557 hästar i nya Mercedes GL63 AMG

Bil / Mercedes

Idag väljer Mercedes att dra skynket av den stora suven GL i AMG-versionen. Denna 63:a får som väntat lite aggressivare kjolpaket, hungrigare front och de karaktäristiska fyra piporna där bak som skvallrar om att det här inte är en helt vanlig bil utan en ulv i fårakläder. Eller vad sägs om 550 hästar och 0-100 på bara 4.9 sekunder?

På framskärmarna står det klart och tydligt "V8 BITURBO" och i hjulhusen sitter det 21-tummare skodda med 295/40-däck. Under huven sitter den senaste versionen av V8:an på 5.5 liter som försetts med dubbla turbo och som utvecklar 557 hästar och har ett vrid på 760 Nm. Samma effekt som i ML63 AMG alltså. 0-100 km/h klaras som sagt av på strax under fem sekunder och toppfarten är elektroniskt spärrad till 250 km/h. Inte illa pinkat för en bil som rymmer sju personer.

Självklart är bilen späckad med allehanda elektroniska hjälpmedel och leksaker, som sportfjädringen AMG RIDE CONTROL med AIRMATIC. Till detta sitter ett system kallat ACTIVE CURVE SYSTEM som tillsammans med luftfjädringen ser till att färden blir behaglig men skarp när man rattar vilt. Bilen kommer endast med den sjustegade automatlådan AMG SPEEDSHIFT som har ett sportläge, ett manuellt läge och ett ekonomiläge.

På insidan finns det förutom läder i mängder även pedaler i borstad aluminium, fet klimatanläggning, infotainmentsystem med blåtand och USB-stöd för att nämna några saker. På tillvalslistan finns kameror som ser runt hela bilen, döda-vinkelnvarnare, panoramaglastak och ett ljudsystem från Bang & Olufsen.

Pris och tillgänglighet för oss här i Sverige är än så länge oklart.

www.motorauthority.com +

Hands-Free Tinder till smartklockor

Mac / Apple Watch

Den brittiska tidningen T3 har testat en smartklocks-app som kallas för "Hand-Free Tinder" vilket är en app som säger sig kunna avgöra vilka som användaren anser vara heta på dejtingtjänsten Tinder.

Traditionellt så avgörs detta genom att användaren svajpar till höger eller vänster beroende på om man är intresserad av en person eller inte men med "Hands Free Tinder" avgörs detta istället genom hur snabb eller långsam smartklocks-användarens puls är.

Hand-Free Tinder sägs fortfarande vara under utveckling men ska dyka upp längre fram till både Android Wear och Apple Watch säger utvecklaren av appen.

via TheNextWeb www.t-3.com +

Xbox Music heter nu Groove Music

Spel / Microsoft

Microsofts musiktjänst Xbox Music byter namn till Groove Music och kommer att nylanseras tillsammans med Windows 10 den 29 juli.

Groove kostar 9.99 i månaden eller 99 dollar om året och ger tillgång till ett riktigt stort utbud av musik utan någon reklam. Låtarna kan antingen strömmas eller laddas ner för lyssnade i offlineläge.

Idag kan de som spelar på Xbox One bland annat lyssna på musiken samtidigt som de spelar spel. Dock fungerar det endast via snap-funktionen vilket gör att en del av skärmen tas upp av programmet. Tanken är att det kommer att se annorlunda ut när Windows 10 helt har integrerats med Xbox One vilket beräknas ske under hösten.

via Gamespot www.microsoft.com +

Hello Kitty blir film

Film / Nyhet

Det japanska företaget Sanrio har meddelat att deras amerikanska dotterbolag kommer att ta fram en film som baseras på företagets populära ikon Hello Kitty.

Det saknas än så länge detaljer om vad filmen kommer att handla om men det är väl inte helt omöjligt att handlingen kommer att kretsa runt Hello Kitty, hennes vänner samt någon form av äventyr.

2019 kommer Hello Kitty-filmen få premiär om allt går som planerat.

deadline.com +

Googles självkörande bilar testas i Austin, Texas

Pryl / Robotar

Google har börjat köra sina självkörande bilar på allmänna vägar i Mountain View nu i sommar, men det är inte det enda stället som dessa små bilar kommer synas. Google har redan smygkört med sina självkörande bilar av modellen Lexus på Austins gator, men inom kort kommer de mindre varianterna också att dyka upp på gatorna. Detta gör att Austin blir den första staden utanför Googles högkvartersstad där de självkörande bilarna kommer att köras.

Varför Austin och inte typ Stockholm, kanske ni sitter och undrar just nu. En talesman från Google berättar för tidningen Austin American-Statesmen att det beror på att Austin är en stad som är öppen för teknik och har redan för tillfället ett gäng Google-kontor och har anammat Google Fiber sedan en tid tillbaka.
We've loved how much Austin embraces innovation

www.engadget.com +

The Wand Company släpper Star Trek-inspirerat bluetoothtillbehör

Mobil / Tillbehör

Star Trek har varit en inspirationskälla för många tekniktillverkare. Fast mer när det kommer till ny teknik och inte lika mycket när det kommer till design. The Wand Company kommer dock tillfredsställa våra retrofuturistiska behov med Communicator som har samma design som den klassiska kommunikatorenheten från Star Trek.

Enheten kopplas till din telefon via bluetooth och fungerar som en portabel högtalare och högtalartelefon vid behov och så förstås ger den ifrån sig diverse kommunikationsljud från Star Trek. Communicator är byggd helt i aluminium och laddas trådlöst via det medföljande stället.

Communicator kommer att börja säljas under Comic Con som drar igång på torsdag i San Diego. Priset för en sådan kommer ligga på 149.99 dollar och kommer börja säljas via The Wand Companys hemsida.

www.theverge.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen