkena."

www.dn.se +

Ian McShane till Game of Thrones

Foto: HBO
Film / Nyhet

Förra veckan så blev det klart att den brittiska skådespelaren Ian McShane kommer spela i den sjätte säsongen av Game of Thrones. Vem han skall spela är oklart men enligt Entertainment Weekly så kommer han spela en viktig karaktär men inte spela med i allt för många scener under denna säsong.

Folk på Internet har teorier om att han kommer spela Randyll Tarly eller Euron Greyjoy.

www.ew.com +

Nytt Pang på gång

Spel / Multiplattform

DotEmu och Pastagames kommer återuppliva Capcom-klassikern Buster Bros. (även känt som Pang). Spelet skall behålla känslan från de tidigare spelen men även innehålla överraskningar och nymodigheter. Spelet är på gång för Windows, konsol samt mobila enheter dock är det oklart när det väl skall släppas.

Är man sugen på att spela något av de tidigare spelen direkt i webbläsaren så kan man göra det här.

www.siliconera.com +

Sony visar upp Xperia C5 Ultra och M5

Sony Xperia C5 Ultra till vänster och M5 till höger.
Mobil / Sony

Trots motgångar på mobilfronten släpper Sony nu två stycken nya midrange-lurar: Xperia C5 Ultra och Xperia M5. Till skillnad från tidigare Xperia-lurar så kör Sony systemkretsar från MediaTek i stället för Qualcomms Snapdragon, vilket förhoppningsvis betyder att det blir relativt hög prestanda för en liten peng.

Sony kallar Xperia M5 för en "super midrange phone" då den kör en MediaTek Helio X10 med en åttakärnig processor på 2.0 GHz, 3GB ram, 16GB samt en 5-tumsdisplay med Full HD-upplösning. På baksidan sitter det en kamera med upplösningen 21.5 megapixlar och på framsidan en med 13 megapixlars upplösning. Enligt Sony använder den bakre kameran ett "hybridautofokussystem" som gör att den kan hitta fokus på en kvarts sekund, som för övrigt demonstreras i videon ovan.

Xperia C5 Ultra är, som namnet avslöjar, är en rätt stor telefon. Skärmen är 6 tum stor med 1080p-upplösning. På insidan sitter det ett stycke systemkrets från MediaTek med en åttakärnig processor på 1,7 GHz, 2GB ram och 16GB lagring. Både fram- och bakkameran har upplösningen 13 megapixlar.

Telefonerna kommer att släppas i mitten av augusti på vissa marknader. Pris och release i Sverige är för tillfället okänt, men förhoppningsvis kommer lurarna dyka upp på marknaden inom kort och priset kommer troligtvis landa på någonstans mellan 3 500 och 4 500 kronor.

www.theverge.com +

Allt som är fel med Kingsmen: The Secret Service

Film / Kortfilm

CinemaSins har släppt en ny video där gänget granskar filmer för att hitta diverse fel och den här gången är det Kingsmen: The Secret Service som granskas.

youtube.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen