Elektrifierad BMW M3 kommer att ställa upp i Pikes Peak

Bil / BMW

EV West heter företag som monterat ut den raka sexan ur en BMW M3 från 1995 och istället fyllt hela bilen med batterier och en elmotor med en effekt som motsvarar 420 hästar. Det lilla företaget med stora drömmar kommer att ställa upp med bilen i årets upplaga av Pikes Peak och lär säkerligen imponera på en del.

jalopnik.com +

InifiniteUSB löser problemet med för få USB-portar

Pryl / Övrigt

Den senaste versionen av MacBook har som bekant endast en USB-ingång och denna är av den senaste USB-standarden type-c. Denna kontakt är tänkt att användas både för att ge datorn el och koppla in mobiler, kameror och annat.

Många har ansett att detta är lite för få ingångar och Kickstarterprojektet IniniteUSB har nu tagit fram en lösning för detta genom sina kontakter. Kontakterna innehåller dels en USB type-c-kontakt som kopplas in mellan dator och strömkabeln. Den är även försedd med en extra utgång som kan vara av typen microUSB, ligthning eller traditionell USB-kontakt. Det går även att seriekoppla InfiniteUSB om man vill ha ännu fler ingångar till datorn.

Med fyra dagar kvar av sin kampant har inifiniteusb fått in nästan 20 gånger så mycket pengar som man behövde för att böra tillverka tillbehöret. Exakt vad en InfiniteUSB kommer att kosta i butik framgår inte men om man backar projektet på Kickstarter kan man få en för 10 dollar.

www.kickstarter.com +

Trailer för PlayStation-versionen av Super Time Force Ultra

Spel / Sony

Här har vi en ny trailer för PlayStation-versionen av Super Time Force Ultra som är på gång för PlayStation 4 och PlayStation Vita.

Vi vet sedan tidigare att Sony Worldwide Studios-bossen Shuhei Yoshida skulle vara en spelbar karaktär men denna version av spelet kommer även få ytterligare två spelbara karaktärer. Den ena är typen från Journey och den andra är Sir Galahad från The Order: 1886.

Det är fortfarande oklart när Super Time Force Ultra väl släpps men enligt utvecklarna släpps det "mycket snart". Spelet kommer stödja Cross Buy så det räcker att man köper spelet en gång för att spela det på båda plattformarna.

blog.eu.playstation.com +

Google drar igång Works with Google Cardboard-programmet

Pryl / Virtuell verklighet

Google Cardboard är ett av de mer intressanta vr-projekt på marknaden. Mitt bland alla vr-headset som kostar tusentals kronor att köpa så ger Google dig ett betydligt billigare alternativ som du antingen kan köpa av företaget för någon hundralapp, eller skriva ut och bygga ihop själv.

Hur som helst så vill Google göra det lättare för användare att använda diverse Cardboard-projekt. Detta genom att be alla som bygger vr-headset som baseras på Cardboard att skicka in information om dimensioner och linsstorlek så att Google kan optimera de appar som finns till Cardboard så att de fungerar på dessa headset. Företagen som lämnat in informationen kommer få en qr-kod som de kan fästa på sina vr-headset som användarna kan skanna av för att inställningarna med skärpedjup och liknande fungerar bra när de ska börja använda headseten.

Google har också släppt ett nytt utvecklingskit till Cardboard med bland annat bättre huvudspårning. Sedan har företaget också släppt riktlinjer där de går igenom hur man gör appar användbara med Cardboard.

Google har också öppnat upp en separat butik för Google Cardboard. Länk till denna hittar ni här: Get Cardboard.

Ovan ser ni en video där Tested tar en titt på Google Cardboard.

googledevelopers.blogspot.se +

NailO är en trackpad för tummen

Pryl / Bärbarheter

Här är en ball liten mojäng som forskare på det amerikanska universitetet MIT tagit fram.

Det handlar om den minimala trackpaden NailO som användaren ska placera på sin tumnagel och det är sannolikt världens minsta trackpad. Trackpaden kommunicerar via Bluetooth och ska kunna kommunicera både med mobiler, tablets och datorer.

I sina tester har MIT lyckats använda fem olika gester med 92-procentig noggrannhet. Då man sannolikt skulle råka röra NailO omedvetet har forskarna även föreslagit att den i framtiden ska aktiveras genom att hålla på den en längre stund.

När eller om vi får se NailO på marknaden framgår inte.

via CNET newsoffice.mit.edu +

McLaren F1 möter McLaren P1

Bil / McLaren

Nu har Evo äntligen gjort det, ställt originalet mot framtiden - McLaren F1 mot McLaren P1. Två superbilar med över 20 års ålderskillnad, den ena världens mest extrema bil då, den andra världens mest extrema bil i dag.

F1:an är från 1995 och den 39:e bilen McLaren byggde. Den har chassinummer 46 och ägare av F1:or fick möjligheten att köpa P1 med samma chassinummer när den släpptes, och det är precis vad ägaren till dessa bilar gjorde. Evo fick låna bilarna och åkte till södra Frankrike för att se vad som har hänt under åren, och till vår glädje hade de med sig en filmkamera.

jalopnik.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen