557 hästar i nya Mercedes GL63 AMG

Bil / Mercedes

Idag väljer Mercedes att dra skynket av den stora suven GL i AMG-versionen. Denna 63:a får som väntat lite aggressivare kjolpaket, hungrigare front och de karaktäristiska fyra piporna där bak som skvallrar om att det här inte är en helt vanlig bil utan en ulv i fårakläder. Eller vad sägs om 550 hästar och 0-100 på bara 4.9 sekunder?

På framskärmarna står det klart och tydligt "V8 BITURBO" och i hjulhusen sitter det 21-tummare skodda med 295/40-däck. Under huven sitter den senaste versionen av V8:an på 5.5 liter som försetts med dubbla turbo och som utvecklar 557 hästar och har ett vrid på 760 Nm. Samma effekt som i ML63 AMG alltså. 0-100 km/h klaras som sagt av på strax under fem sekunder och toppfarten är elektroniskt spärrad till 250 km/h. Inte illa pinkat för en bil som rymmer sju personer.

Självklart är bilen späckad med allehanda elektroniska hjälpmedel och leksaker, som sportfjädringen AMG RIDE CONTROL med AIRMATIC. Till detta sitter ett system kallat ACTIVE CURVE SYSTEM som tillsammans med luftfjädringen ser till att färden blir behaglig men skarp när man rattar vilt. Bilen kommer endast med den sjustegade automatlådan AMG SPEEDSHIFT som har ett sportläge, ett manuellt läge och ett ekonomiläge.

På insidan finns det förutom läder i mängder även pedaler i borstad aluminium, fet klimatanläggning, infotainmentsystem med blåtand och USB-stöd för att nämna några saker. På tillvalslistan finns kameror som ser runt hela bilen, döda-vinkelnvarnare, panoramaglastak och ett ljudsystem från Bang & Olufsen.

Pris och tillgänglighet för oss här i Sverige är än så länge oklart.

www.motorauthority.com +

Nu har AIR-serien nått London

Foto / Fotografer

Fotografen Vincent Laforet har i sin serie AIR redan dokumenterat flera stora städer i USA från ovan nattetid. Nu är det dags för några städer i Europa och först ut är London. Riktigt vackert.

Det hela är dokumenterat från 1,8 kilometers höjd med hjälp av en Canon 1D X och en mängd olika objektiv.

petapixel.com +

Bilder och specifikationer på GTX 980 Ti cirkulerar

PC / Hårdvara

När bilder och specifikationer börjar ramla ut på nätet brukar det inte vara så lång tid kvar tills produkten i fråga presenteras och den här gången är det grafikkortet Nvidia GTX 980 Ti som är på gång. Kortet är kraftfullare än GTX 980 och mindre kraftfullt än Titan X precis som förväntat. Bland annat kommer grafikkortet enligt läckta uppgifter att få 2816 CUDA-kärnor, sex gigabyte GDDR5-minne och en 385-bit minnesbuss vilket kan jämföras med 2 048 CUDA-kärnor, fyra gigabyte GDDR5-minne och en 256-bit minnesbuss för GTX 980. Är ni nyfikna på lite prestandatester kan ni kolla in hos Hardware Battle som har haft kortet hos sig ett tag.

De första bilderna på kortet har också dykt upp på sajten videocardz.com och där säger de att en presentation beräknas komma redan nästa vecka. Vi hoppas på det och återkommer när vi vet mer.

www.pcgamer.com +

Bloodborne patchat

Spel / Sony

Tidigare i veckan släppte From Software en ny patch till Boodborne som tar spelet till version 1.04. Den kanske största och viktigiste nyheten som denna patch medför är att man inte längre behöver ha liknande nivå om man skall spela co-op, så länge man använder sig av lösenord. Detta innebär att man nu blir avsevärt mycket enklare att spela med sina vänner om man nu skulle vilja göra det.

En annan trevlig grej är att man nu kan köpa Blood Chunks med Insight. 30 Insight kostar varje Blood Chunk och dessa kommer börja sälja efter man klarat One Reborn-bossen. Blood Chunks kommer numera även oftare dyka upp i Chalice Dungeons. Även Blood Rocks kommer oftare dyka upp i Chalice Dungeons femte nivåer.

Efter man installerat denna patch kommer man även kunna ha 600 Blood Vials och Quicksilver Bullets i förrådet istället för de 99 man endast kunde ha innan.

En komplett lista på alla nymodigheter som 1.04 medför kan hittas efter hoppet.

www.dualshockers.com +
Läs mer...

Ärlig trailer för Armageddon

Film / Trailer

Screen Junkies tar en titt på Michael Bays action/äventyr/katastrofrulle Armageddon och jämför filmen med Taco Bell; sådär fin på utsidan men det är nog bäst att inte tänka vad som är inuti.

youtube.com +

Rykte Halo 3 ODST-remaken släpps på fredag

Spel / Microsoft

När Halo: The Master Chief Collection släpptes hade väldigt många problem med onlineläget och speciellt matchmaking. Så pass mycket problem att 343 Industries utlovade en gratis spelmånad på Xbox Live tillsammans med en remake av Halo 3 ODST för de som spelade The Master Chief Collection mellan 11 november och den 19 december år 2014.

Nu har remaken också fått ett releasedatum, nämligen 29 maj. I alla fall om man får tro en listning på Xbox.com som numera är borttagen igen. Microsoft har alltså inte bekräftat något officiellt. De har heller inte meddelat om den här remaken även kommer att finnas tillgänglig för de som köpte The Master Chief Collection i efterhand. Men eftersom de tidigare meddelat att den ska släppas i maj så är det inte helt orimligt att anta att i alla fall datumet är korrekt.

ODST-remaken kommer att bli en del av The Master Chief Collection och kommer att vara ungefär åtta gigabyte stor. Gissningsvis släpps den som ett tillägg som vissa alltså får gratis och andra får köpa. Men vi får se hur det ser ut när det väl släpps.

www.destructoid.com +
Redaktionen Annonsera Cookies
bloggportalen